Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sarajevoxxxx wrote:
O tome cijelo vrijeme govorim. Oholi oficiri koji neuzubillah sebe smatraju božanstvom za koje ljudski život nema nikakvu vrijednost.
Skromnost visi
Na katarskoj sisi.
Ko je skroman, velikodusan na money?
Zna se, nije Sisi, nego Toney.
Kikibombona wrote:
SDF mora poostriti nadzor na granici sa rezimom. Radi se o monstrumima koji su tokom decenija vladavine patentirali razne podlosti.
O tome cijelo vrijeme govorim. Oholi oficiri koji neuzubillah sebe smatraju božanstvom za koje ljudski život nema nikakvu vrijednost.
[quote="sarajevoxxxx"]Kurdi ili njihove vojne formacije su 100 % režim. Mrva razlike tu nema. Kakav SDF kakve crne zastave opozicije. Režim jedan kroz jedan.[/quote]
[quote] sarajevoxxxx wrote:
Isil kakav je takav je, proizvod je okolnosti, i manje više ima podršku naroda.Narod u Siriji želi da se prekine sa masakrima.Sirijska opozicija zajedno sa svojim prijateljima iz međunarodne zajednice sasvim mirno posmatra klaonicu, mirno gleda na svakodnevne masakre, čak šta više svjetskim agencijama mrsko i da izvještava o tim masakrima.Taj narod da ima bolji izbor od isila sigurno bi dao prednost tom presvjetlom izboru, koji odiše i puca civilizacijom, modernošću, pravdom[/quote]
Vojna formacija opozicije "Megavir sevreh", koja je danas zajedno sa koalicijom odbila napad režima na vojnu bazu Tenf, uskoro započinje vojnu operaciju u pravcu Deir Ez-Zoura:
Čitalac wrote:
Može biti da Challenger misli na ceremoniju zvanu Pulsa D'Nura oko koje postoje različita tumačenja ali se u suštini svodi na prizivanje svih mogućih zala koja će na kraju dovesti do smrti određene osobe. Kako se tvrdi, smrt je na taj način prizivana i u slučaju bivšeg premijera Yitzhaka Rabina koji je ubijen u novembru 1995.
Ne prizivaju sva moguca zla, nego Azraila.
Tako i u Pupama, nabace ti ti sihir i ti dok se rashavizas vec ozenjen iz G. Tuzle
Ima l’ jos sta negativno makar ni nemalo veze sa razumom da se pripise jevrejima?
sarajevoxxxx wrote:Vojna formacija opozicije "Megavir sevreh", koja je danas zajedno sa koalicijom odbila napad režima na vojnu bazu Tenf, uskoro započinje vojnu operaciju u pravcu Deir Ez-Zoura:
Kikibombona wrote:Vjerujem da ce Kurdi skontati neke stvari.
Rezim pusta sve zivo, kidisu ka naftnim poljima, taman da sve ostalo padne i ISIL pokolje ko zna koliko vojnika i civila. Vazno se docepati nafte a ostalo je prolazno.
Kurdi sa druge strane vode tesku bitku sa ISILom u Raki. Oko jebene bolnice bore se skoro mjesec dana. Napreduju milimetar po milimetar. Da se vode Asadovom logikom, potpisali bi dogovor i te ISILovce gurnuli prema Palmiri. Al' ne, oni ce ginuti protiv njih do samog kraja...
Ako nista, bilo bi dobro da stopiraju operacije u gradu i najjace jedinice posalju u Deir ez Zor gdje pohlepna Asadova armija sa pjenom na ustima kidise prema naftnim poljima dok sve okolo pada.
Ofanziva SDF u DeZ je sasvim usporena. U proteklih 7 dana malo sta su zauzeli.
insomnia78 wrote:
Tako i u Pupama, nabace ti ti sihir i ti dok se rashavizas vec ozenjen iz G. Tuzle
Ima l’ jos sta negativno makar ni nemalo veze sa razumom da se pripise jevrejima?
Ne znam sta su krivi Finci i drugi Skandisti ili kako se vec zovu ti sto popunjavaju ukrstenice, ali znam da ne pjesma Gornju Tuzlu opasala guja nastala kad se Sarajka udala za Tuzlaka
Eno me rejs koriguje, kaze da su pored Finaca krivi i ti sto popunjavaju krstenice.
Čitalac wrote:
Može biti da Challenger misli na ceremoniju zvanu Pulsa D'Nura oko koje postoje različita tumačenja ali se u suštini svodi na prizivanje svih mogućih zala koja će na kraju dovesti do smrti određene osobe. Kako se tvrdi, smrt je na taj način prizivana i u slučaju bivšeg premijera Yitzhaka Rabina koji je ubijen u novembru 1995.
Pa ne radi se o pripisivanju već o drevnom običaju koji je u Izraelu i danas poprilično živ, ma koliko nama to zvučalo suludo. Poznato je, na primer, da su arheolozi bili posebno na udaru svakojakih kletvi.
Aharon Kempinski, a well-known archaeologist, was cursed for digging up graves in the path of a main road in Jerusalem in 1993. Within a year he died of Aids. Six years earlier, Yigal Shilo died of cancer at 50 after a curse was placed on him for excavating the ancient city of Jerusalem.
Čitalac wrote:
Preletavam stranice i nemam vremena čitat detaljno, al kada naletim na "bold, size 200" znam da Salik na nos nabada Savoxu ono što je piso za SDF pa se nasmijem a ne moram ni pročitat znam šta piše
Krokodajl wrote:Preletavam stranice i nemam vremena čitat detaljno, al kada naletim na "bold, size 200" znam da Salik na nos nabada Savoxu ono što je piso za SDF pa se nasmijem a ne moram ni pročitat znam šta piše
Danas
Murtedi 1 - 1 Ćafiri
Rafidija sviro nepostojeći penal za murtede.
Sad on treba opet boldom 200 napisati 'Krokodile, zajebo sam te'
Čitalac wrote:Može biti da Challenger misli na ceremoniju zvanu Pulsa D'Nura oko koje postoje različita tumačenja ali se u suštini svodi na prizivanje svih mogućih zala koja će na kraju dovesti do smrti određene osobe. Kako se tvrdi, smrt je na taj način prizivana i u slučaju bivšeg premijera Yitzhaka Rabina koji je ubijen u novembru 1995.
Upravo!
Pulsa diNura or Pulsa Denoura. (Aramaic: פולסא דנורא "lashes of fire") is a purportedly kabbalistic ceremony in which the angels of destruction (מלאכי החבלה) are invoked to block heavenly forgiveness of the subject's sins, causing all the curses named in the Bible to befall him resulting in his death. It is the curse of all curses. The source for this modern ritual is not to be found in Kabbalah, but among the Hebrew magical manuals of antiquity, such as Sefer ha-Razim and Harba de-Moshe.
EDIT: u nekoj od enciklopedija sam našao tvdnju da porijeklo ovog običaja kategorički NIJE biblijske prirode, već korijene vuče iz starih magijskih rituala, ako se dobro sjećam, iz hazarskih.
Ništa novo. S tim da postaje groteksno kada budaletine tripuju da to rade po divinističkom blagoslovu Božije "izabranosti".