Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hadzibeg

#88326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hadzibeg »

Najaci su ovi s telecoma sto prate najave radova na stranici
drugtito2011

#88327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

Javila mi se g-djica iz podrske, i nadam se da je problem dugorocno rijesen.
U svakom slucaju zelim se ZAHVALITI i POHVALITI je.
Bilo bi lijepo kad bi TM zaposlio vise osoba poput nje.
Telemach

#88328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drugtito2011 wrote:Javila mi se g-djica iz podrske, i nadam se da je problem dugorocno rijesen.
U svakom slucaju zelim se ZAHVALITI i POHVALITI je.
Bilo bi lijepo kad bi TM zaposlio vise osoba poput nje.
:thumbup:
Sve pohvale kao i kritike naših korisnika su dobrodošle.
Vaša pohvala je proslijeđena kolegici s kojom ste razgovarali kao i njenom nadređenom.
crnivrag

#88329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Deleted.

Greška u koracima :-)

Image
Last edited by crnivrag on 25/07/2019 16:11, edited 2 times in total.
Qler

#88330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

U utorak zvali da dodju, ja rekao da ne mogu prije 19h... rekao tehnicar da ce doci oko 19h i to je to... od tad ni traga ni glasa...
rizibizi

#88331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Sto se tice EON boxa iz licnog iskustva ni dvije zamjene uredjaja nisu pomogle. Prvi sam dobio nov, ista problematika kao i svima restarti, crni ekran, nema konekcije, nema ovo nema ono, zamjenili sa drugim nakon par mjeseci opet isto. Nakon par mjeseci opet dobio novi i evo do danasnjeg dana situacija nepromjenjena. Vise ni ne zovem, uredno placam racune i cekam bolje sutra ili istek ugovora ili novi box pa sta prije bude. Jedino sto je bitno da ne moram svaki put kad se resetuje i zblesi ustati pa ugasiti iz struje i ponovo upaliti nego se fino sve samo odrati samo moram sacekati da se dozove :D
Telemach

#88332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Qler wrote:U utorak zvali da dodju, ja rekao da ne mogu prije 19h... rekao tehnicar da ce doci oko 19h i to je to... od tad ni traga ni glasa...
Zdravo Qler,
Zamolit ćemo Vas da nam u pp navedete o kojem korisniku o kojem je riječ, kako bismo izvršili detaljnu provjeru.
Telemach

#88333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rizibizi wrote:Sto se tice EON boxa iz licnog iskustva ni dvije zamjene uredjaja nisu pomogle. Prvi sam dobio nov, ista problematika kao i svima restarti, crni ekran, nema konekcije, nema ovo nema ono, zamjenili sa drugim nakon par mjeseci opet isto. Nakon par mjeseci opet dobio novi i evo do danasnjeg dana situacija nepromjenjena. Vise ni ne zovem, uredno placam racune i cekam bolje sutra ili istek ugovora ili novi box pa sta prije bude. Jedino sto je bitno da ne moram svaki put kad se resetuje i zblesi ustati pa ugasiti iz struje i ponovo upaliti nego se fino sve samo odrati samo moram sacekati da se dozove :D
Zdravo rizibizi,
Vaše podatke smo proslijedili kolegama na provjeru, pozvat će Vas.
Cilj nam je da na adresi imate usluge i opremu kojom ćete biti zadovoljni.
probook

#88334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

ElRe wrote:
crnivrag wrote:
diablobih wrote: I kad oni planiraju izdati ovaj novi box kao i dongle? Jesi li poslao e-mail?
Šuška se da će novi box početi davati korisnicima D3i usluge u Srbiji od septembra, u zamjenu za stari D3 uređaj koji su do sad koristili.

Dongle bi mogao biti dostupan od početka sljedeće godine, a njihov vlastiti Android Smart TV neće zaživjeti još neko vrijeme.
Teško da će UG bilo šta novo raditi u narednom periodu http://rs.n1info.com/Vesti/a501724/Da-l ... u-SBB.html

U Srbiji sada jedva funkcionišu, Sport Klub gubi takmičenja i prenose, obila im se o glavu bahatost i poslovanje u sivoj zoni.
Glas opozicije se se jedino cuje na N1. N1 zna se ciji je i sada je krenula hajka na sbb. Ipak imaju puno korisnika i drugo misljenje na televiziji treba onemoguciti
rida1976

#88335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

rizibizi wrote:Sto se tice EON boxa iz licnog iskustva ni dvije zamjene uredjaja nisu pomogle. Prvi sam dobio nov, ista problematika kao i svima restarti, crni ekran, nema konekcije, nema ovo nema ono, zamjenili sa drugim nakon par mjeseci opet isto. Nakon par mjeseci opet dobio novi i evo do danasnjeg dana situacija nepromjenjena. Vise ni ne zovem, uredno placam racune i cekam bolje sutra ili istek ugovora ili novi box pa sta prije bude. Jedino sto je bitno da ne moram svaki put kad se resetuje i zblesi ustati pa ugasiti iz struje i ponovo upaliti nego se fino sve samo odrati samo moram sacekati da se dozove :D
Ma i preprostavljam da oni to ne mogu ni rijesiti. Evo zvali su me danas da vide u cemu je problem. Znam unaprijed sta ce uraditi, daljinsko resetovanje usluge, provjera signala i konstatacija da je sve ok. Ja i ne poricem da je signal u redu. Samo kazem da je eon boks jedan poluproizvod ili ti narodski receno jedno obicno smece. Drago mi je da sam saznao da ni zamjena samog boksa nije rjesenje.
Telemach

#88336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rida1976 wrote:
Ma i preprostavljam da oni to ne mogu ni rijesiti. Evo zvali su me danas da vide u cemu je problem. Znam unaprijed sta ce uraditi, daljinsko resetovanje usluge, provjera signala i konstatacija da je sve ok. Ja i ne poricem da je signal u redu. Samo kazem da je eon boks jedan poluproizvod ili ti narodski receno jedno obicno smece. Drago mi je da sam saznao da ni zamjena samog boksa nije rjesenje.

Obaviješteni smo da ste iskomunicirali s kolegama s napredne podrške vezano za navedeni problem.
Poziv za naknadnu provjeru je dogovoren za ponedjeljak.
P.S. I nismo daljinski resetovali uslugu ;)
odmor

#88337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

rida1976 wrote:
Suma sumarum, posto imam paket eon trio grande, a resiver mi nije eon nego d3 (tako paketom definisano), ne isplati mi se placat 80KM prikljucak ta eon resiver? Ovaj D3 se barem ne resetuje sam od sebe.
Benq

#88338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

odmor wrote: Suma sumarum, posto imam paket eon trio grande, a resiver mi nije eon nego d3 (tako paketom definisano), ne isplati mi se placat 80KM prikljucak ta eon resiver? Ovaj D3 se barem ne resetuje sam od sebe.
To ti opet zavisi i od primjerka boxa, mreze, signala... Uglavnom sve se rijesi. I ja sam imao odredjenih problema sa boxom u samom pocetku, dok nisu izbacili 2-3 update-a i sad mi oba boxa rade bez ikakvih problema. Jedini "problem" koji se nekad zna desiti je kad izlazim iz video kluba da se eon aplikacija restartuje, a i to traje 3-4 sekunde.
crnivrag

#88339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Pohvala za Telemach.

Nakon sinoćnjeg proširenja kapaciteta, danas sam cijeli dan imao punu brzinu interneta, bez ikakvih padova i oscilacija.

Mjerio sam od jutros više puta, na otprilike svakih pola sata, i brzina je uspjela da ostane stabilna kako u jutarnjem terminu, tako i u peak time terminima od 20:00 do 23:30.
thekupus

#88340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thekupus »

crnivrag wrote:Pohvala za Telemach.

Nakon sinoćnjeg proširenja kapaciteta, danas sam cijeli dan imao punu brzinu interneta, bez ikakvih padova i oscilacija.

Mjerio sam od jutros više puta, na otprilike svakih pola sata, i brzina je uspjela da ostane stabilna kako u jutarnjem terminu, tako i u peak time terminima od 20:00 do 23:30.
Telemaca tvoja lijepa
Prophet

#88341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Prophet »

Na telemach-u sam cisto radi interneta pa usput i tv koji je prije 2 godine bio i dobar. Sad svako malo i ono malo dobrih kanala(10-tak)sve vise ide na "promo"..... Jos malo ostace izvorna tv, saudijci, bn i tvhb, federalna i ostali s.... kanali.
Ukidaju pomalo a cijena ista ili veca..... Pa dokad?
Malo 70km za net i onih 10-tak kanala(mozda bi trebali dati opciju za ukidanje kanala koje ne gledas kao recimo prethodno navedene naravno uz manju cijenu ili barem da izaberem sebi druge).
Telemach je puno naucio od nase vlade izgleda :oops:
rida1976

#88342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Telemach wrote:
rida1976 wrote:

Obaviješteni smo da ste iskomunicirali s kolegama s napredne podrške vezano za navedeni problem.
Poziv za naknadnu provjeru je dogovoren za ponedjeljak.
P.S. I nismo daljinski resetovali uslugu ;)
Pohvalite Selmu iz napredne šefovima. I ne samo pohvala, nek joj daju i neki bonus na platu. Selma :thumbup:
nebogori

#88343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nebogori »

Selma ne naginji se kroz prozor i ajmo na kafu :D
crnivrag

#88344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

@Telemach

Zašto ne izbacite kanal "HTV Oscar C" iz ponude, jer je isti kupljen od strane "RTV HB", i sada "RTV HB" imate na dvije pozicije?
Rosso

#88345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rosso »

Ne fercera mi uni fi vec neko vrijeme. Kao poveze me ali nema neta, ne kontam koji mu je đavo...
Telemach

#88346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Rosso wrote:Ne fercera mi uni fi vec neko vrijeme. Kao poveze me ali nema neta, ne kontam koji mu je đavo...
Zdravo Rosso,
Dostavite nam broj Ugovora u pp, odmah ćemo provjeriti uslugu.
TheWatcher

#88347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

crnivrag wrote:@Telemach

Zašto ne izbacite kanal "HTV Oscar C" iz ponude, jer je isti kupljen od strane "RTV HB", i sada "RTV HB" imate na dvije pozicije?
zasto ne izbace sve Nova kanale koji su tesko sranje :oops:
crnivrag

#88348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

TheWatcher wrote: zasto ne izbace sve Nova kanale koji su tesko sranje :oops:
Dok sam ja živ, to se neće desiti.

Novu TV HR branim životom ako treba.
chakany

#88349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Nikako na zelenu granu sa kanalima iz regiona. Prvo smo nekoliko godina zbog autorskih prava biti uskraćeni za gledanje HRT 2. Kad su odlučili konačno da vrate HRT 2, onda smo ostali bez Nove TV, vrate i Novu TV nakon nekoliko godina, i onda izbace RTS kanale. Mislim da sad slijedi izbacivanje kanala Prve TV uskoro.
Ja bih nekako najviše volio da imamo sve kanale iz regiona na jednom mjestu, ali ali ali...
IstinitaPoruka

#88350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by IstinitaPoruka »

Pozdrav, da li će biti povećanje paketa jer u Srbiji isti provajder nudi ovo:
https://sbb.rs/eon-paketi/eon-paketi
75 mbit, 150 mbit, 300 mbit

Kad će kod nas isto ?'
Locked