Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
azdralovic

#88301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

drug_profi wrote:To je ono što neki direktori ne kontaju. Smatraju da konkurenciju treba uništiti. Pogrešno.
Konkurenciji treba pristupiti tako da se dogovorom potpuno poklopi tržište i sprijeći pojava remetilačkog faktora.
U svim industrijama je tako. U mom biznisu imamo prijateljske konkurente sa kojima sarađujemo i imamo neprijateljske koji nam pokusavaju podmetati nogu.
Od saradnje imamo veliku korist i jedni i drugi, a da te saradnje nema koristi jednostavno ne bi bilo. Samo otezavanje rada i jednim i drugima uzajamnim saplitanjima.
zavisi sta ti je cilj firme... nije isto prodaja i ugovorni odnosi... pretplatnika na trzistu ima koliko ima, ako hoces da rastes moras ih preoteti nekome...
Boban0726

#88302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Operateri za korisnike neka se bore cijenom,kvalitetom usluge ali to što sportski i neki drugi kanali ima kod jednih a kod drugih nema samo su na gubitku tv.
I naravno korisnici koji su zbog toga onemogućeni da prate te kanale a i oni koji imaju plaćaju veću naknadu.
Siguran sam bi Arena Sport paket bio jeftiniji da umjesto 2 miliona ima preko 4 M pretplatnika.
drug_profi

#88303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

azdralovic wrote:
drug_profi wrote:To je ono što neki direktori ne kontaju. Smatraju da konkurenciju treba uništiti. Pogrešno.
Konkurenciji treba pristupiti tako da se dogovorom potpuno poklopi tržište i sprijeći pojava remetilačkog faktora.
U svim industrijama je tako. U mom biznisu imamo prijateljske konkurente sa kojima sarađujemo i imamo neprijateljske koji nam pokusavaju podmetati nogu.
Od saradnje imamo veliku korist i jedni i drugi, a da te saradnje nema koristi jednostavno ne bi bilo. Samo otezavanje rada i jednim i drugima uzajamnim saplitanjima.
zavisi sta ti je cilj firme... nije isto prodaja i ugovorni odnosi... pretplatnika na trzistu ima koliko ima, ako hoces da rastes moras ih preoteti nekome...
Pa svakako su svi dosli do nekih svojih limita na terenima koje pokrivaju infrastrukturom. Za nove korisnike sada trebaju i nova ulaganja. Veci profit bi se stekao bez ulaganja, a dogovorom. Evo tebi ovi kanali, daj ti meni one. Svi i dalje imamo isto korisnika, samo su zadovoljniji. Pri tom dobijamo i one na svom podrucju kojima je do tad usluga bila nedovoljno dobra i nisu je koristili smatrajuci da ne vrijedi koliko kosta.
azdralovic

#88304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by azdralovic »

drug_profi wrote:
azdralovic wrote:
Pa svakako su svi dosli do nekih svojih limita na terenima koje pokrivaju infrastrukturom. Za nove korisnike sada trebaju i nova ulaganja. Veci profit bi se stekao bez ulaganja, a dogovorom. Evo tebi ovi kanali, daj ti meni one. Svi i dalje imamo isto korisnika, samo su zadovoljniji. Pri tom dobijamo i one na svom podrucju kojima je do tad usluga bila nedovoljno dobra i nisu je koristili smatrajuci da ne vrijedi koliko kosta.
Pa da ali nikome od njih nije cilj da zadrzi trenutni broj pretplatnika nego da ima rast 10% 20% 30% godisnje
drug_profi

#88305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Taj rast ne mogu postici marisanom sa konkurencijom, jer je logicno da ce morati tad i primiti koji udarac, a sve je ukupno mnogo skuplje.
Skupo je i sirenje na podrucja koja jos nemaju nikakvu ponudu jer i tu treba investirati znacajne iznose. I onda ti se i tu pojavi konkurencija pa drz-ne daj.
Isplatnije je mnogo vise suradjivati.
sencobih

#88306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Pa da ali nikome od njih nije cilj da zadrzi trenutni broj pretplatnika nego da ima rast 10% 20% 30% godisnje
[/quote]

a ako nemaš rast uvijek možeš dići cijenu tzv. održavanja za tri markice i eto ga :mrgreen:
cincilator2012

#88307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

I izvrsiti "zamjenu" paketa, uvaliti trecerazredne tvbox-ove i jos podici cijenu za koju markicu (prilikom izmjene izbaciti dobre kanale, a ubaciti "zaru" kao sto su uradili sa "prosirenim" paketom). Ali, uvijek ima ono ali, zato su stavili tako dobre "LOGO"-e na tv kanale da to jednostavno minimizira sve nedostatke :-) :-) :-) :-) Ma samo staviti cijenu osnovnog paketa 100KM.
Zlatni papagaj, jer tata placa sve racune ;)
sencobih wrote:
a ako nemaš rast uvijek možeš dići cijenu tzv. održavanja za tri markice i eto ga :mrgreen:[/quote]
rizibizi

#88308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

MTV wrote:Od totalnog gubitasa kao sto je bila Arena Sport Telekomu Srbije treba cestitati sta je napravio od njih.
A NBA kanal vjerovatno nece na operatere koji nisu u njihovom vlasnistvu.
Cestitaj A. Vucicu koji ih gura i upire jer kao i svima i njemu treba tv platforma za pranje i ispiranje mozgova.
duffy_duck

#88309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Sta je sa internetom Dobrinja 3B
Sada i kablovske nestaje ?
Telemach

#88310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck wrote:Sta je sa internetom Dobrinja 3B
Sada i kablovske nestaje ?
Jutro duffy_duck,
Evidentirali smo nalog za intervenciju na adresi.
crnivrag

#88311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Sinoć se konačno desilo proširenje kapaciteta na području Dobrinje :D

Sada internet fura na 16 downstream i 3 upstream frekvencije, i na punoj brzini:

Image
cincilator2012

#88312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by cincilator2012 »

Veceras su konacno mirno odspavati :-) :-) :-)
crnivrag wrote:Sinoć se konačno desilo proširenje kapaciteta na području Dobrinje :D

Sada internet fura na 16 downstream i 3 upstream frekvencije, i na punoj brzini:

Image
rida1976

#88313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Ljudi, ja ne znam kakva su vaša iskustva sa EON bokosm, ali kod mene je ovo živa katastrofa. Ili ja imam faličan boks ili on generalno ne valja. Postoje li neke novije serije koje nemaju problema sa smrzavanjem, restartovanjem bez ikakvog razloga, sivom slikom itd..Jbt pa ne mogu proći dva dana da nemam nešto od ovog :roll:
Benq

#88314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rida1976 wrote:Ljudi, ja ne znam kakva su vaša iskustva sa EON bokosm, ali kod mene je ovo živa katastrofa. Ili ja imam faličan boks ili on generalno ne valja. Postoje li neke novije serije koje nemaju problema sa smrzavanjem, restartovanjem bez ikakvog razloga, sivom slikom itd..Jbt pa ne mogu proći dva dana da nemam nešto od ovog :roll:
Nemam nijedan od navedenih problema, desi se, ali bas rijetko, da se eon aplikacija restartuje ali to je sve sto se tice "problema" s njim. Mozda ti je los signal?
Telemach

#88315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rida1976 wrote:Ljudi, ja ne znam kakva su vaša iskustva sa EON bokosm, ali kod mene je ovo živa katastrofa. Ili ja imam faličan boks ili on generalno ne valja. Postoje li neke novije serije koje nemaju problema sa smrzavanjem, restartovanjem bez ikakvog razloga, sivom slikom itd..Jbt pa ne mogu proći dva dana da nemam nešto od ovog :roll:

Zdravo rida1976,
Izvinjavamo se zbog problema i neugodnosti.
Uvidom u sistem u ovom trenutku parametri signala na Vašem Ugovoru su odlični.
Vaše podate i detaljan opis problema smo proslijedili kolegama u sektoru za naprednu podršku sa zahtjevom za provjeru i praćenje signala.
Daćemo sve od sebe da problem bude riješen u najkraćem roku.
rida1976

#88316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Ma signal je dobar, kakav signal. Ili ne valja sam boks ili je platforma banana, nemam pojma. Tačno mi dođe da tražim CI modul umjesto ovog kina, nervira me pravo..eto im silikoni, atomska i CIA
drugtito2011

#88317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

Telemach wrote:

Zdravo rida1976,
Izvinjavamo se zbog problema i neugodnosti.
Uvidom u sistem u ovom trenutku parametri signala na Vašem Ugovoru su odlični.
Vaše podate i detaljan opis problema smo proslijedili kolegama u sektoru za naprednu podršku sa zahtjevom za provjeru i praćenje signala.
Daćemo sve od sebe da problem bude riješen u najkraćem roku.
I meni ste isto rekli. LAŽU 100%. Svi oni znaju u čemu je problem.

Nakon 3 poziva, i pokušaja razgovora sa papagajima u Call centru, uspio sam im objasniti da imam problem i da mi pošalju servisera. Zamijenjen EON box, nakon insistiranja, i ništa se nije promijenilo. Box se restartuje se ničim izazvan, slika smrzne, vrlo često "black screen" i jasno vidljivi titlovi, daljinski svijetli čim se podigne...EON box savršenstvo bez mane.

Ali sve to nije važno, bitno je da su parametri OK.
diablobih

#88318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Nista, izdrzite dok ne dodje druga verzija EON boxa :D
Telemach

#88319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rida1976 wrote:Ma signal je dobar, kakav signal. Ili ne valja sam boks ili je platforma banana, nemam pojma. Tačno mi dođe da tražim CI modul umjesto ovog kina, nervira me pravo..eto im silikoni, atomska i CIA
Obaviješteni smo da su Vas kolege već pozivale i da je dogovoren naknadni kontakt.
drugtito2011

#88320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

diablobih wrote:Nista, izdrzite dok ne dodje druga verzija EON boxa :D
Ma izdrzace Mujo samo nek ne puca. I mi previse ocekujemo za 90 KM mjesecno
Telemach

#88321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

drugtito2011 wrote: I meni ste isto rekli. LAŽU 100%. Svi oni znaju u čemu je problem.

Nakon 3 poziva, i pokušaja razgovora sa papagajima u Call centru, uspio sam im objasniti da imam problem i da mi pošalju servisera. Zamijenjen EON box, nakon insistiranja, i ništa se nije promijenilo. Box se restartuje se ničim izazvan, slika smrzne, vrlo često "black screen" i jasno vidljivi titlovi, daljinski svijetli čim se podigne...EON box savršenstvo bez mane.

Zdravo drugtito,
Provjera Vašeg Ugovora je u toku.
drugtito2011

#88322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drugtito2011 »

Telemach wrote:
drugtito2011 wrote: I meni ste isto rekli. LAŽU 100%. Svi oni znaju u čemu je problem.

Zdravo drugtito,
Provjera Vašeg Ugovora je u toku.
Molim Vas da mi objasnite, kakva je veza izmedju ugovora i EON boxa? EON BOX radi ili NE radi, vrlo jednostavno. A trebao bi raditi bez obzira o kakvom ugovoru se radi.
vkmiro

#88323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Ja miline dok je bila samo riblja kost, nikakvih problema :-) :lol:
Telemach

#88324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Možda Vas je zbunila terminologija, usluge i servisi po Vašem Ugovoru su provjereni.
Zabilježene oscilacije su posljedica najavljenog prekida zbog radova na unapređenju servisa.
Kolege iz sektora za naprednu podršku će Vas pozvati u najkraćem roku, ukoliko već nisu i dostaviti sve potrebne informacije :)
Sarabon96

#88325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

Telemach wrote: Zabilježene oscilacije su posljedica najavljenog prekida zbog radova na unapređenju servisa.
Gdje je najavljeno? Na sajtu nema ništa.
Locked