Sta ako bi htjela zamijenit resiver za karticu prelaskom na eon light paket, placa li se to 25 km jer mijenjam resiver za karticu, i onda gubim mogucnost vracanja sadrzaja unazad posto to preko kartice moze jedino ako imas eon aplikaciju?crnivrag wrote:Na EON Light paketu također dobijaš jedan od tih starih D3 resivera, osim ako se sama ne odlučiš za EON box i tom prilikom priključenje istog platiš 80 KM jednokratno.aida25 wrote:Znaci nema mi druge nego 2 daljinska koristit, to im je bas bezveze. Znaci i kad bi presla sa trio grande na eon light paket isto bi bilo jelde, jesul isti ti resiveri, ja gluposti..
EON box bi ti omogućio paljenje i gašenje TV uređaja sa daljinskim od box-a, i to su sve funkcije koje bi mogla koristiti na taj način.
S druge strane, daljinskim od TV-a bi mogla upravljati i box-om i TV-om, jer box sad podržava funkcionalnost HDMI-CEC, pri čemu dozvoljava upravljanje funkcijama box-a sa daljinskim od TV-a.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
aida25
#88276 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#88277 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prelaskom na EON Light paket bi ti vjerovatno ponudili besplatnu zamjenu za karticu, a na tom paketu bi onda putem kompjutera, laptopa, mobitela, tableta... mogla koristiti besplatno uslugu vraćanja TV sadržaja unazad, kao i preko 5000 naslova iz videoteke.aida25 wrote: Sta ako bi htjela zamijenit resiver za karticu prelaskom na eon light paket, placa li se to 25 km jer mijenjam resiver za karticu, i onda gubim mogucnost vracanja sadrzaja unazad posto to preko kartice moze jedino ako imas eon aplikaciju?
-
aida25
#88278 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa dobro to koristim i sad besplatno ko i svi. Glupo mi je sto je mali izbor tva koji podrzavaju eon smart aplikaciju, koji god sam tv gledala kad sam kupovala nije nabrojan da na njega mozes eon app instalirat...
-
Demonijak
#88279 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jedno pitanje... ne znam je li vec bilo negdje na temi, ali previse postova ima da bih pretrazivao.
Imam Trio Grande paket, fiksni telefon nikad upaljen nije jer u kuci nemamo potrebu za fixni telefon, po ugovorom sam jos nesto manje od godinu dana, da li bih mogao da "zamjenim" taj fiksni recimo za vecu brzinu, manji racun ili ko zna vec sta sto bi mi koristilo iole vise od fiksnog koji stoji zapakovan? Pa ako ima neko ko je to vec radio i upucen je vise od mene, molio bih da me malo uputi. Hvala
Imam Trio Grande paket, fiksni telefon nikad upaljen nije jer u kuci nemamo potrebu za fixni telefon, po ugovorom sam jos nesto manje od godinu dana, da li bih mogao da "zamjenim" taj fiksni recimo za vecu brzinu, manji racun ili ko zna vec sta sto bi mi koristilo iole vise od fiksnog koji stoji zapakovan? Pa ako ima neko ko je to vec radio i upucen je vise od mene, molio bih da me malo uputi. Hvala
- Telemach
#88280 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Demonijak,Demonijak wrote:Jedno pitanje... ne znam je li vec bilo negdje na temi, ali previse postova ima da bih pretrazivao.
Dostavite nam korisničke podatke u inbox i broj na kojem ste dostupni, provjerićemo sve što je potrebno u najkraćem roku.
- fusion_ba
#88281 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Podržavaju i pojedini televizori koji nisu na spisku iz nekog nepoznatog razloga. Kao i Android boxovi.aida25 wrote:Pa dobro to koristim i sad besplatno ko i svi. Glupo mi je sto je mali izbor tva koji podrzavaju eon smart aplikaciju, koji god sam tv gledala kad sam kupovala nije nabrojan da na njega mozes eon app instalirat...
- dadoka84
#88282 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Lg tv npr sasvim normalno upravlja i sa d3 stb. WEBOS 4.5crnivrag wrote:Na EON Light paketu također dobijaš jedan od tih starih D3 resivera, osim ako se sama ne odlučiš za EON box i tom prilikom priključenje istog platiš 80 KM jednokratno.aida25 wrote:Znaci nema mi druge nego 2 daljinska koristit, to im je bas bezveze. Znaci i kad bi presla sa trio grande na eon light paket isto bi bilo jelde, jesul isti ti resiveri, ja gluposti..
EON box bi ti omogućio paljenje i gašenje TV uređaja sa daljinskim od box-a, i to su sve funkcije koje bi mogla koristiti na taj način.
S druge strane, daljinskim od TV-a bi mogla upravljati i box-om i TV-om, jer box sad podržava funkcionalnost HDMI-CEC, pri čemu dozvoljava upravljanje funkcijama box-a sa daljinskim od TV-a.
-
use your illusion
#88283 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Skinuo sam aplikaciju Moj Telemach sa play store...naplacuje li se ova usluga i ako jeste koliko? Inace imam duo paket, tv i telefon.
- crnivrag
#88284 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne naplaćuje, to je standardni pristup portalu za pregled zakupljenih korisničkih usluga, upravljanje i kupovinu dodatnih usluga te pregled korisničkih podataka.use your illusion wrote:Skinuo sam aplikaciju Moj Telemach sa play store...naplacuje li se ova usluga i ako jeste koliko? Inace imam duo paket, tv i telefon.
-
use your illusion
#88285 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aha. Znači mogu gledati tv kanale bez ikakvih troskova kao i na tv-ucrnivrag wrote:Ne naplaćuje, to je standardni pristup portalu za pregled zakupljenih korisničkih usluga, upravljanje i kupovinu dodatnih usluga te pregled korisničkih podataka.use your illusion wrote:Skinuo sam aplikaciju Moj Telemach sa play store...naplacuje li se ova usluga i ako jeste koliko? Inace imam duo paket, tv i telefon.
- diablobih
#88286 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, to je druga aplikacija, zove se EON, ili ako na racunaru (www.eon.tv)use your illusion wrote:
Aha. Znači mogu gledati tv kanale bez ikakvih troskova kao i na tv-u
-
vanjki
#88287 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dragi Telemach,
ulica Aleksa Santica na broju 55 od nedelje nema interneta i kablovske.Kvar prijavljen u nedelju i izasli na teren ali nista nije rijeseno.Imamo li informacije da li ce biti rijeseno?
ulica Aleksa Santica na broju 55 od nedelje nema interneta i kablovske.Kvar prijavljen u nedelju i izasli na teren ali nista nije rijeseno.Imamo li informacije da li ce biti rijeseno?
- crnivrag
#88288 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U okviru svih Duo Net i Trio Grande paketa je uključeno besplatno korištenje EON usluge, što znači da možeš besplatno gledati TV kanale iz svog paketa putem kompjutera, laptopa, mobitela i tableta.use your illusion wrote:
Aha. Znači mogu gledati tv kanale bez ikakvih troskova kao i na tv-u
- Telemach
#88289 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo vanjki,vanjki wrote:Dragi Telemach,
Nemamo informacije da se radi o grupnom prekidu.
Molimo Vas da nam u pp dostavite korisničke podatke kako bismo izvršili detaljnu provjeru servisa.
-
vanjki
#88290 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:Zdravo vanjki,vanjki wrote:Dragi Telemach,
Nemamo informacije da se radi o grupnom prekidu.
Molimo Vas da nam u pp dostavite korisničke podatke kako bismo izvršili detaljnu provjeru servisa.
pp
- Telemach
#88291 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
vanjki wrote:
pp
- crnivrag
- diablobih
#88293 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I kad oni planiraju izdati ovaj novi box kao i dongle? Jesi li poslao e-mail?crnivrag wrote:
- crnivrag
#88294 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šuška se da će novi box početi davati korisnicima D3i usluge u Srbiji od septembra, u zamjenu za stari D3 uređaj koji su do sad koristili.diablobih wrote: I kad oni planiraju izdati ovaj novi box kao i dongle? Jesi li poslao e-mail?
Dongle bi mogao biti dostupan od početka sljedeće godine, a njihov vlastiti Android Smart TV neće zaživjeti još neko vrijeme.
-
probook
#88295 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li bio neki update za daljinski posto je odjednom poceo da svjetli kad se podize?
- crnivrag
#88296 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije, ali se to moglo desiti ako si vadio baterije iz njega, i ponovo ih vratio.probook wrote:Je li bio neki update za daljinski posto je odjednom poceo da svjetli kad se podize?
- ElRe
#88297 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Teško da će UG bilo šta novo raditi u narednom periodu http://rs.n1info.com/Vesti/a501724/Da-l ... u-SBB.htmlcrnivrag wrote:Šuška se da će novi box početi davati korisnicima D3i usluge u Srbiji od septembra, u zamjenu za stari D3 uređaj koji su do sad koristili.diablobih wrote: I kad oni planiraju izdati ovaj novi box kao i dongle? Jesi li poslao e-mail?
Dongle bi mogao biti dostupan od početka sljedeće godine, a njihov vlastiti Android Smart TV neće zaživjeti još neko vrijeme.
U Srbiji sada jedva funkcionišu, Sport Klub gubi takmičenja i prenose, obila im se o glavu bahatost i poslovanje u sivoj zoni.
- MTV
#88298 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od totalnog gubitasa kao sto je bila Arena Sport Telekomu Srbije treba cestitati sta je napravio od njih.
A NBA kanal vjerovatno nece na operatere koji nisu u njihovom vlasnistvu.
A NBA kanal vjerovatno nece na operatere koji nisu u njihovom vlasnistvu.
-
Boban0726
#88299 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ElRe U Srbiji SBB ima oko 60% korisnike pay tv a problema oko poslovanja imaju zbog sukoba sa tamošnjom vlašću.
Zbog sukoba i AS i SK su na gubitku jer npr. Arena bi imala duplo više pretplatnika da je prisutna kod svih operatera UG a i SK bi imao znatno više pretplata.
Zbog sukoba i AS i SK su na gubitku jer npr. Arena bi imala duplo više pretplatnika da je prisutna kod svih operatera UG a i SK bi imao znatno više pretplata.
- drug_profi
#88300 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je ono što neki direktori ne kontaju. Smatraju da konkurenciju treba uništiti. Pogrešno.
Konkurenciji treba pristupiti tako da se dogovorom potpuno poklopi tržište i sprijeći pojava remetilačkog faktora.
U svim industrijama je tako. U mom biznisu imamo prijateljske konkurente sa kojima sarađujemo i imamo neprijateljske koji nam pokusavaju podmetati nogu.
Od saradnje imamo veliku korist i jedni i drugi, a da te saradnje nema koristi jednostavno ne bi bilo. Samo otezavanje rada i jednim i drugima uzajamnim saplitanjima.
Konkurenciji treba pristupiti tako da se dogovorom potpuno poklopi tržište i sprijeći pojava remetilačkog faktora.
U svim industrijama je tako. U mom biznisu imamo prijateljske konkurente sa kojima sarađujemo i imamo neprijateljske koji nam pokusavaju podmetati nogu.
Od saradnje imamo veliku korist i jedni i drugi, a da te saradnje nema koristi jednostavno ne bi bilo. Samo otezavanje rada i jednim i drugima uzajamnim saplitanjima.