Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
shandrprcSA

#88251 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

Image

svi kablovi provjereni sve je ok :)
Benq

#88252 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

apokalipso2 wrote: Nije tačno. Sk 4K može i na 4K TV-u preko CAM modula. U EON aplikaciji ga nema.
Vise korisnika je potvrdilo da SK 4K ne radi preko modula, bilo je o tome price na nekoliko stranica, a ljudi imaju 4K TV. Cak je i sam @Telemach potvrdio da taj kanal ide samo preko Boxa, a na Telemach sajtu pise slijedece:
* Za praćenje Sport Klub 4K kanala potrebno je da korisnik posjeduje TV prijemnik koji ima mogućnost emitovanja video sadržaja u 4K rezoluciji i da koristi EON Smart Box koji je povezan na Telemach koaksijalnu mrežu.
Ako tebi nekim cudom radi taj kanal preko modula, onda je moguce neka greska u sistemu.
semirsar

#88253 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Benq wrote:
apokalipso2 wrote: Nije tačno. Sk 4K može i na 4K TV-u preko CAM modula. U EON aplikaciji ga nema.
Vise korisnika je potvrdilo da SK 4K ne radi preko modula, bilo je o tome price na nekoliko stranica, a ljudi imaju 4K TV. Cak je i sam @Telemach potvrdio da taj kanal ide samo preko Boxa, a na Telemach sajtu pise slijedece:
* Za praćenje Sport Klub 4K kanala potrebno je da korisnik posjeduje TV prijemnik koji ima mogućnost emitovanja video sadržaja u 4K rezoluciji i da koristi EON Smart Box koji je povezan na Telemach koaksijalnu mrežu.
Ako tebi nekim cudom radi taj kanal preko modula, onda je moguce neka greska u sistemu.
ja na starom tv putem modula imam ton, ne i sliku uz poruku na tv, "nepodrzan format slike", jer je tv FHD
mrzi me prebacivati na 4K tv, kontam, navuci ce me pa da uzmen dodatni modul :run:
Telemach

#88254 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shandrprcSA wrote:
Jutro shandrprcSA,
Molimo VAs za povratne informacije, da li još uvijek imate navedenih problema s uslugom?
Qler

#88255 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Qler »

I ja u zadnje vrijeme imam problema sa internetom... i LAN i WiFi me zezaju... a kako su mi moji routeri spojeni na Telemachov sve mi se gubi :)
Telemach

#88256 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Qler wrote:I ja u zadnje vrijeme imam problema sa internetom... i LAN i WiFi me zezaju... a kako su mi moji routeri spojeni na Telemachov sve mi se gubi :)

Jutro Qler,
Izvinjavamo se zbog problema s uslugom.
Otvaramo nalog za tehničku intervenciju na Vašoj adresi.
shandrprcSA

#88257 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

Telemach wrote:
shandrprcSA wrote:
Jutro shandrprcSA,
Molimo VAs za povratne informacije, da li još uvijek imate navedenih problema s uslugom?
sad je sve ok
Telemach

#88258 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

shandrprcSA wrote:
Telemach wrote:
shandrprcSA wrote:
Jutro shandrprcSA,
sad je sve ok
Hvala na povratnim informacijama i saradnji :thumbup:
Telemach

#88259 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

crnivrag wrote:
Telemach wrote:
Mila moja Telemaca :pasamoj:

Image
Zdravo :evil:
kakaljin

#88260 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

https://www.tvarenasport.com/vesti/kosa ... reni-sport

Image

NBA, Telekom Srbija i TV Arena Sport, ozvaničili su početak višegodišnje saradnje na radost ogromnog broja ljubitelja najbolje košarke na planeti. U do sada, najvećoj programskoj zastupljenosti na ovim prostorima, Jokić, Bogdanović, Dončić, Marjanović, Bjelica… “živeće” narednih godina na kanalima TV Arena Sport i na platformama Telekoma Srbija, kao i naših regionalnih partnera.

Magiju NBA lige moći ćete da doživite kroz više od 200 direktnih prenosa, između pet i osam utakmica nedeljno, uz posebne emisije, ekskluzivne goste i naravno, nagradne igre. Koristeći NBA League Pass navijači će svoj omiljeni klub i igrače, moći da prate i na mobilnim platformama Telekoma Srbija i regionalnih partnera. Posebna novost je celodnevni NBA kanal.

“Biti deo NBA porodice je jedan od najvažinijih sportskih ili poslovnih koraka, u zavisnosti od toga da li ste igrač ili medijska kuća”, rekao je generalni direktor TV Arene Sport, Nebojša Žugić. “NBA je sinonim za košarku, baš kao i ovaj naš prostor u kome živimo. NBA zaslužuje najveću moguću pažnju i zato sa ponosom možemo da kažemo da će naši igrači i najbolja košarka, medijski živeti u godinama koje su pred nama, na jednoj adresi. Naši gledaoci i naši korisnici uživaće u magiji koju nosi NBA na kanalima Arene Sport, kao i na platformama Telekom Srbija grupe, kroz NBA League Pass i 24-časovni specijalizovani kanal,” dodao je Žugić.
Nova NBA sezona startuje u oktobru. Spremite se na vreme.

Čekamo Vas na Areni!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#88261 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

Moze li se sa EON-a na PC-u snimiti neka emisija....naravno na PC
crnivrag

#88262 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hrasno38 wrote:Moze li se sa EON-a na PC-u snimiti neka emisija....naravno na PC
Imaš P.P.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#88263 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
hrasno38 wrote:Moze li se sa EON-a na PC-u snimiti neka emisija....naravno na PC
Imaš P.P.
:) nemam
crnivrag

#88264 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

hrasno38 wrote:
:) nemam
Sad imaš, napisao ti post, prije nego sam iskucao poruku :D
biggrin

#88265 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by biggrin »

tap3ah75 wrote:
biggrin wrote:zašto se sadržaj HBO OD kad se gleda preko D3 ne updatuje redovno? npr.uopšte nema druge sezone Big Little Lies iako je ista skoro završena i može se gledati preko EON verzije
Zato što im je cilj da svi pređemo na eon.
Vjerujem da im je to cilj, al ne vjerujem da se zog toga ne vrši redovan update. Ko plaća HBO pakete na D3 plaća ih za punu, a ne feleričnu uslugu. Na taj način ne bi nikoga stimulisali na prelazak na EON, već bi samo generisali nezadovoljstvo i nepovjerenje. Mislim da je tu više riječ o neodgovornosti onih uposlenika koji su zaduženi za taj dio posla
probook

#88266 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Fiber paket i gpon home neki ruter - je li moguce da nema 5ghz mrezu :shock:
DON_eARL

#88267 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

probook wrote:Fiber paket i gpon home neki ruter - je li moguce da nema 5ghz mrezu :shock:
Ako je Mostar, moguće je da radi samo na 2.4GHz. U Sarajevu idu drugi modeli, koji su dual-band.
Almir_

#88268 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Almir_ »

Hvala
@Telemach...
Prikljucen sam u rekordnom vremenu,samo brzina mi je 22 mbps na eon light duo..
aida25

#88269 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aida25 »

Pozdrav svima, treba mi mala pomoc, moze li neko postaviti link kako sinhronizovati daljinski od resivera sa tvom, kupila sam novi tv pa pokusavam da sinhronizujem daljinski od d3 sa tvom, ja sam nasla na internetu neko staro uputstvo i po njemu pokusala al nista, tv je philips pus6503/12
crnivrag

#88270 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Almir_ wrote:Hvala
@Telemach...
To je testna brzina, dok ne prođe protokolisanje ugovora, a onda puštaju punu brzinu paketa.
crnivrag

#88271 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aida25 wrote:Pozdrav svima, treba mi mala pomoc, moze li neko postaviti link kako sinhronizovati daljinski od resivera sa tvom, kupila sam novi tv pa pokusavam da sinhronizujem daljinski od d3 sa tvom, ja sam nasla na internetu neko staro uputstvo i po njemu pokusala al nista, tv je philips pus6503/12
Ne trebaš pokušavati, jer D3 daljinski ne podržava nove modele Philips TV uređaja, pa tako npr. ni moj 6412/12 nije podržan, i ne reaguje ni na jedan kod.
Almir_

#88272 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Almir_ »

crnivrag wrote:
@Telemach...
To je testna brzina, dok ne prođe protokolisanje ugovora, a onda puštaju punu brzinu paketa.
Odlicno,hvala vam jos jednom
aida25

#88273 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aida25 »

Znaci nema mi druge nego 2 daljinska koristit, to im je bas bezveze. Znaci i kad bi presla sa trio grande na eon light paket isto bi bilo jelde, jesul isti ti resiveri, ja gluposti..Sta je sa onim skeniranjem nekim to sam procitala sta je sa tim i ima li ikakvog nacina da koristim ovaj d3 daljinski za ono najosnovnije na tvu?
crnivrag

#88274 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aida25 wrote:Znaci nema mi druge nego 2 daljinska koristit, to im je bas bezveze. Znaci i kad bi presla sa trio grande na eon light paket isto bi bilo jelde, jesul isti ti resiveri, ja gluposti..
Na EON Light paketu također dobijaš jedan od tih starih D3 resivera, osim ako se sama ne odlučiš za EON box i tom prilikom priključenje istog platiš 80 KM jednokratno.

EON box bi ti omogućio paljenje i gašenje TV uređaja sa daljinskim od box-a, i to su sve funkcije koje bi mogla koristiti na taj način.

S druge strane, daljinskim od TV-a bi mogla upravljati i box-om i TV-om, jer box sad podržava funkcionalnost HDMI-CEC, pri čemu dozvoljava upravljanje funkcijama box-a sa daljinskim od TV-a.
Telemach

#88275 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Telemach...
Zdravo Almir_,
Dostavite nam broj Ugovora, rado ćemo provjeriti u kojoj fazi aktivacije je Vaš Ugovor.
Locked