tempuser wrote: Ma daaaaj, kakve su ti to deplasirane i nebulozne price o inkasantu i brojevima TRN???????????
Prvo tako osvjestenom covjeku jakih principa, sofisticiranom i vicnom internetu u XXI vijeku to je problem rjesiv u dva klika2 klika:
1. Otvoris google
2. Ukucas pojam "RHRT ziro racun".
http://www4.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=62
Plaćanje RTV takse/pristojbe možete izvršiti i direktno na žiro račun RTV FBiH koji glasi:
3389002208640443 kod Uni Credit Banke sa naznakom za koji mjesec se plaća RTV taksa.
Ali ti ga nisi rjesio. Sve je to bas kao i izbjegavanje macke suplja prica na kojoj padas.
Drugo, kad mene prozivas da sam "law abiding citizen", sto ti nisi bio "not law abiding citizen" pa umjesto price o izbjegavanju macke drotovima rekao da namjerno nisi vozio po ogranicenj i da si mamjerno presao na lijevu stranu da fulis senzor jer su supci koji otimaju pare?????? Izmedju onih koji su puuuuno ljestvica iznad nas dvojice i tebe koji "izbjegavas macku" na senzorima sustinski i principjelno nema nikakve razlike. Oba izbjegavate zakona kad vam ne odgovara, a istovremeno insistirate na zakonima kad vam odgovara, na te duple standarde ja mislim. Razlika je samo sto igrate u razlicitim ligama i pitanje je sta bi bilo da zamjenite mjesta...
Ti zivis svoj zivis svoj zivot, nemas sta da se ravnas prema drugima kad si u obavezi da postujes zakon.
E vidis ovo mi fakat nije naumpalo. znam da glupo i izaprano zvuci ali fakat nije mi na kraj pameti bila ova opcija. ali ok.
Ja sam reko da si ti taj law abiding citizen. ok neka si. ja to postujem covjece. ne pljujem po tome niti prozivam.
cist primjer je tvoje citiranje i gadjanje zakonima i clanovima.
cak i kad znas da neko jebe ti nadjes zakon po kojem si ti taj koji ne smije da jebe ali sto si ti jeban ma nema veze. po zakonu je vako. jebo te ko brankovic
znam sigurno ih nemas u glavi kao kakav pravnik ali imas ljusku o istim u glavi. sto ce reci bas law abiding citizen. e sad u filmu taj neko ko je ocekivao da zakon malo stane u njegovu zastitu dobije po nosu bas od tog zakona i uvidi da je duga ima malo vise nijansi nego je mislio i da.
Ja samo gledam da prodjem sto bezbolnije. generalno sve kad se baci na vagu i sabere i oduzme, pa i postujem zakone. nisam anarhista totalni. ali ja bar kad vidim da je neko belegiju isukao i zacaklio okicama i vidim da bi i mene mogao cmar zaboliti, pa bar mogu reci e jebi ga, ako nista malo cu mu vode nekako pljuhnuti vode za vrat pa nek mu treba ponovo da se digne malo pa mu nece bas biti onako kako je on bas zamislio i jos donio zakon koji mu to omogucava. pa ce mozda do mene doci i mlohav.
jok ti odmah: e on smije, to je po zakonu, iako nije u redu i zloupotrebljava se zakon mu je omogucio, a ti ne smijes.
vidis ja sam izbjegao zakonski stap vadjenjem na macku, jer svaki dan imam priliku vidjeti silna holcanja tuda i okidanje kamere i mahanje rukom u krug policajaca na razgranicenju. a jos da smijem pokazati neke papire sa posla uhvatio bi se za glavu.