Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zdruzdjo

#8826 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Ma daaaaj, kakve su ti to deplasirane i nebulozne price o inkasantu i brojevima TRN???????????
Prvo tako osvjestenom covjeku jakih principa, sofisticiranom i vicnom internetu u XXI vijeku to je problem rjesiv u dva klika2 klika:
1. Otvoris google
2. Ukucas pojam "RHRT ziro racun".
http://www4.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=62
Plaćanje RTV takse/pristojbe možete izvršiti i direktno na žiro račun RTV FBiH koji glasi:
3389002208640443 kod Uni Credit Banke sa naznakom za koji mjesec se plaća RTV taksa.
Ali ti ga nisi rjesio. Sve je to bas kao i izbjegavanje macke suplja prica na kojoj padas.

Drugo, kad mene prozivas da sam "law abiding citizen", sto ti nisi bio "not law abiding citizen" pa umjesto price o izbjegavanju macke drotovima rekao da namjerno nisi vozio po ogranicenj i da si mamjerno presao na lijevu stranu da fulis senzor jer su supci koji otimaju pare?????? Izmedju onih koji su puuuuno ljestvica iznad nas dvojice i tebe koji "izbjegavas macku" na senzorima sustinski i principjelno nema nikakve razlike. Oba izbjegavate zakona kad vam ne odgovara, a istovremeno insistirate na zakonima kad vam odgovara, na te duple standarde ja mislim. Razlika je samo sto igrate u razlicitim ligama i pitanje je sta bi bilo da zamjenite mjesta...
Ti zivis svoj zivis svoj zivot, nemas sta da se ravnas prema drugima kad si u obavezi da postujes zakon.

E vidis ovo mi fakat nije naumpalo. znam da glupo i izaprano zvuci ali fakat nije mi na kraj pameti bila ova opcija. ali ok.

Ja sam reko da si ti taj law abiding citizen. ok neka si. ja to postujem covjece. ne pljujem po tome niti prozivam.
cist primjer je tvoje citiranje i gadjanje zakonima i clanovima.
cak i kad znas da neko jebe ti nadjes zakon po kojem si ti taj koji ne smije da jebe ali sto si ti jeban ma nema veze. po zakonu je vako. jebo te ko brankovic
znam sigurno ih nemas u glavi kao kakav pravnik ali imas ljusku o istim u glavi. sto ce reci bas law abiding citizen. e sad u filmu taj neko ko je ocekivao da zakon malo stane u njegovu zastitu dobije po nosu bas od tog zakona i uvidi da je duga ima malo vise nijansi nego je mislio i da.

Ja samo gledam da prodjem sto bezbolnije. generalno sve kad se baci na vagu i sabere i oduzme, pa i postujem zakone. nisam anarhista totalni. ali ja bar kad vidim da je neko belegiju isukao i zacaklio okicama i vidim da bi i mene mogao cmar zaboliti, pa bar mogu reci e jebi ga, ako nista malo cu mu vode nekako pljuhnuti vode za vrat pa nek mu treba ponovo da se digne malo pa mu nece bas biti onako kako je on bas zamislio i jos donio zakon koji mu to omogucava. pa ce mozda do mene doci i mlohav.
jok ti odmah: e on smije, to je po zakonu, iako nije u redu i zloupotrebljava se zakon mu je omogucio, a ti ne smijes.
vidis ja sam izbjegao zakonski stap vadjenjem na macku, jer svaki dan imam priliku vidjeti silna holcanja tuda i okidanje kamere i mahanje rukom u krug policajaca na razgranicenju. a jos da smijem pokazati neke papire sa posla uhvatio bi se za glavu.
Last edited by zdruzdjo on 31/12/2016 16:29, edited 2 times in total.
zdruzdjo

#8827 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Ali sve u svemu super je imati tebe u okolini.
neka
onda kad si mi bio jedna vrsta keca u rukavu dobro je.
ne moramo/mozemo se uvijek svi sloziti u svim segmentima zivota i zivljenja.
Ipak forum je to.
mirzet87sa

#8828 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Kakav goran, leteci medvjedic.. gokky jesil u drustvu poznat kao telecha glava
tempuser

#8829 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

@zdrudjo
Ma ja, jebo suplju, sretna tebi drug Nova godina! :-D
Forum je za forumanje, svim mi ovdje na forumu pomalo pravimo korekcije stvarnog zivota! :D
tempuser

#8830 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:Kakav goran, leteci medvjedic.. gokky jesil u drustvu poznat kao telecha glava
Jok poznat sam ko levat kome zavale V8 groba sa greskom na mjenjacu! Smiju li ti se haveri pred granapom?
Laplace

#8831 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

amar1994 wrote:
tempuser wrote:
Naravno da cu se sloziti, ali to nazalost ne mijenja nista u biti kad se radi o postivanju saobr. propisa.
Naravno, pod uslovom da ne ugrozavaju, ali vidis i na svom primjeru da to nije samo jednostrano. Ti nisi do kraja znao zakon po kojem oni smiju preticati preko pune, kolone, voziti preko ogranicenja, mislio si da oni krse zakone, a ne krse. Pitanje je da li znas da voziti po propisima i pracenje znakona u slucaju vozila sa pravom prvenstva nije dovoljn, po zakonu si duzan da pomaknes vozilo ili cak zaustavis. Ne postujuci taj dio zakona mozda ti ugrozavas vozilo sa pravom prvenstva, a ne obratno ili on hoce na silu, a ti neces da se pomaknes pa podjednako ugorzavate jedni druge i ostale.
Sve ja to znam , ali u nekim situacijama je to ne moguce i ne izvodivo [emoji106] . I nekoliko puta se desilo da debil upali blinkere tek kad mi se priblizi :-)
Kad ti upali te blinkere, ti si dužan da nestaneš. Moraš se u nanosekundi prebaciti u drugu dimenziju, i vratiti se kada se uvjeriš da je završio radnju.

Da ne bi on, možda, mislio da li je po zakonima fizike moguće da mu se skloniš i napraviš prostora da prođe? Nema on kad o tome misliti, mora raditi na borbi za opšte blagostanje.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk
Laplace

#8832 Re: RE: Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

insomnia78 wrote:
zdruzdjo wrote:
Ned071 wrote:Naucite vec jednom. Ne placate pretplatu bht ili ftv ili rtrs. Placate porez na posjedovanje tv i radio prijemnika
ozbiljno???
Nesto ne vjerujem da dio kolaca dobija npr hayat.

ali tema za drugu emisiju.
Pa Hayat nije javni servis. Naravno da je to porez na posjedovanje TV prijemnika.
Zar ne platim porez kada kupim radio/TV prijemnik? Ne linto porez na porez, duplo oporezivanje? Ili trebam za proizvod platiti porez kada ga kupim, a onda i svaki mjesec korištenja drugu vrstu ooreza, takse ili čega već ne?

I zašto je meni dolazio račun za taj porez na posjedovanje TV prijemnika kada ga nisam ni posjedovao? Zašto su na dva telefonska priključka (jedan korišten samo za internet) slali dva računa za taj porez na posjedovanje TV prijemnika, iako su se sami mogli uvjeriti da kuća nema dva TV prijemnika? Je ki to porez na telefon ili TV?

Dabki tako za sve što kupim moram plaćati mjesečnu taksu ili ne iz nekog razloga javni RTV servis privilegovan?

I šta ako mi TV sluzi ssamo kao veliki monitor za kompjuter iki video igre? Ne hvata nikakav signal, samo mi iz nekog razloga treba veći monitor (recimo, video nadzor).

mirzet87sa

#8833 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote:
Jok poznat sam ko levat kome zavale V8 groba sa greskom na mjenjacu! Smiju li ti se haveri pred granapom?
ja kupio nov mjenjac :lol: cak sta vise, na tvoju zalost, javio mi se momak iz banja luke koji ga je i uvukao prvi.. ima sve rezervne dijelove za istog :lol:
i kakva greska? mjenjac bio pun spene, kupio novi ugradnja ide u januaru.. slabo su te informisali dusmani telecha glavo :D grob ne grob, ja sam u ovo auto ulozio vise nego sto si ti alija sirotanovicu zaradio za 10god :D
insomnia78

#8834 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by insomnia78 »

Laplace wrote:
insomnia78 wrote:
zdruzdjo wrote: ozbiljno???
Nesto ne vjerujem da dio kolaca dobija npr hayat.

ali tema za drugu emisiju.
Pa Hayat nije javni servis. Naravno da je to porez na posjedovanje TV prijemnika.
Zar ne platim porez kada kupim radio/TV prijemnik? Ne linto porez na porez, duplo oporezivanje? Ili trebam za proizvod platiti porez kada ga kupim, a onda i svaki mjesec korištenja drugu vrstu ooreza, takse ili čega već ne?

I zašto je meni dolazio račun za taj porez na posjedovanje TV prijemnika kada ga nisam ni posjedovao? Zašto su na dva telefonska priključka (jedan korišten samo za internet) slali dva računa za taj porez na posjedovanje TV prijemnika, iako su se sami mogli uvjeriti da kuća nema dva TV prijemnika? Je ki to porez na telefon ili TV?

Dabki tako za sve što kupim moram plaćati mjesečnu taksu ili ne iz nekog razloga javni RTV servis privilegovan?

I šta ako mi TV sluzi ssamo kao veliki monitor za kompjuter iki video igre? Ne hvata nikakav signal, samo mi iz nekog razloga treba veći monitor (recimo, video nadzor).

To se mene ne tice. To ti vidi s drzavom. I ja ovdje placam taj porez
Laplace

#8835 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

insomnia78 wrote:
Laplace wrote:
insomnia78 wrote: Pa Hayat nije javni servis. Naravno da je to porez na posjedovanje TV prijemnika.

To se mene ne tice. To ti vidi s drzavom. I ja ovdje placam taj porez
Ok, riješiću to sa njima u srijedu.[emoji2]

amar1994

#8836 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Laplace wrote:
amar1994 wrote: Sve ja to znam , ali u nekim situacijama je to ne moguce i ne izvodivo [emoji106] . I nekoliko puta se desilo da debil upali blinkere tek kad mi se priblizi :-)
Kad ti upali te blinkere, ti si dužan da nestaneš. Moraš se u nanosekundi prebaciti u drugu dimenziju, i vratiti se kada se uvjeriš da je završio radnju.

Da ne bi on, možda, mislio da li je po zakonima fizike moguće da mu se skloniš i napraviš prostora da prođe? Nema on kad o tome misliti, mora raditi na borbi za opšte blagostanje.

[emoji38] [emoji38]

Sent from my C6603 using Tapatalk
mahalas505

#8837 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

direstraits0078 wrote:Nije isto uključiti se u kružni tok i na cestu s T uključenjem. U svakom slučaju, ako nisi pozicionirao vozilo u krajnjoj desnoj traci prilikom prolaska kroz raskrsnicu, ostavljaš prostor i daješ priliku drugim vozilima da se uključe u slobodnu traku i onda se ne možeš prestrojavati u njih ako te sustignu krećući se tom desnom trakom da bi izašli na istom izlazu kao i ti. Ili se prestroji ispred njih prije skretanja, tj. Izlaza, ili ih propusti.
Po nekom mom rezonu ista pravila vrijede i za kruzni tok i T raskrsnicu/ukljucenje, gdje u oba slucaja imamo znakove obrnuti trougao i obavezni smjer. Ostavljam naravno mogucnost da rezenujem pogresno, i ako postoji kakav clan zakona ili pravilo koje malo detaljnije obraduje ovo o cemu govorim bio bih zahvalan da neko postavi.

Sto se tice blinkera, to je vec apsolvirano jedna 2-3 puta do sada. Goran je tu upravu, zakon im je dao odredjenu amnestiju kod nekih situacija i to je tako. Po meni najopasnije sto rade ovi sa blinkerima je preticanje, i ulazenje u "makazice", i to ulazi pod stavku da ugrozavaju druge u saobracaju. Medjutim, bez valjanog dokaza(npr.snimka) i advokata ne treba ni pomisliti na neko tuzakanje.
direstraits0078

#8838 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

mahalas505 wrote:
direstraits0078 wrote:Nije isto uključiti se u kružni tok i na cestu s T uključenjem. U svakom slučaju, ako nisi pozicionirao vozilo u krajnjoj desnoj traci prilikom prolaska kroz raskrsnicu, ostavljaš prostor i daješ priliku drugim vozilima da se uključe u slobodnu traku i onda se ne možeš prestrojavati u njih ako te sustignu krećući se tom desnom trakom da bi izašli na istom izlazu kao i ti. Ili se prestroji ispred njih prije skretanja, tj. Izlaza, ili ih propusti.
Po nekom mom rezonu ista pravila vrijede i za kruzni tok i T raskrsnicu/ukljucenje, gdje u oba slucaja imamo znakove obrnuti trougao i obavezni smjer. Ostavljam naravno mogucnost da rezenujem pogresno, i ako postoji kakav clan zakona ili pravilo koje malo detaljnije obraduje ovo o cemu govorim bio bih zahvalan da neko postavi.

Sto se tice pravila, isto je pravilo, duzan si propustiti vozilo na putu s pravom prvenstva, ali tehnicka izvedba T raskrsnice u koju se ukljucujes u prvu od dvije trake, i kruznog toka u koji se ukljucujes u prvu od dvije trake nije ista. Kruzni tok i jeste napravljen da bi se olaksalo ukljucenje i ubrzao protok saobracaja. Svrha unutrasnje trake ili znaka za spajanje traka na autocesti (postavio sam znak negdje, nema ga u BiH), je da olaksa ukljucenje u saobracaj prilikom ulaska u kruzni tok (autocestu), ali se mora imati na umu da prilikom kretanja kroz raskrsnicu treba paziti na pozicioniranje unutar rasrksnice ili kruznog toka, jer kamikaze ulijecu cim vide slobodan milimetar. Zato se treba prestrojiti na mjestu gdje se nedvosmisleno pokazuje drugim ucesnicima u saobracaju koja je tvoja namjera.

Isti slucaj kod ulaska u raskrsnicu gdje vazi pravilo desne strane: moras vozacu koji dolazi s tvoje desne strane nedvosmisleno pokazati da imas namjeru da se zaustavis. A vozac s desne strane mora da pokaze namjeru da se ukljuci, inace dolazi do problema u odvijanju saobracaja.

Mislim da je prestrojavanje generalno problem, ljudi nemaju osjecaj za orjentaciju, ne okrecu se, ne prate retrovizore (nisu pravilno podeseni), pa voze vanjskom, voze krajnjom lijevom, voze relativno sporo u odnosu na ostali saobracaj, u odnosu na vazece ogranicenje, uslove na cesti ili u odnosu na radijus kruznog toka, pa ih onda kamikaze izignorisu (dostavna vozila, taksi, profesionalni vozaci i ostali kojima je volan hljeb). Isti slucaj kod ljudi koji voze unutrasnjom trakom i iz unutrasnje trake direktno izlaze na izlaz, bez prethodnog prestrojavanja u vanjsku traku. To je opasna radnja, jer onaj ko ulazi u kruzni tok takve vidi u unutrasnjoj traci i samim time mu nisu prijetnja, tj. daju mu do znanja da se moze slobodno ukljuciti u kruzni tok. Problem nastaje kada to vozilo iz unutrasnje trake nastavlja da se krece pravolinijski i dolazi u koliziju s vozilom kojem je upravo omogucio da se ukljuci u kruzni tok. Mislim da je to situacija koju je zdruzdjo opisao.

Po meni, lijek je prestrojavanje u vanjsku traku jedan izlaz prije onoga na kojem se zelis iskljuciti iz KT.

Al udavih s ovim kruznim tokom, skoro kao ovi s blinkerima. :lol: Hajd, valjda bude neke fajde nekad nekom i od ovoga. :roll:
mahalas505

#8839 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

direstraits0078 wrote:Sto se tice pravila, isto je pravilo, duzan si propustiti vozilo na putu s pravom prvenstva, ali tehnicka izvedba T raskrsnice u koju se ukljucujes u prvu od dvije trake, i kruznog toka u koji se ukljucujes u prvu od dvije trake nije ista. Kruzni tok i jeste napravljen da bi se olaksalo ukljucenje i ubrzao protok saobracaja. Svrha unutrasnje trake ili znaka za spajanje traka na autocesti (postavio sam znak negdje, nema ga u BiH), je da olaksa ukljucenje u saobracaj prilikom ulaska u kruzni tok (autocestu), ali se mora imati na umu da prilikom kretanja kroz raskrsnicu treba paziti na pozicioniranje unutar rasrksnice ili kruznog toka, jer kamikaze ulijecu cim vide slobodan milimetar. Zato se treba prestrojiti na mjestu gdje se nedvosmisleno pokazuje drugim ucesnicima u saobracaju koja je tvoja namjera.

Isti slucaj kod ulaska u raskrsnicu gdje vazi pravilo desne strane: moras vozacu koji dolazi s tvoje desne strane nedvosmisleno pokazati da imas namjeru da se zaustavis. A vozac s desne strane mora da pokaze namjeru da se ukljuci, inace dolazi do problema u odvijanju saobracaja.
Jasno je meni o cemu ti pricas, i mislim da je najbolji primjer ovi tkz. turbo kruzni tokovi. Imaju i oni mana, ali mislim da je dodirni broj tacaka dosta manji od klasicnih kruznih tokova.
Image

Ali mislim i dalje, da obrnuti trougao, se odnosi na sve trake u kruznom toku, bas kao i kod T raskrsnice/ukljicivanja. Bas sam malo pogledao po stranicama od auto skola, i vecina ih govori da vozila unutar kruznog toka imaju prednost.
direstraits0078

#8840 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Uzmi primjer puta s 3 trake, vozilo se krece krajnjom lijevom trakom, i ti cekas da to vozilo prodje? U teoriji i na ispitu ili testu da, u praksi ne.

Ovo je primjer kruznog toka s 3 trake, isto ovako se treba prestrojavati i u kruznom toku s dvije trake, da bi se izbjegao kontakt, a cemu kruzni tok i sluzi.

Image

A na ovoj slici se vidi pogresno prestrojavanje:

Image

U slucaju kontakta, kriv je u prvom redu ovaj s pick-upom, mada vjerovatno oba vozila dijele krivicu ako se pita policije. To je slicna situacija koju je opisao @zdruzdjo.
mahalas505

#8841 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

direstraits0078 wrote:U slucaju kontakta, kriv je u prvom redu ovaj s pick-upom, mada vjerovatno oba vozila dijele krivicu ako se pita policije. To je slicna situacija koju je opisao @zdruzdjo.
Ja nisam ni sporio ovo oko pravilnog prestrojavanja unutar kruznog toka, samo ovu situaciju kod ukljucivanja sto si opisao sa ovim pick-upom. I ovdje kazes da je kriv, ali da bi policija i sudija vjerovatno mislili drugacije, tu ja vise naginjem na krivicu bijelog auto sto se ukljucuje u kruzni tok.
direstraits0078

#8842 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

mahalas505 wrote:
direstraits0078 wrote:U slucaju kontakta, kriv je u prvom redu ovaj s pick-upom, mada vjerovatno oba vozila dijele krivicu ako se pita policije. To je slicna situacija koju je opisao @zdruzdjo.
Ja nisam ni sporio ovo oko pravilnog prestrojavanja unutar kruznog toka, samo ovu situaciju kod ukljucivanja sto si opisao sa ovim pick-upom. I ovdje kazes da je kriv, ali da bi policija i sudija vjerovatno mislili drugacije, tu ja vise naginjem na krivicu bijelog auto sto se ukljucuje u kruzni tok.
Ne, bijeli automobil nije kriv. Pick-up je duzan prestrojiti se prije izlaza i kretati se odgovarajucom trakom prije izlaska iz kruznog toka. To se zove pravilno pozicioniranje vozila u raskrsnici ili kruznom toku. Ako se u raskrsnici ne prestrojis/pozicioniras pravilno, onda nastavis kretanje kroz rakrsnicu, ili obidjes krug u kruznom toku.

Ako zamislis da su dvije trake u kruznom, a na izlazu iz kruznog po jedna traka u svakom smjeru, onda imas konfiguraciju kao onaj kruzni tok u bucbuc potoku. I tu ne smijes iz unutrasnje trake skrenuti i izaci na najblizem izlazu. Prvo se moras prestrojiti u vanjsku traku i kretati se tom trakom prije izlaska i davanja zmigavca za izlazak na zeljenom izlazu. Zato ovaj s bijelim automobilom moze sasvim lijepo da se ukljuci u sebi najblizu traku, vanjsku, i iskljuci se na prvom izlazu. Pickup za iskljucenje na istom izlazu mora biti pozicioniran u vanjskoj traci prilikom prolazenja ispred bijelog automobila koji zeli da se ukljuci u kruzni tok. Inace dolazi do kontakta.
mahalas505

#8843 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

direstraits0078 wrote:
mahalas505 wrote:
Ne, bijeli automobil nije kriv. Pick-up je duzan prestrojiti se prije izlaza i kretati se odgovarajucom trakom prije izlaska iz kruznog toka. To se zove pravilno pozicioniranje vozila u raskrsnici ili kruznom toku. Ako se u raskrsnici ne prestrojis/pozicioniras pravilno, onda nastavis kretanje kroz rakrsnicu, ili obidjes krug u kruznom toku.

Ako zamislis da su dvije trake u kruznom, a na izlazu iz kruznog po jedna traka u svakom smjeru, onda imas konfiguraciju kao onaj kruzni tok u bucbuc potoku. I tu ne smijes iz unutrasnje trake skrenuti i izaci na najblizem izlazu. Prvo se moras prestrojiti u vanjsku traku i kretati se tom trakom prije izlaska i davanja zmigavca za izlazak na zeljenom izlazu. Zato ovaj s bijelim automobilom moze sasvim lijepo da se ukljuci u sebi najblizu traku, vanjsku, i iskljuci se na prvom izlazu. Pickup za iskljucenje na istom izlazu mora biti pozicioniran u vanjskoj traci prilikom prolazenja ispred bijelog automobila koji zeli da se ukljuci u kruzni tok. Inace dolazi do kontakta.
Slazem se sa tim da bi pick-up bio kriv da dodje sa autom koje se nalazi u vanjskoj straci koje je vec unutar kruznog toka. Ne mora znaciti da ce pick-up izaci bas tom izlazu, isprekidana je linija moze se prestrojiti, i da ce izaci na drugom izlazu. Ovo govorim za kruzni tok za koji govori @zdruzdjo, posto su linije na slici ovdje malo drugacije iscrtane.
direstraits0078

#8844 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Kod bilo kojeg mijenjanja polozaja, prestrojavanja, uvijek je odgovoran onaj koji vrsi radnju, duzan je da se uvjeri da je moze izvrsiti bezbjedno. Prilikom ulaska u kruzni tok, u vanjsku traku, tvoja duznost je da se uvjeris da nema vozila koja dolaze s tvoje lijeve strane i krecu se vanjskom trakom. Ti ne mozes znati da li svi postuju pravila, ti radis ono sto je tvoja duznost, a to je ovo gore napisano.
mahalas505

#8845 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mahalas505 »

direstraits0078 wrote:Kod bilo kojeg mijenjanja polozaja, prestrojavanja, uvijek je odgovoran onaj koji vrsi radnju, duzan je da se uvjeri da je moze izvrsiti bezbjedno. Prilikom ulaska u kruzni tok, u vanjsku traku, tvoja duznost je da se uvjeris da nema vozila koja dolaze s tvoje lijeve strane i krecu se vanjskom trakom. Ti ne mozes znati da li svi postuju pravila, ti radis ono sto je tvoja duznost, a to je ovo gore napisano.
Ja se samo ne slazem sa ovim naglasenim djelom, tj. mislim da se moraju propustiti sva vozila u kruznom toku, ne samo u vanjskoj. Zbog znaka. Sve ostalo stoji.
zdruzdjo

#8846 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

mahalas505 wrote:
Image
E ovi bi kod nas bili najefikasniji samo sta bi trebalo jos malo ih popraviti. Na ove debele linije staviti betonske ivicnjake. Ali malo deblje. Eeee kako bi fino svi vozili.
Kao u na nekim mjestima u amsterdamu na tramvajskim sinama. Nema tuda i kraj.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Laertes

#8847 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

zdruzdjo wrote:
mahalas505 wrote:
Image
E ovi bi kod nas bili najefikasniji samo sta bi trebalo jos malo ih popraviti. Na ove debele linije staviti betonske ivicnjake. Ali malo deblje. Eeee kako bi fino svi vozili.
Kao u na nekim mjestima u amsterdamu na tramvajskim sinama. Nema tuda i kraj.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
Tako su na skveru u Tz stavljali one plastične konuse, pa bi trajali max. mjesec. Sad više ne stavljaju.
supercali

#8848 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

E betonski konusi bi trajali duze
kockica_kockica

#8849 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kockica_kockica »

Mnogo me nervira kad se nenormalni likovi parkiraju na ulazu u garazu. Pri tome ne razmisljaju kako ce se uci. I kad mu blicas onda prvo rukama granaju a onda izadje i ono sav drcan pita "sta hoces"? Cuj sta hocu... :facepalm: obicno se nasmijem i kazem hocu u garazu koju masno placam :autic: :autic: i kad vidim njegov zabezeknuti izraz lica prasnem u smijeh :pisnula: :pisnuo:
KB9

#8850 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by KB9 »

najbolje od svega mi je kad policija zaustavlja auta i po kruznog toka i samim tim tjera ostale na prekrsaje, parkiraju se majstori u izlaznu traku i malo po malo izbace lizalo :lol:
Post Reply