Isto i ja. Jedina mu je mana što važi samo kod nas. Bilo bi dobro da ga možeš koristiti i u Hrvatskoj na autoputu. I da dodam za nas koji svaki dan koristimo autoput radi odlaska na posao bi morali dati barem 50% popusta i to na način da za uplačenih 50 KM ne dobijem dodatnih 25 KM, već da mi cijena jednog prolaska nije 2 KM, već 1 KM. Tako da sa 50 KM mogu 25 puta otići u Sarajevo na posao i vratiti se kući.Qler wrote:Ja ga kupio čim se pojavio, još marku koštaomeni se isplatio poslije prve vožnje
Sent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- Better Man
#8826 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
-
howdy
#8827 Re: RE: Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Da udare akcize na akcize jer para vrti gdje burgija nece...Alfons Kauders wrote:Sta predlazu? Da vrate SDP na vlast?drugi profil wrote:Cujem danas na radiju, ovi jebivjetri sto su danas sastancili zakljucili da je izgradnja AC spora i da se mora ubrzati.
Ako nije samo predizborna.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- problemnatravunu
#8828 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kad smo kod hrvatskog uredjaja, razlika je takodje, i sto kod njih uredjaj nije "vezan" uz auto (reg.oznaku), pa ga možeš posudjivati, ima mi kolega to, pa posudi kome god treba kad se ide u HR........ ovaj naš uredjaj važi samo uz reg.oznaku auta za koji je prijavljenBetter Man wrote:Isto i ja. Jedina mu je mana što važi samo kod nas. Bilo bi dobro da ga možeš koristiti i u Hrvatskoj na autoputu. I da dodam za nas koji svaki dan koristimo autoput radi odlaska na posao bi morali dati barem 50% popusta i to na način da za uplačenih 50 KM ne dobijem dodatnih 25 KM, već da mi cijena jednog prolaska nije 2 KM, već 1 KM. Tako da sa 50 KM mogu 25 puta otići u Sarajevo na posao i vratiti se kući.Qler wrote:Ja ga kupio čim se pojavio, još marku koštaomeni se isplatio poslije prve vožnje
-
Astrix
#8829 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
U Hrvatskoj imaš tri različita uređaja, tako će vjerovatno biti i kod nas kad mi svoj izgradimo i kad RS svoj završi.Better Man wrote:Isto i ja. Jedina mu je mana što važi samo kod nas. Bilo bi dobro da ga možeš koristiti i u Hrvatskoj na autoputu. I da dodam za nas koji svaki dan koristimo autoput radi odlaska na posao bi morali dati barem 50% popusta i to na način da za uplačenih 50 KM ne dobijem dodatnih 25 KM, već da mi cijena jednog prolaska nije 2 KM, već 1 KM. Tako da sa 50 KM mogu 25 puta otići u Sarajevo na posao i vratiti se kući.Qler wrote:Ja ga kupio čim se pojavio, još marku koštaomeni se isplatio poslije prve vožnje
Evo sad u 13h otvorenje na RTRS, prenosi ga Dodo uživo još sat i pol emisija, ovaj radi pravi show...
- Bumerang
#8830 Re: BiH. Entitet R. Srpska. Izgradnja Autoputeva i Ekologija

Okupilo se nekoliko stotina građana
Vučić: Ne grade se autoputevi da bi njima išli tenkovi, nego da spajaju ljude
Objavljeno: 11. 09. 2016 - 12:35 Novosti AAATimesArial
Brojni zvaničnici iz RS 1/4
Intoniranjem himni RS i Srbije počela je ceremonija otvaranje novoizgrađene dionice autoputa "9. januar od Prnjavora prema Doboju.
Na otvaranju prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, premijer RS-a Željka Cvijanović, ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ali i premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Temelji za razvoj. Ova dionica dio je mreže autoputeva RS
Naslijedili smo svojevremeno veoma lošu saobraćajnu infrastrukturu, a sada imamo moderne autoputeve. RS sada ima neophodan temelj za razvoj trgovine i turizma. Odgovorno gradimo RS. Sa ponosom ovaj autoput nosi ime prema jednom od najvažnijih datuma u istoriji RS. Mrežom autoputeva učvrstit ćemo veze RS i Srbije, ali i Banje Luke i Sarajeva. Građani oba entiteta će imati obostranu korist izgradnjom ovih saobraćajnica, kazao je Čubrilović na ceremoniji.
Nakon njega prisutnima se obratio Vučić koji je rekao da su već nekoliko imali dogovore da otvare ovaj autoput. Kako je naveo, mnogi su mislili da je 36 kilometara malo i da premijer Srbije ne treba tu da govori.
- Oni koji su pravili 36 kilometara znaju koliko je to mnogo. Ovih 36 kilometara znači i nove investicije i više posla za ljude u RS i moći će da obezbijede poslove na svojim ognjištima. Vidio sam koliko nama Srbima novca stiže od naših porodica koje žive u inostranstbu. Došao sam i zato što izgradnja autoputa znači da znaš gdje ideš i da znaš cilj. Ali, sve to govori da želimo da gradimo, a ne da rušimo. Ono što govorim nije uvijek popularno, ali želim da kažem da su nemir i stabilnost poterebniji nego ikada. Autoputevi se ne grade da se njime kreću tenkovi nego ljudi. On treba da spoji sve - kazao je Vučić.
On je dodao da je dobro što će RS ovim putem preko Doboja biti bolje spojena sa Sarajevom.
- Nikada više ne treba da prebrojavamo mrtve. Moramo dobro da znamo šta nam je cilj. Nikada nećete čuti riječi pokusaja pritiska među Srbima. Ali, tenzije morate spustiti i moje je da vam to kažem. Najbrže ćemo napredivati u miru. To je najbolje moguće rješenje. I zato vas molim da uradite sve što možete. Nama Srbima je mudrosti nedostajalo, ali hrabrosti nikada. Treba nam više mudrosti. Samo tako možemo da živimo u miru sa našim komšijama Hrvatima i Bošnjacima. Hoćemo da brojimo fabrike i kilometre, a ne mrtve. Tih 36 kilometara jesu put u budućnost.- kazao je Vučić.
Obećao je da će dati sve od sebe da RS poveže sa Srbijom jer zna, kako je rekao, koliko RS voli Srbiju.
- Poštujemo naše prijatelje iz BiH, ali nikada nejmojte da posumnjate u našu ljubav prema RS i prema narodu koji u njoj živi. - rekao je premijer Srbije.
Dodik je rekao da je autoput nada, čekanje, sposobnost te da je ponosan na sve koji su radili.
Radna pobjeda
- Čestitam narodu RS na ovoj velikoj radnoj pobjedi. Nismo stali, a od sada ćemo se brže kretati. Želimo da integrišemo ove krajeve. Naš cilj je da izgadimo autoput za sve, bez obzira na razlike. Naša želja je da povežemo RS sa Srbijom. Projektovat ćemo i dodirne tačke kod Višegrada i Užica. Srbija je naša značajna pomoć. Srbija želi povezati čitav region. Moramo da se borimo da naša komunikacija ide ka dobru. I mi smo usmjereni u čuvanje mira. Ne mislimo o tenkovima. RS želi da bude dio mirnih rješenja. Autoput za nas predstavlja dokaz naše sposobnosti i našeg trajanja. Naša namjera je da nastavimo da gradimo autoputeve - kazao je Dodik.
Izgradnja 36 kilometara autoputa je trajala četiri godine, a finansirana je kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 185 miliona eura.
Izvođač radova je konzorcijumom firmi "Integral inženjering" Laktaši i "Granit" Skoplje.
Cijela trasa Banja Luka-Doboj trebala bi biti završena do 2018. godine.
Vučić, Cvijanović i Dodik na otvaranju autoputa
Također, stiglo je i stotinjak bajkera čiji defile prema Doboju će početi nakon što Dodik i Vučić otvore autoput.
Autor: G. DAKIĆ
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/254175/vucic- ... hLkOy.dpuf
Last edited by Bumerang on 11/05/2023 16:19, edited 4 times in total.
-
VjecitiStudent
#8831 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jeste li probali posuditi tuđi?problemnatravunu wrote:Kad smo kod hrvatskog uredjaja, razlika je takodje, i sto kod njih uredjaj nije "vezan" uz auto (reg.oznaku), pa ga možeš posudjivati, ima mi kolega to, pa posudi kome god treba kad se ide u HR........ ovaj naš uredjaj važi samo uz reg.oznaku auta za koji je prijavljenBetter Man wrote:Isto i ja. Jedina mu je mana što važi samo kod nas. Bilo bi dobro da ga možeš koristiti i u Hrvatskoj na autoputu. I da dodam za nas koji svaki dan koristimo autoput radi odlaska na posao bi morali dati barem 50% popusta i to na način da za uplačenih 50 KM ne dobijem dodatnih 25 KM, već da mi cijena jednog prolaska nije 2 KM, već 1 KM. Tako da sa 50 KM mogu 25 puta otići u Sarajevo na posao i vratiti se kući.Qler wrote:Ja ga kupio čim se pojavio, još marku koštaomeni se isplatio poslije prve vožnje
Istovremeno očitavanje i broja tablice bi zahtijevalo vrlo skupu opremu ...
-
VjecitiStudent
#8832 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Koje je tek ovo ludo bacanje novca ...Astrix wrote: Evo sad u 13h otvorenje na RTRS, prenosi ga Dodo uživo još sat i pol emisija, ovaj radi pravi show...
- Qler
#8833 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Očita tablice, svaki put ih ispise kad prodjem. A ocitaju i oni gdje s plaća pješke...
-
VjecitiStudent
#8834 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Koje bacanje novca, pa nije toliki ni popust ni promet pa da opravda skupu opremu ... hadžijalo se nemilice ...Qler wrote:Očita tablice, svaki put ih ispise kad prodjem. A ocitaju i oni gdje s plaća pješke...
- Qler
#8835 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Sumnjam da je to skupo... Danas svaki telefon sa kamereom to može...
- drug_profi
#8836 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Acc je super samo sto ja nisam siguran da necu mijenjati auto u narednih 2-3godine, a dotle mi se nece isplatiti. Racunam da sa svojim privatnim autom platim oko petobe godisnje putarine.
Sad kad bi to bilo prenosivo i kad tag ne bi imao rok trajanja halalila bi se lova za kupovinu.
Poslano sa Tipfeler mašine
Sad kad bi to bilo prenosivo i kad tag ne bi imao rok trajanja halalila bi se lova za kupovinu.
-
kakaljin
#8837 Re: RE: Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I ja da potvrdim da se moze prenjeti na drugo auto, samo se ode i daju podaci novog auta i tag se registruje na novo auto i sve radi kao i do sada.KvaziExpert wrote:Moze se prenijeti na drugo autodrugi profil wrote:Acc je super samo sto ja nisam siguran da necu mijenjati auto u narednih 2-3godine, a dotle mi se nece isplatiti. Racunam da sa svojim privatnim autom platim oko petobe godisnje putarine.
- drug_profi
#8838 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
E pa to je gud...
-
ing-ecc
#8839 Re: RE: Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Eto da i ja potvrdimkakaljin wrote:I ja da potvrdim da se moze prenjeti na drugo auto, samo se ode i daju podaci novog auta i tag se registruje na novo auto i sve radi kao i do sada.KvaziExpert wrote:Moze se prenijeti na drugo autodrugi profil wrote:Acc je super samo sto ja nisam siguran da necu mijenjati auto u narednih 2-3godine, a dotle mi se nece isplatiti. Racunam da sa svojim privatnim autom platim oko petobe godisnje putarine.
Kaze mi lik na naplatnim kad nisam mogao proci da je dobro sto sam to u jos uvijek kratkom roku prijavio jer bi mi inace mogli oduzeti Tag, oni to smatraju zloupotrebom
-
probook
#8840 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne mozes ocekivati nzm ti kakav prihod od putarine na osparcanom autoputu. Evo npr ja iz Mostara krenuo na more i ne ispalti mi se iz Capljine ici na autoput, pa onda silaziti kod Ploca - nista ne dobijam vremenaki i idem magistralom.crazy_diamond wrote:
nema ljudi nista od ovih nasih puteva, zarade su su smijesne koliko treba para za izgradnju i odrzavanje, ako se ikad zavrsi bice vise zarade,al opet nedovoljno da se barem trecina ulozenog otplati, jer vidimo koliko je ta slabo prometa narocito dole po hercegovini, al haj zna se da je to vjerovatno politicko uslovljanje hdz bilo da se gradi i dole odmah, a da se ne ceka da se izgradjuje gore prema sjeveru gdje je puno prometnije
Drugi primjer idem prema Sarajevu - prodjem najgori dio puta oko Jablanice i Konjica i eto mi autoputa, vala mi i ne treba taj dio niti ce mi nzm sta ustediti. To je tako. Da ima autoput kompletan ogroman broj ljudi bi ga koristio, ja prvi nikada vise magistralom ne bih u Sarajevo otisao.
- drug_profi
#8841 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Vala je od Tarcina do Sarajeva jedan od najgorih djelova M17. Ogranicenja, kolone, radari, pjesaci, pijanci, padobranci....
Autoput i samo autoput... cini mi se i da je 5 maraka putarina placao bih.
Autoput i samo autoput... cini mi se i da je 5 maraka putarina placao bih.
- Danguba
#8842 Re: BiH. Entitet R. Srpska. Izgradnja Autoputeva i Ekologija
@Bumerang, svaka ti cast sto si propratio ovu temu...ali ima jos
Kako sam se ismijao ovim politicarima kako laaaaazu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8843 Re: BiH. Entitet R. Srpska. Izgradnja Autoputeva i Ekologija
Je li 36 ili 34 km?
Iza AMS RS na radiju rekose 34 km
Iza AMS RS na radiju rekose 34 km
- spree
#8844 Re: BiH. Entitet R. Srpska. Izgradnja Autoputeva i Ekologija
I koliko je cestarina?
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
- shake69
#8845 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
DakleM, za Svilaj ce biti makar vrpca presjecena sutra a sta cemo s Karaulom? Hoce li biti kakvog bajpasa do tunela? 
- supercali
#8846 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Meni je najgori dio tarcin jablanica
Da to hoce nekako uraditi i od zenice do maglaja otprilike
Ukratko sve gdje su brda klisure i sl
Daj bolan ravninu ili taj minimalni nagib a ne lijevo desno gore dole
-
kakaljin
#8847 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ovo da se uradi bi bilo pravo dobro, jer bi se pravo puno ustedilo na voznji jer je ta dionica najsporija. Od Mosta Begica i Begovica do Mostara je i nekako brzo, pa Prenj da se pravi kasnije, jer bi prije i poslije Tunela Prijenj imao Petlje na M17.supercali wrote:Meni je najgori dio tarcin jablanica
Kada bi se zavrsila plus Prenj onda bi ostale sve lakse dionice koje bi se brze gradile, Najveca greska je sto nisu odmah uzeli najteze ove dionice i spojile Tarcin sa Mostarom.
- Bumerang
#8848 Re: BiH. Entitet R. Srpska. Izgradnja Autoputeva i Ekologija

Dzaba, kuca castispree wrote:I koliko je cestarina?
Last edited by Bumerang on 11/05/2023 16:19, edited 1 time in total.
- Bumerang
#8849 Re: BiH. Entitet R. Srpska. Izgradnja Autoputeva i Ekologija
Danguba wrote:@Bumerang, svaka ti cast sto si propratio ovu temu...ali ima jos![]()
- Drvosjeca iz Dejcica
#8850 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Tarčin-Jablanica 46km, vala ja bi se na glavu nasadio ali bi ovo pokrenuo i završio da sam neki faktor kao što nisam. Faktički kada bi ovo dionica bila završena od Sarajeva do Jablanice bi se stizalo za 45 min. lagane vožnje? Neprocjenjivo!
Ovaj most na Svilaju je super vijest. Dakle Hrvati su definitivno odustali od mosta kod Gradiške? A nije ni čudo u ovakvoj političkoj situaciji. Jesam li ja dobro čuo ili nešto fulam da navodno EBRD ili neko iz EU želi finansirati cijeli koridor 5C?
Ovaj most na Svilaju je super vijest. Dakle Hrvati su definitivno odustali od mosta kod Gradiške? A nije ni čudo u ovakvoj političkoj situaciji. Jesam li ja dobro čuo ili nešto fulam da navodno EBRD ili neko iz EU želi finansirati cijeli koridor 5C?