Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Challenger__
#8826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nota bene
Molim tvorce ankete da dodaju opciju - apstinent - jer oni čine najveću grupaciju na svim izborima.
Molim tvorce ankete da dodaju opciju - apstinent - jer oni čine najveću grupaciju na svim izborima.
-
dragonz
#8827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Anketa je bezveze jer vraća u život stranku koja na lokalnom nivou(KS) ne postoji - LSD već duže vrijeme, a trebalo bi staviti BOSS Bosansku stranku koja ima trenutno tri vijećnika(Novi grad) koja LDS nije nikad imao na području KS ako griješim neka me neko ispravi.
P.S. gosp. Kojović mjenjajte anketu
P.S. gosp. Kojović mjenjajte anketu
-
pemanapemani
#8828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nisam našao podatak da neće biti obavezno.cyprus wrote:@šemanapemani, koliko ja znam izjašnjavanje po etničkoj osnovi neće biti obavezno, pa ne znam u čemu je problem i zašto bi se eskiviro popis... Etnička, vjerska i jezička pripadnost su u principu najmanje bitni elementi popisnog listića (naravno, ne i za balkansku maloumnu stoku, kojoj je to jedino važno)... Puno su važni ostali podaci koje trebaš dati...
Dodao bih još nacionalno, jer će ta "stavka" biti izjednačena sa etničkim izjašnjavanjem.
Nemam problema sa tim da se etnički ne izjašnjavam, ali imam problem sa stavljanjem znaka jednakosti između etničkog i nacionalnog.
Definitivni apsurd, još ako se tome doda famozno entitetsko državljanstvo. Ne znam, skroz nkaradno.
Malo sam prenaglio sa "eskiviranjem". Vrućina, živci, trenutno raspoloženje itd., ali i onako me zanimalo kakve su posljedice nepopisivanja.
U svakom slučaju, hvala na informaciji.
-
nekavalaitrebatako
#8829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije obavezno, zvao ga ti etničko ili nacionalno izjašnjavanje. Jednostavno se ne izjasniš i gotovo.
I čak kad bi se etničko i nacionalno razdvojilo, odnosno kad bi se upisivalo državljanstvo i etnička pripadnost, šta bi to promijenilo? Pod državljanstvo bi svi upisali BiH, a pod etnička pripadnost Bošnjak/Srbin/Hrvat. I opet ista stvar.
Nije problem u tome šta piše na papiru ljudi, već u tome kako mi to doživljavamo i šta nam znači. A to se izmjenom formulara ne može promijeniti niti bi političke implikacije bile išta lakše.
I čak kad bi se etničko i nacionalno razdvojilo, odnosno kad bi se upisivalo državljanstvo i etnička pripadnost, šta bi to promijenilo? Pod državljanstvo bi svi upisali BiH, a pod etnička pripadnost Bošnjak/Srbin/Hrvat. I opet ista stvar.
Nije problem u tome šta piše na papiru ljudi, već u tome kako mi to doživljavamo i šta nam znači. A to se izmjenom formulara ne može promijeniti niti bi političke implikacije bile išta lakše.
-
pemanapemani
#8830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koje će nacionalnosti/državljanstva biti oni koji se ne budu htjeli izjasniti etnički/nacionalno?nekavalaitrebatako wrote:Nije obavezno, zvao ga ti etničko ili nacionalno izjašnjavanje. Jednostavno se ne izjasniš i gotovo.
-
Harry Tuttle
#8831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
zasto su sve stranke napisane u skracenici a samo NS u potpunosti? propaganda propaganda

- webby-x
#8832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Uvijek me je zanimalo zašto političari tribinePedja Kojovic wrote:Nazalost, mislim da je javna tribina u Sarajevu zakazana u dnevnom terminu, oko 11, ili tako nesto.
organiziraju radnim danom u radom vremenu.
Valjda želite da vam tu dođu samo neradnici?
O čemu se tu radi?
-
convict
#8833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne, nego novinari. Bitnije je da dođe 10 novinara koji će objaviti vijest nego 200 birača.webby-x wrote:Uvijek me je zanimalo zašto političari tribinePedja Kojovic wrote:Nazalost, mislim da je javna tribina u Sarajevu zakazana u dnevnom terminu, oko 11, ili tako nesto.
organiziraju radnim danom u radom vremenu.
Valjda želite da vam tu dođu samo neradnici?
O čemu se tu radi?
- Krndjoloz
#8834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pozdrav za sve forumase,
ako dozvoljavate, iznio bih ukratko svoje misljenje o politickom bezdanu u mojoj, vasoj i nasoj jedinoj zemlji Bosni i Hercegovini. Od ove vladajuce strukture vec 20 godina hajra nam nema, samo stvaraju jos dublji jaz medju vjerkim i nacionalnim razlicitostima, a Tito je pokazao da sve razlicitosti mogu da zive, rade, smiju se, placu, pomazu, tuguju,... zajedno! Ono sto ja zelim, i zelit cu dok sam ziv aBd, jer je ovo moja zemlja, kao i zemlja sviju nas nastanjenih u njoj, jeste to da konacno ratnu retoriku potopi ekonomska, da kriminal i nesigurnost uguse harmonija medju ljudima i sportisti, bilo aktivni ili rekreativci, da Omer, Goran i Mate napokon pocnu postivati jedan drugog zato sto su ljudi, a ne kojoj etiketi pripadaju i sl., da ne nabrajam... Sve ovo dosad je samo jedna interesantna igrica nekolicine ljudi koji misle da je narod u Bosni i Hercegovini prihvatio njihova pravila igre i zaista se divim njihovom umijecu odrzavanja na mjestima na kojima su, vjerujem i vecina citalaca. Uredno nam opustose budzet svake godine tako efikasno da je za medalje u najmanju ruku, a mi se pitamo kad procitamo njihove samohvalospjeve o jahtama na svjetskim morima, vilama po svjetskim destinacijama, ovim luksuzom, onim...a sve kupljeno nasim novcem!? Dokad zemljaci moji dragi?! Svako malo nam nesto poskupljuju, zafali novca u budzetu za penzije i ostalo jer je pojedinac iz vlade potrosio na godisnji odmor kao 100-njak radnika iz njegovog ili prijateljevog preduzeca, ako im je odmora uopce dao. A mi samo trpimo i sutimo, fin narod, neiskvaren; ili nam je dao takvo radno vrijeme da nemamo vremena razmisljati o ovome vec kako prezivjeti od 15 do 30 u mjesecu, a uzeti u obzir da ce mozda jos nesto poskupjeti, a mozda mi odbije od plate zato sto sam umoran od natovarenog posla pa ne mogu vise da budem koncentrisan ni na sta osim na pravljenje nemoguce strategije kako da prezivim sa porodicom sa prosjecnom radnickom platom od 520,00 KM. Oni kazu da je prosjecna 980,00 KM, jeste ali kad se uvrste i njihove plate. Elem, ono sto zelim reci i zamoliti svoj narod, okanimo se vise nacionalizma i tih gluposti sto nam servirase na foru, okanimo se laznih obecanja svaki put sto nas docekaju...!
Kako se malo vec zavrtila ova situacija oko lokalnih izbora, citam ove forume i mislim da je Nasa stranka jedna realna opcija, i opozicija cini mi se, koja bi mogla pokrenuti neke promjene sa lokalnog nivoa. Lokalni nivo je ono na cemu prvo trebamo poceti raditi, mi, narod, zitelji. Trebamo ih tjerati tako da na kraju sami odu, pobjegnu sa najvise vlasti, a kako bi time pokazali da nas jesu pokrali, jesu lagali, jesu varali i prevarili sve ove godine, a sve kako bi mi imali motiva i dokaza da ih kaznimo po zakonima koje ce donijeti nasa, narodna, vecina, a ne oni i njihovi rodjaci, prijatelji, svaleri i svalerke, pa sve uradise po zakonu, al' koji oni donesose, i primorati ih da nam sve to vrate, ali s kamatom, pa onda, da nebi ostali na ulici, obezbijediti im, za pocetak, neko sadasnje radnicko mjesto da se izvuku iz krize sa 520,00 KM.
Narode moj, vrijeme je da radimo nesto u nasu zajednicku korist, da se svi solidarisemo bar na ovaj nacin ali kako bi nam svima bilo bolje, jer ovo beznadje je skoro dohvatilo ono bukvalno dno, a dijelom snosimo krivicu!
Mislimo na sebe i svoje najblize, komsije, sugradjane, narodnjake, od mora do Save, od Drine do Une...svi smo mi Bosanci i Hercegovci, ne drugi, ne treci.
Lijep pozdrav!

ako dozvoljavate, iznio bih ukratko svoje misljenje o politickom bezdanu u mojoj, vasoj i nasoj jedinoj zemlji Bosni i Hercegovini. Od ove vladajuce strukture vec 20 godina hajra nam nema, samo stvaraju jos dublji jaz medju vjerkim i nacionalnim razlicitostima, a Tito je pokazao da sve razlicitosti mogu da zive, rade, smiju se, placu, pomazu, tuguju,... zajedno! Ono sto ja zelim, i zelit cu dok sam ziv aBd, jer je ovo moja zemlja, kao i zemlja sviju nas nastanjenih u njoj, jeste to da konacno ratnu retoriku potopi ekonomska, da kriminal i nesigurnost uguse harmonija medju ljudima i sportisti, bilo aktivni ili rekreativci, da Omer, Goran i Mate napokon pocnu postivati jedan drugog zato sto su ljudi, a ne kojoj etiketi pripadaju i sl., da ne nabrajam... Sve ovo dosad je samo jedna interesantna igrica nekolicine ljudi koji misle da je narod u Bosni i Hercegovini prihvatio njihova pravila igre i zaista se divim njihovom umijecu odrzavanja na mjestima na kojima su, vjerujem i vecina citalaca. Uredno nam opustose budzet svake godine tako efikasno da je za medalje u najmanju ruku, a mi se pitamo kad procitamo njihove samohvalospjeve o jahtama na svjetskim morima, vilama po svjetskim destinacijama, ovim luksuzom, onim...a sve kupljeno nasim novcem!? Dokad zemljaci moji dragi?! Svako malo nam nesto poskupljuju, zafali novca u budzetu za penzije i ostalo jer je pojedinac iz vlade potrosio na godisnji odmor kao 100-njak radnika iz njegovog ili prijateljevog preduzeca, ako im je odmora uopce dao. A mi samo trpimo i sutimo, fin narod, neiskvaren; ili nam je dao takvo radno vrijeme da nemamo vremena razmisljati o ovome vec kako prezivjeti od 15 do 30 u mjesecu, a uzeti u obzir da ce mozda jos nesto poskupjeti, a mozda mi odbije od plate zato sto sam umoran od natovarenog posla pa ne mogu vise da budem koncentrisan ni na sta osim na pravljenje nemoguce strategije kako da prezivim sa porodicom sa prosjecnom radnickom platom od 520,00 KM. Oni kazu da je prosjecna 980,00 KM, jeste ali kad se uvrste i njihove plate. Elem, ono sto zelim reci i zamoliti svoj narod, okanimo se vise nacionalizma i tih gluposti sto nam servirase na foru, okanimo se laznih obecanja svaki put sto nas docekaju...!
Kako se malo vec zavrtila ova situacija oko lokalnih izbora, citam ove forume i mislim da je Nasa stranka jedna realna opcija, i opozicija cini mi se, koja bi mogla pokrenuti neke promjene sa lokalnog nivoa. Lokalni nivo je ono na cemu prvo trebamo poceti raditi, mi, narod, zitelji. Trebamo ih tjerati tako da na kraju sami odu, pobjegnu sa najvise vlasti, a kako bi time pokazali da nas jesu pokrali, jesu lagali, jesu varali i prevarili sve ove godine, a sve kako bi mi imali motiva i dokaza da ih kaznimo po zakonima koje ce donijeti nasa, narodna, vecina, a ne oni i njihovi rodjaci, prijatelji, svaleri i svalerke, pa sve uradise po zakonu, al' koji oni donesose, i primorati ih da nam sve to vrate, ali s kamatom, pa onda, da nebi ostali na ulici, obezbijediti im, za pocetak, neko sadasnje radnicko mjesto da se izvuku iz krize sa 520,00 KM.
Narode moj, vrijeme je da radimo nesto u nasu zajednicku korist, da se svi solidarisemo bar na ovaj nacin ali kako bi nam svima bilo bolje, jer ovo beznadje je skoro dohvatilo ono bukvalno dno, a dijelom snosimo krivicu!
Mislimo na sebe i svoje najblize, komsije, sugradjane, narodnjake, od mora do Save, od Drine do Une...svi smo mi Bosanci i Hercegovci, ne drugi, ne treci.
Lijep pozdrav!
- cyprus
#8835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa to jeste nako nesretno stavljeno jer će bunit neke ljude... Ali nacija je pojam koji ima dva značenja, zavisno od konteksta može podrzumjevati sve stanovnike jedne države, ali i sve pripadnike jednog naroda... Trenutno ti uz sebe nemam relevantnijeg izvora od wikipedije, ali englesku wiki. smatram za dovoljno ozbiljan izvor...pemanapemani wrote:Nisam našao podatak da neće biti obavezno.cyprus wrote:@šemanapemani, koliko ja znam izjašnjavanje po etničkoj osnovi neće biti obavezno, pa ne znam u čemu je problem i zašto bi se eskiviro popis... Etnička, vjerska i jezička pripadnost su u principu najmanje bitni elementi popisnog listića (naravno, ne i za balkansku maloumnu stoku, kojoj je to jedino važno)... Puno su važni ostali podaci koje trebaš dati...
Dodao bih još nacionalno, jer će ta "stavka" biti izjednačena sa etničkim izjašnjavanjem.
Nemam problema sa tim da se etnički ne izjašnjavam, ali imam problem sa stavljanjem znaka jednakosti između etničkog i nacionalnog.
Definitivni apsurd, još ako se tome doda famozno entitetsko državljanstvo. Ne znam, skroz nkaradno.
Malo sam prenaglio sa "eskiviranjem". Vrućina, živci, trenutno raspoloženje itd., ali i onako me zanimalo kakve su posljedice nepopisivanja.
Dakle, nije to jednoznačan pojam...A nation may refer to a community of people who share a common language, culture, ethnicity, descent, or history. In this definition, a nation has no physical borders. However, it can also refer to people who share a common territory and government (for example the inhabitants of a sovereign state) irrespective of their ethnic make-up. In international relations, nation can refer to a country or sovereign state...
-
pemanapemani
#8836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znam da nije jednoznačan pojam. Takođe, kako si naveo, u popisu bi nacionalna, etnička i religiozna „izjašnjavanja“ trebala biti minorna. Znam i da se popis ne provodi radi navedenih stavki, nego radi nečeg drugog. Isto tako savršeno dobro znam da je BiH komplikovana država.cyprus wrote:Pa to jeste nako nesretno stavljeno jer će bunit neke ljude... Ali nacija je pojam koji ima dva značenja, zavisno od konteksta može podrzumjevati sve stanovnike jedne države, ali i sve pripadnike jednog naroda... Trenutno ti uz sebe nemam relevantnijeg izvora od wikipedije, ali englesku wiki. smatram za dovoljno ozbiljan izvor...pemanapemani wrote:Nisam našao podatak da neće biti obavezno.cyprus wrote:@šemanapemani, koliko ja znam izjašnjavanje po etničkoj osnovi neće biti obavezno, pa ne znam u čemu je problem i zašto bi se eskiviro popis... Etnička, vjerska i jezička pripadnost su u principu najmanje bitni elementi popisnog listića (naravno, ne i za balkansku maloumnu stoku, kojoj je to jedino važno)... Puno su važni ostali podaci koje trebaš dati...
Dakle, nije to jednoznačan pojam...A nation may refer to a community of people who share a common language, culture, ethnicity, descent, or history. In this definition, a nation has no physical borders. However, it can also refer to people who share a common territory and government (for example the inhabitants of a sovereign state) irrespective of their ethnic make-up. In international relations, nation can refer to a country or sovereign state...
Bez nametanja nekome bilo čega dalo bi se raspravljati o kulturi, jeziku i historiji, onome što stoji u definiciji na engleskoj wikipediji, ali to bi otišlo preširoko i bilo bi totalni off topic.
Ako dođe do ovakvog, po meni, nakaradnog popisivanja, desit će se da ljudi koji se ne žele etnički izjašnjavati izjasne kao „ostali“ i u praznoj rubrici upišu Bosanac i Hercegovac. Osobe koje se smatraju pripadnicima određene etnije, a koje vole ovu državu, bit će uskraćeni da budu nacionalno Bosanci i Hercegovci, ali i istodobno izraze pripadnost određenoj etniji.
Druga stvar, određen broj ljudi koji žive u manjem entitetu ima dvojno državljanstvo (BiH i Srbija). Uvođenjem mogućnosti „entitetskog državljanstva“ (o kako to gordo zvuči), dolazimo do nevjerovatnog paradoksa.
Treća stvar, određen broj ljudi koji imaju dvojno državljanstvo (BiH i Hrvatska) bit će nacionalno i etnički Hrvati sa mogućnošću državljanstva većeg entiteta. Totalni paradoks.
Nakako mi se čini da se ovim popisom definitivno cementira podjela BiH. Neće se znati ni ko pije, ni ko plaća. Ono što nam je jedino bilo zajedničko, a to je da smo državljani BiH (nacionalno Bosanci i Hercegovci), bit će obesmišljeno izjednačavanjem etnije i nacije i famoznim entitetskim državljanstvom.
P.S. Tzv. patrioti se kao zgražavaju govorom Radojčića i Stefanovića, a hladno potpišu mogućnost stavljanja entitetskog državljanstva na lične dokumente. Entitetsko državljanstvo
-
Pedja Kojovic
#8837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
NAŠA STRANKA TRAŽI IZMJENE: Izborni zakon ne zabranjuje kandidiranje pravosnažno osuđenih zločinaca
Srijeda | 15.08.2012.
Naša stranka izrazila je danas zabrinutost zbog postojećeg Izbornog zakona čije odredbe ne zabranjuju kandidiranje pravosnažno osuđenih ratnih zločinaca na visoke političke i druge funkcije od državnog značaja
"Nedopustivo je postojanje odredbi takvog zakona, prije svega s moralnog stanovišta, jer njihova primjena neposredno vrijeđa žrtve rata. Nedopustivo je i sa stanovišta budućnosti BiH, jer onemogućuje proces interetničkog dijaloga i pomirenja, posebno imajući u vidu multietnički sastav državnih institucija", kazao je član Predsjedništva Naše stranke Dino Mustafić.
Stoga je Naša stranka zatražila izmjenu Izbornog zakona BiH kojom bi se preventivno ukinula bilo koja od prijetećih anomalija omogućenih trenutnom legislativom.
(FENA/dg)
Srijeda | 15.08.2012.
Naša stranka izrazila je danas zabrinutost zbog postojećeg Izbornog zakona čije odredbe ne zabranjuju kandidiranje pravosnažno osuđenih ratnih zločinaca na visoke političke i druge funkcije od državnog značaja
"Nedopustivo je postojanje odredbi takvog zakona, prije svega s moralnog stanovišta, jer njihova primjena neposredno vrijeđa žrtve rata. Nedopustivo je i sa stanovišta budućnosti BiH, jer onemogućuje proces interetničkog dijaloga i pomirenja, posebno imajući u vidu multietnički sastav državnih institucija", kazao je član Predsjedništva Naše stranke Dino Mustafić.
Stoga je Naša stranka zatražila izmjenu Izbornog zakona BiH kojom bi se preventivno ukinula bilo koja od prijetećih anomalija omogućenih trenutnom legislativom.
(FENA/dg)
-
Pedja Kojovic
#8838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
lud i ponosan

p.k.
p.k.
- nOrMaLaC
#8839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
A šta je sa nama koji bi voljeli glasati za vašu stranku, a na području naše opštine vaših kandidata za načelnike i opštinska vijeća nema?

-
Pedja Kojovic
#8840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
normalac
Ako mislite da je NS politicka opcija u kojoj zelite biti aktivni i imati mogucnost da za nju glasate onda
osnujete opstinski odbor NS-a. Javite se u centralu i dobijete sve informacije i pomoc oko toga.
p.k.
Ako mislite da je NS politicka opcija u kojoj zelite biti aktivni i imati mogucnost da za nju glasate onda
osnujete opstinski odbor NS-a. Javite se u centralu i dobijete sve informacije i pomoc oko toga.
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#8841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja bih se nadovezao na ova dva posta iznad.(Normalac i Pedja)
Zelio bih da pozdravim trud iz lokalnog odbora NS iz Kotor Varosi. Zaista su ljudi konkretni jako aktivni.
Djeluju na terenu sa inicijativama i projektima koji se direktno ticu stanovnika tog podrucija.
Ja sam jako pozitivno iznenadjen sa njima...
Njihov FB, gdje se mogu pogledati projekti na kojima rade:
http://www.facebook.com/nasastranka.kv
E ovo je odlican primjer kako se svi mi mozemo lokalno angaovati i ujediniti svoje snage za konkretne stvari i projekte koji nedostaju nasim lokalnim zajdnicama

Zelio bih da pozdravim trud iz lokalnog odbora NS iz Kotor Varosi. Zaista su ljudi konkretni jako aktivni.
Djeluju na terenu sa inicijativama i projektima koji se direktno ticu stanovnika tog podrucija.
Ja sam jako pozitivno iznenadjen sa njima...
Njihov FB, gdje se mogu pogledati projekti na kojima rade:
E ovo je odlican primjer kako se svi mi mozemo lokalno angaovati i ujediniti svoje snage za konkretne stvari i projekte koji nedostaju nasim lokalnim zajdnicama
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#8842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja, kako ce se postaviti NS u odnosu na novonastalu situaciju u KS i najavu oko stvaranja nove parlamentarne vecine.
Vidim da su tu SDA-SBIH-SDU (moguce jos neko?), a da se primjetiti da ove stranke pokusavaju progurati tu novu parlamentarnu vecinu pod formom "Vlada eksperata" ili tako nesto slicno.
Interesuje me stav NS, jer mi djeluje da sa pricom oko "Vlade eksperata", zapravo zele ukljuciti i NS.
Vidim da su tu SDA-SBIH-SDU (moguce jos neko?), a da se primjetiti da ove stranke pokusavaju progurati tu novu parlamentarnu vecinu pod formom "Vlada eksperata" ili tako nesto slicno.
Interesuje me stav NS, jer mi djeluje da sa pricom oko "Vlade eksperata", zapravo zele ukljuciti i NS.
-
pemanapemani
#8843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Potpis.Lud i ponosan wrote:Ako su iz gore pomenutih stranaka, jedino ne sumnjam u ekspertizu i strucnost za lopovluk, sve ostalo dozivljavam kao vic koji bi neko mogao ozbiljno i shvatiti, jer ipak ne kontaju svi na prvu.-LIBERO- wrote:Pedja, kako ce se postaviti NS u odnosu na novonastalu situaciju u KS i najavu oko stvaranja nove parlamentarne vecine.
-
Pedja Kojovic
#8844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
lud i ponosan
E sad, valjda kao i svi drugi, radimo i nadamo se vecem broju glasacu nego prosli put.
(Ja ove izbore dozivljavam i kao ocjenu svog rada u SKS)
p.k.
E sad, valjda kao i svi drugi, radimo i nadamo se vecem broju glasacu nego prosli put.
(Ja ove izbore dozivljavam i kao ocjenu svog rada u SKS)
p.k.
-
Guido_Špišić
#8845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Koji je stav naše stranke prema situaciji u Siriji?
Primate li novčana sredstva iz inozemstva?
Da li bi ste prihvatili novčana sredstva iz inozemstva?
Jeste li za ulazak BiH u NATO?
Koji je vaš stav prema nadolazećim izborima u Venecueli?
Primate li novčana sredstva iz inozemstva?
Da li bi ste prihvatili novčana sredstva iz inozemstva?
Jeste li za ulazak BiH u NATO?
Koji je vaš stav prema nadolazećim izborima u Venecueli?
-
Pedja Kojovic
#8846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Guido_Spisic
Mi podrzavamo sadrzaj posljednje UN rezolucije o Siriji.
Ne primamo sredstva iz inostranstva.
(Nasi kandidati ucestvuju u kursevima za loklanu samoupravu od kojih neke organizuju medjunarodne NGO)
Protiv smo mogucnosti da druge drzave ili lobisticke organizacije finansijski pomazu nase politicke partije.
Politicki izbori su interna stvar svake drzave.
Jesmo, podrzavamo ulazak u NATO.
Izbori u Venecueli su unutrasnje pitanje Venecuele.
p.k.
(Nasi kandidati ucestvuju u kursevima za loklanu samoupravu od kojih neke organizuju medjunarodne NGO)
Protiv smo mogucnosti da druge drzave ili lobisticke organizacije finansijski pomazu nase politicke partije.
p.k.
-
Leftist
#8847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja Kojovic wrote:Guido_Spisic
p.k.
Koji je vas politicki stav spram drzavnog rukovodstva u Venecueli? Da li ga smatrate dobrim ili losim, demokratskim ili diktatorskim? Ako nemate uskladjen partijski odgovor na ovo pitanje, koje je vase licno misljenje ?
Meni je pravo zasmetala nedavna, kretenoidna, izjava Zlagumdzije gdje, komentarusuci Dodika, poredi Sjevernu Koreju i Crvene Kmere sa aktuelnom vlascu u Venecueli. Zlagumdzija je obrazovan, nacitan i jako prepreden tako da sam siguran da nije u pitanju neinformisanost nego nas podanicki mentalitet gdje prolem SAD-a automatski postaje i nas problem iako je tacno jasan razlog netrpeljivosti SAD-a spram Venecuele. Covjek je nakon decenija i decenija americke vlasti nad naftnim izvoristima Venecuele osnovao drzavnu naftnu kompaniju i nacionalizov'o kompanije za sta je uredno isplatio sve kompanije. Zasto ? Pa da bi narod Venecuele profitirao od vlastitih izvorista a dobar primjer je :
Napunite pun rezervoar za 1 dolar!
http://green.blogs.nytimes.com/2009/04/ ... -1-a-tank/
"Budimo malo bolji a manje sebični"
-
Guido_Špišić
#8848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Lagumdžija je gnjida. To znamo još od kad je isporučio one ljude na mig amerike.
Apsolutno moram znati šta neka stranka misli o Čavezu i kakav stav ima spram rata u Siriji prije nego što ću im dati glas i na opštinskim izborima.
Ako im je stav tipa "idemo u NATO jer je tako za nas najbolje a zaboli nas šta po svijetu rade" ili "isporučićemo nevine ljude u Guantanamo ako to Amerika od nas traži jer mi smo mali ko nas šta pita", onda su i oni jadnici i gnjide i od mene glas ne mogu da dobiju.
p.s. za naš nevladin sektor svaki problem amerike je i naš problem i svaki neprijatelj amerike je i naš neprijatelj pa tako i hugo čavez. Kakav kredibilitet onda imaju takve nevladine organizacije da pricaju o ljudskim pravima, srebrenici, bilo čemu?
Apsolutno moram znati šta neka stranka misli o Čavezu i kakav stav ima spram rata u Siriji prije nego što ću im dati glas i na opštinskim izborima.
Ako im je stav tipa "idemo u NATO jer je tako za nas najbolje a zaboli nas šta po svijetu rade" ili "isporučićemo nevine ljude u Guantanamo ako to Amerika od nas traži jer mi smo mali ko nas šta pita", onda su i oni jadnici i gnjide i od mene glas ne mogu da dobiju.
p.s. za naš nevladin sektor svaki problem amerike je i naš problem i svaki neprijatelj amerike je i naš neprijatelj pa tako i hugo čavez. Kakav kredibilitet onda imaju takve nevladine organizacije da pricaju o ljudskim pravima, srebrenici, bilo čemu?
Last edited by Guido_Špišić on 18/08/2012 09:03, edited 1 time in total.
-
Leftist
#8849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Guido_Špišić wrote:Lagumdžija je gnjida. To znamo još od kad je isporučio one ljude na mig amerike.
Ako im je stav tipa "idemo u NATO jer je tako za nas najbolje a zaboli nas šta po svijetu rade", onda su i oni jadnici i gnjide i od mene glas ne mogu da dobiju.
Ne treba biti zatvorenih pogleda, zna se sta je Sirija i ranije bila, klasicni vojni rezim gdje npr. nikada nije bila dozvoljna gps uredjaja jer se radi o paranoicnoj vojnoj drzavi. Asad je gnjida i zlocinac ali je problem sto narod Sirije opet ceka sranje i kada ga se oslobode jer je i pticama na grani jasno da humanitarni razlozi nisu motiv kojim se vode zapadne sile.
Za NATO se mogu sloziti, to je bacanje love i ljudskih zivota zarad ekomoskih interesa zapadnih sila ali smo mi jako usrana i mala drzavica gdje bi morali nesto cudesno odigrati pa da se odupremo tome a da nas ne sahrane. Drzavni udar u roku od 3 mjeseca ukoliko kod nas dodje na vlast neko kontra Nato-a.
Sto se Chaveza tice, covjek je pokrenuo Mission Habitat gdje je u prvih 7 mjeseci misije izgradio 100.000 domova za siromasne.
http://venezuelanalysis.com/news/6639
-
Guido_Špišić
#8850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne vjerujem u taj mentalitet tipa "mi smo mali sahranili bi nas moramo ih slušat i biti s njima". Takav stav pretpostavlja da oni nama žele dobro, pa se naša javnost nada "pomoći međunarodne zajednice". To su isprani maloumni mozgovi koji ništa ne kontaju.
Kao da nam je sad nešto bolje? Slušali smo ih i šta nam je bilo? Pustili su da nas gađaju 4 godine pa napravili ustav taman takav da od njih moramo da zavisimo.
Ovu zemlju je u govna gurnuo baš imperijalizam globalnog kapitala da bi nas lakše kupio i pretvorio u smetilište koliko god se (američke) nevladine organizacije i njihovi mediji trudili da nam objasne da je za sve kriv jedan Dobrica Ćosić ili pamflet SANU-a (presmješno).
Da, Sirijski režim nije demokratski. Ali ja to nisam ni tvrdio. Motiv za finansiranje terorista u Siriji nema nikakve veze sa ljudskim pravima jer da ima, mjenjali bi režime i u drugim zemljama. Razlika je samo što ih ti drugi diktatori slušaju, prepuštaju im resurse, zadužuju se kod IMF-a što nisu saveznici sa Iranom i što nemaju Rusku vojnu bazu.
P.S: Treba se ugledati na Ekvador.
Kao da nam je sad nešto bolje? Slušali smo ih i šta nam je bilo? Pustili su da nas gađaju 4 godine pa napravili ustav taman takav da od njih moramo da zavisimo.
Ovu zemlju je u govna gurnuo baš imperijalizam globalnog kapitala da bi nas lakše kupio i pretvorio u smetilište koliko god se (američke) nevladine organizacije i njihovi mediji trudili da nam objasne da je za sve kriv jedan Dobrica Ćosić ili pamflet SANU-a (presmješno).
Da, Sirijski režim nije demokratski. Ali ja to nisam ni tvrdio. Motiv za finansiranje terorista u Siriji nema nikakve veze sa ljudskim pravima jer da ima, mjenjali bi režime i u drugim zemljama. Razlika je samo što ih ti drugi diktatori slušaju, prepuštaju im resurse, zadužuju se kod IMF-a što nisu saveznici sa Iranom i što nemaju Rusku vojnu bazu.
P.S: Treba se ugledati na Ekvador.