Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
milenko

#8826 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenko »

dallton wrote:
milenko wrote:
Real Khan wrote:
Milenko, ne možeš me isprovocirati. Nisam mislio na "srbina" (loše pretpostavljaš), nego sam tvoje izlaganje uzeo kao paradigmu stanja uma koje koči stvaranje ujedinjene opozicije u našoj domovini.
ni naum mi ne bi, da te isprovociram, i bez mene ovde provokacija nece manjkati...zar i nacionalna osjecanja nisu jedno "stanje uma"???
i zar se na svom primjeru, kad kazem svom, mislim u okviru entiteta, ne moze prvo pokazati kako izgleda to gradjansko drustvo...obicno u zivotu kad jednu stepenicu preskocis, kasnije se moras vratiti...
naravno da moze - recimo pc je tipico drustvo srpskih gradjana koji su slozno u gradjanskom duhu istrjebili sve ostale, takav im duh gradjanski...e sad koliko su stepenica preskocili a koliko ce se vratiti nazad, vrijeme ce pokazati
ko sto rekoh provokacija ne manjka :wink: a za stepenice, pa rs je ta stepenica nize, jugoslavija, ona prva, bi visa...
Real Khan

#8827 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Real Khan »

milenko wrote:
Real Khan wrote:
Milenko, ne možeš me isprovocirati. Nisam mislio na "srbina" (loše pretpostavljaš), nego sam tvoje izlaganje uzeo kao paradigmu stanja uma koje koči stvaranje ujedinjene opozicije u našoj domovini.
ni naum mi ne bi, da te isprovociram, i bez mene ovde provokacija nece manjkati...zar i nacionalna osjecanja nisu jedno "stanje uma"???
i zar se na svom primjeru, kad kazem svom, mislim u okviru entiteta, ne moze prvo pokazati kako izgleda to gradjansko drustvo...obicno u zivotu kad jednu stepenicu preskocis, kasnije se moras vratiti...
Pričati o "nacionalnim osjećanjima" u BiH znači:
milenko wrote:palamuditi o "zvjezdanom nebu i moralnim zakonima..."
...zato što se u Ustavu BiH (Annex 4 DPA) "nacija" kao pojam apsolutno NIGDJE NE POMINJE...dakle, ne postoji. Postoje "narodi" i "građani BiH"...
milenko

#8828 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenko »

Real Khan wrote:
...zato što se u Ustavu BiH (Annex 4 DPA) "nacija" kao pojam apsolutno NIGDJE NE POMINJE...dakle, ne postoji. Postoje "narodi" i "građani BiH"...
uhhh nacija i narod i gradjani pride, jbg, ja sam srbin koji gusala neJma :D :D :D
a i dodik da se ne naljuti jer mi se ne uklapa u tu pricu, a ovo je ipak saga o njemu...
Real Khan

#8829 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Real Khan »

milenko wrote:
Real Khan wrote:
uhhh nacija i narod i gradjani pride, jbg, ja sam srbin koji gusala neJma :D :D :D
a i dodik da se ne naljuti jer mi se ne uklapa u tu pricu, a ovo je ipak saga o njemu...
Ma htjedoh ti reći da se javiš Dodiku i pitaš ga zašto nemaš ni za gusala :D i btw. sutra ću sjediti sa Miletom u sred "Teherana" i ako hoćeš, mogu ga ja u tvoje ime pitati zašto nemate ni za gusle :D
dallton

#8830 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

milenko wrote:
dallton wrote:
naravno da moze - recimo pc je tipico drustvo srpskih gradjana koji su slozno u gradjanskom duhu istrjebili sve ostale, takav im duh gradjanski...e sad koliko su stepenica preskocili a koliko ce se vratiti nazad, vrijeme ce pokazati
ko sto rekoh provokacija ne manjka :wink: a za stepenice, pa rs je ta stepenica nize, jugoslavija, ona prva, bi visa...
sta je u gornjem provokacija, nista

a ima jos stepenica, nemaj brige - pogotovo je nezgodno sto su stepenice nestabilne jer nema masovnih ledja da stepenice pridrzavaju, a majstor koji ih je krojio nije ih dobro skrojio
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#8831 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dr.gog »

Real Khan wrote:
milenko wrote:
Real Khan wrote:
Ma htjedoh ti reći da se javiš Dodiku i pitaš ga zašto nemaš ni za gusala :D i btw. sutra ću sjediti sa Miletom u sred "Teherana" i ako hoćeš, mogu ga ja u tvoje ime pitati zašto nemate ni za gusle :D

Ozbiljno..vidim hladno prođe podatak da će Podvaljak sutra doći i debatirati, evo nešto se pretrgoše mnogi da prokomentiraju činjenicu da će stoka fašistička doći u grad kojeg mrzi, kojeg naziva Teheranom(u njemu negativnom smislu), čija mu Miljacka tako "smrdi", i čije bi novinare rado posjećivao na njihovim sahranama, ako ih prije ne opali štocom...
Eno Sunčana postavi pozivnicu, ja kontam zajebancija.Provjerim- istina...
I sad Milenkove gusle nedostajuće problem, Khane poBogu :-)
dallton

#8832 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

pa zar nije lijepo sto dodo mora dolaziti u grad kojeg mrzi, proglasava teheranom, koji mu smrdi itd? i jos se niko ne uzbudjuje zbog takvih stavova - po meni je to ljepse stanje duha, eto znas da te covjek mrzi ali vidis da ti ne moze nista, pa ti jos mora doci u grad koji mrzi, tu ce malo da te pljuje i to, ali ti se ne obazires pricas svoju pricu i cuvas svoj budisticki dusevni mir podrzan pivom
dr.gog

#8833 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dr.gog »

dallton wrote:pa zar nije lijepo sto dodo mora dolaziti u grad kojeg mrzi, proglasava teheranom, koji mu smrdi itd? i jos se niko ne uzbudjuje zbog takvih stavova - po meni je to ljepse stanje duha, eto znas da te covjek mrzi ali vidis da ti ne moze nista, pa ti jos mora doci u grad koji mrzi, tu ce malo da te pljuje i to, ali ti se ne obazires pricas svoju pricu i cuvas svoj budisticki dusevni mir podrzan pivom
:D :D :thumbup:
milenko

#8834 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenko »

dr.gog wrote:
dallton wrote:pa zar nije lijepo sto dodo mora dolaziti u grad kojeg mrzi, proglasava teheranom, koji mu smrdi itd? i jos se niko ne uzbudjuje zbog takvih stavova - po meni je to ljepse stanje duha, eto znas da te covjek mrzi ali vidis da ti ne moze nista, pa ti jos mora doci u grad koji mrzi, tu ce malo da te pljuje i to, ali ti se ne obazires pricas svoju pricu i cuvas svoj budisticki dusevni mir podrzan pivom
jel' to neka tribina il' opet u "beli dvor" na vrbanji???
dr.gog

#8835 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dr.gog »

Ma ne , Mile dolazi kod svoje trebe, ima ona neki debatni klub ovdje u centru...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8836 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Real Khan wrote:
milenko wrote:
Real Khan wrote:

de priJupitaJ mog naJomiljenijeg poliKitusa...morel mi kakav kredit nabaČit od par miliJuna ja bi uzgajo kruške :mrgreen:
oldplague

#8837 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oldplague »

A otići na te orgije znači podržati ih i dati im na važnosti. Što i jeste cilj rečene jebate.
milenko

#8838 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenko »

dr.gog wrote:Ma ne , Mile dolazi kod svoje trebe, ima ona neki debatni klub ovdje u centru...
jbg sad, zbunjujes me...zar mu nije treba sad u beogradu, il' se i ona vratila....
dallton

#8839 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

milenko wrote:
dr.gog wrote:
jel' to neka tribina il' opet u "beli dvor" na vrbanji???
kakva tribina, takmicenje u pljuvanju u dalj, ostao samo jedan natjecatelj ostali natjecatelji posmatraju iz obliznjih kafe barova i sami sebi govore "ja budale ovaj se svadja sam sa sobom, svega u bozjoj basci, hajmo sad kod bibana da sta prezalogajimo i pokvasimo grlo vatrenom vodom, ovaj se nece skoro umoriti "
muha_sa

#8840 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

Real Khan wrote:
@dragane, evo čitam čitavo jutro (sa povremenim pauzama) šta pišeš i sve nešto kontam "ili si ti pao sa Marsa ili je nešto do mene"... Daješ nekakve savjete šta bi to SDP kao trebao učiniti da pojača svoj uticaj u RS-u, kao da ne znaš kakva je percepcija "građana" u RS-u... Bitno je prije svega definirati pojam "građana" u RS-u i "građana" u cijeloj BiH i vidjet ćeš da se taj naoko isti pojam bitno razlikuje u datim okolnostima.
Možda jeste provokativan nastup @jutarnjeg, ali je lik pogodio na neki način samu srž problema (naravno, metaforički gledano). Da bi SDP, Naša stranka ili bilo koja druga "građanska opcija" našla svoje pristalice u RS-u, prije svega mora stati jasno i nedvojbeno na poziciju branjenja "opstojnosti RS-a" i tako de facto okrenuti leđa svojoj izbornoj bazi u Federaciji BiH, što se iz čisto pragmatičnih razloga NE ISPLATI.

Sa druge strane, "recept" skidanja Miloševića sa vlasti u Srbiji (koji si ranije iznosio) nema ama baš nikakvih šansi za uspjeh u BiH iz prostog razloga što je Srbija i NACIONALNA DRŽAVA SRPSKOG NARODA i ujedno koncipirana kao GRAĐANSKA DRŽAVA, tj. DRŽAVA GRAĐANA SRBIJE u kojoj ne postoji, recimo, nekakva "Republika Bošnjačka" ili "Republika Mađarska" koja je nastala na genocidu i etničkom čišćenju, ubistvima i ostalim zločinima, a koja sada ima pravo veta na bilo kakvu korisnu i konstruktivnu odluku na državnom nivou "jer im je eto takav ćejf i Ustav im to dozvoljava"...Dakle, nama ovdje treba jedan veliki "restart" sistema da bismo došli u poziciju da primjenjujemo sličan recept iz Srbije...

Doista je smiješno i cinično uopće pričati o nekakvoj "građanskoj opoziciji" ili "ujedinjenoj građanskoj opoziciji" u državi podijeljenoj na 3 etnička i mentalna tora i dva entiteta koji imaju sve mehanizme da koče državu, a ti mehanizmi su u rukama onih "građana" koji NE ŽELE Bosnu i Hercegovinu i RADE SVIM SILAMA NA NJENOM UNIŠTENJU... Da li SDP ili bilo koja druga probosanska stranka treba takvim "građanima" podilaziti i tražiti njihove glasove? Glasove za šta?!

Ja ne znam odgovor na ova pitanja zato što nisam ni u SDP-u, ni u Našoj stranci, niti u bilo kojoj drugoj stranci, to je do njih šta žele i šta planiraju, ali jedno znam: ovdje ćemo moći pričati o kvalitetnoj "građanskoj opciji" i "građanskoj opoziciji" tek ako uspijemo formirati "građansko društvo" kojeg sada nema ni u tragovima (jer imamo etno-nacionalističke torove u kojima vladaju ksenofobične oligarhije koje rade za vlastitu korist, ali "u ime svog naroda"). Ako se pitaš kako formirati to "građansko društvo", reći ću ti da moraš početi od sebe samog...razmisli da li si ti za jednakost svih ljudi bez obzira na njihovo porijeklo, vjersku, rasnu ili bilo kakvu pripadnost, socijalni status itd. pa onda pogledaj šta ti tvoji "zaštitnici" u republici genocidnoj propagiraju i kakva je svrha postojanja takve "republike" (entiteta), i ukoliko ti i nakon takvog razmišljanja i dalje bude prioritet "opstanak RS-a" onda si trajno izgubljen slučaj za "građansko društvo". Ja sam davno raspravio sa sobom i znam da ja ne bih nikada podržavao nekakvu "Republiku Bošnjačku" znajući da su "tvorci" takvog projekta OSUĐENI ZA POČINJENI GENOCID u ime takve "republike"...
ovaj post zaslužuje početnu str. :-D
oldplague

#8841 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by oldplague »

kakva tribina, takmicenje u pljuvanju u dalj, ostao samo jedan natjecatelj ostali natjecatelji posmatraju iz obliznjih kafe barova i sami sebi govore "ja budale ovaj se svadja sam sa sobom, svega u bozjoj basci, hajmo sad kod bibana da sta prezalogajimo i pokvasimo grlo vatrenom vodom, ovaj se nece skoro umoriti "
Dosta tog teheranskog jednoumlja, ja ću kod kibeta na klepe!!
dr.gog

#8842 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dr.gog »

milenko wrote:
dr.gog wrote:Ma ne , Mile dolazi kod svoje trebe, ima ona neki debatni klub ovdje u centru...
jbg sad, zbunjujes me...zar mu nije treba sad u beogradu, il' se i ona vratila....
Ma ne, riječ je o poznatoj sarajevskoj intelektualki koja i organizira te debate, a u slobodno vrijeme tabiri po najprodavanijem dnevnom listu Bošnjaka domovine i rasejanja.
Bosnolog

#8843 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Ja se ponadadah da ce ovoga puta Tihic i njegovi secijasi pustiti Pedodija da ubrza sa referendumom kada ono opet Suljo dobaci pojas i spasi svog najboljeg jarana i ahbaba odgodom istog ulaganjem nacionalnog veta,.....pitam se do kada ce ga spasavati ti minder sektasi iz SDA??????.
RS: Klub Bošnjaka pokrenuo proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Zakon o referendumu
22. 02. 2010. • 15:57

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a pokrenuo je danas pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa tog naroda na Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi u RS-u. :roll:

Predsjednik bošnjačkog kluba Edin Ramić iznio je više primjedbi, odnosno amandmana, na taj zakon nedavno usvojen u Narodnoj skupštini RS-a.

"Neophodno je precizirati koja pitanja mogu biti referendumska u skladu sa nadležnostima RS-a, ustavima entiteta i BiH, kao i koja pitanja ne mogu biti tretirana Zakonom o referendumu, a tiču se teritorijalnog integriteta, suvereniteta i sigurnosti BiH“, pojasnio je Ramić u izjavi novinarima u Banjoj Luci nakon sjednice Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a.

Takođe, smatraju i da Zakonom treba precizirati da inicijatori za sazivanje referenduma mogu biti predsjednik i Vlada RS-a, ali moraju imati saglasnost potpredsjednika, s obzirom na to da su u tim oblastima vlasti zastupljeni i predstavnici konstitutivnih naroda.

U organima za provođenje referenduma, smatra Klub Bošnjaka, mora biti ispoštovana proporcionalna zastupljenost konstitutivnih naroda, a ne da samo u Zakonu stoji da će se o tome "voditi računa".

Klub Bošnjaka traži i da se u Zakonu o referendumu i građanskoj inicijativi u RS-u precizira da građani sa biračkim pravom, bez obzira na to gdje imaju mjesto stanovanja, imaju pravo izlaska na referendum i definisati mogućnosti i način glasanja dijaspore i glasanja u odsustvu.

Nakon što je pokrenuta odluka o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda na Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi u RS-u o tome će se izjasniti Vijeće naroda RS-a.

Ukoliko ne bude postignut dogovor tim pitanjem bavit će se Zajednička komisija Vijeća naroda i Narodne skupštine RS-a.

Ako ni tu ne bude bilo moguće usaglasiti stavove o amandmanima Kluba Bošnjaka ili nekog drugog, konačnu odluku o Zakonu donijet će Ustavni sud RS-a.

Ramić kaže da od aktuelne vlasti i poslovnika zavisi koliko će trajati sva ta procedura, ali je mišljenja da bi se trebalo ostaviti vremena da bi se razmotrili amandmani i pokušalo doći do rješenja koje je prihvatljivo za sve u RS-u
.
milenko

#8844 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by milenko »

dr.gog wrote:
milenko wrote:
Ma ne, riječ je o poznatoj sarajevskoj intelektualki koja i organizira te debate, a u slobodno vrijeme tabiri po najprodavanijem dnevnom listu Bošnjaka domovine i rasejanja.
aaaa uginica....e, ima od sutra mjesto djetetu za uzinu, da marku dajem za te slobodoumne novine, da i ja prosirim vidike...
dallton

#8845 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Bosnolog wrote:Ja se ponadadah da ce ovoga puta Tihic i njegovi secijasi pustiti Pedodija da ubrza sa referendumom kada ono opet Suljo dobaci pojas i spasi svog najboljeg jarana i ahbaba odgodom istog ulaganjem nacionalnog veta,.....pitam se do kada ce ga spasavati ti minder sektasi iz SDA??????.
RS: Klub Bošnjaka pokrenuo proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Zakon o referendumu
22. 02. 2010. • 15:57

Klub Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a pokrenuo je danas pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa tog naroda na Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi u RS-u. :roll:

Predsjednik bošnjačkog kluba Edin Ramić iznio je više primjedbi, odnosno amandmana, na taj zakon nedavno usvojen u Narodnoj skupštini RS-a.

"Neophodno je precizirati koja pitanja mogu biti referendumska u skladu sa nadležnostima RS-a, ustavima entiteta i BiH, kao i koja pitanja ne mogu biti tretirana Zakonom o referendumu, a tiču se teritorijalnog integriteta, suvereniteta i sigurnosti BiH“, pojasnio je Ramić u izjavi novinarima u Banjoj Luci nakon sjednice Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a.

Takođe, smatraju i da Zakonom treba precizirati da inicijatori za sazivanje referenduma mogu biti predsjednik i Vlada RS-a, ali moraju imati saglasnost potpredsjednika, s obzirom na to da su u tim oblastima vlasti zastupljeni i predstavnici konstitutivnih naroda.

U organima za provođenje referenduma, smatra Klub Bošnjaka, mora biti ispoštovana proporcionalna zastupljenost konstitutivnih naroda, a ne da samo u Zakonu stoji da će se o tome "voditi računa".

Klub Bošnjaka traži i da se u Zakonu o referendumu i građanskoj inicijativi u RS-u precizira da građani sa biračkim pravom, bez obzira na to gdje imaju mjesto stanovanja, imaju pravo izlaska na referendum i definisati mogućnosti i način glasanja dijaspore i glasanja u odsustvu.

Nakon što je pokrenuta odluka o zaštiti vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda na Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi u RS-u o tome će se izjasniti Vijeće naroda RS-a.

Ukoliko ne bude postignut dogovor tim pitanjem bavit će se Zajednička komisija Vijeća naroda i Narodne skupštine RS-a.

Ako ni tu ne bude bilo moguće usaglasiti stavove o amandmanima Kluba Bošnjaka ili nekog drugog, konačnu odluku o Zakonu donijet će Ustavni sud RS-a.

Ramić kaže da od aktuelne vlasti i poslovnika zavisi koliko će trajati sva ta procedura, ali je mišljenja da bi se trebalo ostaviti vremena da bi se razmotrili amandmani i pokušalo doći do rješenja koje je prihvatljivo za sve u RS-u
.
ma nista od toga, sda bacaa malo prasine u oci u bosnjacima, referendum se mora odrzati pa makar s pitanjem "da li ste za 25 posto masti u kravljem mlijeku ili 22%"...valja dodu ocuvati na vlasti :D
felipe kajetano

#8846 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

@milenko...slazem se glede uzine. :thumbup: .koji qrac ima svaki dan jesti kad skontam :-D ..'ljeba ce biti al' vidika slabo :D ...
1gorstak

#8847 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

Real Khan wrote:Ma htjedoh ti reći da se javiš Dodiku i pitaš ga zašto nemaš ni za gusala :D i btw. sutra ću sjediti sa Miletom u sred "Teherana" i ako hoćeš, mogu ga ja u tvoje ime pitati zašto nemate ni za gusle :D
Imao bih i ja pitanja za glavonju, ali ne mogu doci, bojim se udaricu ga.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8848 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

dr.gog wrote:
milenko wrote:
misliš Hovaj ABA3 il

http://www.dnevniavaz.ba/profil/sanjav/ ... -sve-27773

Hovaj PC-ABA3 :mrgreen:

http://www.glassrpske.com/vijest/16/kol ... hulja.html

treba se šČepo s DoDDy promovirat prek ABA3OBA :mrgreen:

a Hugo i Sanjica jalaH u bankenšn KM ne autoputa veČ Hove Bosnišen markenzi :mrgreen:

moramo bitnut dobrice (ma ne onaj čika geđža) kod Huge i sanjice da nam srede kredite kod VožĐža .....imam ja zemlje u Ercegovini pola u jednom pola u drugom entitetu pa bi kruške sadio kod DoDDy ak mi da par miliJuna :mrgreen:
građanin x

#8850 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by građanin x »

zavrzlama wrote:
građanin x wrote:
zavrzlama wrote:
@Dragane , dali ti shvatas da je rs isto sto i Njemnacka 1941,a Dodik Hitler .a oni sa kojim se u toj Njemackoj(rs) moze dogoovoriti su jedna mala manjina koja se skriva po podrumima i ako se ko usudi suprostaviti hitleru(dodiku i velikosrpskom projektu) biva ubijen ili kao Kopanja dozivotni invalid bez nogu...s kim to Dragane da se probosanskle snage dogovaraju u rs-u...zar ti ne shvacas da 90% srba u BIH ne zeli uopste BIH i da se istim od svih struktura u srpskom korpusu ogadjuje BIH i svaki dan radi na unistenje te drzave...srbi u BIH nisu strana za dodgovor i razgovor ,nego srbija jer se BIH srbi nista ne pitaju,za racun srbije se mrzi i rusi rodjena drzava,ta ista srbija ce i odluciti sta sa tim istim svojim slugama....
Kako si došao do ovakvih zaključaka pogotovo ovog prvog ?
sapnuli mi oni koji leze po masovnim grobnicama malog ausvica...eto sad znas kako ja znam..a i Fata Orlovic mi ispricala neki dan na kafi....
Čim znaš da razgovaraš sa mrtvima mora da si bivši pripadnik nebeskog naroda :) .Bilo bi zanimljivo čuti,šta kažu oni iz Kazana u Sarajevu,kakvo oni imaju mišljenje o Dodik - Hitler paralelama.Bez šale,možeš li da citiraš neki autoritet iz zapadnog svijeta koji poredi njih dvojicu,bar u nekom novinskom tekstu ?
Locked