Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
oridjidji

#8826 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

hz__semir wrote:
oridjidji wrote:
hz__semir wrote:Ako ćemo realno, Torlak ne može igrati na jednom ozbiljnijem, evropskom nivou. Baš kao ni kloc Mravac, mada je Seda za njega Vidić i Ferguson u jednome.

Torlak je igrac koji je vrlo kvalitetan stoper u nasoj ligi. U boljem klubu i uz dobrog trenera bi mogao stasati u igraca reprezentativnog kalibra. Pa nisu svi nasi igraci rodjeni vani da mozemo da ih mjenjamo onako kako zelimo. Moramo i domace igrace ubacivati u siri spisak reprezentativaca. Zasto... Pa zato sto i taj kvalitet mora biti vidjen, ako ne u kvalifikacijama onda u prijateljskim utakmicama...

Odbacivati domaci igracki kadar je pomalo bezveze... Nije ovo rupa bez dna, iako nam je domaci fudbal los, ne znaci to da u Zelji, Sarajevu, Sirokom, Borcu nema igraca za reprezentacije. Cak se i u nasoj ligi vide igraci koji odskacu i koji bi u malo boljim klubovima mogli da stasaju u vrhunske sportiste.
Torlaka gledam 20-tak puta godišnje, evo već pune tri godine, tako da sigurno bolje od tebe znam sve njegove mane i vrline.

Izvini na malo ostrijem rjecniku, ali posto se znamo, znam da mi neces zahatariti :razz:
Nisi shvatio poentu price. Dzeko je bio kloc u Zelji. Pa su ga Plisek i Magath ucinili igracem. Reci da Torlak nebi napredovao u nekom jacem klubu je degutantno. Razumijes i sam sto. Sarajevo je daleko od savrsenog kluba. Ima milion svojih problema, pored toga mnogi igraci u tome klubu kao i mnogim premierligasima nemaju profesionalan pristup fudbalu. Sto se tice igara, oni prave i dobre rezultate s time kakvo je stanje u klubu.

Potencijal i kvalitet nisu dvije iste stvari. Neko ko ima potencijala, ne mora uvijek biti unovcen i postati kvalitetan. Mi pricamo o premierligaskom potencijalu, a ne o tome, dali Torlak ovog trena moze igrati za reprezentaciju. Rekao sam da bi promjenom kluba mogao stasati u igraca reprezentativnog kalibra.

Znas neko od istog materijala ne moze napraviti isto kvalitetnu pitu. Igrace stvaraju treneri. Dzaba ti svi talenti, kada te niko ne vidi i ne radi s tobom ...
Last edited by oridjidji on 07/06/2011 14:07, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#8827 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

hz__semir wrote:Nije tačno da sam se šprdao sa Cocalićem, nego sam samo htio aludirati da nam odbrana ne bi bila ništa spektakularno jača da je u petak umjesto kloca Mravca, pored Spahića stajao Cocalić, a pogotovo ne moćni Kerla.

Muratović je džuturum. Bio je i prije dvije godine u Ćirinom vaktu, sad je još veći.

Nadarevića i Ibričića ne možeš porediti, baš kao što non stop pokušavate porediti Ibričića i Begovića, jer je Ibričiću to sa Meksikom bio prvi ispad, ovoj dvojici nije. Ali nadam se da je Ibričić svoju priču o reprezentaciji završio u petak. I kakvo psovanje navijača spominješ, nisam u toku?

I vidim i dalje tvrdiš da tvoja priča kako smo na stoperu, zadnjem veznom i dva bočna isprobali slovom i brojem, nula (0) igrača, nije laž. Jok, nije laž, istina je i to veća od Trebevića.
Poslije utakmice sa Rumunima kad su izlazili iz svlacionice rece Ibricic jebem i tebe i navijace, jer su na nagovor navijaca izasli iz svlacionice da se pozdrave i proslave...Ima i klip negdje na YT!

A to je smijesno sto za Ibricica govoris, nema veze koji je to put u pitanju, no ucjenjivati SELEKTORA preko novina da mu se vise nikad neces odazvati ukoliko te sankcionise za prekrsaj je SMIJESNO, ali bas smijesno, jel se to Pape usro bio od prijetnji ili?! :shock:
ramiral

#8828 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ramiral »

Hasagić (Begović)

Salihamidžić Hibić (c) Spahić Salihović (Berberović Konjić Papac Subašić)

Rahimić Jahić (Bešić Bajramović Grlić )

Pjanić Misimović Lulić (Ibričić Čustović Medunjanin)

Džeko (Baljić, Ibišević, Muslimović, Bolić)

Eh da je bilo 'vako na prvenstvu kakvom...početi...mašta može svašta
madFlava

#8829 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by madFlava »

BHF_Manijak wrote:
hz__semir wrote:Nije tačno da sam se šprdao sa Cocalićem, nego sam samo htio aludirati da nam odbrana ne bi bila ništa spektakularno jača da je u petak umjesto kloca Mravca, pored Spahića stajao Cocalić, a pogotovo ne moćni Kerla.

Muratović je džuturum. Bio je i prije dvije godine u Ćirinom vaktu, sad je još veći.

Nadarevića i Ibričića ne možeš porediti, baš kao što non stop pokušavate porediti Ibričića i Begovića, jer je Ibričiću to sa Meksikom bio prvi ispad, ovoj dvojici nije. Ali nadam se da je Ibričić svoju priču o reprezentaciji završio u petak. I kakvo psovanje navijača spominješ, nisam u toku?

I vidim i dalje tvrdiš da tvoja priča kako smo na stoperu, zadnjem veznom i dva bočna isprobali slovom i brojem, nula (0) igrača, nije laž. Jok, nije laž, istina je i to veća od Trebevića.
Poslije utakmice sa Rumunima kad su izlazili iz svlacionice rece Ibricic jebem i tebe i navijace, jer su na nagovor navijaca izasli iz svlacionice da se pozdrave i proslave...Ima i klip negdje na YT!

A to je smijesno sto za Ibricica govoris, nema veze koji je to put u pitanju, no ucjenjivati SELEKTORA preko novina da mu se vise nikad neces odazvati ukoliko te sankcionise za prekrsaj je SMIJESNO, ali bas smijesno, jel se to Pape usro bio od prijetnji ili?! :shock:
Obuca9

#8830 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Debil i papak, u jednom.

Iskreno, prvi put vidim ovaj snimak. To mu je valjda hvala, što ga je publika u Zenici nagradila ovacijama kad je ulazio u teren.
ramiral

#8831 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ramiral »

Samo zbog ovoga trebao je letjeti odmah sutradan... ali ne.
Ako ovako govori direktno kapitenu postavlja se pitanje kakav onada taj kapiten može imati autoritet tu???
Ili selektor???
ganjeta

#8832 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

"Djuturum" bu nam odlicno dos'o bar poluvrijeme,nismo mi Brazil da se odricemo jednog po jednog.
Begovic,Muratovic,Nadarevic,Jahic,Papac i mnogi drugi da ih sada ne nabrajam.

Ako je Subasic igrac za repku i to se forsira standardno na sirem spisku,a vec pobrojani nemaju mjesta onda si ti u pravu i ja sam lazov.

I prica je otisla u drugom smijeru,nikad od Susica trener,vrh ce mu biti Ankaragucu...nema stav,ima dvostruke arsine,nema odnos sa medjima uvjek ce mu piti krv na slamku,ne zna selktovati najbolje igrace sto ,kako ne znam..ali on to ne zna da radi.
Bio je fantastican fudbaler ali je karina trener i kraj price.Nemoj te praviti kurbana od njega :bih:
Pitarrr82

#8833 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

Gledajuci ovaj tekst http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=20510 i racunajuci sanse su nam minimalne i da pobijedimo Albaniju veceras...
Obuca9

#8834 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:"Djuturum" bu nam odlicno dos'o bar poluvrijeme,nismo mi Brazil da se odricemo jednog po jednog.

Ako je Subasic igrac za repku i to se forsira standardno na sirem spisku,a vec pobrojani nemaju mjesta onda si ti u pravu i ja sam lazov.
Nijedan od pobrjanih, osim Papca koji svakako ne želi igrati za reprezentaciju i bez Sušića, ne igra na poziciji na kojoj igra Subašić, tako da ti to poređenje nema apsolutno nikakvog smisla.

Da Nadarević i Jahić imaju mjesta ispred Mravca, to se apsolutno slažem. Da Begović ima mjesta na golu, kvalitetom da, svojim bezobrazlukom ne.
veljaca

#8835 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Kako pojedinci brane ovdje selektora - to je za ne povjerovati ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Cak su spremni reci i "dokazati" da je i mlijeko crno .....

Selektor Pape je kao igrac bio odlican - a kao selektor bogami nije .... Cak je na ovoj drugoj poziciji veoma tanak ....

I kada mu se napada ova druga pozicija - onda njegovi "papetoljupci" odmah se dotaknu ove prve pozicije i opletu po tome a ako zatreba dotaknu se i Cire ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da je nama pobijediti Albaniju - pa makar i sa buntovnikom Spahicem, nepozrtvovanim Dzekom i losim selektorom ....

Jer Reprezentacija Drzave Bosne i Hercegovine je najvaznija - svi su ostali prolazni ....

:bih:
ganjeta

#8836 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

I ja dok sam se profesionalno fudbalom bavio lijevog beka sam igrao i bio sam bolji od Subasica...cak sam Amira Spahica izgur'o sa te pozicije :D morao je otici u sredinu...sad je u poljskom Slasku,tugo moja :(
Mravac,Ibricic napolje i nikad vise za repku moj Safete,Cocalic i Jahic unutra ako prezivis opraciju Albanija..sto je najgore hoces i onda opet isto,patnja,jad i cemer.Nemas znanje,ne zoves najbolje...pa budi bar autoritet i jebi im majku,ali ne znas ni to.Sta znas majka mu stara :-)
Last edited by ganjeta on 07/06/2011 14:33, edited 1 time in total.
oridjidji

#8837 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

ganjeta wrote:"Djuturum" bu nam odlicno dos'o bar poluvrijeme,nismo mi Brazil da se odricemo jednog po jednog.

I prica je otisla u drugom smijeru,nikad od Susica trener,vrh ce mu biti Ankaragucu...nema stav,ima dvostruke arsine,nema odnos sa medjima uvjek ce mu piti krv na slamku,ne zna selktovati najbolje igrace sto ,kako ne znam..ali on to ne zna da radi.
Bio je fantastican fudbaler ali je karina trener i kraj price.Nemoj te praviti kurbana od njega :bih:
Kao prvo, dali smo mi ikada imali goru situaciju u savezu zavrijeme drugih selektora :)
Kako da ocekujes da repka i selektor budu na nivou, kad nam je savez u problemima,te su jedva izbjegli suspenziju...
Mislis li ti da kamp u Hrasnici nudi uslove za dobro treniranje :)

Osvrnimo se oko sebe... Igraci i Susic su tek jedna spona nanizanih problema... Susicu treba vremena da stvori nesto pozitivno kao i igracima, ali iza selektora i igraca treba da stoji cijeli savez i nacija. To se nemoze uraditi u nezdravoj atmosferi u kojoj su jedni za a drugi protiv selektora.

Cuj doso im neko i pojo kolace :)

Mi ocito ne shvatamo da mi jos neradimo sistematski na popravljanju uslova nasim reprezentativcima. Reprezentacija koja je bila u barazu, nosi dresove nekog pljaka sponzora, mislis ti da je to sto nemozemo obezbjediti bolje ili sto je neko u savezu potpisao kakav sumnjivi ugovor u kojem je cvaknuo pare :)

Komitet za normalizaciju tek u narednim mjesecima treba da pokaze rezultate, kao i nove strukture u savezu dali su promjene koje su uradjene urodile plodom... prihvatanje statuta je tek prvi korak u nizu promjena koje se moraju uraditi.
Max Bunker

#8838 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Max Bunker »

Pitarrr82 wrote:Gledajuci ovaj tekst http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=20510 i racunajuci sanse su nam minimalne i da pobijedimo Albaniju veceras...
Joj sto ne mogu ove suplje.
Da smo uzeli Rumune, isti novinar bio napisao tekst o mogucim protivnicima na EP. Izgubili, odmah blati, pljuj, napadaj, najgori smo i sl.
Svako ima los dan, sat, sedmicu, nasa je bila u Rumuniji i to je to. Veceras mlatnimo Albaniju i sve je u nasim rukama. Dosta vise te gubitnicke filozofije i cekanja da nam drugi rijese problem.

P.S.
Vise mi na neku stvar idu i ovi novinari. Pape ih odjeb'o, ne da im da rade sta hoce i kako hoce i sada cekaju samo priliku da pljuju po njemu ( svaka cast Ivici Osimu za ono sto im je rekao na konferenciji ).
oridjidji

#8839 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by oridjidji »

ganjeta wrote:I ja dok sam se profesionalno fudbalom bavio lijevog beka sam igrao i bio sam bolji od Subasica...cak sam Amira Spahica izgur'o sa te pozicije :D morao je otici u sredinu...sad je u poljskom Slasku,tugo moja :(
Mravac,Ibricic napolje i nikad vise za repku moj Safete,Cocalic i Jahic unutra ako prezivis opraciju Albanija..sto je najgore hoces i onda opet isto,patnja,jad i cemer.Nemas znanje,ne zoves najbolje...pa budi bar autoritet i jebi im majku,ali ne znas ni to.Sta znas majka mu stara :-)
samo nek igraju Zeljovci bivsi... objektivni manijaci... :)
Evropa puna igraca, mi eto bas moramo poci za Cocalicem i Jahicem.
Pitarrr82

#8840 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

Max Bunker wrote:
Pitarrr82 wrote:Gledajuci ovaj tekst http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=20510 i racunajuci sanse su nam minimalne i da pobijedimo Albaniju veceras...
Joj sto ne mogu ove suplje.
Da smo uzeli Rumune, isti novinar bio napisao tekst o mogucim protivnicima na EP. Izgubili, odmah blati, pljuj, napadaj, najgori smo i sl.
Svako ima los dan, sat, sedmicu, nasa je bila u Rumuniji i to je to. Veceras mlatnimo Albaniju i sve je u nasim rukama. Dosta vise te gubitnicke filozofije i cekanja da nam drugi rijese problem.

P.S.
Vise mi na neku stvar idu i ovi novinari. Pape ih odjeb'o, ne da im da rade sta hoce i kako hoce i sada cekaju samo priliku da pljuju po njemu ( svaka cast Ivici Osimu za ono sto im je rekao na konferenciji ).

Ma hajde sta pisu itd. ali proracun stoji sad je na igracima...
ramiral

#8841 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ramiral »

Bitna je samo repka..
Ništa bivši Željovci, Pitari..ini, ivi
Samo repka trenutno... svaki selektor mora biti spreman i na kritike, lakše ili teže, i javnost ima puno pravo da kritikuje, a bivši klub selektora svakako ne treba biti mjerilo njegovog znanja ili neznanja
ganjeta

#8842 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

To vas boli.Opce poznato je da od nastanka pa do danas,najvise igraca je dolazilo iz Željeznicara...tako ce biti i u buducnosti.Sto se prije pomirite sa tim lakse ce vam biti.
Pitarrr82

#8843 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

ganjeta wrote:To vas boli.Opce poznato je da od nastanka pa do danas,najvise igraca je dolazilo iz Željeznicara...tako ce biti i u buducnosti.Sto se prije pomirite sa tim lakse ce vam biti.

Valjda nam je zato uspjeh na nivou :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8844 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Chmoljo »

vidim svi se uhvatili nebitnih stvari, a zaboravljate onu najbitniju:

najviše slastičarni drže Albanci. kukala nam majka ako reprezentativce Spahić ne otjera od kolača. ko zna šta će nam staviti u njih...

:mrgreen: :skoljka:
mikogoago

#8845 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

@ganjeta kazes da si bio profesionalni fudbaler,ebvo u postu ovog forumasa ja vidim pravi problem naseg fudbala i rak ranu.Po meni nije toliko do selektora,a sada me interesuje tvoje misljenje o ovome:
Ja kao bivsi fudbaler koji je imao cak i par nastupa za juniorsku repku BiH vam mogu reci da nema kvarnijeg sportiste na planeti od fudbalera, pogotovo fudbalera koji dolazi sa podrucja Balkana u zadnjih 15 godina....rijetki su slucajevi iskrenosti kod fudbalera koji igraju za nacionalne reprezentacije, to je posljedica loseg rada sa fudbalerima od raspada Jugoslavije pogotovo u pedagoškom smislu. Danas svi manje vise kalkulišu...oni koji nemaju obezbjedjenu egzistenciju, odnosno dobar ugovor u nekom klubu, ti ce vjerovatno najvise kidisati na pocetku...e sad...kad dostignu svoj cilj tada nastaje problem; dodje do razmisljanja o tome da je skoro svakome prioritet igranje u klubu jer tamo zaradjuju, tako da gledaju da izbjegnu povrede kad igraju za reprezentaciju, kalkulisu gdje dobiti karton itd itd...sve je pitanje tajminga kada mu je potreban nastup za reprezentaciju ;-) ...nebitno da li je to za novi transfer, za ucvrscavanje pozicije u prvih 11 u maticnom klubu itd.[/quote]
Tuzno,ali u nasem slucaju izgleda istinito.Volio bih da te demantuju igraci u utorak i da uzmemo slasticare.Jer ako je to tako onda je to dno dna. :([/quote]

Vjeruj mi da je to konstantna prica na Balkanu kad su u pitanju reprezentacije BiH i Srbije...kod hrvata je to drugacije oni su stvarno istinske patriote...slovenci imaju taj radnicki gen pa ih nije tesko natjerati da trce :)...mi i srbi, potop...pa jbte, srbija ima 8. najskuplju repku na svijetu pa ne mogu napravit iskoraka nikako, a imaju ekipu boli glava...sve su to iste boljke...Mi po drugoj strani i da smo 100% to nam ne garantuje da cemo uzeti roka mandoljin :-? ...

Suicidal Siberian

ganjeta

#8846 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

A opce poznato je to da najvise selktora dolazilo sa "druge" strane.

Valjda nam je zato uspjeh na nivou.
ramiral

#8847 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ramiral »

ganjeta wrote:To vas boli.Opce poznato je da od nastanka pa do danas,najvise igraca je dolazilo iz Željeznicara...tako ce biti i u buducnosti.Sto se prije pomirite sa tim lakse ce vam biti.
Jest... a treneri im bili proslavljeni bivši igrači ili treneri Sarajeva..
Eh što nemogu ove ''Pape je pitar, pojma nema'' od vas Željovaca :x

Opet ću da ponovim, neka selektora iz Tunguzije samo da repka dobro igra i konačno se plasira na neko veliko takmičenje
madFlava

#8848 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by madFlava »

Chmoljo wrote:vidim svi se uhvatili nebitnih stvari, a zaboravljate onu najbitniju:

najviše slastičarni drže Albanci. kukala nam majka ako reprezentativce Spahić ne otjera od kolača. ko zna šta će nam staviti u njih...

:mrgreen: :skoljka:

na kraju svega nas Spaha ispade heroj :D :mrgreen:
Pitarrr82

#8849 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

ganjeta wrote:A opce poznato je to da najvise selktora dolazilo sa "druge" strane.

Valjda nam je zato uspjeh na nivou.

Pa jarane tu pricu si ti zapoceo :D, ako to ima ikakve veze jbg onda jer kao sto sam vec rekao prije po meni je mogao isti onakav sastav igrati s drugim stavom a ocigledno su barem prosla vremena kad su se pojedinci preko menadzera i repke prodavali...
MrBega

#8850 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MrBega »

Kaze Pape "MOracemo mijenjati nesto", i onda sta uradi, nista. Ako je zamjena iBričića za Ibiševića neka promjena, slažem se, al šta je s ostalim koje nije htio da imenuje, i koji k... ne kaže koji su to igrači pa da stavimo malo lupu na njih. Nek završi ovaj ciklus, nek nadje sebi poso negdje na arapskom poluotoku i nek dodje neko ko ima autoriteti i ko ce stat iza svojih riječi, pa čak i da izborimo plasman na EU.
Kad sve izračinam najbolju utakmicu odigrali smo s Papetom protiv Meksika bez obzira što smo izgubili, sve ovo ostalo je valjanje buradi taktika nabij na 16 ne daj u 16
Locked