Nisi shvatio poentu price. Dzeko je bio kloc u Zelji. Pa su ga Plisek i Magath ucinili igracem. Reci da Torlak nebi napredovao u nekom jacem klubu je degutantno. Razumijes i sam sto. Sarajevo je daleko od savrsenog kluba. Ima milion svojih problema, pored toga mnogi igraci u tome klubu kao i mnogim premierligasima nemaju profesionalan pristup fudbalu. Sto se tice igara, oni prave i dobre rezultate s time kakvo je stanje u klubu.hz__semir wrote:Torlaka gledam 20-tak puta godišnje, evo već pune tri godine, tako da sigurno bolje od tebe znam sve njegove mane i vrline.oridjidji wrote:hz__semir wrote:Ako ćemo realno, Torlak ne može igrati na jednom ozbiljnijem, evropskom nivou. Baš kao ni kloc Mravac, mada je Seda za njega Vidić i Ferguson u jednome.
Torlak je igrac koji je vrlo kvalitetan stoper u nasoj ligi. U boljem klubu i uz dobrog trenera bi mogao stasati u igraca reprezentativnog kalibra. Pa nisu svi nasi igraci rodjeni vani da mozemo da ih mjenjamo onako kako zelimo. Moramo i domace igrace ubacivati u siri spisak reprezentativaca. Zasto... Pa zato sto i taj kvalitet mora biti vidjen, ako ne u kvalifikacijama onda u prijateljskim utakmicama...
Odbacivati domaci igracki kadar je pomalo bezveze... Nije ovo rupa bez dna, iako nam je domaci fudbal los, ne znaci to da u Zelji, Sarajevu, Sirokom, Borcu nema igraca za reprezentacije. Cak se i u nasoj ligi vide igraci koji odskacu i koji bi u malo boljim klubovima mogli da stasaju u vrhunske sportiste.
Izvini na malo ostrijem rjecniku, ali posto se znamo, znam da mi neces zahatariti
Potencijal i kvalitet nisu dvije iste stvari. Neko ko ima potencijala, ne mora uvijek biti unovcen i postati kvalitetan. Mi pricamo o premierligaskom potencijalu, a ne o tome, dali Torlak ovog trena moze igrati za reprezentaciju. Rekao sam da bi promjenom kluba mogao stasati u igraca reprezentativnog kalibra.
Znas neko od istog materijala ne moze napraviti isto kvalitetnu pitu. Igrace stvaraju treneri. Dzaba ti svi talenti, kada te niko ne vidi i ne radi s tobom ...