TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
CSKA

#8826 Re: TENIS

Post by CSKA »

E Isnera kloca.
shake69

#8827 Re: TENIS

Post by shake69 »

Ko o cemu, kenjac o nacionalromanticarskom kenj...nju! :D
Rafa sinoc sjajan. Ostaviti Ferrera na dva poena je znak povratka u punu formu. Steta sto sada pauzira prakticno mjesec i po do narednog clay turnira (MC) i ponovo dovodi u pitanje odrzivost forme.
red evil

#8828 Re: TENIS

Post by red evil »

shake69 wrote:Ko o cemu, kenjac o nacionalromanticarskom kenj...nju! :D
Rafa sinoc sjajan. Ostaviti Ferrera na dva poena je znak povratka u punu formu. Steta sto sada pauzira prakticno mjesec i po do narednog clay turnira (MC) i ponovo dovodi u pitanje odrzivost forme.
Nadal vjerovatno igra i IW i Miami :D tako pise na ATP stranici za te turnire. :D
Nadal ubjedljiv, sjajna igra iako nisam gledao :lol: :lol:
Phosphorus

#8829 Re: TENIS

Post by Phosphorus »

...
Last edited by Phosphorus on 24/04/2020 12:18, edited 1 time in total.
citadela

#8830 Re: TENIS

Post by citadela »

Nadal da je izasao sa stakama Ferrer bi se naguzio po navici.
KENJAC

#8831 Re: TENIS

Post by KENJAC »

shake69 wrote:Ko o cemu, kenjac o nacionalromanticarskom kenj...nju! :D
De mi ovo zivotati objasni ! Sta ba nacional.... ??? Sta ti je ba , prodji me se ako ti smetam ... samo ces mi uslugu ucinit. I jos jednom gte pitam "Sta je nacional romanticarsko u mom postu" ..... Rijesi se nekih trauma djecace. Lijep si momak, pametan, skolovan.... ne treba ti to !
radostan dan

#8832 Re: TENIS

Post by radostan dan »

Image

:mrgreen:
shake69

#8833 Re: TENIS

Post by shake69 »

@Kapitenu, nesto me kopkalo s kim je igrao No.5 u cetvrtfinalu RG prosle godine. Bilo je to s No.1. Znam da zrijeb moze i drugacije odrediti, ali kako su sve prilike da Rafa nece moci ni naprijed ni nazad, ove godine bi u 1/4 finalu Pariza igrao - Rafa-Djoko! :roll:
ultima_palabra

#8834 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Image
Leopold_IV

#8835 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Nego gledam sinoc finale Delray Beacha i cudnovatog Gulbisa koji nesumnjivo posjeduje onaj sirovii teniski kvalitet za top 10 ali ludjeg igraca u glavu ne postoji trenutno na ATP touru i od Safina se ludji nije pojavio.

Winnere koje je on u stanju pogoditi trenutno mislim da nema igraca na ATP touru koji su to u stanju. Svaka cast Ernestse i samo nastavi.
Nikome nece biti svejedno vidjeti njegovo ime u prvom kolu IW (ukoliko prodje kvalifikacije u što ne sumnjam).

pogledajte samo Gulbisovu bh paralelu od 92 mph u sami cosak terena na set loptu Vasselina....za to trebaju muda i luda glava...bilo je tu i nekoliko strasnih lobova.
Nesumnjivo jedan od najatraktivnijih igraca trenutno. Malo koji igrac ce Gulbisa u mecu nadmasiti u winnerima ali isto tako i u neprisiljenim greskama...to je tip igraca koji je bio prijeko potreban ATP Touru.

@ shake: Prizeljkujem QF RnR: Djokovic - Rafa i neizvjestan mec u 5 setova te pobjedu mocnog Rafe...
ultima_palabra

#8836 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Čitam na nekim forumima da je Ernests promijenio forhend tehniku... kao da mu je sad forhend lošiji nego prije.
radostan dan

#8837 Re: TENIS

Post by radostan dan »

shake69 wrote:@Kapitenu, nesto me kopkalo s kim je igrao No.5 u cetvrtfinalu RG prosle godine. Bilo je to s No.1. Znam da zrijeb moze i drugacije odrediti, ali kako su sve prilike da Rafa nece moci ni naprijed ni nazad, ove godine bi u 1/4 finalu Pariza igrao - Rafa-Djoko! :roll:
to ne dobro, ne dobro nikako.
Leopold_IV

#8838 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Čitam na nekim forumima da je Ernests promijenio forhend tehniku... kao da mu je sad forhend lošiji nego prije.
izuzetno cudna tehika forehanda sa maksimalnim zamahom, i "otvaranjem" prilikom udarca i cekanjem sa udarcem do posljednjeg trenutka dakle lopticu maltene u padanju...malo podsjeca na Soderlingov forehand ali sa puno vecim brojem grešaka i jako puno udaraca ramom (doduše bilo je jako vjetrovito sinoc pa mozda nije referentno)...
Cisto sumnjam da je losiji nego prije jer na momente djeluje zastrasujuce...
ultima_palabra

#8839 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:Čitam na nekim forumima da je Ernests promijenio forhend tehniku... kao da mu je sad forhend lošiji nego prije.
izuzetno cudna tehika forehanda sa maksimalnim zamahom, i "otvaranjem" prilikom udarca i cekanjem sa udarcem do posljednjeg trenutka dakle lopticu maltene u padanju...malo podsjeca na Soderlingov forehand ali sa puno vecim brojem grešaka i jako puno udaraca ramom (doduše bilo je jako vjetrovito sinoc pa mozda nije referentno)...
Cisto sumnjam da je losiji nego prije jer na momente djeluje zastrasujuce...
Ja nisam siguran da su igrači sa takvim zamahom konkurentni za velike stvari... velika imena će ti oduzeti vrijeme za udarac, pa ćeš onda ili gomilati UE ili pobjeći daleko iza osnovne linije i izgubiti ofanzivni potencijal kao Gasquet.

Naravno kod Gulbisa će biti ovo prvo :D
Leopold_IV

#8840 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:
Ja nisam siguran da su igrači sa takvim zamahom konkurentni za velike stvari... velika imena će ti oduzeti vrijeme za udarac, pa ćeš onda ili gomilati UE ili pobjeći daleko iza osnovne linije i izgubiti ofanzivni potencijal kao Gasquet.

Slazem se ultima u potpunosti s tobom.
Ali Gulbis je jedan od onih kad imaju dan i potrebno samopouzdanje u udarac mogu nadigrati bilo koga na terenu (pobjedjivao je i Federera i Djokovica te nadigrao Nadala u Rimu na zemlji i zamalo pobjedio) tako da je jako interesantan igrac.
Po meni je opasniji po veliku cetvorku od Ferrera i Tipsarevica skupa....
ultima_palabra

#8841 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:

Slazem se ultima u potpunosti s tobom.
Ali Gulbis je jedan od onih kad imaju dan i potrebno samopouzdanje u udarac mogu nadigrati bilo koga na terenu (pobjedjivao je i Federera i Djokovica te nadigrao Nadala u Rimu na zemlji i zamalo pobjedio) tako da je jako interesantan igrac.
Sigurno da jeste, ali treba doći do velikih imena... recimo sad mora igrati kvalifikacije za IW :-) Što se tiče iznenađenja protiv velike četvorke, najbolje šanse bi mu bile na nekom brzom betonu i to na dva dobivena seta.
Leopold_IV

#8842 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote: Slazem se ultima u potpunosti s tobom.
Sigurno da jeste, ali treba doći do velikih imena... recimo sad mora igrati kvalifikacije za IW :-) Što se tiče iznenađenja protiv velike četvorke, najbolje šanse bi mu bile na nekom brzom betonu i to na dva dobivena seta.[/quote]

Pa ukoliko prodje kvalifikacije, postoji realna šansa da upravo u prvom kolu naleti na neko veliko ime buduci da nije nosilac. Biti ce zanimljivo. IW je dosta sporiji od Dubaia.
Mozda bi i Murray za promjenu mogao dobro odigrati IW buduci da je u prethodna 2 navrata ispadao u prvom kolu.
Leopold_IV

#8843 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

nesto jos razmisljam o solidnim igracima koji su netragom nestali pa mi pade na pamet Igor Andeev, šta je s njim, je li ozljeda, povukao se, zavrsio karijeru?

p.s igra li iko od vas onaj draw challenge na stranicama ATP Worldtour?
ultima_palabra

#8844 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Problemi s povredama, trebao bi se vratiti brzo... mada odavno nije na nekadašnjem nivou. Nekad je imao drugi najbolji topspin forhend na Touru.
Leopold_IV

#8845 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

ultima_palabra wrote:Problemi s povredama, trebao bi se vratiti brzo... mada odavno nije na nekadašnjem nivou. Nekad je imao drugi najbolji topspin forhend na Touru.
znam, upravo zato i pitam jer je pogotovo na zemlji bio izuzetno opasan i neugodan. Mislim da cak ima i pobjedu protiv Nadala na zemlji (i to iza 2004 godine) što je podvig samo po sebi.

Sjecam se da je i na USO (2008 ili 2009) Rogera odveo u 5 set što dokazuje određeni kvalitet.
ultima_palabra

#8846 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Leopold_IV wrote:
ultima_palabra wrote:Problemi s povredama, trebao bi se vratiti brzo... mada odavno nije na nekadašnjem nivou. Nekad je imao drugi najbolji topspin forhend na Touru.
znam, upravo zato i pitam jer je pogotovo na zemlji bio izuzetno opasan i neugodan. Mislim da cak ima i pobjedu protiv Nadala na zemlji (i to iza 2004 godine) što je podvig samo po sebi.

Sjecam se da je i na USO (2008 ili 2009) Rogera odveo u 5 set što dokazuje određeni kvalitet.
Valencia 2005. - posljednji poraz Nadala prije čuvene serije od 81 pobjede na zemlji.

Što se tiče Rogera, mislim da je u pitanju više neugodan match-up nego neka velika kvaliteta Andreeva... da je kojim slučajem Rus još i ljevak, mislim da bi imao pozitivan h2h protiv Fedexa ;-)
Leopold_IV

#8847 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

evo jedan tekst vezano za Nadalov povratak:

http://www.nytimes.com/reuters/2013/03/ ... artner=rss
tabija

#8848 Re: TENIS

Post by tabija »

Leopold_IV wrote:evo jedan tekst vezano za Nadalov povratak:

De nam na brzinu prevedi ovo :D
shake69

#8849 Re: TENIS

Post by shake69 »

Rafa fakat igra na IW!? Nisam nesto pratio, ali odakle agencijama vijest o navodnom povlacenju iz IW pustinje i i tog divnog grada Miami!? :shock:
Neka ga, sada ce ponovo u kosturu u 1/4 finala udariti na nekog iz No.4 i jedva cekam to, naravno ako ga ranije ne otpuse neki raspolozeni 'isner'!
Leopold_IV

#8850 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

tabija wrote:
Leopold_IV wrote:evo jedan tekst vezano za Nadalov povratak:

De nam na brzinu prevedi ovo :D
znam samo mandarinski prevoditi, za ostalo koristim google translate :mrgreen:
Post Reply