HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Brat

#8826 Re: HS kablovska

Post by Brat »

Koji im je kurac? Već dva puta od jutros nemam konekcije ni slike na TV-u. Neku noć isto, kad je ono Mirza imao 34p :twisted:
Je l' još neko imao sličan problem, eto konkretno jutros je l' bilo prekida? Doduše kratkotrajni prekidi, recimo sat vremena, al' su česti u posljednje vrijeme.
The Realist

#8827 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Brat wrote:Koji im je kurac? Već dva puta od jutros nemam konekcije ni slike na TV-u. Neku noć isto, kad je ono Mirza imao 34p :twisted:
Je l' još neko imao sličan problem, eto konkretno jutros je l' bilo prekida? Doduše kratkotrajni prekidi, recimo sat vremena, al' su česti u posljednje vrijeme.
Boljakov potok ne (doduše, definiši jutros).

Najavili su da će i kablove premještati (mislim večeras), tako da će za područje Ilidže biti problemi.
Kal El

#8828 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

The Realist wrote:
Brat wrote:Koji im je kurac? Već dva puta od jutros nemam konekcije ni slike na TV-u. Neku noć isto, kad je ono Mirza imao 34p :twisted:

Najavili su da će i kablove premještati (mislim večeras), tako da će za područje Ilidže biti problemi.
Gdje će premještati? Što baš večeras jbt :(

Sent from my LT26i using Tapatalk
Benq

#8829 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:
Benq wrote:Ti to ko carape :lol: , onda malo stisni taj dzek da sto jace uhvati ulaz u tv-u , klijesta u ruke i malo stisnes onaj vanjski dio.
I češće od čarapa :D .

Probao, nije do toga, trenutno mi je NatGeoHD problem, dok ostali uglavnom dobro rade (od HD sam samo Arene probao još), ali definitivno je kvalitet signala slabiji.

Ma nešto se desi u samo džeku, jer kada god promijenie, vrati se sve u normalu, osim problema sa HD-om koji imam, iako su i oni postali gledljivi (ponekad da zatrza).

Ništa, ne mogu ih samo zbog toga zvati, pa ću ih zvati kada drugi reciever uzmem, a.B.d.!
Vjeruj mi iste probleme imam sa HD kanalima , posebno na History HD , nije strasno ali povremeno dodje do pucanja tekstura. Ja imam jedan dzek vec par godina , tacnije otkako sam kablovsku uveo :D , jednom ga namontirao na kabal i nikad vise nista , doduse kod mene se tv ne mice jer je na zidu :)
Brat

#8830 Re: HS kablovska

Post by Brat »

The Realist wrote:

Prvi put oko 9 jutros, drugi put tamo negdje oko 1. Svaki put po dobrih sat, sat i po bez konekcije. U Hrasnom sam, ne znam za ostala naselja. Bilo je i neku noć problema, pa jučer, i evo danas.
benjamin1992

#8831 Re: HS kablovska

Post by benjamin1992 »

Je li samo ja nemam zvuka na Pink movies, ili je do HS-a? Kablovska je u pitanju.
Benq

#8832 Re: HS kablovska

Post by Benq »

benjamin1992 wrote:Je li samo ja nemam zvuka na Pink movies, ili je do HS-a? Kablovska je u pitanju.
Izgleda da je do tebe , kod mene i zvuk i slika odlicni.
Kal El

#8833 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

Hebi te se :(

Sent from my LT26i using Tapatalk
Kal El

#8834 Re: HS kablovska

Post by Kal El »

krasotice

#8835 Re: HS kablovska

Post by krasotice »

Last edited by krasotice on 31/01/2014 12:14, edited 2 times in total.
krasotice

#8836 Re: HS kablovska

Post by krasotice »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
AdrianMole

#8837 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Reklama u jučerašnjem Avazu-od 1.3.2014.godine idu i paketi koji podrazumjevaju ''neograničene'' razgovore prema fiksnim mrežama.Ostaju postojeći paketi telefonije ,ali se uvode i novi Q duo F,Q trio F,Q2 F i QF čiji su cijene respektivno 10,26 KM, 10,26 KM ,10,26 KM i 12,83 KM.Uspostava poziva se naplaćuje 0,03 KM(bez PDV-a).Također, ''flat'' je zapravo na fair osnovi i podrazumjeva 1000 besplatnih minuta.Ostala pojašnjenja u reklami ili na njihov nick ovdje na forumu.
Benq

#8838 Re: HS kablovska

Post by Benq »

AdrianMole wrote:Reklama u jučerašnjem Avazu-od 1.3.2014.godine idu i paketi koji podrazumjevaju ''neograničene'' razgovore prema fiksnim mrežama.Ostaju postojeći paketi telefonije ,ali se uvode i novi Q duo F,Q trio F,Q2 F i QF čiji su cijene respektivno 10,26 KM, 10,26 KM ,10,26 KM i 12,83 KM.Uspostava poziva se naplaćuje 0,03 KM(bez PDV-a).Također, ''flat'' je zapravo na fair osnovi i podrazumjeva 1000 besplatnih minuta.Ostala pojašnjenja u reklami ili na njihov nick ovdje na forumu.
Ovo je vise smijesno , lakse im je prvo dat reklamu u Avaz nego na oficijalnu web stranicu. I flat je izgubio svoje znacenje.. bolje da su napisali fair use.
O'zone
Globalni moderator

#8839 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Benq wrote:
AdrianMole wrote:Reklama u jučerašnjem Avazu-od 1.3.2014.godine idu i paketi koji podrazumjevaju ''neograničene'' razgovore prema fiksnim mrežama.Ostaju postojeći paketi telefonije ,ali se uvode i novi Q duo F,Q trio F,Q2 F i QF čiji su cijene respektivno 10,26 KM, 10,26 KM ,10,26 KM i 12,83 KM.Uspostava poziva se naplaćuje 0,03 KM(bez PDV-a).Također, ''flat'' je zapravo na fair osnovi i podrazumjeva 1000 besplatnih minuta.Ostala pojašnjenja u reklami ili na njihov nick ovdje na forumu.
Ovo je vise smijesno , lakse im je prvo dat reklamu u Avaz nego na oficijalnu web stranicu. I flat je izgubio svoje znacenje.. bolje da su napisali fair use.
više ljudi čita Avaz nego njihovu stranicu :mrgreen: Očekujem da i ovde postave pakete mada danas je Subota tako da ništa do Ponedjeljka :mrgreen:
Benq

#8840 Re: HS kablovska

Post by Benq »

O'zone wrote:
Benq wrote:
više ljudi čita Avaz nego njihovu stranicu :mrgreen: Očekujem da i ovde postave pakete mada danas je Subota tako da ništa do Ponedjeljka :mrgreen:
To si u pravu , ali evo koliko su ljudi informisani , cak i oni koji imaju HS kablovsku i znam da citaju Avaz svako jutro , kad sam im maloprije spomenuo ovo za cijene i pakete , pitaju me odakle mi to :D :D
The Realist

#8841 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ako će tih 0,03+ feninga uzimati prvo iz pretplate (onaj dio što dobijemo bonus), onda ću definitivno preći na ovo, a.B.d., jer nije neka veća cijena, te bi mi se isplatilo, a ako se naplaćuje posebno, onda ću morati razmisliti i preračunati.
Spaken

#8842 Re: HS kablovska

Post by Spaken »

Ovo je vise smijesno , lakse im je prvo dat reklamu u Avaz nego na oficijalnu web stranicu. I flat je izgubio svoje znacenje.. bolje da su napisali fair use.[/quote]

To si u pravu , ali evo koliko su ljudi informisani , cak i oni koji imaju HS kablovsku i znam da citaju Avaz svako jutro , kad sam im maloprije spomenuo ovo za cijene i pakete , pitaju me odakle mi to :D :D[/quote]

Pa zar mozes ocekivat da svi uprate sve, uvijek ce ostat neko neinformisan...a to za Avaz mislim da su duzni prvo izmjene objavit u dnevnim novinama i RAKu pa onda ostalo, i to mjesec dana prije primjene, bar je tako u mojoj firmi :?

A ljudi su i napisali "na fer osnovi" procitaj, a ne ko neki sve besplatno, sve neograniceno a racun kad dodje da te glava zaboli..mislim da su ovaj put ispali fer prema korisnicima odmah navodeci sta i kako nas ceka :-?
Benq

#8843 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Benq wrote:Ovo je vise smijesno , lakse im je prvo dat reklamu u Avaz nego na oficijalnu web stranicu. I flat je izgubio svoje znacenje.. bolje da su napisali fair use.
To si u pravu , ali evo koliko su ljudi informisani , cak i oni koji imaju HS kablovsku i znam da citaju Avaz svako jutro , kad sam im maloprije spomenuo ovo za cijene i pakete , pitaju me odakle mi to :D :D[/quote]

Pa zar mozes ocekivat da svi uprate sve, uvijek ce ostat neko neinformisan...a to za Avaz mislim da su duzni prvo izmjene objavit u dnevnim novinama i RAKu pa onda ostalo, i to mjesec dana prije primjene, bar je tako u mojoj firmi :?

A ljudi su i napisali "na fer osnovi" procitaj, a ne ko neki sve besplatno, sve neograniceno a racun kad dodje da te glava zaboli..mislim da su ovaj put ispali fer prema korisnicima odmah navodeci sta i kako nas ceka :-?[/quote]

Ja na njihovoj stranici procitao "Flat rate fiksna telefonija" a ne "Fair use...". A to za oglasavanje si vjerovatno u pravu, nisam u tim vodama pa ne znam jbg :)
Benq

#8844 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:Ako će tih 0,03+ feninga uzimati prvo iz pretplate (onaj dio što dobijemo bonus), onda ću definitivno preći na ovo, a.B.d., jer nije neka veća cijena, te bi mi se isplatilo, a ako se naplaćuje posebno, onda ću morati razmisliti i preračunati.
Ne vjerujem da ce 0,03 odnosno 0,04 feninga sa pdv biti u sklopu pretplate , nego ce se naknadno obracunavati. A mene zanima da li ce te cijene biti jedinstvena pretplata , ili ce biti doplata na ovu trenutnu pretplatu, eh to bi mi vec bilo puno. Trenutno placam 9,50KM s tim da imam 4,50KM bonusa u toj pretplati. Kako su sad osmislili te nove pakete, bas me zanima, ali nebi trebalo biti lose.
O'zone
Globalni moderator

#8845 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Benq wrote:
The Realist wrote:Ako će tih 0,03+ feninga uzimati prvo iz pretplate (onaj dio što dobijemo bonus), onda ću definitivno preći na ovo, a.B.d., jer nije neka veća cijena, te bi mi se isplatilo, a ako se naplaćuje posebno, onda ću morati razmisliti i preračunati.
Ne vjerujem da ce 0,03 odnosno 0,04 feninga sa pdv biti u sklopu pretplate , nego ce se naknadno obracunavati. A mene zanima da li ce te cijene biti jedinstvena pretplata , ili ce biti doplata na ovu trenutnu pretplatu, eh to bi mi vec bilo puno. Trenutno placam 9,50KM s tim da imam 4,50KM bonusa u toj pretplati. Kako su sad osmislili te nove pakete, bas me zanima, ali nebi trebalo biti lose.
Pa vjerovatno ćeš plaćati 10,26 KM, 10,26 KM ,10,26 KM i 12,83 KM po paketima i tu imati tih fer use 1000 minuta i 0,035 KM sa PDV-om po uspostavi poziva.

Nije to ni loše toliko jer 1000 minuta je skoro 17 sati što je i više nego dovoljno a 100 uspostava poziva je 3,5 KM što je sve ukupno opet manje nego što sad dobijam telekomovog računa od 25 do 30 KM mjesečno
jastuk1

#8846 Re: HS kablovska

Post by jastuk1 »

Ne znam. Ja sam razočaran. Naravno da ne treba da iko radi za džaba, ali je sve ovo za fiksni flat ipak previsoko, ako se uzmu u obzir drugi parametri - cijeli Pink paket na Mojoj TV i još neki kanali koji bi meni bili internesantni, a nema ih na HS-u, pa skoro nikad ne gledam TV kanale.

Koja mi je onda prednost što sam na HS-u? OK, brzina interneta jeste komparativna prednost, ali kako se sve manje skida, ta prednost se topi. Prebezobrazni su da ovoliko gule za fiksnu telefoniju. :-x

Fiksna telefonija bi im trebala biti povoljnija i u tom slučaju komparativna prednost, a ne tjeralica na druge provajdere i kap koja je prelila čašu. Uskoro izgleda fakat više neće biti niti jednog opipljivog razloga da i dalje budem na HS-u. :sad:
Benq

#8847 Re: HS kablovska

Post by Benq »

M&H Company doo
Pozdravi s WiFi Bjelašnice!

Danas je na olimpijskoj planini Bjelašnici grupacija M&H Company zvanično predstavila projekat besplatnog bežičnog pristupa internetu za sve posjetioce.

Signalom besplatnog bežičnog interneta pokriveni su Babin Do i skijaška staza. Broj korisnika koji istovremeno mogu koristiti bežični pristup internetu je minimalno 300, a brzina WiFi pristupa internetu je 2/2 Mbps.
Nesto kontam , ova brzina interneta je suvise mala i za 30 osoba koje se nakace na taj WiFi , ne mogu ni zamislit sta bi se desilo da ih se stvarno nakaci 300 :shock:
kakaljin

#8848 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Benq wrote:
M&H Company doo

Danas je na olimpijskoj planini Bjelašnici grupacija M&H Company zvanično predstavila projekat besplatnog bežičnog pristupa internetu za sve posjetioce.

Signalom besplatnog bežičnog interneta pokriveni su Babin Do i skijaška staza. Broj korisnika koji istovremeno mogu koristiti bežični pristup internetu je minimalno 300, a brzina WiFi pristupa internetu je 2/2 Mbps.
Nesto kontam , ova brzina interneta je suvise mala i za 30 osoba koje se nakace na taj WiFi , ne mogu ni zamislit sta bi se desilo da ih se stvarno nakaci 300 :shock:
jedino ako su napravili nesto pa svaki korisnik ima tu brzinu, jer kada se dijeli ova brzina na ovoliko korisnika pa brzi je dial up onda.

Bolje im je onda da naprave da se nesto plati pa da cijeli dan imas internet gore, ako nista da simolicnu 1 KM platis i imas zadovoljavajucu brzinu cijeli dan na Bijelasnici
Benq

#8849 Re: HS kablovska

Post by Benq »

kakaljin wrote:
Benq wrote:
M&H Company doo

jedino ako su napravili nesto pa svaki korisnik ima tu brzinu, jer kada se dijeli ova brzina na ovoliko korisnika pa brzi je dial up onda. Bolje im je onda da naprave da se nesto plati pa da cijeli dan imas internet gore, ako nista da simolicnu 1 KM platis i imas zadovoljavajucu brzinu cijeli dan na Bijelasnici
Ne vjerujem da je po korisniku 2/2 , nego je 2Mb ukupno za sve , to je kao i internet opstine centar , uspijes se nekako nakacit ali otvorit stranicu neces tako lako, ili sjedi popij kafu dok se nesto otvori.. Vjerujem da su ovo napravili dobrom voljom i svaka im cast za ovaj potez , stvarno respect , ali je brzina mizerna, nekako bi bilo podnosljivije da je 20/2 mada i to je malo ali opet bi bilo kulturnije.
Last edited by Benq on 01/02/2014 21:14, edited 1 time in total.
Domy31

#8850 Re: HS kablovska

Post by Domy31 »

Ne znam samo koji ce vam klinac internet na planini :-)
Locked