Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Wind

#8826 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Vidim, jos nisi prestao voziti biciklo? Jesi li bar malo smanjio intezitet? :roll:
quarterback

#8827 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

nisam drug prestao, intenzitet jesam, prosle sedmice sam isao samo na posao, sutra trebam na vrh crepoljskog...
pa vidjecemo sta ce koljena na to reci...

ovih dana nije bilo problema, doduse uvijek u maloj brzini i sa kadencom oko 60-70... sutra je test :-)
Wind

#8828 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Sretno i polako! Uzmi GAVEZ kremu i maži koljena, dobra je...
Hajlac

#8829 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

Za probleme s koljenima(meniskus itd.) meni su najbolje Jointace-kapsule + njihova ili Reumoval(HR firma pravi) krema.

Navodno su i ova dva gela dobri(po sastavu obećavaju):

http://lamon.hr/platite-2-a-dobijete-3/ ... CaX9FeE8wk
http://lamon.hr/platite-2-a-dobijete-3/ ... CaYL1eE8wk
Hajlac

#8830 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Hajlac »

Biće nekad i kod nas:

https://www.facebook.com/video.php?v=10152278157777647

ili možda ipak ovako:

Image

...sudeći prema onome što gradski 'oci' imaju u planu:

http://www.klix.ba/forum/autoputevi-u-b ... #p10581383
quarterback

#8831 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

hvala :thumbup: :thumbup: :thumbup:
zateznistub

#8832 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zateznistub »

Jedno pitanje za poznavaoce:

Naime, kad vadim bajk iz podruma ili kad se ne koristi izvjesno vrijeme, cuje se nesnosljivo skripanje na prednjem tocku vjerovatno između diska i pakni kocnica. Vozio sam ga par puta u prodavnicu gdje sam ga kupio i oni su nesto stimali zatezali ali svaki put kad ujutro krenem na posao on skripi. Ovo skripanje u toku voznje iscezne i prestane.

Any help!
Wind

#8833 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Vlaga u podrumu pa se tokom noci stvori tanki film hrdje a tokom voznje i kocenjem se sastruze i vise nema skripe dok opet ne prenoci...??

Mislim, nema tu neke filozofije osim ako kocnice nisu udarene, iskrivljene...Mozda su istrosene pakne...ma isto ti je to kao kod auta. Zamjeni pakne napred nazad pa ces vidjeti da li opet skripi ili je sad samo pozadi...
quarterback

#8834 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

vjerovatno je disk malo kriv pa kaci pakne, to mozes i sam srediti

praksa je da se nastima polozaj kocnice uz pomoc 2 imbusa medjutim kocnica je vjerovatno nastimana jer i sam kazes da si ga vozio na servis, ja uradim sljedece, okrenem tocak i skontam gdje zapinje, onda uhvatim disk i palcevima poguram taj dio diska malo na drugu stranu, izravnam ga

Image

ne brini, ne mozes mu nista u smislu da zeznes stvar skroz, malo poguraj pa vidi da li zapinje pa ponovi ako treba

ako ces stimati kocnice onda okreni bajk naopako tako da su tockovi prema gore, odvrni inbuse koji drze celjusti kocnice, zavrti tocak na jednu stranu, zakoci kocnicom, pusti, zavrti na drugu, zakoci kocnicom, drzi kocnicu a drugom rukom dotegni inbuse po malo jedan pa drugi pa opet do kraja...

ako ne uspijes iz prve, ponovi, ako ne uspijes opet uradi sljedece, uzmi list papira smotaj ga oko diska i uguraj izmedju
diska i pakni konice, zakoci kocnicom da uhvati papir i ispod disk, zategni, okreni tocak i izvadi papir

a i ovo sto kaze wind moze biti, svakako, ako se javlja samo kod stajanja, vjerovatno je tvoj problem kombinacija jednog i drugog
zateznistub

#8835 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zateznistub »

Wind wrote:Vlaga u podrumu pa se tokom noci stvori tanki film hrdje a tokom voznje i kocenjem se sastruze i vise nema skripe dok opet ne prenoci...??

Mislim, nema tu neke filozofije osim ako kocnice nisu udarene, iskrivljene...Mozda su istrosene pakne...ma isto ti je to kao kod auta. Zamjeni pakne napred nazad pa ces vidjeti da li opet skripi ili je sad samo pozadi...
vlage nema, podrum je poprilicno suh sto vidim po drugim stvarima (drugi bajk, neke krpe koje bi ili bile vlazne ili bi tuknule na vlagu), udaran nije niti iskrivljen. Biciklo je "staro" tri mjeseca. Također ne vidim ni koroziju.

Quarter,

Cisto sumnjam da je disk kriv na jednom mjestu jer se "skripanje" cuje svo vrijeme okretanja tocka. Kad pogledam u prednji tocak ono an face, cini mi se da je kompletan disk "blize" vanjskoj pakni. To su u prodavnici pokusali srediti stezanjem vijka prednjeg tocka biva da se viljuske priblize jedna drugoj, samim tim bi se i disk malo odvojio od vanjske pakne.
Wind

#8836 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

.
quarterback

#8837 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

probaj drug onda ovaj fazon sa papirom, bilo je stimanja kada sam jedino tako uspjevao nastimati da ne struze
zateznistub

#8838 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zateznistub »

quarterback wrote:probaj drug onda ovaj fazon sa papirom, bilo je stimanja kada sam jedino tako uspjevao nastimati da ne struze
Probam. Hvala i tebi i windu.
quarterback

#8839 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

nista drug, valjda ces uspjeti ! :thumbup:
malwarebyte

#8840 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 17/10/2021 23:20, edited 1 time in total.
Wind

#8841 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

hmm..mislim da ti put za testiranje programa nije dobar. Radije aktiviraj oba programa u isto vrijeme kad ides na turu pa onda uporedi podatke. Moze doci do nesklada prilikom exporta odnosno importa podataka.

Ni jedan program nije super precizan ali to vise zavisi od kvaliteta prijema signala na mobitelu, odnosno tvoje lokacije nego do programa.
quarterback

#8843 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Mislim da ti je to ova tura samo izgleda da mu je gps nesto zabrljao na tom dijelu staze ali mislim da ces uspjeti naci gdje je skretanje sa asfalta

http://www.sports-tracker.com/#/workout ... 2c0a7ee94c
shandrprcSA

#8844 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

nasao sam to ali slabo a sa videa nikako da skontam :D
quarterback

#8845 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

hm ne znam, nisam isao ovuda mada mi je dosta ljudi spominjalo ovu stazu
Vamzemoljac

#8846 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Vamzemoljac »

quarterback

#8848 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by quarterback »

bavka wrote:
d2 wrote:
bavka wrote:ma ne brini,sredice se to. sta rece,kod tebe je outpost? jel nazad alivio ili altus? nesto nisam obracao paznju.
a sto se tice situacije u gradu...ima nekih naznaka da ce biti bolje...mada je jos uvijek KRIZA! Katastrofalan je odnos vozaca prema biciklistima...mada ni pjesaci nisu mnogo bolji.Ustvari,nekad mi oni vise smetaju. Sreca,kroz grad samo proletim do prvog brda :D
ljudi,vjerujte...vrijedi proliti malo znoja i popeti se na Igman,Bjelasnicu,Jahorinu...cist zrak,uglavnom normalan narod,prekrasni krajolici i fenomenalan spust :D eto,nemam problema s linijom...al za one koji imaju...odlicna stvar..uzbrdo i samo uzbrdo :D
Jeste outpost (imam crno - sive bisage nazad, po tome me je lako poznati - ako me sretnes), mjenjaci su Acera. Znam da nisu nista posebno ali meni je ok samo kad su nastimani, vjerovatno su se samo rastimali.

znam ja to za planinu stari ali se plasim da jos nemam kondicije pa se trudim da je steknem, moram malo detaljnije poceti pratiti CC forum pa kad budu kakve lakse ture da se prikljucim, blam mi da idem sa vama a da ne mogu drzati tempo :(
kondiciju neces steci vozeci po gradu(ravnom)...moj preporuka za prvu laksu turu,tj. laksi uspon-Igman(ratni put).Evo bujrum s nama radnim danom nakon posla,oko 5 do Trebevica.Bice ti jebeno u pocetku,al ti garantujem da ces nakon 2-3 Trebevica biti sretan...mi nikad nikoga nismo ostavili niti cemo ostaviti...svako ima svoj tempo i to je najvaznije...bez naglih promjena brzine.Ustvari,to se zove kadenca-brzina okretaja u minuti :D
postovi iz 2008, pocetak mog bajkanja, savjetovanje sa Bavkom koji je jos tada bio legenda MTBa :lol:

"nabijao" kondiciju uz vraca, dalmatinsku i breku, spremao se za prvu Bjelasnicu :lol:
Wind

#8849 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Jeste li zavrsili sa ovom sezonom ili jos pedalate? :D
Idete li gdje ovih dana?
Better Man

#8850 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

Sve dok bude lijepog i toplog vremena sezona nije gotova.
Post Reply