Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#8826 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

vade_mecum wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Ludzak wrote:Ne treba biti pametan da se zna da odricanjem drzavljanstva zapravo udaljava i od reprezentcije.
pa to je jasno bilo u startu da nece moci igrati jer BIH i Njemacka nemaju bilaterlani sporazum o dvojnom drzavljanstvu tj. svi koji uzimaju DE drzavljanstvo moraju donjeti potvrdu da se odricu prethodnog drzavljanstva, a jbg preduslov da igras za nacionalnu reprezentaciju je da si drzavljanin te zemlje. samo ne znam sta je gore za ove nase levate - sto fakat to nisu znali ili se prave da nisu znali. tuga kako god okrenes. :(

djedovica razumjem u potpunosti jer od patriotizma se ne zivi mada je trebao biti iskren od pocetka i reci da je zavrsio sa reprezentacijom. :skoljka:

đedović ispade blaža verzija preldžića
ispravi me ako grijesim ali preledzic je od starta bio cist u svojim namjerama samo sto su se kod nas mediji ponasali po principu "sto je babi milo" :run:[/quote]

ma samo preldzic zna da li je ikad zelio igrati za nas,ko ga hebe,kud ga i spomenu,i turci ga odjebali
vade_mecum

#8827 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vade_mecum »

zenit dozic wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Čelnicima dabome. Ja sam danima upozoravao da se radi o grupi prije svega nesposobnih ljudi. Oni stvaraju privid ozbiljnog rada . Jedino ozbiljno što oni rade je medijska histerija oko svakog koša našeg reprezentativca čime su i vazdigli narod koji će sutra biti opravdano ogorčen kad vidi da će nam na Eurobasketu igrati Minja Milošević i Draško Albijanić.
Čelnici mogu biti krivi zbog finansija, a igrači odlučuju hoće li igrat ili ne, tako krivit čelnike za neigranje naših primadona je šuplja ili ti ga pucanj u prazno
slazem se djelomicno s tim ali moras se sloziti posao tih celnika je da obezbjede sto bolje uslove za reprezentaciju, a ja ne vidim da se nesto posebno trude oko toga. maliciozno ce zvucati ako kazem da su se oni za sebe pobrinuli ali kako u svim sferama drustva, tako i ovdje nedostaje benevolentnog entuzijazma. neposteno se ljutiti na igrace koji nece da igraju u cirkus-atmosferi, pogotovo kad uzmes u obzir da ih vecina nema nista od toga.
spinel_

#8828 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

izgleda da nam je Tuka jedina nada..
a toliko sam se radovao i jedva cekao Eurobasket i nastup reprezentacije.. da bi u njemu poslali amatere.
tuga nevidjena.. veca nego bilo koji poraz..
:(
dječak sa šibicama

#8829 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Djedovicu se nema sta zamjeriti, 99% bosanaca bi uzelo njemacko drzavljanstvo ako bi dobilo priliku za to.

Od patriotizma se ne zivi.

Ali da su kosarkasi globalno najveci futavci, jesu, ni u jednom sportu nema toliko prenemaganja i otkaza nacionalnim selekcijama kao u kosarci. Rijetki su primjeri kao Parker, Nowitzki, koji se gotovo uvijek odazovu.

Mislim da nema europske reprezentacije koja ne kuburi sa otkazima, posebno NBA igraca. Na ovom EP ce biti nesto manje otkaza, samo zato jer je ovo EP prakticno kvalifikacijsko za Olimpijske igre naredne godine. A svi vole igrati na OI. Da nije, bilo bi otkaza ko u prici.
kakavdanakneiskustvu

#8830 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

hm,nek je djedovic uzeo njemacko i odrekao se naseg drzavljanstva,sad znamo na cemu smo,ko ga hebe ,ne treba nam vise
Point.

#8831 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Point. »

Ko god otkazao nastup na Eurobasketu, nek mu zabrani dozivotno ulazak u BiH. Supci jebeni.
neno#4

#8832 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

vade_mecum wrote:
zenit dozic wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Čelnicima dabome. Ja sam danima upozoravao da se radi o grupi prije svega nesposobnih ljudi. Oni stvaraju privid ozbiljnog rada . Jedino ozbiljno što oni rade je medijska histerija oko svakog koša našeg reprezentativca čime su i vazdigli narod koji će sutra biti opravdano ogorčen kad vidi da će nam na Eurobasketu igrati Minja Milošević i Draško Albijanić.
Čelnici mogu biti krivi zbog finansija, a igrači odlučuju hoće li igrat ili ne, tako krivit čelnike za neigranje naših primadona je šuplja ili ti ga pucanj u prazno
slazem se djelomicno s tim ali moras se sloziti posao tih celnika je da obezbjede sto bolje uslove za reprezentaciju, a ja ne vidim da se nesto posebno trude oko toga. maliciozno ce zvucati ako kazem da su se oni za sebe pobrinuli ali kako u svim sferama drustva, tako i ovdje nedostaje benevolentnog entuzijazma. neposteno se ljutiti na igrace koji nece da igraju u cirkus-atmosferi, pogotovo kad uzmes u obzir da ih vecina nema nista od toga.
Sve reprezentativne selekcije imaju vrhunske uslove, seniori ce imati sve sto pozele. Pogledaj samo turnire i protivnike s kojima cemo igrati. Ako ne vjerujes, pitaj licno svakog od njih.
Thorgerson

#8833 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

U vezi Djedovica...

Samo se sjetite malog Sulejmanovica, koji i dan danas ceka da navrsi 21 godinu i da nastupa za nasu drzavu.

Finska mu je sve dala. Nasa drzava - nista. Apsolutno nista.

Ali, momak ceka, godinama evo, odbija Fince.

Djedovic je za mene ako je ovo istina, bljuvotina od covjeka. Dakle, covjeka.

I molim vas, nemojte preglupih kontraargumenata tipa i ti bi uzeo njemacko.

Pa da, jebote bih ja i ostali koji sastavljaju kraj s krajem, ali Djedovic je milioner i ako drzi do sebe treba im reci jebite se ba, ja se drzavljanstva svog ne odricem! I drugo je kad se necija tetka ili strina odrekne pasosa BiH i jad to uradi jedna javna licnost.

On sutra moze naci isti klub kao i Bayern.

To se kaze moj Nihade, raja jebga ne mogu igrat, morao sam, uslovili me da uzmem pasos. Pa ok, jebat ce ti 50% njih mater, al ovako ce te njih 99,9% popisat.
It_is_a_Leclerc

#8834 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Thorgerson wrote:U vezi Djedovica...

Samo se sjetite malog Sulejmanovica, koji i dan danas ceka da navrsi 21 godinu i da nastupa za nasu drzavu.

Pa da, jebote bih ja i ostali koji sastavljaju kraj s krajem, ali Djedovic je milioner i ako drzi do sebe treba im reci jebite se ba, ja se drzavljanstva svog ne odricem! I drugo je kad se necija tetka ili strina odrekne pasosa BiH i jad to uradi jedna javna licnost.

To se kaze moj Nihade, raja jebga ne mogu igrat, morao sam, uslovili me da uzmem pasos. Pa ok, jebat ce ti 50% njih mater, al ovako ce te njih 99,9% popisat.
Na ovo nema kontraargumenata. Ovo je apsolutna srž. :thumbup:

Ako se ispotavi kao istina, očito će biti da se, dok se zagledalo u patriotizam Jusufu Nurkiću, neki drugi miljenici patriJota sa ove teme i saveza, su surduknuli do balčaka.
kakavdanakneiskustvu

#8835 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Thorgerson wrote:U vezi Djedovica...

:thumbup: :thumbup:
SSemir

#8836 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SSemir »

jah, to je momak koji je iz svog dzepa placao da ode sa ovom smijurijom od reprezentacije na evropsko prvenstvo. i sad se njemu nesto prigovara zbog patriotizma. a svaki realan covjek bi kad sagleda sve shvatio da je to momak uradio zato sto je to bila najbolja opcija za njegov zivot, posao, karijeru.
i sad ce pljuvanjem po djedovicu hraniti svoju dusu par dana, mozda i mjesec, i onda naci neku novu zrtvu, komentarisati necije vile i jahte. a vjerovatno ce se malo ubrzo i teletovica dotaci, jer niko nije postedjen od bosnjine pljuvacine, a patriotizam je argument koji zacas mozes potegnut
kakavdanakneiskustvu

#8837 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

i ta reprezentacija mu je omogucila da se proda,da uspije u zivotu,ja mu ne prigovaram ni odricanje naseg ni uzimanje tudjeg drzavljanstva,ako je to sve tako ko ga hebe,ne treba ga se vise spominjati kao reprezentativca,da je htio mogao je preci u bilo koji drugi klub koji od njega ne bi trazio odricanje od naseg mi uzimanje drugog drzavljanstva,on izabrao,punoljetan je,svjestan je sta sve ovo prouzrokuje,sretno mu bilo,sad bi valjda trebali cekati nekoliko godina da mozda po pravilima FIBA ima pravo igrati za nas,ne hvala
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 23/07/2015 08:52, edited 1 time in total.
sinuhe

#8838 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sinuhe »

Zanimljivo da Nijemci tako lako daju drzavljanstvo a nekad su bili strogi...
Cudan sport je ta evropska kosarka.
SSemir

#8839 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SSemir »

red je jos samo da spomenete "navijace koji su znoj i krv prolili" :lol:
sWeeT_Companion

#8840 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sWeeT_Companion »

Ljudi, šta na kraju bi sa Nurkićem, hoće li igrati na EP ili ne?
kakavdanakneiskustvu

#8841 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

sWeeT_Companion wrote:Ljudi, šta na kraju bi sa Nurkićem, hoće li igrati na EP ili ne?

vjerovatno nece
agent_zero

#8842 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by agent_zero »

Nema nikakvog opravdanja za ovo što je Đedović uradio. Apsolutno nikakvog!

I Hasan i Miske su uzeli državljanstvo, ali tek pri kraju reprezentativnih karijera. Đedović haman tek počeo ozbiljan igrač biti i odmah odjebao reprezentaciju i državu preko koje i jeste tu gdje je.

Pa zar vi mislite da nije isto nuđeno nekih srbijanskim i hrvatskim košarkašima? Da je kod njih sve med i mlijeko?

Srami se Nihade ako ne budeš igrao za reprezentaciju!
uncas

#8843 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by uncas »

Mirza danas objavljuje da neće igrati 100%. Vjerovatno smatra da bez Djedovica i Nurkica nemamo nikakve sanse a i nacuo sam da su treninzi kod Duska ubitacni
sWeeT_Companion

#8844 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by sWeeT_Companion »

Šteta velika ako se to desi. Ali nažalost ništa čudno, kad su NBA igrači iz Evrope u pitanju. Jednostavno je tako. BiH bi sa Mirzom i Jusufom bila itekako jaka.
SSemir

#8846 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SSemir »

Službeno: Mirza Teletović propušta Eurobasket
hajmo sad bosnje, pocnite: sramota, milioner a nije mogao reci ja hocu da igram za reprezentaciju, nikakav patriota, ova drzava mu sve dala, izdajica navijaca koji su krv i znoj dali za ovu drzavu...
neka vaser pocne
dulekrele

#8847 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dulekrele »

podmladiti ekipu za EP...svakako cemo biti kanta za nabijanje.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8848 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

SSemir wrote:
hajmo sad bosnje, pocnite: sramota, milioner a nije mogao reci ja hocu da igram za reprezentaciju, nikakav patriota, ova drzava mu sve dala, izdajica navijaca koji su krv i znoj dali za ovu drzavu...
neka vaser pocne
Ako mislis uporedjivati Teletovica sa Nurkicem ta dvojica ne mogu nikako u istu recenicu. Mirza je zamalo umro prije pola godine i nije pobjego sa priprema reprezentacije niti trazio smjene KS BiH a Nurkic jeste. Naravno i meni licno izgleda vrlo supacki kad cujes na preporuku kluba odlucio da ne igra za reprezentaciju i da je to bilo sa zdravim 100% Mirzom imao bih potpuno isto misljenje kao i prema Nurkicu. A ovako ne mogu reci da mi se svidja odluka ali isto tako sam i skeptik da li bi nama zaista Mirza i bio od pomoci na EP s obrizrom na pauzu i vjerovatno ogroman i opravdan strah od povratka embolije.
Sto se tice Djedovica ne znam da li moze igrati ali ako ne bude mogao taj potez je prevazisao i Nurkica ali da ipak ne galamimo dok se ne bude znalo 100%.
SSemir

#8849 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SSemir »

hrasno38 wrote:
SSemir wrote:
neka vaser pocne
Ako mislis uporedjivati Teletovica sa Nurkicem ta dvojica ne mogu nikako u istu recenicu. Mirza je zamalo umro prije pola godine i nije pobjego sa priprema reprezentacije niti trazio smjene KS BiH a Nurkic jeste. Naravno i meni licno izgleda vrlo supacki kad cujes na preporuku kluba odlucio da ne igra za reprezentaciju i da je to bilo sa zdravim 100% Mirzom imao bih potpuno isto misljenje kao i prema Nurkicu. A ovako ne mogu reci da mi se svidja odluka ali isto tako sam i skeptik da li bi nama zaista Mirza i bio od pomoci na EP s obrizrom na pauzu i vjerovatno ogroman i opravdan strah od povratka embolije.
Sto se tice Djedovica ne znam da li moze igrati ali ako ne bude mogao taj potez je prevazisao i Nurkica ali da ipak ne galamimo dok se ne bude znalo 100%.
ma kakav nurkic njeg nisam ni spomeno, vidis da je sad aktuelno pljuvati po djedovicu i ispitivati njegov nivo patriotizma
kakavdanakneiskustvu

#8850 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

patriotizam je nebitan,đedovic je sam odlucio da nece da igra za nas jer sa 25 godina valjda zna sta slijedi poslije odricanja drzavljanstva,tako da o njemu poslije zvanicne objave o tome a nadam se da ce to biti vrlo brzo vise ne vrijedi pisati na ovoj temi,sam odlucio sta mu je bitnije,to treba postivati ali i ne dopustiti da se poslije 2-3 godine sjeti da bi mozda ponovo htio igrati za nas,takvi nam tad ne trebaju
Post Reply