DuckZz wrote: Kurdi ne postoje
Kiki, na tebe je red
DuckZz wrote: Kurdi ne postoje
Dzevlan, il' Riki?japin_mutapi wrote:sirija je srce rusije ... i irana
Imater dobar smisao za humor mora se priznati bas se slatko nasmijem ovakvim komentarimadragma wrote:insomnia78 wrote:Podsjeti me ova scena na slicne scene iz partizanskih filmova
Ono, partizanke se kupaju, rasplicu i cesljaju kose, peru bluze i carape...![]()
A Bata Živoinović (u ovom slučaju Kiki) ih posmatra iz grmlja
Eno "marinca"walter kurtz wrote:
Marinac cita forum izgleda, nakon kritika poprilicno se doveo u redinsomnia78 wrote:Eno "marinca"walter kurtz wrote:
Ziv
Mlohavi wrote:
Ranjeni, stari i bolesni iz enklava Fuah i Kefraya, idu prema Turskoj.
Idu prema Turskoj o snimku konvoja koji ide prema Turskoj i nista zaboravio nisam.Ironmen wrote:
Pa ce biti vraceni u Damask ili Liban zaboravio si navesto
Reports of Russ helicopters landed in Efrin during last 24 hrs carrying soldiers & weapons to help YPG take Azaz & al-Salama border crossing
#SAA Ghaith Balol, after surviving #Kweires for almost 3 years, was martyred in today's bombing in #Homs
Potpisujem. Bas tako.Grean wrote:Pa recimo da je najbitnije da postoji dio naroda koji se pobunio protiv pedesotogodisnje vladavine familije Assad i manjinskih Alavita a cisto sumnjam da su svi ti, koji zive na teritorijama oznacenim zelenom bojom na ovim ratnim kartama Sirije pristalice vehabizma, da su se svi kolektivno preobratili preko noci i postali silovatelji, djecoubice, koljaci, robovlasnici i sta se sve opravdano pripisuje prije svega pripadnicima IS-a a i Al Nusre. Isto tako je jasno da narod ne stoji iza te ideje pobune te grupe nikad ne bi prosle niti zazivjele na tim teritorijama.Lincoln-Burrows wrote:
Mislim da je najveća nepoznanica tu tko je FSA t.j. dali to postoji.
Ono na sta ja reagujem a sto svakom zdrava pamet nalaze da reaguje je da se na forumu ovo predstavlja u crno bijelom svjetlu i da se svi ti ljudi svode pod teroriste. Kad se nema argumenata da su koljaci i krvnici, onda se od prorezimskog i rusofilskog dijela foruma servira prica o legitimnoj vladi u Damasku, istoj vladi koja je npr. decenijama u Libanonu instalira marionetske vlade, finansira paravojnu formaciju (koja je meni licno draga zbog otpora Izraelu ali je ipak paravojna ako cemo biti dosljedni i pricati o legitimitetu Damaska npr.), ubija nepodobne politicare do nezavisnosti Libanona pa do danasnjih dana.
Znaci cega meni fali u ovim komentarima je vise dosljednosti, manje floskula i etiketiranja svega sto nije na fonu onog cemu je neko naklonjen. Etiketiranjem svih za zlocince se pravi kontraeftekat da i oni stvarni teroristi i ubice budu manje teroristi i manje ubice. Jednostavno obezvrijedjuje se znacenje te rijeci i svega sto ona predstavlja.
Moj stav je jednostavan, ne prizeljkujem da Asadovi oslobadjaju ili vladaju sunitima koji su protiv njega ali i obratno. Sasvim je jasno da je izmedju nih previse zle krvi i da je jedino rjesenje decentralizacija i podjela vlasti.
#SAA Ghaith Balol, after surviving #Kweires for almost 3 years, was martyred in today's bombing in #Homs

Mlohavi wrote:Pregurat ce se i ovo, ne mogu ni oni vazda ofanzivno djelovati. Kiki nalozi Kurde nek' posamaraju SAA, pomozi pobunjenicima.![]()
Koliko ce biti zelenog na mapi po zavrsetku ovog naleta ne znam, al' sigurno manje nego veceras.
Odoh sad lupati glavom u zid sto sam bolje upoznat s stanjem u Siriji nego u BL.
ma ok to, konvoj ide za tursku, al ce poslije avionom za liban, a ovi iz Zabadanija u Liban pa u TurskuMlohavi wrote:Idu prema Turskoj o snimku konvoja koji ide prema Turskoj i nista zaboravio nisam.Ironmen wrote:
Pa ce biti vraceni u Damask ili Liban zaboravio si navesto
Şam kırsalında bulunan yaralı ve refekatçiler, Lübnan üzerinden Türkiye'ye getirilirken, Fua'da bulunanlar ise Türkiye üzerinden THY'nin tahsis ettiği uçaklarla Lübnan'a gönderilecek.
salik79 wrote:DuckZz wrote: Kurdi ne postoje![]()
Kiki, na tebe je red
evo erdogan je povlaciMlohavi wrote:Kod nas je bilo haoticno, al' ovi su kosovski parlament za nas jebO te.![]()
Jebes to, Kurdi guraju kO veliki, Turska mase usima.
Koji beskicmenjaci ovi Turci ne mogu vjerovati, jos ce povuci sljedecu crvenu liniju kod Azaza, pa onda ne smijete preko Bosfora il' tesko vama?

Nisam znao sta ce se dalje desavati po tom sporazumu Zabadani/enklave dok ti nisi napisao u proslom postu, a covjek mi rece da sam zaboravio nesto navesti.sunceKOtepsija wrote:ma ok to, konvoj ide za tursku, al ce poslije avionom za liban, a ovi iz Zabadanija u Liban pa u Tursku
zamanŞam kırsalında bulunan yaralı ve refekatçiler, Lübnan üzerinden Türkiye'ye getirilirken, Fua'da bulunanlar ise Türkiye üzerinden THY'nin tahsis ettiği uçaklarla Lübnan'a gönderilecek.
_____ISIS are evacuating their families from Minbij to Al Bab, photo from this afternoon
BREAKING: Girespi news reports that YPG have liberated Abu Qelqel village, 13km from gates of Manbij.