Republika Turska

Post Reply
insomnia78

#8826 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

1946--1987 wrote:gledam ove slike iznad
kakva divljina jbt :-)
Zamisli, u USA, Rusiji, Iranu, Svicarskoj bi narod i drzava uz caj i kolace razgovarala sa pučistima
Neuspješan puč je veleizdaja a zna se sta sleduje za to djelo u svakoj zemlji koja drži do sebe

S moje sokoćalo
kamberovica polje

#8827 Re: Republika Turska

Post by kamberovica polje »

plain vanilla wrote:Jest meni ovo smijesno. Turci izabrali Erdogana i njegovu politiku, i sad mi pocrkasmo zbog islamizacije Turske, citira se Ataturk ko Tito.

Moglo bi se nama priznati da smo pametniji od Turaka da mi ne glasamo za ove debile, da nas isti ljudi ne handre u zdrav mozak 20 godina, a mi ni prstom da maknemo.

sranje u Ruandi
Sve bi to držalo vodu da je Turska pola zemaljske kugle udaljena od nas i da nemaju nikakav utjecaj na nas i na politiku ovdje (Bakir i SDA). Tako da meni uopće nije neobično zanimanje za politiku tamo.
animals

#8828 Re: Republika Turska

Post by animals »

To je istina kad rulji das da radi sto hoce..
jer da sutra izbije tamo rat, klali bi se medjusobno..
kao i u Siriji..
obicni ljudi iz susjedstva u ovakvim ili ratnim situacijama, postaju zvijeri..
Co0l

#8829 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Novak20 wrote:
animals wrote:
plain vanilla wrote:Jest meni ovo smijesno. Turci izabrali Erdogana i njegovu politiku, i sad mi pocrkasmo zbog islamizacije Turske, citira se Ataturk ko Tito.

Moglo bi se nama priznati da smo pametniji od Turaka da mi ne glasamo za ove debile, da nas isti ljudi ne handre u zdrav mozak 20 godina, a mi ni prstom da maknemo.

sranje u Ruandi
Pa i bolje je da Erdogan vlada i dalje..
jer u suprotnom slucaju, eto opet izbjeglica za Evropu..
A šta ako Erdogan potjera Kurde i ostale manjine ?
A sta ako ih ne protjera?
sarajevoxxxx

#8830 Re: Republika Turska

Post by sarajevoxxxx »

Ko se sjeća onog nesretnika sto se htio baciti sa mosta. I tako u oskudnom momentu naiđe kolona auta sa Erdoganom, koji uz par savjeta čovjeka ubjedi da život ima i dobru stranu :-) da nije sve crno.

Erdogan spasio čovjeka od sigurne smrti. :-) svi mediji pisali o tome.

I ovo sa državnim udarom je isti fazon samo malo zahtjevnija predstava.
insomnia78

#8831 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

animals wrote:
kao i u Siriji..
Da mi, pogotovo pojedini, stvarno mozemo svima drzati moralne pridike kad su prava i obicaji rata u pitanju

S moje sokoćalo
insomnia78

#8832 Republika Turska

Post by insomnia78 »

kamberovica polje wrote:

sranje u Ruandi
Sve bi to držalo vodu da je Turska pola zemaljske kugle udaljena od nas i da nemaju nikakav utjecaj na nas i na politiku ovdje (Bakir i SDA). Tako da meni uopće nije neobično zanimanje za politiku tamo.
Sve mi to mozemo razjebati na izborima. Bakir nije nikakav diktator koji vlada uz blagoslov Turske

S moje sokoćalo
Last edited by insomnia78 on 17/07/2016 00:54, edited 1 time in total.
1946--1987

#8833 Re: Republika Turska

Post by 1946--1987 »

al vidi ba faca :shock:
krvolocni
Last edited by 1946--1987 on 17/07/2016 00:55, edited 1 time in total.
Bodkin

#8834 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

insomnia78 wrote: Da, inace je pun kurac oficira i vojnika Kurda u turskoj vojsci

Joj Švico draga

S moje sokoćalo
Upali mozak bolan kad citas. Destabilizirali bi tursku preko kurda
General War

#8835 Re: Republika Turska

Post by General War »

Novak20 wrote:
animals wrote:

sranje u Ruandi
S kime, demoralisanom vojskom?
Interesantno je kako je policija izgledala spremno, svi pancire...naoruzani, ama niko ne izgleda iznenadjen vojskom na ulici, koga poslusati...petnaest policajaca na jednog vojnika.

Image

Image

Image

Image
insomnia78

#8836 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
insomnia78 wrote: Da, inace je pun kurac oficira i vojnika Kurda u turskoj vojsci

Joj Švico draga

S moje sokoćalo
Upali mozak bolan kad citas. Destabilizirali bi tursku preko kurda
Destabilizirali bi kurac
Vojni udar je jedino sto je moglo uspjeti
Ovako bi samo citav Turski narod ujedinili pritiv Kurda i tek tad bi bili donji
Kurdi ne mogu vise od ovog sto rade. Izvodjenje teroristickih napada po Turskoj im je maksimum

S moje sokoćalo
animals

#8837 Re: Republika Turska

Post by animals »

insomnia78 wrote:
animals wrote:
kao i u Siriji..
Da mi, pogotovo pojedini, stvarno mozemo svima drzati moralne pridike kad su prava i obicaji rata u pitanju

S moje sokoćalo
Nisi me razumio..nisam mislio da su samo Turci takvi..
to se vidjelo u svim neredima i ratovima na ovoj planeti..
Kikibombona

#8838 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Krenula je paljevina ureda HDP od strane islaisticke AKP bagre. Dugo im je treblo da se sjete...

Inace, HDP je osudio drzavni udar, ali dzaba...

Oficijelni tviter nalog vodece kurdske stranke u Turskoj, HDP

https://twitter.com/hdpenglish

Nasilje se prosirilo na provinciju Hataj... AKP islamisti vs Aleviti

https://twitter.com/yarinhaber/status/7 ... 2624048129
zrakomlat

#8839 Re: Republika Turska

Post by zrakomlat »

Naletih na fejsu, malo duže, al zanimljivo za pročitati, zanimljivi detalji ako nije šuplja
Evo kako je izveden vojni udar u Turskoj!

IZDAJA KAKVU MUSLIMANSKI SVIJET NE PAMTI!
Nakon hapšenja velikog broja članova Vazduhoplovnih snaga 2013. godine u okviru operacije Baljoz, general Akin Ozturk postavljen je na mjesto komandanta Vazduhoplovnih snaga. Nakon dvogodišnje službe na ovom mjestu avgusta 2015. godine mjesto je prepustio generalu Abidinu Unalu. General Oztürk preostalu godinu službe trebao je provesti u svojstvu člana Visokog vojnog savjeta, nakon čega je 30. avgusta 2016. trebao otići u penziju.
Prošle godine jedna grupa oficira upozorila je odgovorne instance da general Akin Ozturk ima jake veze sa Gulenistima (FETÖ) i da "posjeduje potencijal za izvođenje puča".
Nakon što je postalo sigurno da će u narednim danima započeti konačno čišćenje turskih oružanih snaga od generala i admirala koji imaju veze sa Gulenistima, general Ozturk je zajedno sa generalom Metinom İyidilom dao znak za početak puča. Da je ovaj pokušaj bio uspješan, general Akın Öztürk trebao je biti načelnik generalštaba turske vojske.
Komandant kompletne vazdušne udarne snage Republike Turske, čiji se centar nalazi u Eskišehiru, general İlhan Şanver jučer je u Istanbulu udavao svoju kćer i sa kompletnim komandnim kadrom vazdušnih snaga nalazio se na svadbi u istanbulskom klubu MODA. Skoro svi su bili tu... osim generala Akina Oztürka.
General Akin Ozturk sinoć je u 22:00 časa naredio pilotima u avio bazi Akindži u Ankari da podignu avione F16 i time je puč bio započet. Ovu operaciju započeo je Ozturkov zet pukovnik Hakan Karakuş, komandant 141. flote.
Kompletan personal 141. flote pušten je ranije sa posla.
Da bi odmetnuti F16 avioni mogli ostati dugo u vazduhu, dva tankera iz vazdušne baze Indžirlik dobila su zadatak da iznad Ankare i Istanbula u vazduhu snabdijevaju odmetnute avione. Time su obezbijedili da ovi avioni ostanu satima u vazduhu i počine mnoge zločine.
Dok su odmetnuti avioni letjeli nad Ankarom, ubijajući 17 policajaca u bazi u Ankari, za to vrijeme jedan helikopter Sikorsky S-70 sleteo je u baštu kluba MODA gdje se odvijala spomenuta svadba. Vojnici koji su sišli iz ove letjelice pod prijetnjom su utovarili kompletan komandni kadar vazduhovplovnih snaga i odveli ga u nepoznato. Ovaj čin spriječio je pravovremenu reakciju vazdušnih snaga koje su lojalne državi.
Pretpostavlja se da je pokušaj puča potpomognut još iz nekih drugih avio baza. Pored Sikorski helikoptera, nad Ankarom su letjeli još Kobra helikopteri koji su otvarali paljbu na određene oblasti.
Nakon ovih dešavanja lojalni kadar Vazduhoplovnih snaga naredio je avionima F16 iz nekih drugih baza da polete i da se dadnu u potjeru za odbjeglim avionima. Predsjednik Erdoan dao im je dozvolu da ih obore. U potjeri koja je uslijedila oboren je jedan helikopter S-70.
Predsjednik Erdoan avionom TC-ATA poletio je iz Dalamana za Istanbul. Na nebu iznad Bige sačekao je oko sat vremena. Nakon što je sletio na Ataturk aerodrom u 03:18 časova pučističke avione otjerali su lojalni avioni koji su poletjeli iz Bandırme.
Nakon što je sletio na aerodrom, Erdoanov avion prešao je u deo za javne letove. U tom trenutku dva izdajnička aviona probijala su vazdušni zid nad aerodromom pokušavajući da uplaše okupljeni narod. Od siline zvuka pucali su prozori na okolnim zgradama. U isto vrijeme pučistički avioni dobijali su gorivo od tankera iznad istanbulskog neba.
Piloti koji su sinoć letjeli nad Istanbulom i granatirali svoj narod pohapšeni su nakon slijetanja.
Nakon svega ovoga, nameće se pitanje da li obaranje ruskog aviona od 24. novembra 2015. godine predstavlja djelo ove izdajničke grupe? (Avdija Salkovic)
Last edited by zrakomlat on 17/07/2016 01:03, edited 1 time in total.
Co0l

#8840 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

To sto su osudili pokusaj vojnog udara ne znaci da i dalje nisu proteroristicka stranka :D
Samprotivsviju

#8841 Re: Republika Turska

Post by Samprotivsviju »

Ovi turci gadaju se pojmom demokratija kao grudvama, a zemlja im ocima nije vidjela demokratije..danasnja desavanja upravo potvrdila isto
jao_situacije

#8842 Re: Republika Turska

Post by jao_situacije »

najbolja priča kao glupo urađen vojni udar a likovi gađali avionima tenkovima helikopterima i brodovima :lol:
zamalo nisu pokrenuli građanski rat za 6 sati, blokirali televizije i aerodrome ograničili internet konekciju
LARVA

#8843 Re: Republika Turska

Post by LARVA »

Kikibombona wrote:
Jedan od lidera Alevita neki dan izjavio da se nalaze pred strasnim pritiskom vlasti i simpatizera AKP. Turci vec pokusavaju instalirati sirijske izbjeglice u oblasti gdje su Aleviti vecina. Napadaju ih svakodnevno. Kaze da postoji opasnost da Aleviti napuste Tursku.
Ne znam, ljudi se mlate međusobno
#Antakya #Armutlu people are marching with "shoulder to shoulder against fascism" slogans
Image
Image
Image
https://twitter.com/dokuz8haber/status/ ... 4185991168

#Armutlu #Antakya #Turkey
AKP protesters namlaćeni od nekih anti-fascists protesters
https://twitter.com/yarinhaber/status/7 ... 2624048129

Ankara Önder Mahallesi
https://twitter.com/yarinhaber/status/7 ... 9354275840
Last edited by LARVA on 17/07/2016 01:38, edited 2 times in total.
General War

#8844 Re: Republika Turska

Post by General War »

zrakomlat wrote:Naletih na fejsu, malo duže, al zanimljivo za pročitati, zanimljivi detalji ako nije šuplja

Nakon hapšenja velikog broja članova Vazduhoplovnih snaga 2013. godine u okviru operacije Baljoz, general Akin Ozturk postavljen je na mjesto komandanta Vazduhoplovnih snaga. Nakon dvogodišnje službe na ovom mjestu avgusta 2015. godine mjesto je prepustio generalu Abidinu Unalu. General Oztürk preostalu godinu službe trebao je provesti u svojstvu člana Visokog vojnog savjeta, nakon čega je 30. avgusta 2016. trebao otići u penziju.
Prošle godine jedna grupa oficira upozorila je odgovorne instance da general Akin Ozturk ima jake veze sa Gulenistima (FETÖ) i da "posjeduje potencijal za izvođenje puča".
Nakon što je postalo sigurno da će u narednim danima započeti konačno čišćenje turskih oružanih snaga od generala i admirala koji imaju veze sa Gulenistima, general Ozturk je zajedno sa generalom Metinom İyidilom dao znak za početak puča. Da je ovaj pokušaj bio uspješan, general Akın Öztürk trebao je biti načelnik generalštaba turske vojske.
Komandant kompletne vazdušne udarne snage Republike Turske, čiji se centar nalazi u Eskišehiru, general İlhan Şanver jučer je u Istanbulu udavao svoju kćer i sa kompletnim komandnim kadrom vazdušnih snaga nalazio se na svadbi u istanbulskom klubu MODA. Skoro svi su bili tu... osim generala Akina Oztürka.
General Akin Ozturk sinoć je u 22:00 časa naredio pilotima u avio bazi Akindži u Ankari da podignu avione F16 i time je puč bio započet. Ovu operaciju započeo je Ozturkov zet pukovnik Hakan Karakuş, komandant 141. flote.
Da bi odmetnuti F16 avioni mogli ostati dugo u vazduhu, dva tankera iz vazdušne baze Indžirlik dobila su zadatak da iznad Ankare i Istanbula u vazduhu snabdijevaju odmetnute avione. Time su obezbijedili da ovi avioni ostanu satima u vazduhu i počine mnoge zločine.
Dok su odmetnuti avioni letjeli nad Ankarom, ubijajući 17 policajaca u bazi u Ankari, za to vrijeme jedan helikopter Sikorsky S-70 sleteo je u baštu kluba MODA gdje se odvijala spomenuta svadba. Vojnici koji su sišli iz ove letjelice pod prijetnjom su utovarili kompletan komandni kadar vazduhovplovnih snaga i odveli ga u nepoznato. Ovaj čin spriječio je pravovremenu reakciju vazdušnih snaga koje su lojalne državi.
Pretpostavlja se da je pokušaj puča potpomognut još iz nekih drugih avio baza. Pored Sikorski helikoptera, nad Ankarom su letjeli još Kobra helikopteri koji su otvarali paljbu na određene oblasti.
Nakon ovih dešavanja lojalni kadar Vazduhoplovnih snaga naredio je avionima F16 iz nekih drugih baza da polete i da se dadnu u potjeru za odbjeglim avionima. Predsjednik Erdoan dao im je dozvolu da ih obore. U potjeri koja je uslijedila oboren je jedan helikopter S-70.
Predsjednik Erdoan avionom TC-ATA poletio je iz Dalamana za Istanbul. Na nebu iznad Bige sačekao je oko sat vremena. Nakon što je sletio na Ataturk aerodrom u 03:18 časova pučističke avione otjerali su lojalni avioni koji su poletjeli iz Bandırme.
Nakon što je sletio na aerodrom, Erdoanov avion prešao je u deo za javne letove. U tom trenutku dva izdajnička aviona probijala su vazdušni zid nad aerodromom pokušavajući da uplaše okupljeni narod. Od siline zvuka pucali su prozori na okolnim zgradama. U isto vrijeme pučistički avioni dobijali su gorivo od tankera iznad istanbulskog neba.
Piloti koji su sinoć letjeli nad Istanbulom i granatirali svoj narod pohapšeni su nakon slijetanja.
Nakon svega ovoga, nameće se pitanje da li obaranje ruskog aviona od 24. novembra 2015. godine predstavlja djelo ove izdajničke grupe? (Avdija Salkovic)
ovo ko da je Lazanski pisao.
Hakiz

#8845 Re: Republika Turska

Post by Hakiz »

sranje u Ruandi
Vjerovatno najpametniji post na ovoj temi.
Novak20

#8846 Re: Republika Turska

Post by Novak20 »

General War wrote:
Novak20 wrote:
animals wrote:
S kime, demoralisanom vojskom?
Interesantno je kako je policija izgledala spremno, svi pancire...naoruzani, ama niko ne izgleda iznenadjen vojskom na ulici, koga poslusati...petnaest policajaca na jednog vojnika.
A zar ih mora tjerati vojska ? Može i obična ili organizovana rulja ako joj se dopusti.
Novak20

#8847 Re: Republika Turska

Post by Novak20 »

Co0l wrote:To sto su osudili pokusaj vojnog udara ne znaci da i dalje nisu proteroristicka stranka :D
Po kom kriteriju ?
seln

#8848 Re: Republika Turska

Post by seln »

zrakomlat wrote:Naletih na fejsu, malo duže, al zanimljivo za pročitati, zanimljivi detalji ako nije šuplja

Kako da ne... jedna ogromna profesionalna vojska dozvoljava cijelom svom komandnom kadru da se skupi na jednom mjestu i to u jedno vrijeme kada je sigurnosna i politicka situacija izuzetno napeta, nekoliko dana poslije stravicnog teroristickog napada.
Ok, Turci su progutali brkinu lafinu... ali ne moze se ocekivati da je progutamo i mi.
Co0l

#8849 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Novak20 wrote:
Co0l wrote:To sto su osudili pokusaj vojnog udara ne znaci da i dalje nisu proteroristicka stranka :D
Po kom kriteriju ?
According to many sources and parties in Turkey, the HDP has direct relations with the PKK. Because of its close relations with the Kurdish nationalist Democratic Regions Party, the HDP has been accused on numerous occasions of being influenced by and openly endorsing the PKK. During its 2nd Extraordinary Congress, HDP supporters came dressed as PKK guerrillas, with many members during the congress holding banners picturing the PKK's imprisoned founder Abdullah Öcalan. A message by Öcalan was read out in the Congress, which was also attended by Abdullah Öcalan's brother Mehmet Öcalan.
General War

#8850 Re: Republika Turska

Post by General War »

Novak20 wrote:[

A zar ih mora tjerati vojska ? Može i obična ili organizovana rulja ako joj se dopusti.
Naravno, ali to je logisticka nocna mora a i andrenalin splasne ubrzo.
Post Reply