Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Muhamed Đakmić

#8826 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Muhamed Đakmić »

E baš se osjetila razlika u pristupu.
FreakyStyley

#8827 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by FreakyStyley »

Muhamed Đakmić wrote:
FreakyStyley wrote:Nama bi veliki, veliki napredak bio inteligentan selektor. Samo to, bukvalno. Dakle u situaciji smo da nam je inteligentan covjek premija. Imali smo samo jednog takvog (Ciro). To treba da bude prvi i osnovni kriterij, pa onda sve ostalo. Tuga.
Ovi aktuelni kandidati su svi inteligentni, tj ova trojica koji su navodno glavni, Meho, Robi i Amar. Zato sam optimističan.
Meho me, iskreno, nicim nije impresionirao i ne mislim da bi nam nesto dobro donio. Nadam se da grijesim. Ne znam do kad mu je ugovor u Svicarskoj. Za Amara Ivica natuknu da nece, a vidim Robi kaze da je iz medija cuo da postoji interesovanje za njega. Da ne budem partibrejker, ali nisam previse optimistican. Nisam siguran da li su to stvarni kandidati ili samo zelje, pozdravi i spekulacije.

Kako god, nadam se da cemo izbjeci analfabete i amoralne poltrone poput Hadzibegica, Papeta, Mese, Bake i slicnih morona koji su nas do sad imali priliku voditi.
Edin H.

#8828 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Edin H. »

FreakyStyley wrote:Nama bi veliki, veliki napredak bio inteligentan selektor. Samo to, bukvalno. Dakle u situaciji smo da nam je inteligentan covjek premija. Imali smo samo jednog takvog (Ciro). To treba da bude prvi i osnovni kriterij, pa onda sve ostalo. Tuga.
Halo ba fudbaleri, ne kandiduju se za Akademiju Nauka i Umjetnosti. :oops:
Bosanski_kralj

#8829 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bosanski_kralj »

Što pomenu Đakmić u nekom od svojih postova, da se trebamo okanuti ex-yu fudbalera i stvarno je tako.

Pokazali su da ne znaju, da nemaju obraza, da su zaostali u vremenu i prostoru. Ni jedan više od njih meni ne bi prismrdio našem fudbalu. Okrenimo se mlađim generacijama.
FreakyStyley

#8830 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by FreakyStyley »

Bosanski_kralj wrote:Što pomenu Đakmić u nekom od svojih postova, da se trebamo okanuti ex-yu fudbalera i stvarno je tako.

Pokazali su da ne znaju, da nemaju obraza, da su zaostali u vremenu i prostoru. Ni jedan više od njih meni ne bi prismrdio našem fudbalu. Okrenimo se mlađim generacijama.
Istina 100%
Edin H.

#8831 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Edin H. »

Bosanski_kralj wrote:Što pomenu Đakmić u nekom od svojih postova, da se trebamo okanuti ex-yu fudbalera i stvarno je tako.

Znaju. :oops:
phillie

#8832 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

Melbourne_Australia wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
ultima_palabra wrote:Nivo svijesti - Bošnjo budžetlija.

Vazda sam znao da nije neki trener, ali kontao sam da je bolji kao čovjek.
Ja sam sa Sušićem imao osjećaj da se radi o jako glupom čovjeku, pa mi je djelovalo da će ovaj biti za klasu bolji, stvarno se činio kao neko ko malo bolje razumije fudbal.

Ispao je još gori, a očito je obraz đon. Sad se već s ovim kukanjem na Džeku i povrede doveo na Papetov nivo i onu priču pred Izrael da ne može pozvati Đurića jer će se Ibišević naljutiti.
Mesa jeste inteligentniji od Susica.....Ali je ovo za njega velik zalogaj bio..A pape je paglu i ogranicen ali bas i brutalno tvrdoglav( jer je bio igracina i misli da je BOG)....Mislim da je razlika velika i u pristupu bila ..Ovaj je jedan video kasete gledao :lol: ovaj drugi je Francuza ima pored sebe..
...koji je pogrijesio sport. Ma u pet deka su i jedan i drugi.

Zakljucak: Francusku smo apsolvirali, tamo za nas hljeba nema, makar Desampa doveli. Sarajte malo ljudi iz Saveza.
luckylaka

#8833 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Ovog covjeka treba proglasti neuracunljivim,tip je totalno lud
Dobar posao je odrađen, nemam više šta reći, ali nedostajalo je sreće”, istakao je Baždarević. Priznao je kako je ovo njegov neuspjeh, ali tek prvi na klupi reprezentacije. “Svi govore o mom novom neuspjehu, ali ako se računa moj mandat, ovo je prvi neuspjeh. U kvalifikacijama za Euro imali smo odlične nastupe, igrali smo odličan fudbal. Istina je da smo razočarani, ali smo odradili dosta na rekonstrukciji ekipe. Pripremio sam dobru podlogu za budućnost u ovim kvalifikacijama”, rekao je Baždarević.
phillie

#8834 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by phillie »

Kad je to igrao odlican fudbal u proslim kvalifikacijama? protiv Irske? Ili mu je mozda Kipar ostao u lijepom sjecanju?

Ja samo cekam da vidim koja ce lujka biti slijedeca u naslovu ove teme. Normalan nece niko sigurno.
Point.

#8835 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Point. »

Iznenadio me Mesa svojim zadnjim trzajima, mislio sam da je veci covjek od toga.
north

#8836 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by north »

Mediji kad već rade neke intervjue ili objavljuju šta je Meša rekao, onda da imaju gram mozga i profesionalizma, na odgovor koji dobiju ide potpitanje da se to malo bolje razjasni...Znači, ako Meša kaže odradili smo dobar posao i stvorili neki temelj, logično je da novinar insistira na daljem obrazloženju i pita "Selektore, možete li nam kazati u čemu je napravljen dobar posao, možemo li analizirati utakmicu po utakmicu koju ste vi vodili otkad ste tu, njihove rezultate i samu igru na terenu pa da nam svima bude jasno šta ste mislili....Koga smo od jačih ekipa pobijedili, koga to ubjedljivo nadigrali, gdje smo to toliko dominirali i pružali dopadljivu igru, izuzev jednog dijela utakmice u Atini? Šta nam možete reći o učinku u baražu, cirkusu na Kipru, kako ne možemo ostvariti nijednu pobjedu protiv Grčke, kako nijedan bod protiv Belgije ma koliko da je jaka...Je li stvarno moguće da je sve to samo zbog nedostatka sreće :? :? ? U čemu je stvorena ta podloga, koje nove igrače ste promovisali, ko je bljesnuo pod vašom palicom otkad ste vi tu, a da prije za toga igrača ili nismo čuli ili ništa nije pokazivao dok vi niste došli pa naglo bljesnuo?, itd, itd " ....Ma million pitanja za selektora, a naši vrli mediji samo prenesu ono što selektor kaže i tu stave tačku kao da je sve savršeno jasno, a da ustvari nikom nije jasno šta je pisac htio reći....To napravili smo dobar posao i podloga za dalje, mi izgleda ko kad bi navijači Čelika ili Sobode pjevali npr.šampioni ili njihove uprave najavile šampionsku titulu ove ili najkasnije slijedeće godine(neka se ne naljute što ih spominjem, ništa zlonamjerno nije bilo :P ).... Toliko to otprilike ima pokrića sa zdravim razumom i logikom :-)
ja71

#8837 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by ja71 »

Čini mi se da u ovoj situaciji nema ni slamke za koju bi se davljenjik hvatao
RtrnOfSalisbury

#8838 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by RtrnOfSalisbury »

jel meske primio oktombarsku platu? sace kazu i novembar masala. meske ne odstupaj dok ti ne uruce napismeno razrjesenje a kad ti ga scenu urucit bjezi u afriku a da niko ne zna :D
Edin H.

#8839 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Edin H. »

Nema sansi da mu ovi iz Saveza daju tupla, ako ne moraju. :D
Idemedosumom

#8840 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Idemedosumom »

Hajde ba, ima pravo s biroa primati 3 mjeseca, zar ne?
condy

#8841 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by condy »

Tacno je da je Ciro inteligentan covjek. On je jako nadaren mudar i pametan covjek, koji je mnogo toga naucio u zivotu. Pametan covjek ne mora biti i posten. On nije bas posten ali nije ni Mesa pa ni Pape ali nije ni zloban zbog toga sto sebe stavlja u prvi plan i sto gleda svoj interes jer on i daje puno. Najbolji selektor kojeg smo imali, uz Papeta jer mu se mora odat priznanje odlaska na SP. Nije to mala stvar sad tek vidimo. Odavno nisam cuo elokventnijeg covjeka sa tolikom mogucnoscu da utice na mase. To je jako bitno za selektora, trenera, da ima toliki uticaj na igraca da ce oni za njega sve uciniti. Takav je i Murinjo.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8842 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by JoseMujica »

luckylaka wrote:Ovog covjeka treba proglasti neuracunljivim,tip je totalno lud
Dobar posao je odrađen, nemam više šta reći, ali nedostajalo je sreće”, istakao je Baždarević. Priznao je kako je ovo njegov neuspjeh, ali tek prvi na klupi reprezentacije. “Svi govore o mom novom neuspjehu, ali ako se računa moj mandat, ovo je prvi neuspjeh. U kvalifikacijama za Euro imali smo odlične nastupe, igrali smo odličan fudbal. Istina je da smo razočarani, ali smo odradili dosta na rekonstrukciji ekipe. Pripremio sam dobru podlogu za budućnost u ovim kvalifikacijama”, rekao je Baždarević.

kakav bezobrazluk i đončina :roll: fuj

uspjeh mu je što se u dvije tekme s Ircima s loptom sastavili nismo....đubre jedno štrumfovsko :run:
RtrnOfSalisbury

#8843 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by RtrnOfSalisbury »

kako se ba nismo sastavili sa loptom :-D meske reko da smo ga imali (posjed)
agent_zero

#8844 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by agent_zero »

luckylaka wrote:Ovog covjeka treba proglasti neuracunljivim,tip je totalno lud
Ma najebem mu se ja svega, odavno ne vidjeh bezobraznijeg i nesposobnijeg čovjeka.

Odličan je projekat napravio, sa 13 ili 15tog mjesta (ne sjećam se više) na 40to mjesto, s tendencijom daljeg pada.

Đubre jedno pokvareno, nesposobno! :twisted:
Bazinga1234

#8845 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Bazinga1234 »

agent_zero wrote:
, sa 13 ili 15tog mjesta (ne sjećam se više) na 40to mjesto,
Ne lupaj. Safet nas je sa 13 spustio na 29. Mesa nas vratio na 20., pa unazadio na 40.
drug_profi

#8846 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by drug_profi »

E uglavnom, smješi nam se treći šešir ubrzo.
luckylaka

#8847 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by luckylaka »

Ako se ovaj supak od covjeka ne otjera uskoro eto nas oko stoje na rang listi.
Logovan

#8848 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Logovan »

luckylaka wrote:Ako se ovaj supak od covjeka ne otjera uskoro eto nas oko stoje na rang listi.
Bitno je da smo u top 50. :D
drug_profi

#8849 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by drug_profi »

Nije vise zajebancija. Liga nacija ce biti jebeno takmicenje. Ispadosmo mi ko od sale u trecu ligu, samo ako ne bude selektor da valja. A pitanje je da li cemo i tamo ostati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8850 Re: Mehmed Mesa Bazdarevic - Selektor reprezentacije

Post by Tomahawk11 »

Najbolji plasman je bio 08.2013. - bili smo 13.
Najgori plasman je bio 09.1996. - bili smo 173.
Locked