mislisbasicm wrote:Nema ih boljih od ovih amera, masine za sva vremena.

Moderators: _BataZiv_0809, anex
mislisbasicm wrote:Nema ih boljih od ovih amera, masine za sva vremena.

Vidga kako miješa bokovima...Bakir1 wrote:mislisbasicm wrote:Nema ih boljih od ovih amera, masine za sva vremena.![]()
malo su srodni ti primjerci u jedno 20 godina godina vise manjeBakir1 wrote:mislisbasicm wrote:Nema ih boljih od ovih amera, masine za sva vremena.![]()

Ja bih išao na 1.4. Nije neka luda razlika u potrošnji, a sve ostalo mi je na strani 1.4 od uglađenosti, cilindra više, snage....KB9 wrote:ima kod mene tetka ibicu benzinca i mogu ti rec da to cudo trosi prilicno, bar po njenim komentarima
Mah, vala ja ne znam sta bih mislio o tim amerikancima. Pogledao sam bezbroj emisija o restauraciji americkih auta. Imaju svemirsku infrastrukturu za te stvari, izmislis stvar i neko je proizvodi, telefon, internet i donesu ti na vrata ali mi je sve nekako instant, bar ono sto vidimo na na TV-u.basicm wrote:Nema ih boljih od ovih amera, masine za sva vremena.
Takodjer nisam neki pretjeran ljubitelj americkih auta, izuzev kultnih. I generalno me fascinira njihov dizajn (dakle uglavnom izgled, ne nuzno sta je ispod haube) 60-tih i 70-tih. Dakle prije naftne krize i AMC Paceratempuser wrote:Mah, vala ja ne znam sta bih mislio o tim amerikancima. Pogledao sam bezbroj emisija o restauraciji americkih auta. Imaju svemirsku infrastrukturu za te stvari, izmislis stvar i neko je proizvodi, telefon, internet i donesu ti na vrata ali mi je sve nekako instant, bar ono sto vidimo na na TV-u.basicm wrote:Nema ih boljih od ovih amera, masine za sva vremena.
Motorom u starom autu ne popravljaju stari nego naruce nov motor sa modernim ubrizgavanjem, a usput legne i novi mjenjac. Ovjes ne diraju, sve svuku i nakace savremeni ovjes. Narucuju kompletne panele limarije, a ono sto zadrze ne kituju nego bukvalno saluju. Koliko puta obnove unutranjost toliko puta je unakaze. Ono sto me fascinira su njihove "zanatlije", tapetari koji prave unutrasnjost, likovi koji prave izduve itd. Vjerovatno postoji razlika izmedju tako modifikovanih auta i onih obnovljenih u originalu, ali ovi plug and play po TV-u kostaju masno!
S druge strane engleska skola je bitno drugacija, sve postojece obnavljaju, polomise se trazeci original dijelove, materijalen za sjedala, idu cak daleko da traze motor koji odgovara broju sasije ukoliko je nekad neko uradio swap, itd...

Ja ih potpuno razumijem kad skinu komplet ovjes. Većina klasika ima ovjes kao na traktorima, dobar samo za povući prikolicu od 3.5t i voziti pravo. Što se motora tiče, jeftinije ispada ubaciti novi, jači, bolji motor, jer za popravku starog gutača benzina treba platiti sate mehaničara, i opet imati kantu od motora. Daleko od toga da nema dragulja od motora u američkim automobilima, ali je većina pravljena po principu kubikaaaaaaaa.tempuser wrote:Mah, vala ja ne znam sta bih mislio o tim amerikancima. Pogledao sam bezbroj emisija o restauraciji americkih auta. Imaju svemirsku infrastrukturu za te stvari, izmislis stvar i neko je proizvodi, telefon, internet i donesu ti na vrata ali mi je sve nekako instant, bar ono sto vidimo na na TV-u.basicm wrote:Nema ih boljih od ovih amera, masine za sva vremena.
Motorom u starom autu ne popravljaju stari nego naruce nov motor sa modernim ubrizgavanjem, a usput legne i novi mjenjac. Ovjes ne diraju, sve svuku i nakace savremeni ovjes. Narucuju kompletne panele limarije, a ono sto zadrze ne kituju nego bukvalno saluju. Koliko puta obnove unutranjost toliko puta je unakaze. Ono sto me fascinira su njihove "zanatlije", tapetari koji prave unutrasnjost, likovi koji prave izduve itd. Vjerovatno postoji razlika izmedju tako modifikovanih auta i onih obnovljenih u originalu, ali ovi plug and play po TV-u kostaju masno!
S druge strane engleska skola je bitno drugacija, sve postojece obnavljaju, polomise se trazeci original dijelove, materijalen za sjedala, idu cak daleko da traze motor koji odgovara broju sasije ukoliko je nekad neko uradio swap, itd...
hahahahaha_BataZiv_0809 wrote:Imali su i Britanci slicnih flopova. Za njih se kaze da su arhitepski primjer svega pogresnog sa Britiš Lejlandom:
Moris Marina
Ostin Alegro (četvtasti volan):
Gruvaj!_BataZiv_0809 wrote:@Citros-bruzba jesi li spreman

Nemoj tako, ovaj mi je ko familijaBakir1 wrote:mislisbasicm wrote:Nema ih boljih od ovih amera, masine za sva vremena.![]()

dajkonektovan wrote:
Hocete jedan krug?!![]()
Apsolutni no.1 na listi zelja i maste.![]()
commendatore wrote:
reliability is his second name![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nema se para,amar1994 wrote:dajkonektovan wrote:
Hocete jedan krug?!![]()
Apsolutni no.1 na listi zelja i maste.![]()
![]()
bila je jedna u barama zelena, al mislim da je hrdja pojela
Steta sto je samo konceptcitroen xm wrote:Aaaaaaaaaa![]()
![]()
Eksterijer mi je prelijep, unutra mi je pozitivno ludo jer nisam baš navikao na klasične instrumente postavljene u sredinu ovolikog auta.