PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
Amazingness
#8826 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nemo tako, Meho je mr, ima on pravo da zvuči pametno.
- Drvosjeca iz Dejcica
#8827 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dobro jutro, samo da provjerim jesu li svi režimci na broju...1, 2, 3...dobro idemo dalje. Danas je plenum, kome pravo, kome krivo.
-
Amazingness
#8828 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Stranački ljudi kasne, sporo im windows 98 pali. Uskoro ih očekujem na forumu sa spamanjem 
- Mister Yes
#8829 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ustvari, ili će narod birati vlast na izborima ili će biti anarhija. S tim što treba dodati da u našoj zemlji anarhija znači i rat.sarajevoxxxx wrote:Ovo bi trebala biti kao neka ucjena. Ili mi ovakvi kakvi jesmo, ili krv do koljena.Posmatramo li proteste u tom svijetlu, možemo li sa sigurnošću tvrditi da su ovi protesti spontani i da su motivi i ciljevi demonstranata istovjetni s namjerama ideologa u čijim se radionicama planiraju? Ko, inače, pokreće i priprema revolucije i proteste građana, s kojim ciljevima i sredstvima? Šta znamo o tim ljudima i njihovim tehnikama manipulacije masama? Jesmo li nešto naučili iz krvavog i razočaravajućeg iskustva građana i naroda koji su preživjeli „blagodati“ revolucije, prozaično predstavljanih kao „arapsko proljeće“?
-
L u c i f e r
#8830 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
bogme ja sam već jutros postovoAmazingness wrote:Stranački ljudi kasne, sporo im windows 98 pali. Uskoro ih očekujem na forumu sa spamanjem
dok sam kenjo
- Drvosjeca iz Dejcica
#8831 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ti si posebna sorta, sa tom ćemo se obračunati na kraju.L u c i f e r wrote:bogme ja sam već jutros postovoAmazingness wrote:Stranački ljudi kasne, sporo im windows 98 pali. Uskoro ih očekujem na forumu sa spamanjem
dok sam kenjo
- Drvosjeca iz Dejcica
#8832 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A zašto ne bi mogla biti neka vrsta revolucije, bez anarhije, uz prijevemene izbore? Ja mislim da će prije biti to.Mister Yes wrote:Ustvari, ili će narod birati vlast na izborima ili će biti anarhija. S tim što treba dodati da u našoj zemlji anarhija znači i rat.sarajevoxxxx wrote:Ovo bi trebala biti kao neka ucjena. Ili mi ovakvi kakvi jesmo, ili krv do koljena.Posmatramo li proteste u tom svijetlu, možemo li sa sigurnošću tvrditi da su ovi protesti spontani i da su motivi i ciljevi demonstranata istovjetni s namjerama ideologa u čijim se radionicama planiraju? Ko, inače, pokreće i priprema revolucije i proteste građana, s kojim ciljevima i sredstvima? Šta znamo o tim ljudima i njihovim tehnikama manipulacije masama? Jesmo li nešto naučili iz krvavog i razočaravajućeg iskustva građana i naroda koji su preživjeli „blagodati“ revolucije, prozaično predstavljanih kao „arapsko proljeće“?
Svi elementi su ispunjeni, imamo kalsno društvo, imamo klasnu borbu sa svojim nasilnim manifestom na ulici...
-
Amazingness
#8833 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Imaš u čenifi wi - fi. Mora da ti je bilo kul prati dupe a usput tipkati. Obriši mobitel da nema koja fekalija između tipaka sda, sdp, sbb, hdz itd.L u c i f e r wrote:bogme ja sam već jutros postovoAmazingness wrote:Stranački ljudi kasne, sporo im windows 98 pali. Uskoro ih očekujem na forumu sa spamanjem
dok sam kenjo
-
hellue
#8834 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jesi to ti brko-taDrvosjeca iz Dejcica wrote:Dobro jutro, samo da provjerim jesu li svi režimci na broju...1, 2, 3...dobro idemo dalje. Danas je plenum, kome pravo, kome krivo.
- Mister Yes
#8835 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Neće biti prijevremenih izbora. To vam se samo mažu oči dok se ne smirite. Isto kao što sve ovo što sada kao popuštaju ima rok dok se situacija ne smiri. A onda će sve opet vratiti na staro. I bijeli hljeb i sve ostalo.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A zašto ne bi mogla biti neka vrsta revolucije, bez anarhije, uz prijevemene izbore? Ja mislim da će prije biti to.
Jedini konkretni rezultat ovih dešavanja će biti materijalna šteta kao negativna stvar i skori dogovor za Sejdić-Finci problem kao pozitivna stvar.
- guber90
#8836 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja samo ne kontam ovaj princip iskljucivosti sarajevskog plenuma, a vezano za stranacki opredjeljene ljude. Nije svako ko je stranacki opredjeljen neko koga treba zaobici, ljudi su usli u stranke da pokusaju nesto i promjeniti, tu ima dosta pametnih ljudi i ne treba ih tek tako preskociti, mozda da ih covjek ne zeli u vlasti, medjutim ne vidim zasto ih ne poslusati. Onaj argument, koji je predstavnica sarajevskog plenuma navela, da imaju stranku preko koje se njihov glas cuje, je vise manje nikakav. Nema svako jednak uticaj unutar stranke, ne cuje se svaciji glas isto, bez obzira koliko neko inteligentan bio, dok na plenumu bi se svaciji glas trebao jednako cuti, pa koliko god bio pametan ili ne.
- Pasiflora
#8837 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Hajde, boga ti, vrati se na memli stranu i ostani tamo.Mister Yes wrote:Neće biti prijevremenih izbora. To vam se samo mažu oči dok se ne smirite. Isto kao što sve ovo što sada kao popuštaju ima rok dok se situacija ne smiri. A onda će sve opet vratiti na staro. I bijeli hljeb i sve ostalo.
Jedini konkretni rezultat ovih dešavanja će biti materijalna šteta kao negativna stvar i skori dogovor za Sejdić-Finci problem kao pozitivna stvar.
U ovoj zemlji vise nikada nece biti isto. Narod postaje svjesan svoje moci, a politicari pocinju shvatati da nisu bogom dani. Prvi i najveci korak je napravljen. Sta god dalje bude, vise nikada nece biti isto.
- LEDA
#8838 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mi ( narod) još nismo svjesni svoje moći.
Mi još puno moramo naučiti o demokratskoj borbi .
Mi se moramo bar obavijestiti o tome koliko mnogo možemo učiniti ,a bez bacanja kamenja i paleža.
Mi moramo (opet) biti strpljivi i demokratskim putem od vlasti tražiti sve više i više.
Mi moramo stati na SVOJU stranu i boriti se za nas.
Ovo je tek početak.
Dobro jutro dragi forumaši - svima
Mi se moramo bar obavijestiti o tome koliko mnogo možemo učiniti ,a bez bacanja kamenja i paleža.
Mi moramo (opet) biti strpljivi i demokratskim putem od vlasti tražiti sve više i više.
Ovo je tek početak.
- Corto Maltese
#8839 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Bijeli hljeb se neće vratiti. Ostalo, po starom.Mister Yes wrote:Neće biti prijevremenih izbora. To vam se samo mažu oči dok se ne smirite. Isto kao što sve ovo što sada kao popuštaju ima rok dok se situacija ne smiri. A onda će sve opet vratiti na staro. I bijeli hljeb i sve ostalo.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A zašto ne bi mogla biti neka vrsta revolucije, bez anarhije, uz prijevemene izbore? Ja mislim da će prije biti to.
- Mister Yes
#8840 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
To može napisati samo neiskusna i mlada osoba. Osoba koja živi u oblacima. U kantonu od 440.000 stanovnika na proteste izađe možda hiljadarka. Naizgled panična reakcija vlasti na tako malu grupu protestanata mi djeluje više nego sumnjivo. Nigdje na svijetu 0,2% stanovništva ne može proizvesti ovakvu reakciju vlasti. Juče sam prolazio pored predsjedništva i nije mi bilo jasno zašto policija dopušta da pedesetak ljudi blokira grad. I još im pomaže u tome. I mediji previše napumpavaju situaciju i od protesta pedesetak ljudi prave revoluciju. Sve je ovo više nego sumnjivo. Ako se nešto i promjeni to će biti zato što tako žele elite. Samo čekam da vidim šta je to. Ali znaćemo uskoro.Pasiflora wrote:Hajde, boga ti, vrati se na memli stranu i ostani tamo.Mister Yes wrote:Neće biti prijevremenih izbora. To vam se samo mažu oči dok se ne smirite. Isto kao što sve ovo što sada kao popuštaju ima rok dok se situacija ne smiri. A onda će sve opet vratiti na staro. I bijeli hljeb i sve ostalo.
U ovoj zemlji vise nikada nece biti isto. Narod postaje svjesan svoje moci, a politicari pocinju shvatati da nisu bogom dani. Prvi i najveci korak je napravljen. Sta god dalje bude, vise nikada nece biti isto.
- Alfons Kauders
#8841 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa majka mu stara to sto smo matori i sto se ne volimo fejsbuke, ajfone i tvitere ne znaci da smo u srednjem vijeku...Amazingness wrote:Stranački ljudi kasne, sporo im windows 98 pali. Uskoro ih očekujem na forumu sa spamanjem
u mene android 4.4 na dva uredjaja... windows 8.1 na jos tri...
vidite da sam pratim trendove - samo mi ajfon fali
- OldMayor
#8842 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Koji bolan narod? Sarajevo ima 400.000 stanovnika, koliko ih je na ulici?Pasiflora wrote:Hajde, boga ti, vrati se na memli stranu i ostani tamo.Mister Yes wrote:Neće biti prijevremenih izbora. To vam se samo mažu oči dok se ne smirite. Isto kao što sve ovo što sada kao popuštaju ima rok dok se situacija ne smiri. A onda će sve opet vratiti na staro. I bijeli hljeb i sve ostalo.
Pustite se suplje, nista mi necemo postici. Pale su vlade i to je to. Napravili smo milionske troskove i gotova prica.
Narod jos kod nas nije dosao pameti. 70.000+ nezaposlenih je samo Sarajevu. Sta su radili oni ovih dana? Je li im bio problem doci i podrzati ove zahtjeve, koji se najvise njih ticu.
Ali jok, bosnjo ceka da mu se sve servira.
- Pasiflora
#8843 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nisam ni mlada ni neiskusna - dvoje djece sa zavrsenim fakultetima, od kojih jedan "volontira"Mister Yes wrote:To može napisati samo neiskusna i mlada osoba. Osoba koja živi u oblacima. U kantonu od 440.000 stanovnika na proteste izađe možda hiljadarka. Naizgled panična reakcija vlasti na tako malu grupu protestanata mi djeluje više nego sumnjivo. Nigdje na svijetu 0,2% stanovništva ne može proizvesti ovakvu reakciju vlasti. Juče sam prolazio pored predsjedništva i nije mi bilo jasno zašto policija dopušta da pedesetak ljudi blokira grad. I još im pomaže u tome. I mediji previše napumpavaju situaciju i od protesta pedesetak ljudi prave revoluciju. Sve je ovo više nego sumnjivo. Ako se nešto i promjeni to će biti zato što tako žele elite. Samo čekam da vidim šta je to. Ali znaćemo uskoro.
Onaj ko nikada nista nije pokusao, nikada nista nije ni dozivio. Kako cemo znati da nece uspjeti, ako ne pokusamo?
Slazem se sa tobom da je premalo ljudi na ulici, ali definitivno se krece!
- Alfons Kauders
#8844 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
istina - ali imajuci sve u vidu sad je vrijeme da se malo spusti loptica i da se ide na konkretne zahtjeve umjesto gluposti (npr bijeli hljeb u tuzli, kresanje plata u gorazdu itd - moze se)LEDA wrote:Mi ( narod) još nismo svjesni svoje moći.
Ovo je tek početak.
narod se budi, i vlast ce... inace ce sljedeci put da vise i to im je jasno - ali ako ce sad nekakve neformalne grupice (koje da se ne lazemo, opet nisu ciste sto se tice politike) misliti da imaju pravo imenovati vlade i naredjivati izabrani predstavnicima sta da rade - mrka kapa... to se jednostavno tako ne radi
potreban je izborni legitimitet kroz demokratski proces - sve ostalo je samo udruzenje gradjana kakvih vec imamo na hiljade...
- LEDA
#8845 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tebi samo iPhone faliAlfons Kauders wrote:pa majka mu stara to sto smo matori i sto se ne volimo fejsbuke, ajfone i tvitere ne znaci da smo u srednjem vijeku...Amazingness wrote:Stranački ljudi kasne, sporo im windows 98 pali. Uskoro ih očekujem na forumu sa spamanjem
vidite da sam pratim trendove - samo mi ajfon fali
Meni fali puuuuuuno toga
- Mister Yes
#8846 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Corto, ti znaš da bijeli hljeb nije izmišljen tek tako već da postoji razlog zašto je to pravilo uvedeno.Corto Maltese wrote:Bijeli hljeb se neće vratiti. Ostalo, po starom.Mister Yes wrote:Neće biti prijevremenih izbora. To vam se samo mažu oči dok se ne smirite. Isto kao što sve ovo što sada kao popuštaju ima rok dok se situacija ne smiri. A onda će sve opet vratiti na staro. I bijeli hljeb i sve ostalo.Drvosjeca iz Dejcica wrote:A zašto ne bi mogla biti neka vrsta revolucije, bez anarhije, uz prijevemene izbore? Ja mislim da će prije biti to.
Za one koji to ne kontaju, kada neko postane ministar nema vremena da se ujedno bavi i onim čime se prije toga bavio (a nije bio nezaposlen garant). Naravno, napušta svoj dotadašnji posao i postaje ministar. Zato on mora imati osiguranje ako se promjeni parlamentarna većina i smjeni vladu. On onda ostaje bez posla i zato se uvelo to pravilo bijelog hljeba. Bez bijelog hljeba neko ko ima dobru poziciju neće htjeti biti ministar i rizikovati da izgubi tu poziciju. A ako je dobar stručnjak (kakve želimo u vladi) onda su velike šanse da je imao dobru poziciju.
E sad, to je tako u teoriji ali u praksi se svašta radilo. Međutim, nisam siguran da nekada kada se situacija smiri neko opet ne uvede taj način razmišljanja. Jer ima nekog smisla. U teoriji.
-
daddy-kool
#8847 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
LEDA wrote:Mi ( narod) još nismo svjesni svoje moći.
Ovo je tek početak.
Pouke:
1. Pritisak na vlast daje rezultate.
2. Prvo ispunjenje zahtjeva, pa onda ostavke.
- Alfons Kauders
#8848 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ne biram ih ja - samo koristim ono sto firma posalje... telefon je doduse moj, jer nejma sluzbenih telefona u firmiLEDA wrote:Tebi samo iPhone faliAlfons Kauders wrote:pa majka mu stara to sto smo matori i sto se ne volimo fejsbuke, ajfone i tvitere ne znaci da smo u srednjem vijeku...Amazingness wrote:Stranački ljudi kasne, sporo im windows 98 pali. Uskoro ih očekujem na forumu sa spamanjem
vidite da sam pratim trendove - samo mi ajfon fali![]()
![]()
Što si ti sretan
![]()
Meni fali puuuuuuno toga
a ajfone ne volim ne radi ajfona, vec radi mase sminkera i skorojevica koji ih nose... i onog debilnog ajtjunsa
- LEDA
#8849 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
O tome i ja mislim .Alfons Kauders wrote:istina - ali imajuci sve u vidu sad je vrijeme da se malo spusti loptica i da se ide na konkretne zahtjeve umjesto gluposti (npr bijeli hljeb u tuzli, kresanje plata u gorazdu itd - moze se)LEDA wrote:Mi ( narod) još nismo svjesni svoje moći.
Ovo je tek početak.
narod se budi, i vlast ce... inace ce sljedeci put da vise i to im je jasno - ali ako ce sad nekakve neformalne grupice (koje da se ne lazemo, opet nisu ciste sto se tice politike) misliti da imaju pravo imenovati vlade i naredjivati izabrani predstavnicima sta da rade - mrka kapa... to se jednostavno tako ne radi
potreban je izborni legitimitet kroz demokratski proces - sve ostalo je samo udruzenje gradjana kakvih vec imamo na hiljade...
Isto tako bez preuzimanja ODGOVORNOSTI ništa
To moraju i političari,ali i narod. I učiti ,puno učiti o borbi koja je pravno ispravna i demokratska . Mi to ,nažalost, ne znamo ,ili jako malo znamo.
-
daddy-kool
#8850 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Na osnovu čega ovaj zaključak?Mister Yes wrote: Jedini konkretni rezultat ovih dešavanja će biti materijalna šteta kao negativna stvar i skori dogovor za Sejdić-Finci problem kao pozitivna stvar.