nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bakir1

#8826 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Vazdan popio kafe nisam :mrgreen:
direstraits0078

#8827 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

Bakir1 wrote:Vazdan popio kafe nisam :mrgreen:
:shock: Samo tecnost za sajbu trosis. :lol:
tempuser

#8828 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

quarterback wrote:svakako bezveze iscrtavaju te linije, crta kako ko hoce i postavljaju znakove kako se kome digne
lijepo se vidi da se moze preticati

:evil: :mrgreen: :bih:
Ovdje je dok nije bilo pumpe bila ispekidana! :P
Bakir1

#8829 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

direstraits0078 wrote:
Kako znas usvinjio sam fobiju ovih 7 Dana ko smetljarnik je
direstraits0078

#8830 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Bakir1 wrote:
direstraits0078 wrote:
Kako znas usvinjio sam fobiju ovih 7 Dana ko smetljarnik je
Snimljen si na dionici. :wink:
direstraits0078

#8831 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

tempuser wrote:
quarterback wrote:svakako bezveze iscrtavaju te linije, crta kako ko hoce i postavljaju znakove kako se kome digne

Da, ali je cesta i okolina iznenada evoluirala. :oops: Mada je na ovom mjestu smijesno sto je isprekidana ikad bila, jer je relativno kratak pravac, a ukljucenje je s lijeve strane, u smjeru MO. Sad je isprekidana ostala malo dalje, odmah na izlazu iz one smijesne krivine, prije ulaza u Ovcare. Isto smijesno kratak pravac, ali blje ista nego nista. S dobrim zaletom i 250 KS pretekne se i kolona. :lol:
Bakir1

#8832 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

direstraits0078 wrote:
Snimljen si na dionici. :wink:
Sto nisi mahao :mrgreen:
Bakir1

#8834 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Stranka me prati ima velike planove sa menom :lol:
amar1994

#8835 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

[emoji38] [emoji38]
direstraits0078

#8836 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Imas viziju, imas san. 8-)
Bakir1

#8837 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

Imam da budem najsporiji i da me svi deru :lol:
Ali popih danas sa bitangom kafu pa mi lakse bi..
Evo prizora od sinoc lokaciju ces prepoznati
Image
tempuser

#8839 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

direstraits0078 wrote:
tempuser wrote:

Da, ali je cesta i okolina iznenada evoluirala. :oops: Mada je na ovom mjestu smijesno sto je isprekidana ikad bila, jer je relativno kratak pravac, a ukljucenje je s lijeve strane, u smjeru MO. Sad je isprekidana ostala malo dalje, odmah na izlazu iz one smijesne krivine, prije ulaza u Ovcare. Isto smijesno kratak pravac, ali blje ista nego nista. S dobrim zaletom i 250 KS pretekne se i kolona. :lol:
Ma ja to vise @quarterbacku kako su linije primjenjive! :)
Imala je smisla kad se nabesa kolona niz Ivan da se rastereti malo jer se vukla do Ovcara, a ogranicenje 50-60 pa su je, kako kazes, pomjerili haman na isti pravac samo u Kanjini.
direstraits0078

#8840 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Na potezu Mostar-Sarajevo, 72 lokacije su pogresno iscrtane, prema jednom inzinjeru saobracaja koji se razumije u svoj posao. Sto kod ljudi stvara frustracije, sasvim razumljivo. Pogresno iscrtane se odnosi i na punu gdje ne ide, i na isprekidanu gdje ne ide, kao i na dozvoljeno ukljucenje gdje ne ide. Ali, onda se ovaj inzinjer sjeti o kojem se potezu radi, pa se nasmije, onako od srca. Dobro je, ne puca.
Better Man

#8841 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Better Man »

Samo kod nas stavljaju isprekidanu i dozvoljeno preticanje na dijelovima ceste gdje nema nikakve preglednosti, niti možeš vidjeti šta ti dolazi u susret.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
direstraits0078

#8842 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Nazalost, nije tacno. Ali se u nekim drugim sistemima nesto moze promijeniti. Ovdje tesko ide. Ima i u EU mjesta gdje je isprekidana postavljena u krivini, a vegetacija u medjuvremenu narasla, pa nema preglednosti. Ili postavljena isprekidana iz oba smjera, a preglednost samo u jednom smjeru itd.
nadžak

#8843 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nadžak »

Trebao sam davno ove video klipove napakovat u jednu kompilaciju. Odsad počinjem da ih skupljam i objavljujem. Stvarno siledžija na cesti ima pravo bezobraznih!

autoskolee

#8844 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by autoskolee »

nadžak wrote:Trebao sam davno ove video klipove napakovat u jednu kompilaciju. Odsad počinjem da ih skupljam i objavljujem. Stvarno siledžija na cesti ima pravo bezobraznih!

taj prvi video iscekujem da tebe neko predje kad idiot te jos jasno vidio i opet... jao.. pa sto se ne moze kaznjavati na osnovu snimka je*em im sve...
nadžak

#8845 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nadžak »

Ta situacija mi nikako nije bila jasna. Znači gleda me lik i kreće u preticanje. Sreća pa onaj čovjek sa Golfom vidio i sklonio se desno inače ne bi bilo mjesta za prolaz.
amar1994

#8846 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Daj bolan cega , policija hahah
Nista to [emoji38] [emoji38]
Neki dan se uhljup sa skodom zbog slicnog sranja nije dobro proveo(iz zabrane pravo pred mene . Jos krenu na mene , e neces pizdo jedna [emoji38] [emoji41]

Ovakve i slicne je sevap kamionom spucat , ne bi mu vise nikad naompalo [emoji6]
drug_profi

#8847 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

ja bih ga makar malo ogrebo
zdruzdjo

#8848 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

amar1994 wrote: Ovakve i slicne je sevap kamionom spucat , ne bi mu vise nikad naompalo [emoji6]
ma ovakvi i idu na onu drzmansku "strah je njega da ga ne udarim pa sklonice se on". Ne bi mu naumpalo da krene u slicno preticanje da mu ide nesto veliko u susret.
zdruzdjo

#8849 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zdruzdjo »

danas nakon duze vremena auto-putem pa do jajca i nazad.
u odlasku pa i ne toliko kretenske situacije. mogu reci skoro da nisam pipnuo kocinicu nigdje. onako lagano kocenje masinom. na auto putu laganini 120.
Medjutim veceras se vracah i oko 6 na auto put kod lasve. Boze dragi. Isto za pole position da su stavili ljude pa ih zelja tjera ali strah od auta.
Izmedju ostalih
Vozim desnom trakom uredno nekih 110, a ispred mene g4 koji vozi sporije i priblizavam se. taman dajem zmigavac a iza mene krece u preticanje lik sa tiguan-om. haj kontam idi i vratim se i pustim njega. frajer pocinje preticanje i vozi nekih 115-ak. nikad zavrsiti. kako nailazi na kilometarsku okuku (kakve su na auto-putu) u preticanju, tako ga strah uhvati i koci u pola preticanja. jedva nekako ga pretece. ispred golfa udje i nastavi ici ispred 10 metara istom brzinom koliko i golf. preteknem ih obojicu i nastavim opet uredno 120-ak. eeeee probudi se ponos u bosnjaka, eto ti ga za mnom munjevitom brzinom od 122 pretiece me........i nakon pola minute udje ispred mene na 15 metara i nastavi 120-ak. vozio sam nekih kilometar trpeci kocenje svaki cas. doda gas odmakne se pa onda pipne kocinicu pa spusti na 120 ili malo manje pa onda opet i ja koci. opet ga preteknem iznerviran. onda eto ti ga sa 130-ak pa opet ispred pa opet ispred pocne guslati. na kraju mi je toliko izjeo zivce da sam opleo po gasu u jednom od tih njegovih preticanja i digao na 170 i nastavio voziti. isao je pored mene sa ciljem da me pretekne do 150 a onda se prepao i opleo po kocinici i vratio se uredno. poslije ga nisam vise vidio jer sam nakon dva ti kilometra spustio na 120 i nastavio. Nisam od onih "ne moze niko ispred mene" ali ne volim kad neko ko je isprepadan ispred mene kroji moj stil voznje. ne mogu, pocne me srklet hvatati i nije mi onda voznja udobna nego napeta a tako ne volim voziti.

Ali onda izljece u visokom vito. eeeee to je bio sex. frajer je pretekao koga god je mogao i nemogao a onda u svakoj okuci je vozio sredinom ili sjekao okuke cas u lijevu cas u desnu. a onda na ravnici malo naholca pa opet malo prikoci. krene preticanje a onda bukvalno kako ide okuka pocne se priblizavati autu koje pretice. lika sa mondeom zamalo nije opalio bokom. bukvalno je frajer pobjegao u zaustavnu. jednom sam ga pretekao jer je spustio na 100. nakon toga opet on predje mene. pustio sam ga da ide ispred bez da se srkletim. stigao ga u josanici u koloni bas kad su otvorili jos jednu naplatnu pa sam skrenuo na praznu a on odmah za mnom. obzirom da imam "poslovnu povlasticu" za auto-put i cjena auto puta mi je 0.00 nisam se zadrzavao nego samo ciki u kucici pokazao papire on otvorio rampu a ja nastavio opet ostao debil za mnom. stigao me malo prije skretanja u butilama.

ovo su dvojica najboljih. bilo je giganata jos koji su prasili sredinom autoputa jer valja vladati autom u okukama.
amar1994

#8850 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

zdruzdjo wrote:
amar1994 wrote: Ovakve i slicne je sevap kamionom spucat , ne bi mu vise nikad naompalo [emoji6]
ma ovakvi i idu na onu drzmansku "strah je njega da ga ne udarim pa sklonice se on". Ne bi mu naumpalo da krene u slicno preticanje da mu ide nesto veliko u susret.
[emoji106] [emoji38]
Post Reply