Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#8826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

StrelacAB80 wrote:Raja,zamolio bih nekoga da mi napise kodove od ovog daljinskog od resivera koji se moze koristiti kao i daljinski za tv,da mi neko od vas ovde napise kodove za samsung tv_e,neki dan su mi trebali kodovi za sony tv_e,i sve je ok,ali mi treba jos kodovi za samsung,pa zamolio bih vas,ko od vas ima onu knjizicu sa kodovima od daljinskog od resivera,da mi napise kodove za samsung tv! Hvala unaprijed!
Izvoli:

Image
brazzo19

#8827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

I kako se ukuca ovaj kod , tj. da mi daljinski bude kompaktibilan , da ne koristim oba ...
StrelacAB80

#8828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

Maharadza wrote:
StrelacAB80 wrote:Raja,zamolio bih nekoga da mi napise kodove od ovog daljinskog od resivera koji se moze koristiti kao i daljinski za tv,da mi neko od vas ovde napise kodove za samsung tv_e,neki dan su mi trebali kodovi za sony tv_e,i sve je ok,ali mi treba jos kodovi za samsung,pa zamolio bih vas,ko od vas ima onu knjizicu sa kodovima od daljinskog od resivera,da mi napise kodove za samsung tv! Hvala unaprijed!
Izvoli:

Image
Hvala drug puno! Hvala!
StrelacAB80

#8829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

brazzo19 wrote:I kako se ukuca ovaj kod , tj. da mi daljinski bude kompaktibilan , da ne koristim oba ...
pritisnes tipku tv na d3 daljinskom,drzis tako par sekundi,ona pocne titrati-svijetliti,ukucas tada kod i provjeris sa nekom tipkom na daljinskom(npr pojacas),da vidis je li tv prihvatio taj kod sto si ukucao! U vecini slucajeva,odma prvi kod na listi prihvati,bar je tako kod mene slucaj!
van helsing

#8830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Nevezano za postove iznad,radi se o mmds platformi ;
Ako prestane raditi iz nekog razloga daljinski od Amico recivera,moze se koristiti daljinski od Deltaline recivera.
Rade sve funkcije.
brazzo19

#8831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Aha evo ukucao sam i sta sad , mislim sta bi trebao dobit , ne kontam :D ukucao kod i sad recimo ne mogu vise pojacat i smanjivat na daljinskom od resivera nego samo od tv.a dok kanale nemogu prebacivat na daljinskom od tv.a nego na ovom od resivera a kad gasim tv gasim ga sa daljinskim od tv.a prakticno je ostalo sve isto osim pojacavanja i smanjivanja .... :-) :roll:
StrelacAB80

#8832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

brazzo19 wrote:Aha evo ukucao sam i sta sad , mislim sta bi trebao dobit , ne kontam :D ukucao kod i sad recimo ne mogu vise pojacat i smanjivat na daljinskom od resivera nego samo od tv.a dok kanale nemogu prebacivat na daljinskom od tv.a nego na ovom od resivera a kad gasim tv gasim ga sa daljinskim od tv.a prakticno je ostalo sve isto osim pojacavanja i smanjivanja .... :-) :roll:
Nije druze,mozes skoro sve sa tim daljinskim,malo razmisli-mozes zajedno ugasiti ili upaliti-ukljuciti i tv i resiver zajedno,mozes pojacivati-smanivati tv,a resiver neka ti bude pojacan do kraja po defaultu(to podesi na samom resiveru),,kada upalis tv i resiver,sa tim daljincem prebacis na kanale,ako ti slucajno prikaze ove tvoje tv kanale,kada prebacis,tada rukujes samo sa tim jednim daljinskim,umjesto sto rukujes sa 2 daljinska-mozes znaci gasiti paliti zajedno oba uredjaja,mozes kontrolisati tv sa ti daljincem,samo pritisnes tipku tv,i kontrolises tv,kada pritisnes tipku d3,kontrolises resiver,znaci,nije samo u pitanju,pojacaj smanji,vec sve je skoro u pitanju,i ponavljam se,umjesto 2,koristis 1 daljinski! Kada sve skuzis,vidjeti ces da neces morati tv gasiti sa daljinskim od tv_a,vec sve gasis zajedno sa jednim daljinskim,itd,i sl ;) Pozdrav.

Molba-nevezano za ovaj komentar i temu: Dragi moji ljudi,nedavno sam ovde trazio kodove za Sony tv,posto u stanu imam 3 tv_a,ovaj Sony sam doneo neki dan,znaci veliki tv,kockasti ekran,tezak "1oo kg.,tako reci",i zaista svidio mi je se tv,bas je veliki tv,"dobar kao lcd",ali sam napravio problem,pa zelim da vas pitam,da li neko od vas ima isti tv,to je tv Sony Trinitron KV-29X5K ,slika dole kakav je tv,a problem je taj,sto me je jedna mala sitnica "bockala u oci",pa sam usao u service menu putem daljinskog,i igrao se sa geometrijom,a da nisam prije toga cackanja zapisao sve default podesene brojeve geometrije,pa vas molim,ima li slucajno neko od vas ovakav tv isti,ako zna uci u service menu,geomtry,pa da mi samo napise sve defaultno podesene brojeve za geometriju! Ne mogu vratiti na staru vrijednost,po cijeli dan se mucim,malo nedostaje da podesim,ali na kraju uvijek nesto ne bude kako treba,pa,u svakom slucaju,bio bih zahvalan! Hvala jos jednom!
Image

I,usput,ako je neko slucajno musterija za ovaj tv,cijena 40.km ,Zenica. :)
Last edited by StrelacAB80 on 18/09/2013 11:11, edited 6 times in total.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

A sta se to ima kontrolisati i raditi na TV-u osim upaliti, poja cati i smanjiti ?!
avaks

#8834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Je li neko prenosio broj sa Telekomovog fiksnog i koliko je trajalo?
Od 1.8 koristim trio i pola mjeseca je bio zamjenski broj (Telemachov) a onda su prebacili na stari broj (Telekomov). Sve radi uredu ali lihvari iz Telekoma i dalje uredno šalju račune. Za avgust stigao račun od 38KM :shock: bez ikakvih poziva naravno (korišten samo Telemachov fixni jer je i bio priključen od 1.) a kada ih se zove kažu da je do Telemacha o čemu ni oni naravno nemaju pojma. Veoma nesposobni i jedni i drugi izgleda. Pa mislim ako se ne mogu dogovoriti 2 mjeseca oko prenosa broja i odugovlačenja mislim stvarno.
Neko imao sličan slučaj, šta činiti?

p.s.
Obveze prema Telekomu izmirene u julu (također nekih 40ak KM :shock:) a sada navodno Telemach kriv pa ponovo neke račune šalju...
Telemach

#8835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

avaks wrote:Je li neko prenosio broj sa Telekomovog fiksnog i koliko je trajalo?
Od 1.8 koristim trio i pola mjeseca je bio zamjenski broj (Telemachov) a onda su prebacili na stari broj (Telekomov). Sve radi uredu ali lihvari iz Telekoma i dalje uredno šalju račune. Za avgust stigao račun od 38KM :shock: bez ikakvih poziva naravno (korišten samo Telemachov fixni jer je i bio priključen od 1.) a kada ih se zove kažu da je do Telemacha o čemu ni oni naravno nemaju pojma. Veoma nesposobni i jedni i drugi izgleda. Pa mislim ako se ne mogu dogovoriti 2 mjeseca oko prenosa broja i odugovlačenja mislim stvarno.
Neko imao sličan slučaj, šta činiti?

p.s.
Obveze prema Telekomu izmirene u julu (također nekih 40ak KM :shock:) a sada navodno Telemach kriv pa ponovo neke račune šalju...
Obzirom da ovakva reklamacija nije u našoj nadležnosti predlažemo da se obratite Telecomu. S naše strane prenos je uredno izvršen. Ukoliko želite možemo izvršiti provjeru i dostaviti Vam tačan datum kada je broj prenesen, dovoljno je da nam u inbox dostavite broj.
thepatriot

#8836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thepatriot »

Dolaze nove gazde, uskoro...

http://www.telekomaustria.com/home_en.php
Maharadza

#8837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

thepatriot wrote:Dolaze nove gazde, uskoro...

Da li je ovo sigurno ili samo špekulacije?!

Divi na mapi što su "okružili" BiH... ne bi me čudilo i da dođu germani i poharaju ostalu buraniju! :mrgreen:
Zvek

#8838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Zvek »

Maharadza wrote:
thepatriot wrote:Dolaze nove gazde, uskoro...

Da li je ovo sigurno ili samo špekulacije?!

Divi na mapi što su "okružili" BiH... ne bi me čudilo i da dođu germani i poharaju ostalu buraniju! :mrgreen:
Jos jedan kandidat

http://tmtfinance.com/news/upc-enters-fray-sbb-telemach

Normalno, ako sve ovo nije supljiranje
Mehemed
Vozim: automobil

#8839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Zvek wrote:
Jos jedan kandidat

http://tmtfinance.com/news/upc-enters-fray-sbb-telemach

Normalno, ako sve ovo nije supljiranje
Jak je UPC sto se tice interneta, ali im je kablovska poskupa, i ako oni dodju u BiH, nadam se da nece biti cijene kao sto su u Austriji, valjda ce pojeftiniti :D

Kada sam bio u Austriji testirao sam internet, i ovo u njih kosta 20€ mjesecno...

Image
Grof

#8840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Grof »

Odjavio sam Telemach prije 9 mjeseci. U zadnje vrijeme me stalno zivkaju i nešto nude. Postali su dosadni ko proljev...da sam bio zadovoljan uslugama Telemacha, ne bih ih odjavljivao. I kažem im uvijek da me popuste, da nisam zainteresiran, ali džaba, oni zovu pa zovu. Šta uraditi po tom pitanju? :shock:
Mehemed
Vozim: automobil

#8841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Grof wrote:Odjavio sam Telemach prije 9 mjeseci. U zadnje vrijeme me stalno zivkaju i nešto nude. Postali su dosadni ko proljev...da sam bio zadovoljan uslugama Telemacha, ne bih ih odjavljivao. I kažem im uvijek da me popuste, da nisam zainteresiran, ali džaba, oni zovu pa zovu. Šta uraditi po tom pitanju? :shock:
Ma zatjeraj ih u pm, mozda to upali :P
van helsing

#8842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

@ Grof
Prijavi svom operateru uznemiravanje,ako koristis tel. od BHTelecoma npr.
SBB je na prodaju,to nije neka novost.
Austrijski telekom jos nije odustao,a pojavili su se i drugi zainteresovani.
U slučaju da Austrijanci ne uspiju kupiti SBB,onda ce ići na kupovinu Digi TV Srbija,jer su ranije u Hrvatskoj kupili Digi TV HR.

Tapatalk 2
semir1988

#8843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

e ljudovi...imam jedan problem sa onim telemach ruterom sto se dobije...tp link :D

pocelo se desavati prije sad vec nekih 15-ak dana....samo mi izbaci uzvicnik onaj...nema konekcije...kontao sam da je nesh do laptopa, medjutim niti jedan od 5 uredjaja u kuci koji imaju mogucnost wifi ne mogu da se spoje,,,,trazio sam i zamjenu rutera..dobio novi..ali problem opet isti :S

na netu sam nasao ovo http://forum.tp-link.com/showthread.php ... ouble-Wifi

isti problem..da napomenem da sam na ono koji sam dao njima imao najnoviji instaliran firmware...dok na ovom haman sad nije najnoviji..ali ista se greska javlja...

kod komsije je isti ruter..ali on nema probl..tj cim me moj zahebava..ja se presaltam kod njega....

sta mi je raditi???

ima li neko ideju??
Maharadza

#8844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semir1988 wrote:e ljudovi...imam jedan problem sa onim telemach ruterom sto se dobije...tp link :D

pocelo se desavati prije sad vec nekih 15-ak dana....samo mi izbaci uzvicnik onaj...nema konekcije...kontao sam da je nesh do laptopa, medjutim niti jedan od 5 uredjaja u kuci koji imaju mogucnost wifi ne mogu da se spoje,,,,trazio sam i zamjenu rutera..dobio novi..ali problem opet isti :S

isti problem..da napomenem da sam na ono koji sam dao njima imao najnoviji instaliran firmware...dok na ovom haman sad nije najnoviji..ali ista se greska javlja...

kod komsije je isti ruter..ali on nema probl..tj cim me moj zahebava..ja se presaltam kod njega....

sta mi je raditi???

ima li neko ideju??
Jesi probao ući u postavke tog' wifi rutera: http://192.168.1.1 (username: admin pass: admin) i otići na "quick setup" -> "Auto Detect" -> "Next" i iskoči ti prozor sa podacima o wifi konekciji, evo kako kod mene stoji:

Wireless radio: Enable
Region: United States (meni je barem ta i radi udure :mrgreen: )
Channel: Auto
Mode: 11bgn mixed
Channel With: Auto

Ostala polja kao i password (wpa security) po želji! :mrgreen:
semir1988

#8845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

Maharadza wrote:
semir1988 wrote:e ljudovi...imam jedan problem sa onim telemach ruterom sto se dobije...tp link :D

sta mi je raditi???

ima li neko ideju??
Jesi probao ući u postavke tog' wifi rutera: http://192.168.1.1 (username: admin pass: admin) i otići na "quick setup" -> "Auto Detect" -> "Next" i iskoči ti prozor sa podacima o wifi konekciji, evo kako kod mene stoji:

192.168.0.1 je kod mene za ulazak u ruter...jesam..nisam toliko nepismen i laik :S

podesavao sam i dhcp tj mijenjao Address Lease Time: stavio na maksimalno..i juce cijeli dan nije izbacilo...ali jutros...hajd gasi ruter..i ponovo...
Maharadza

#8846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

semir1988 wrote:
Maharadza wrote:

sta mi je raditi???

ima li neko ideju??

192.168.0.1 je kod mene za ulazak u ruter...jesam..nisam toliko nepismen i laik :S

podesavao sam i dhcp tj mijenjao Address Lease Time: stavio na maksimalno..i juce cijeli dan nije izbacilo...ali jutros...hajd gasi ruter..i ponovo...
Onda je taj ruter kaput, traži novi! :mrgreen:

Ja ga isto imam, radi on ali ne dobacuje van sobe signal ( :lol: ) pa mi stoji u ladici! Inače imam svoj "stari" wr741N (koji je opet za seriju noviji od toga njihovog wr740) i služi me bez greške sigurno već 4god. 8-)
semir1988

#8847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

]
Maharadza wrote:

sta mi je raditi???

ima li neko ideju??

podesavao sam i dhcp tj mijenjao Address Lease Time: stavio na maksimalno..i juce cijeli dan nije izbacilo...ali jutros...hajd gasi ruter..i ponovo...[/quote]

Onda je taj ruter kaput, traži novi! :mrgreen:

Ja ga isto imam, radi on ali ne dobacuje van sobe signal ( :lol: ) pa mi stoji u ladici! Inače imam svoj "stari" wr741N (koji je opet za seriju noviji od toga njihovog wr740) i služi me bez greške sigurno već 4god. 8-)

na onom linku koji sam postavio...ima dosta raje koja je sa istim problemima suocena....
problem je haman do samog rutera.....nesh nije u dure sa njim :S
Maharadza

#8848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

^ Ma nemoj, a ja mislio on fabrički namješten da pokriva samo sobu sa signalom a dok pređem prag iste signal nestane! :D
Domy31

#8849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

Šta je sa računima?
Pitarrr82

#8850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Pitarrr82 »

Domy31 wrote:Šta je sa računima?

Gdje? Meni redovno dosao...
Locked