brazzo19 wrote:Aha evo ukucao sam i sta sad , mislim sta bi trebao dobit , ne kontam

ukucao kod i sad recimo ne mogu vise pojacat i smanjivat na daljinskom od resivera nego samo od tv.a dok kanale nemogu prebacivat na daljinskom od tv.a nego na ovom od resivera a kad gasim tv gasim ga sa daljinskim od tv.a prakticno je ostalo sve isto osim pojacavanja i smanjivanja ....

Nije druze,mozes skoro sve sa tim daljinskim,malo razmisli-mozes zajedno ugasiti ili upaliti-ukljuciti i tv i resiver zajedno,mozes pojacivati-smanivati tv,a resiver neka ti bude pojacan do kraja po defaultu(to podesi na samom resiveru),,kada upalis tv i resiver,sa tim daljincem prebacis na kanale,ako ti slucajno prikaze ove tvoje tv kanale,kada prebacis,tada rukujes samo sa tim jednim daljinskim,umjesto sto rukujes sa 2 daljinska-mozes znaci gasiti paliti zajedno oba uredjaja,mozes kontrolisati tv sa ti daljincem,samo pritisnes tipku tv,i kontrolises tv,kada pritisnes tipku d3,kontrolises resiver,znaci,nije samo u pitanju,pojacaj smanji,vec sve je skoro u pitanju,i ponavljam se,umjesto 2,koristis 1 daljinski! Kada sve skuzis,vidjeti ces da neces morati tv gasiti sa daljinskim od tv_a,vec sve gasis zajedno sa jednim daljinskim,itd,i sl

Pozdrav.
Molba-nevezano za ovaj komentar i temu: Dragi moji ljudi,nedavno sam ovde trazio kodove za Sony tv,posto u stanu imam 3 tv_a,ovaj Sony sam doneo neki dan,znaci veliki tv,kockasti ekran,tezak "1oo kg.,tako reci",i zaista svidio mi je se tv,bas je veliki tv,"dobar kao lcd",ali sam napravio problem,pa zelim da vas pitam,da li neko od vas ima isti tv,to je tv Sony Trinitron KV-29X5K ,slika dole kakav je tv,a problem je taj,sto me je jedna mala sitnica "bockala u oci",pa sam usao u service menu putem daljinskog,i igrao se sa geometrijom,a da nisam prije toga cackanja zapisao sve default podesene brojeve geometrije,pa vas molim,ima li slucajno neko od vas ovakav tv isti,ako zna uci u service menu,geomtry,pa da mi samo napise sve defaultno podesene brojeve za geometriju! Ne mogu vratiti na staru vrijednost,po cijeli dan se mucim,malo nedostaje da podesim,ali na kraju uvijek nesto ne bude kako treba,pa,u svakom slucaju,bio bih zahvalan! Hvala jos jednom!
I,usput,ako je neko slucajno musterija za ovaj tv,cijena 40.km ,Zenica.