Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
vkmiro

#88201 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Sarabon96 wrote:
vkmiro wrote: Optika, veci internet, kanali super ( njima nisu skupi RTS kanali ) , cijena manja itd..
Eh čuj kanali super... veći i bolji izbor kanala ima MojaTV, toliko o njihovoj ponudi, o pingu da i ne pričamo. Usput, TX će ubrzo biti pod kontrolom MTel-a.
Gledao sam ponudi Moja TV, oni prednjače seljačkim kanalima, TXT ima kanale koje je telemah davno izbacio a bili su dobri i narod ih ponovo tražio, ali ko pita narod i predplatnike.
tap3ah75

#88202 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

biggrin wrote:zašto se sadržaj HBO OD kad se gleda preko D3 ne updatuje redovno? npr.uopšte nema druge sezone Big Little Lies iako je ista skoro završena i može se gledati preko EON verzije
Zato što im je cilj da svi pređemo na eon.
kakaljin

#88203 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

rizibizi wrote:
MTV wrote: http://www.logosoft.ba/logo-slagalica
I imaju komplet RTS kanale (RTS 1 HD, RTS 2 HD, RTS Svet HD, RTS Drama, RTS Trezor, RTS Zivot, RTS Kolo, RTS Muzika).
I uskoro komplet Prva paket (Prva TV, Prva Max, Prva World, Prva Kick, Prva Life, Prva Files, O2.TV) bez kojih bi Telemach mogao ostati jer taj paket po novom cjenovniku po korisniku kosta 2,5 eura.
RTS su izbaceni isto tako radi novog cjenovnika tih kanala. A kostali su RTS kanali RTS 1,2 i svet 1,20 eura po korisniku.

Mislim nije fino da jedni drugima ukidaju kanale ali brate kad ti to radis drugima u ovom slucaju Telemach drugim operaterima to je OK, a kad drugi operateri to isto vrate Telemachu onda to nije OK.
Oni imaju, zato ovi nemaju, jednostavna matematika (jer i oni nemaju nesto (SK recimo) sto ovi imaju :D) ali ako ce se korisnici morati odlucivati kojeg operatera biraju iz razloga sto jedni drugima ne daju kanale u ponudi to nije normalno.
Naravno da nije normalno, da RAK radi svoj posao kao i sudstvo, davno bi ovdje bilo to kako treba i svi bi imali sve kanale, a ovdje i kada se presudi plati se kazna po nekoliko puta ali se i dalje ne uradi po presudi. Da se ponovljene kazne svaki put duplaju vidjeli bi kako bi to bilo rijeseno odmah ili kada bi se oduzela licenca
Sarabon96

#88204 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

vkmiro wrote: Gledao sam ponudi Moja TV, oni prednjače seljačkim kanalima, TXT ima kanale koje je telemah davno izbacio a bili su dobri i narod ih ponovo tražio, ali ko pita narod i predplatnike.
Koji su to kanali koje je telemach izbacio a koje TX ima?
MTV

#88205 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Sarabon96 wrote:
vkmiro wrote: Gledao sam ponudi Moja TV, oni prednjače seljačkim kanalima, TXT ima kanale koje je telemah davno izbacio a bili su dobri i narod ih ponovo tražio, ali ko pita narod i predplatnike.
Koji su to kanali koje je telemach izbacio a koje TX ima?
RTS 1, RTS 2, RTS Svet HD, Klasik TV, Happy Reality 1, Happy Reality 2, Outdoor HD, Da Vinchy Learning (imali na podrucju Zenice koliko se sjecam), English Club (imao HS), RTV USK.
fusion_ba

#88206 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

kakaljin wrote:
Naravno da nije normalno, da RAK radi svoj posao kao i sudstvo, davno bi ovdje bilo to kako treba i svi bi imali sve kanale, a ovdje i kada se presudi plati se kazna po nekoliko puta ali se i dalje ne uradi po presudi. Da se ponovljene kazne svaki put duplaju vidjeli bi kako bi to bilo rijeseno odmah ili kada bi se oduzela licenca
To nigdje ne postoji da je ponuda izjednacena. I na zapadu svaka platforma ima svoje ekskluzive, sto je razlikuje od drugih platformi.
Sarabon96

#88207 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

MTV wrote: RTS 1, RTS 2, RTS Svet HD, Klasik TV, Happy Reality 1, Happy Reality 2, Outdoor HD, Da Vinchy Learning (imali na podrucju Zenice koliko se sjecam), English Club (imao HS), RTV USK.
Podvukao sam kanale koji su iole vrijedni, ovo ostalo je obično smeće. Iskreno, kad je napisao post o izbačenim kanalima, pomislio sam da je nešto veliko u pitanju, a ono... al' hajd, o ukusima se ne raspravlja :)
crnivrag

#88208 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Izmjene u rasporedu kanala Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije za korisnike iz Mostara

Obavještavamo vas da je 18.7.2019. godine urađena izmjena u rasporedu kanala Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije za korisnike na teritoriji Mostara.

Kanal HRT 4 u analognoj ponudi mijenja poziciju, i od sada ga svi korisnici mogu gledati na poziciji S10, Travel Channel na novoj poziciji C65 i City TV na poziciji C66.

Za više informacije pozovite 1360.
https://telemach.ba/a53819/podrska/vije ... stara.html
MTV

#88209 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:
Izmjene u rasporedu kanala Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije za korisnike iz Mostara

Obavještavamo vas da je 18.7.2019. godine urađena izmjena u rasporedu kanala Osnovnog TV paketa analogne kablovske televizije za korisnike na teritoriji Mostara.

Kanal HRT 4 u analognoj ponudi mijenja poziciju, i od sada ga svi korisnici mogu gledati na poziciji S10, Travel Channel na novoj poziciji C65 i City TV na poziciji C66.

Za više informacije pozovite 1360.
https://telemach.ba/a53819/podrska/vije ... stara.html
Znas li je li oslobodjena koja frekvencija ili je samo pretumbavanje?!
crnivrag

#88210 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote: Znas li je li oslobodjena koja frekvencija ili je samo pretumbavanje?!
Prebacili samo na ove zadnje frekvencije, da situacija bude ista kao u Sarajevu, vjerovatno hoće i dolje da šire kapacitete, pa im trebaju frekvencije za internet.
MTV

#88211 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Fala.
Dupli_skalp

#88212 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

@telemach

imate PP.
kakaljin

#88213 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
MTV wrote: Znas li je li oslobodjena koja frekvencija ili je samo pretumbavanje?!
Prebacili samo na ove zadnje frekvencije, da situacija bude ista kao u Sarajevu, vjerovatno hoće i dolje da šire kapacitete, pa im trebaju frekvencije za internet.
Neka analogiju ukinu skroz, svakako su pustili besplatnu digitalizaciju i neka malo to ubrzaju i zovu korisnike koji imaju samo analogiju i do kraja godine, a i prije mogu to sve zavrsiti i ugase analogiju i dobiju oslobodjenje frekvencije za internet i nove HD kanale i prebacivanje postojecih kanala u HD verziju i ostale HD kanale na kojima vrse degradaciju da mogu stati puste ih u punom kapacitetu.
Telemach

#88214 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

eyesburn » 12 minutes ago

@telemach

imate PP.
OK
Kockasti

#88215 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

kakaljin wrote:
crnivrag wrote:
Neka analogiju ukinu skroz, svakako su pustili besplatnu digitalizaciju i neka malo to ubrzaju i zovu korisnike koji imaju samo analogiju i do kraja godine, a i prije mogu to sve zavrsiti i ugase analogiju i dobiju oslobodjenje frekvencije za internet i nove HD kanale i prebacivanje postojecih kanala u HD verziju i ostale HD kanale na kojima vrse degradaciju da mogu stati puste ih u punom kapacitetu.
Jest da se TM pita. Novi vlasnici dosli sve pocelo stagnirati, kolko para tolko muzike
fusion_ba

#88216 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

To je tacno. Dok je KKR bio vlasnik, napredak se vidio. Sada sve stagnira ili opada.
Cak im i call operateri daju otkaze
MTV

#88217 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

fusion_ba wrote:To je tacno. Dok je KKR bio vlasnik, napredak se vidio. Sada sve stagnira ili opada.
Cak im i call operateri daju otkaze
Znam par koje su zaposlili. Isto ko nasi politicari, dva razreda osnovne i ministar.
fusion_ba

#88218 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Znam i ja, sad zaposljavaju ko god se javi jer im fali ljudi
crnivrag

#88219 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

fusion_ba wrote:Znam i ja, sad zaposljavaju ko god se javi jer im fali ljudi
Ne bih rekao, ja im poslao CV i nisu mi se nikad javili :-)
Kockasti

#88220 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

crnivrag wrote:
Ti si uposlenik na forumu. A i kad vide ti komentare ko vele odmah odbacuj ovoga :evil:
fusion_ba

#88221 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Inace ima vec neko vrijeme da su spojili call centre u Sarajevu i Banjaluci pa kad zoves 1360 javi se ko te zapadne
Sarabon96

#88222 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

fusion_ba wrote:Dok je KKR bio vlasnik, napredak se vidio. Sada sve stagnira ili opada.
Hajd što stagnira, nego nam u aprilu povećaše cijene paketa, a brzine ostale iste. Imamo iste cijene paketa kao SBB a lošiju uslugu. Imaju unifi travel, brzinu 50% veću..
probook

#88223 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Sarabon96 wrote:
fusion_ba wrote:Dok je KKR bio vlasnik, napredak se vidio. Sada sve stagnira ili opada.
Hajd što stagnira, nego nam u aprilu povećaše cijene paketa, a brzine ostale iste. Imamo iste cijene paketa kao SBB a lošiju uslugu. Imaju unifi travel, brzinu 50% veću..
Novi vlasnik tek par mjeseci i vi ocekujete ne znam ti sta :run:
fusion_ba

#88224 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

probook wrote:
Novi vlasnik tek par mjeseci i vi ocekujete ne znam ti sta :run:
Skoro godinu dana. Tacnije 10 mjeseci
A cinjenica je da je za tih 10 mjeseci kvalitet usluge pao
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#88225 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

crnivrag wrote:
Ako si naveo svoje postove sa foruma kao referencu, jasno je zasto te nisu primili.
Locked