Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Sarabon96

#88176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Sarabon96 »

MTV wrote: Logosoft je cak pojeftinio pakete i uveo Logo Slagalicu. Povecao broj HD kanala sa 30tak na 53 HD kanala i uveli 2 UHD kanala prije Telemacha.
Da, ali zato za UHD STB traže 300KM, a Telemach ga daje besplatno u Full i Premium paketima. Isto kao i giga paket (koji će ubrzo biti i u Telemach ponudi), biće lijepo vidjeti na papiru, a teško da će to iko uzeti s obzirom na cijenu.

Logosoft bi sam sebi skočio u stomak kad bi digao cijene paketa, i ovako su u samo nekoliko mahala, vjerujem da razumiješ o čemu pričam. Ode ovo u off..
Benq

#88177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rizibizi wrote:Mogla je neka poruka,moglo je bilo sta,ja juce upratio da nema rts svaka vam cast,kad je ukidanje,pogresan racun usutite se i pravite se ko da se nista ne desava
RTS kanali izbaceni u martu, ti tek sad primijetio da ih nema?

Obavijest je na sajtu od 25.03. https://telemach.ba/a43770/podrska/vije ... ova-S.html
Dzontra_Volta

#88178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

rizibizi wrote:Mogla je neka poruka,moglo je bilo sta,ja juce upratio da nema rts svaka vam cast,kad je ukidanje,pogresan racun usutite se i pravite se ko da se nista ne desava kad se kasni s uplatom samo sto mi familiju ne sazivate. Jako los customer relation, dobronamjeran savjet. O resetovanju eon boxa koji je do sada 3 puta mjenjan i problemima u radu necu ni da pricam jer vise nema smisla.Vrijeme ide, ugovor ce se ispostovati,ali je nezadoviljstvo sve vece, ne sjecam se kada ste nas posljednji put obradovali lijepim vijestima.
Rts nema u ponudi već 4 mjeseca.
Bila je obavijest.
https://telemach.ba/a43770/podrska/vije ... ova-S.html
Last edited by Dzontra_Volta on 18/07/2019 21:50, edited 1 time in total.
MTV

#88179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Sarabon96 wrote:
MTV wrote: Logosoft je cak pojeftinio pakete i uveo Logo Slagalicu. Povecao broj HD kanala sa 30tak na 53 HD kanala i uveli 2 UHD kanala prije Telemacha.
Da, ali zato za UHD STB traže 300KM, a Telemach ga daje besplatno u Full i Premium paketima. Isto kao i giga paket (koji će ubrzo biti i u Telemach ponudi), biće lijepo vidjeti na papiru, a teško da će to iko uzeti s obzirom na cijenu.

Logosoft bi sam sebi skočio u stomak kad bi digao cijene paketa, i ovako su u samo nekoliko mahala, vjerujem da razumiješ o čemu pričam. Ode ovo u off..
Razumijem. Mislim ni ja nisam poentirao sta treba. Nego sta je Logosoft uveo poslije prodaje mtelu. Tako da i TXTV moze svasta uvest pocev od FOX kanala pa nadalje.
rizibizi

#88180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Benq wrote:
rizibizi wrote:Mogla je neka poruka,moglo je bilo sta,ja juce upratio da nema rts svaka vam cast,kad je ukidanje,pogresan racun usutite se i pravite se ko da se nista ne desava

Obavijest je na sajtu od 25.03. https://telemach.ba/a43770/podrska/vije ... ova-S.html
Jest da mi tv nije bitna stavka u ponudi ali sam 100% siguran da sam donedavno gledao rts nemam pojma, znam samo da ih nemam i da kao korisnik premium usluga a i da sam korisnik bilo cega nisam dobio informaciju da kanala nema u programskoj semi. Izvini sto nemam vremena i sto me zaboli sta je telemach objavio na svojoj stranici i kada.

Sto se tice Logosofta, ne znam sta treba da se dogodi da oni ponovo postanu konkurentni u Sarajevu.Oni su davno ispuhali.
rizibizi

#88181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Evidentno je da se u 2019. ponasaju kao da ih zaboli cundara za korisnike. Super je Nova S ali to je isto da kazes nema FTV zato imamo Hayat. Uopste mi se ne svidja odnos koji imaju prema meni kao korisniku koji im ostavi pristojnu cifru svaki mjesec a na kraju se sve svede na daj mi kvalitetan internet koji kao sto vidimo zajebava u zadnje vrijeme konstantno.
Benq

#88182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rizibizi wrote: Jest da mi tv nije bitna stavka u ponudi ali sam 100% siguran da sam donedavno gledao rts nemam pojma, znam samo da ih nemam i da kao korisnik premium usluga a i da sam korisnik bilo cega nisam dobio informaciju da kanala nema u programskoj semi. Izvini sto nemam vremena i sto me zaboli sta je telemach objavio na svojoj stranici i kada.
Mogao si pratiti RTS kanale do 25.03., ne i nakon tog datuma. To sto ti nemas 10 sekundi vremena da pogledas ima li neka novost na portalu, ne znaci da nije bila obavijest. Prvo napises da je mogla biti neka poruka, bilo sta, a zatim pises da nemas vremena i da te zaboli sta telemach objavljuje na svom portalu :).
rizibizi

#88183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Hehehehe a ti mu dodjes neki superhik telemacha. Neka odmori malo. Upravu si nisu oni krivi sto me nisu obavjestili kriv sam ja.U kojem ti Diznilendu zivis?
Benq

#88184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rizibizi wrote:Hehehehe a ti mu dodjes neki superhik telemacha. Neka odmori malo. Upravu si nisu oni krivi sto me nisu obavjestili kriv sam ja.U kojem ti Diznilendu zivis?
Hold your horses!

Ne znam kakvu si specijalnu obavijest ocekivao, cinjenica je da sve pise na portalu. I ja sam korisnik Premium paketa, a u ugovoru pise da imaju pravo izmjene programske sheme, svojim potpisom pristajes na to.
rizibizi

#88185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Hahahahhah posljednji put sam tu pricu cuo od Logosofta kad im je telemach masakrirao programsku shemu za neku novu godinu. Instant sam otisao i raskinuo ugovor.Najveca fora je sto nigdje ne pise u kom omjeru moze doci do promjene programske seme.Po ovome sad 'ladno nam mogu ostaviti BHT, FTV i RTRS a ne korigovati cijenu i ja bih kao po ugovoru trebao placati punu cijenu usluge?

Sto se tice obavjesti u najmanju ruku istu onakvu kao i kad uvode nove kanale.
Last edited by rizibizi on 18/07/2019 22:06, edited 1 time in total.
Benq

#88186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

rizibizi wrote:Hahahahhah posljednji put sam tu pricu cuo od Logosofta kad im je telemach masakrirao programsku shemu za neku novu godinu. Instant sam otisao i raskinuo ugovor.Najveca fora je sto nigdje ne pise u kom omjeru moze doci do promjene programske seme.Po ovome sad 'ladno nam mogu ostaviti BHT, FTV i RTRS a ne korigovati cijenu i ja bih kao po ugovoru trebao placati punu cijenu usluge?
Eh sad, to vec ne bi tako moglo, vjerujem da u tom slucaju ima neki zakon koji stiti potrosace i koji omogucava raskid ugovora bez penala.
rizibizi

#88187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

Benq wrote:
rizibizi wrote:Hahahahhah posljednji put sam tu pricu cuo od Logosofta kad im je telemach masakrirao programsku shemu za neku novu godinu. Instant sam otisao i raskinuo ugovor.Najveca fora je sto nigdje ne pise u kom omjeru moze doci do promjene programske seme.Po ovome sad 'ladno nam mogu ostaviti BHT, FTV i RTRS a ne korigovati cijenu i ja bih kao po ugovoru trebao placati punu cijenu usluge?
Eh sad, to vec ne bi tako moglo, vjerujem da u tom slucaju ima neki zakon koji stiti potrosace i koji omogucava raskid ugovora bez penala.
Rekoh ti ja care Diznilend :D samo neka drago mi je ovo je realna konkurencija, da se zna da svako svakome neku pipu moze da zavrne
SHTEVELEC

#88188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SHTEVELEC »

rizibizi wrote:
Benq wrote:
rizibizi wrote:
Sto se tice Logosofta, ne znam sta treba da se dogodi da oni ponovo postanu konkurentni u Sarajevu.Oni su davno ispuhali.
Korisnik TM sam bio od pocetka, koristio BH cable net i samo nastavio TM. Prije nekih mjesec i po preselio, htio opet da uvedem TM (ovaj put na moje ime, ranije bio tudji stan), paket koji sam koristio je bio 65-70KM (ne sjecam se tacno, neki duo). Elem, pokus'o se dogovorit' sa TM oko bonusa za 2 godine ugovora, nije moglo (daju arene i sk sto mene apsolutno ne interesuje, ne moze se mijenjati bonus koji daju), uvedem LOL, ono sto sam TM plac'o tih 65-70KM ovdje dobijem za oko 48KM i to uz ugovor na 12 mjeseci, bila bi nesto manja cijena za ugovor na 2 godine. Bio sam skeptican u pocetku al' sve radi odlicno, nikakvih problema, internet mi je malo i bolji (na TM kada sam pust'o video znalo je da stopa, ovdje mi se ne desava), cak su me zvali jednom da jave kako su radili update na opremi pa da resetujem stb ako bude nekih problema. Uglavnom, da su ispuhali - nisu, pokrivenost je slaba al' stvarno ok ljudi rade
MTV

#88189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

rizibizi wrote:
Benq wrote:

Jest da mi tv nije bitna stavka u ponudi ali sam 100% siguran da sam donedavno gledao rts nemam pojma, znam samo da ih nemam i da kao korisnik premium usluga a i da sam korisnik bilo cega nisam dobio informaciju da kanala nema u programskoj semi. Izvini sto nemam vremena i sto me zaboli sta je telemach objavio na svojoj stranici i kada.

http://www.logosoft.ba/logo-slagalica
I imaju komplet RTS kanale (RTS 1 HD, RTS 2 HD, RTS Svet HD, RTS Drama, RTS Trezor, RTS Zivot, RTS Kolo, RTS Muzika).
I uskoro komplet Prva paket (Prva TV, Prva Max, Prva World, Prva Kick, Prva Life, Prva Files, O2.TV) bez kojih bi Telemach mogao ostati jer taj paket po novom cjenovniku po korisniku kosta 2,5 eura.
RTS su izbaceni isto tako radi novog cjenovnika tih kanala. A kostali su RTS kanali RTS 1,2 i svet 1,20 eura po korisniku.

Mislim nije fino da jedni drugima ukidaju kanale ali brate kad ti to radis drugima u ovom slucaju Telemach drugim operaterima to je OK, a kad drugi operateri to isto vrate Telemachu onda to nije OK.
smijesni_ste

#88190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smijesni_ste »

Može li za nas laike pojašnjenje kako se otključavaju ovi dodatni kanali tokom ove ljetne akcije?

Registrovao sam se na portal i šta dalje? :D

Treba li nešto još naklikati ili sačekati? :o
crnivrag

#88191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

smijesni_ste wrote:Može li za nas laike pojašnjenje kako se otključavaju ovi dodatni kanali tokom ove ljetne akcije?

Svi kanali su automatski otključani osim HBO Premium paketi koji aktiviraš preko portala klikom na promo baner.

Promo kanali važe za korisnike Grande i EON paketa, te su otključani putem kartica i resivera.
semirsar

#88192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

SHTEVELEC wrote:
Benq wrote:
rizibizi wrote:
Korisnik TM sam bio od pocetka, koristio BH cable net i samo nastavio TM. Prije nekih mjesec i po preselio, htio opet da uvedem TM (ovaj put na moje ime, ranije bio tudji stan), paket koji sam koristio je bio 65-70KM (ne sjecam se tacno, neki duo). Elem, pokus'o se dogovorit' sa TM oko bonusa za 2 godine ugovora, nije moglo (daju arene i sk sto mene apsolutno ne interesuje, ne moze se mijenjati bonus koji daju), uvedem LOL, ono sto sam TM plac'o tih 65-70KM ovdje dobijem za oko 48KM i to uz ugovor na 12 mjeseci, bila bi nesto manja cijena za ugovor na 2 godine. Bio sam skeptican u pocetku al' sve radi odlicno, nikakvih problema, internet mi je malo i bolji (na TM kada sam pust'o video znalo je da stopa, ovdje mi se ne desava), cak su me zvali jednom da jave kako su radili update na opremi pa da resetujem stb ako bude nekih problema. Uglavnom, da su ispuhali - nisu, pokrivenost je slaba al' stvarno ok ljudi rade
Ja u LoL-i danaske platih racun, rekose mi, nicim izazvani, SK se pakuje da se isporuci korisnicima, pa merebit i bidne nesto :mrgreen:
LoL-a jes' da imade malenu pokrivenost, ali... ko beton net stabilan, o kanalima se mere pricat'...
smijesni_ste

#88193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smijesni_ste »

crnivrag wrote:
smijesni_ste wrote:Može li za nas laike pojašnjenje kako se otključavaju ovi dodatni kanali tokom ove ljetne akcije?

Svi kanali su automatski otključani osim HBO Premium paketi koji aktiviraš preko portala klikom na promo baner.

Promo kanali važe za korisnike Grande i EON paketa, te su otključani putem kartica i resivera.
Hvala na odgovoru. Vidim da su otključani Cinestar premiere 1 i 2, ali nije nijedan HBO zato što sam na D3 pretpostavljam?

Ako ima još nekih zanimljivih kanala koji bi trebali biti otključani, javite :D
diablobih

#88194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

smijesni_ste wrote:
Hvala na odgovoru. Vidim da su otključani Cinestar premiere 1 i 2, ali nije nijedan HBO zato što sam na D3 pretpostavljam?

Svi su kanali otkljucani, ukljucujuci i Arena HD. Jedino kao sto ti je receno, HBO aktiviraj preko bannera na portalu i to je to.
MTV

#88195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

semirsar wrote: Ja u LoL-i danaske platih racun, rekose mi, nicim izazvani, SK se pakuje da se isporuci korisnicima, pa merebit i bidne nesto :mrgreen:
LoL-a jes' da imade malenu pokrivenost, ali... ko beton net stabilan, o kanalima se mere pricat'...
Mom tati rekose u septembu 2017 da dolaze N1 i Nova TV (tada nije bilo Nove BH i Nove M). Na kraju Pink BH posta Nova BH. :lol: :lol:
Makar su se za HD format Nove BH potrudili SD ne zelim ni najgorem neprijatelju kakav ocaj je slika.

SK na LOL, jel ta serija ide na Sci Fi HD-u?!
smijesni_ste

#88196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smijesni_ste »

diablobih wrote:
smijesni_ste wrote:

Svi su kanali otkljucani, ukljucujuci i Arena HD. Jedino kao sto ti je receno, HBO aktiviraj preko bannera na portalu i to je to.
Hvala puno, uspio :thumbup:
semirsar

#88197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

MTV wrote:
semirsar wrote: Ja u LoL-i danaske platih racun, rekose mi, nicim izazvani, SK se pakuje da se isporuci korisnicima, pa merebit i bidne nesto :mrgreen:
Mom tati rekose u septembu 2017 da dolaze N1 i Nova TV (tada nije bilo Nove BH i Nove M). Na kraju Pink BH posta Nova BH. :lol: :lol:
Makar su se za HD format Nove BH potrudili SD ne zelim ni najgorem neprijatelju kakav ocaj je slika.

SK na LOL, jel ta serija ide na Sci Fi HD-u?!
ma jooook, na onom turskom, indijskom kanalu di idu samo nji'ove one tisucnoepizodne safunjare :lol:
U pravu si, toliko puta zvakano, sazvakano, prezvakano a nikad ispljunuto... tako da, kad ili ako i osvanu na LoL-i nam nasem ti SK kanali necemo ni povjerovati u to, mislicemose, ma jebo to, nes smo pojeli, popili pa nam se prividja :pisnuo:
biggrin

#88198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by biggrin »

zašto se sadržaj HBO OD kad se gleda preko D3 ne updatuje redovno? npr.uopšte nema druge sezone Big Little Lies iako je ista skoro završena i može se gledati preko EON verzije
rizibizi

#88199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

SHTEVELEC wrote: Korisnik TM sam bio od pocetka, koristio BH cable net i samo nastavio TM. Prije nekih mjesec i po preselio, htio opet da uvedem TM (ovaj put na moje ime, ranije bio tudji stan), paket koji sam koristio je bio 65-70KM (ne sjecam se tacno, neki duo). Elem, pokus'o se dogovorit' sa TM oko bonusa za 2 godine ugovora, nije moglo (daju arene i sk sto mene apsolutno ne interesuje, ne moze se mijenjati bonus koji daju), uvedem LOL, ono sto sam TM plac'o tih 65-70KM ovdje dobijem za oko 48KM i to uz ugovor na 12 mjeseci, bila bi nesto manja cijena za ugovor na 2 godine. Bio sam skeptican u pocetku al' sve radi odlicno, nikakvih problema, internet mi je malo i bolji (na TM kada sam pust'o video znalo je da stopa, ovdje mi se ne desava), cak su me zvali jednom da jave kako su radili update na opremi pa da resetujem stb ako bude nekih problema. Uglavnom, da su ispuhali - nisu, pokrivenost je slaba al' stvarno ok ljudi rade
Vidi da ne spamam bezveze, bio sam i na BHT i na LoL i sad na TM, drago mi je da ti sve radi kako treba meni nije i ja razduzio. Sve je stvar sta covjek hoce od provajdera, nekom ne smetaju 1001 kamera na BHT dok ima optiku i dobar net, nekom ne smeta smetljarska kineska oprema koja je bila ne znam jel jos uvijek na LoL pa nemam normalan WiFi signal u prknu od 60 kvadrata. Da se razumijemo za novce koje dajem nisam nezadovoljan onim sto mi je prodato, ali sam nezadovoljan kvalitetom usluge koju imam i odnosom prema korisniku.
rizibizi

#88200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rizibizi »

MTV wrote: http://www.logosoft.ba/logo-slagalica
I imaju komplet RTS kanale (RTS 1 HD, RTS 2 HD, RTS Svet HD, RTS Drama, RTS Trezor, RTS Zivot, RTS Kolo, RTS Muzika).
I uskoro komplet Prva paket (Prva TV, Prva Max, Prva World, Prva Kick, Prva Life, Prva Files, O2.TV) bez kojih bi Telemach mogao ostati jer taj paket po novom cjenovniku po korisniku kosta 2,5 eura.
RTS su izbaceni isto tako radi novog cjenovnika tih kanala. A kostali su RTS kanali RTS 1,2 i svet 1,20 eura po korisniku.

Mislim nije fino da jedni drugima ukidaju kanale ali brate kad ti to radis drugima u ovom slucaju Telemach drugim operaterima to je OK, a kad drugi operateri to isto vrate Telemachu onda to nije OK.
Oni imaju, zato ovi nemaju, jednostavna matematika (jer i oni nemaju nesto (SK recimo) sto ovi imaju :D) ali ako ce se korisnici morati odlucivati kojeg operatera biraju iz razloga sto jedni drugima ne daju kanale u ponudi to nije normalno.
Locked