Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#88051 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ne pamtim jaloviju igru dugo dugo. Mozda onaj kanal kad su nanizali 5-6 domacih poraza s Kloppom, ali i tad nije igra ovakva kurceva bila.

Jebo te vise dan i izmisljanje tople vode i pozicija! Stavi ba svakog tamo gdje je najbolji. Imas 2 desna beka, tebi ga Dominik igra. Vidis da ne ide s Wirtzom, odmori ga jebo te on, stavi Szoboszlaia.
Koji se kurac eksperimentise s necim sto se vidi iz aviona da ne ide (jos)!

Robertson vidno bolji od Madjara, ovaj ga klupira.

Ovo je fuj i za gledat i rezultatski, ove zadnje dvije, iako ruku na srce i kad su uzimali to je vecinom kurac bilo ili sa velikim oscilacijama!

Ova ekipa nema identitet ove sezone. OK je dovesti igrace, ali ne mozes gubiti svoj stih.

Ovi vise nemaju ne visokog, nego nikakvog pritiska! Nikakav pressing vise Liverpool ne igra, kamo li visoki. Sve je pokriveno, a nista nije pokriveno.
Odbrana ti porozna. Nista nemaju osim posjeda, bas nista.
MMM1977

#88052 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

BHF_Manijak wrote: 30/09/2025 23:04 Ne pamtim jaloviju igru dugo dugo. Mozda onaj kanal kad su nanizali 5-6 domacih poraza s Kloppom, ali i tad nije igra ovakva kurceva bila.

Jebo te vise dan i izmisljanje tople vode i pozicija! Stavi ba svakog tamo gdje je najbolji. Imas 2 desna beka, tebi ga Dominik igra. Vidis da ne ide s Wirtzom, odmori ga jebo te on, stavi Szoboszlaia.
Koji se kurac eksperimentise s necim sto se vidi iz aviona da ne ide (jos)!

Robertson vidno bolji od Madjara, ovaj ga klupira.

Ovo je fuj i za gledat i rezultatski, ove zadnje dvije, iako ruku na srce i kad su uzimali to je vecinom kurac bilo ili sa velikim oscilacijama!

Ova ekipa nema identitet ove sezone. OK je dovesti igrace, ali ne mozes gubiti svoj stih.

Ovi vise nemaju ne visokog, nego nikakvog pritiska! Nikakav pressing vise Liverpool ne igra, kamo li visoki. Sve je pokriveno, a nista nije pokriveno.
Odbrana ti porozna. Nista nemaju osim posjeda, bas nista.
Bravo :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#88053 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Tragican podatak.
no_sekirli

#88054 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Gore mi je sto ne dajemo golove, nego sto uvijek primimo :D
BHF_Manijak

#88055 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

no_sekirli wrote: 30/09/2025 23:08 Gore mi je sto ne dajemo golove, nego sto uvijek primimo :D
Ma brate pravilo zadnjih milion godina - bez cvrste i jake odbrane, nema ni naslova.

Tragicno je da je ova Galata primila 5 jebenih komada od Eintrachta. Pustite tu suplju atmosfera, kurci, palci... Ovih 11 igra svaki drugi vikend na Anfieldu, kakva ba atmosfera, nisu u Gazi. Izadji i igraj.

Mene ne brine poraz i porazi, brine me sto ova ekipa ni na sta ne lici. Izaslo 11 odlicnih individualaca na teren i to je to. Nista, doslovno. Evo ima li ijedna akcija za 90 minuta? Imaju li oni treninge uopste?

Jasmo mi je da ne mogu izgledati kao prime Barce, ali JEDNU jebenu akciju da odigraju, jednu? Ni naprijed ni nazad, nigdje nikog. Nazad dozvoljavas 4 mrtve sanse po utakmici, 1 na 1 sanse, u napadu imas jednu ozbiljnu sansu. U 180 minuta Liverpool je napravio 2-3 sanse. Skandalozno.
N.N.

#88056 Re: Liverpool FC

Post by N.N. »

N.N. wrote: 10/06/2025 13:29 Previse je to para za nekoga ko bi mogao biti dobar promasaj :D
Wirtz ce dogodine ponovo u Dojcland.
MMM1977

#88057 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Vratite nam Diaza eto vam Wirtz. 1 za 1
no_sekirli

#88058 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

MMM1977 wrote: 30/09/2025 23:28 Vratite nam Diaza eto vam Wirtz. 1 za 1
Bojim se da cemo morat nadoplatit.
BHF_Manijak

#88059 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Jedina pozitivna stvar veceras...

Pandakonda

#88060 Re: Liverpool FC

Post by Pandakonda »

Becker 99% out za Chelsea
sve_ovo_ja

#88061 Re: Liverpool FC

Post by sve_ovo_ja »

no_sekirli wrote: 30/09/2025 23:31
MMM1977 wrote: 30/09/2025 23:28 Vratite nam Diaza eto vam Wirtz. 1 za 1
Bojim se da cemo morat nadoplatit.
Neka malo, valjda neki ovdje shvate da veca cijena ne znaci nuzno i veci kvalitet i odmah superstara.
Wirtz po trenutnom ne bi dobio kopacke da ocisti Diazu.
no_sekirli

#88062 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Wirtz da reagira pola sekunde ranije, bio bi puno bolji.

Sinoc je trebao Isak zabiti onu sansu kad je tek usao i to bi bilo to.
Armin2013

#88063 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

Mogu razumit, nije ti dan, mogu razumit neće te lopta, ali da pogriješiš pri predaju lopte kada igrač stoji od tebe 15-20m, profesionalni igrač :-)
Mlataranje rukama u 16m, Konate non stop grli protivnika

Slot previše mijenja pozicije i igrače, i možda i on ne zna šta tačno neko treba da igra, ali
- igrači griješe pri pasu od 15-20m
-mučenje kod iznošenja lopte, i one greške u zadnjoj liniji koje su se mogle lagano pretvorit u golove
-odbrana protivnika stoji visoko, koliko smo dugi lopti imali da nađu nekoga naprijed
-kada imamo loptu i uvežemo par pasova, onda ne znaju šta dalje

Ovdje nešto debelo ne štima, daj Bože da je do taktike ili privikavanja igrača
no_sekirli

#88064 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Konate u obrani sinoć nije bio loš, trebalo se hrvati sa onim mazdrmanom 90 minuta, a sva taktika im je bila loptama na njega. Ruke su koristili i jedan i drugi, samo što je onaj padao isto da ga je čekićem udarao.

Sinoć je Jones odigrao jako dobro, da njega nije bilo, ne žalim ni pomisliti kako bi izgledalo na kraju...
ismar2215

#88065 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Meni je ovo malo i smijesno iskreno. Ljudi ocekuju da bacis 5-6 novih igraca u vatru i svaki do jednog da budu instant u formi, a i da oni stari u novoj ekipi budu jos i bolji nego prosle sezone. Poslije dva poraza, ljudi pricaju ko da smo u kanalu ko United.
ismar2215

#88066 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ovo je jedina istina.

"The great players aren’t microwave-ready."

"Liverpool have reinvented themselves again..." Trenutni Liverpool je novi Liverpool, to nije tim od prosle sezone, ni igracima, ni taktikom, ni formacijom, ni nacinom igre.

Gandalf

#88067 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Za sada Wirtz je apsolutna promaja od igrača. Njegov transfer mi izgleda ravan transferu Graelisha u City. Nahajpani igrač koji tadašnjem šampionu uopšte nije trebao. Ni nama ova bundesligaška ubleha nije trebala, kao što nam nije trebao propalitet poput Keite a ni odron od Alcanturine.

Najgore od svega je što Slot nema pojma šta da radi, tako da ne uspijevamo ni prikriti slabosti na terenu već ih Slot još više razotkriva protivnicima. Saberi se Slote, sunce ti ẓ̌arko.

A ušlo se u sezonu arogantno u stilu: " znaš ti ko sam ja ".
BHF_Manijak

#88068 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Trebaju se neke svari razgraniciti i pokusati biti objektivan. Niti treba previse srati, ali Boga mi niti previse braniti trenutno stanje odnosno igru. Igru koje nema.

Sto se konkretno igraca individualno tice, tu nemam pardona za neke stvari, iskreno. Meni je jasno da tu nema automatizama, tecnosti, akcija, to je sasvim razumljivo i niko (normalan) to i ne ocekuje. ALI, jedno veliko ALI, pored svega nabrojanog sto razumijem, ne mogu razumjeti niti zelim da igrac ovog nivoa ne moze dati normalan pas na 10-15 metara, da konstantno gubi loptu na totalno banalan nacin i slicno. Opet kazem, neuigranost razumijem, manjak akcija, razumijevanja na terenu, to je OK, ali da ne mozes jebeni pas dati u for, to ne mogu skontati i Bog.

Druga stvar - struka mi je sve manje jasna iskreno. Imam osjecaj da je neko neke igrace doveo, eto jer je hype bio oko njih i najbolje sto se nudilo na trzistu i da sada struka veze nema sta s tim igracima poceti. Takav dojam mi je nakon ovih 7-8 utakmica.
Puno individualaca, kvalitetnih i manje kvalitetnih s kojima se pojma nema sta ce se napraviti.

Dovedes bekove takve kakve jesu i apsolutno ih ni u jednom trenutku ne eksploatises! Pored dva beka, kakva takva, ti trosis veznjaka na beku. OK, Frimpong ni Bradley nemaju kreativnost Trentovu, ali zasto su onda tu? Koristi ono sto imas. Brzinu imas, zasto ni u jednom trenutku ni lijevo ni desno ne koristis tu njihovu brzinu?
S Wirtzom se pojma isto nema sta ce se. Vrti se po ofanzivnom dijelu terena, bez nekog konkretnog ucinka, lopti nema, gusi se cesto sa Salahom lijevo, prostora nema na nekih 20-25 metara od gola da primi loptu i eventualno proigra napadaca, bas nista. Brojcano je tu i to je to, da popuni broj "11".

Rekao sam i prije neki dan, jednostavno i struka luta u ovom trenutku, ne znam sta se radilo u pred sezoni i sta se uigravalo, jos je ruku na srce velika vecina igraca bila tu veci dio priprema. Da su svi dosli u augustu shvatio bih, ali ovako...
Imam osjecaj da se nema jasna ideja, da se trazi, luta, da se pojma nema kako na najbolji nacin iskoristit sve ovo sto se ima i onda u tom lutanju dobijes ovo preveliko eksperimentisanje, koje ne vodi nicemu.
Jer najjednostavnije stvari daju najbolje rezultate. Cim ti pocnes izmisljati toplu vodu, sto je Guardiola cesto recimo radio u Ligi prvaka, onda ga popusis debelo.

Liverpool je odstupio od svoje proslosezonske igre, stila i osjeti se to. Pressinga nema, kad god ga upotrijebe, to poluci i rezultat, kao protiv Evertona prvo poluvrijeme, kao protiv Atletica.
Jucer ga nije bilo doslovno nikako. Stavise Galata je njih stiskala i nisu se snasli u tome.

Previse upitnika, a rjesenja ni na vidiku. Slota ceka prejeben posao. Sad ce se pokazati je li dorastao tome, jer stvarno previse posla ima.
ismar2215

#88069 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

Ma ne kaze niko da smo dobri, ja samo kazem da je ocekivano i opravdano poslije svih promjena imate ove probleme. A vjerujem i Slotu i ekipi da ih riješi. Tesko da je struka dovela nekog i da pojma nema sta ce s njima. To sad tako izgleda zato jer se jos uvijek radi na prilagodjavanju. Da su svi odmah upali u formu i igraju svoju zamisljenu ulogu kako treba, mi bi sad harali i ne bismo ni pricali o tome. Ali to tako jednostavno ne ide. A tvrdnja da je Wirtz promasaj je smijesna u najmanju ruku. Pricat cemo o ovom oko januara. Tad ce ovi koji pricaju da je Wirtz promasaj, pricati da se dozvao, trznuo, dosao sebi itd... Ali nije on sad u kanalu, pa ce se dozvati, nego je to jednostavno proces prilagodbe koji kod nekog traje manje, kod nekog vise. Ko i na svakom drugom poslu, nece novi radnik, koliko god da je dobar, prvi mjesec donijeti firmi milione.
drug_profi

#88070 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ja vjerujem u selekciju i u Slota.
Jedino što ni meni nije jasno šta to radi.

A Wirtz, Frimpong, Kerkez, Heki, svi će oni u jednom momentu da se uštimaju.

Mene ovdje najviše brine zapravo Salah koji je mrtav i Virgil koji je počeo griješiti...
Bez njih dvojice u fulu, nema šampionskog kvaliteta, bez obzira na pojačanja.
Nemaš stopera da valja onda, i nemaš desno krilo, a nemaš ni lijevo po defaultu.
Osim ako Heki ili Ngumoha ne ode lijevo, Frimpong desno, ali to su čini mi se već improvizacije.
vaučer

#88071 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Kad podvučemo crtu, sve što trebaju napraviti je nekako prelomiti Chelsea i doguzati do pauze. Malo se resetirati na pauzi, sabrati, utrenirati za one kojima treba minuta i onda fino protiv najvećeg rivala podsjetiti i sebe i svijet kako se igra. Nećemo još neko vrijeme sigurno vidjeti najbolje od ove ekipe - ali mislim da relativno brzo mogu odraditi stabilizaciju i dignuti nivo igre.
Edin H.

#88072 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

drug_profi wrote: 01/10/2025 13:18 Ja vjerujem u selekciju i u Slota.
Jedino što ni meni nije jasno šta to radi.

A Wirtz, Frimpong, Kerkez, Heki, svi će oni u jednom momentu da se uštimaju.

Mene ovdje najviše brine zapravo Salah koji je mrtav i Virgil koji je počeo griješiti...
Bez njih dvojice u fulu, nema šampionskog kvaliteta, bez obzira na pojačanja.
Nemaš stopera da valja onda, i nemaš desno krilo, a nemaš ni lijevo po defaultu.
Osim ako Heki ili Ngumoha ne ode lijevo, Frimpong desno, ali to su čini mi se već improvizacije.
Salahu je 33=godine, ne znam šta očekujete, da ljudi ne stare.

Govorio sam na vrijeme da ga puste i dovede Ocuna-u, sad je kasno. :oops:

Dobar je on, ali ne može se na njega toliko oslanjati da preokrene utakmice.
no_sekirli

#88073 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Nema šta, protiv Palacea i sinoć smo vidjeli 2 identične tekme.

Duga lopta na ogromnog krkana napadača, gdje se naš "presing" povlači nazad i onda ili spuštanje lopte od napadača ili kupljenje odbijanca od brzih protivničkih srednjaka i krkanje po sredini. Mi nemamo takvog napadača, ali naš napadač nije ni neki linkup igrač kao što je bio Bobi. Nažalost i Etiketa i Isak sinoć se ne snađoše 1 na 1, a to je jedino što naš napadač i ima, pošto niti imaju snagu, niti skok, niti duel igru. Jebga, to je tako.

U fazi obrane nas protivnik pusti do malo prije centra i onda stisne prostor da duge lopte nemaju smisla, a zgusnutom sredinom udare presing, ili odmah udare dole na 16 metara. I mijenjaju sistem obrane svaka 2-3 napada. Bradley je sinoć ušao 2-3 puta iza leđa, ali se nije ni pokušalo, već spomenuto ignoriranje Kerkeza je viđeno barem 10-15 puta ove sezone.

Problem je što se ne može otrpiti duel na sredini i prebaciti čistu loptu u fazu napada, kad se dođe na krilo Gakpo se zabija u sredinu ignorirajući beka, a kod prekida smo previše pičkasti i protivnik izigurava igrače često veoma grubo, dok naši to sve nekako mekše rade. Također, ne prave se oni sitni fauli da se uspori protivnik i prekine napad.

Jedna sreća ove sezone nam je Becker, koji je spasio puno toga, a nakon onoga sinoć, pretpostavljam da ga neće biti neko vrijeme, jer ga čak nisu ni pokušali pokrpiti na terenu.

Uz sve ovo, imamo ogromni minus kod sudaca u startu, ja ne znam zbog čega je to tako.

Nije ovo nikakva katastrofa, ne može se uvijek pobjeđivati, niti skup veoma skupih igrača ne znači uspjeh. Ali da je igra već pomalo za zabrinuti se, jeste.

Molio bih samo ljude na temi da ne počinju priču o davanju pedale Slotu :D
Capajebo

#88074 Re: Liverpool FC

Post by Capajebo »

Da je jedan ili dva igraca van forme pa hajde, ali u timu je trenutno samo Dominik u formi + Graven (mada i on slabiji nego prosle sezone).
To vec ne moze biti do igraca, nego do Slota. Cijelo ljeto se prica kako je proslosezonska ekipa Kloppova, a sada se gradi Slotova.
Morat ce cim prije nesto uraditi, jer ovako ne ide. Ne zna se sta ko treba da radi, guse jedan drugog, ignorisu se po terenu. Ili previse hoce ili se kriju od lopte, nema nista izmedju.
Jos puno posla je pred Slotom, ima odlicne igrace na svim pozicijama i realno nema opravdanje ukoliko se ovo ne popravi u nekom razumnom periodu.
MMM1977

#88075 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Nije u pitanju samo ova utakmica protiv Galate ili Palasa, i ostale utakmice su bile veoma kilave i sve se svelo na neki bljesak pojedinca. Kako igramo rezultati su fantastični, po jedan poraz u EPL I LP ne znači ništa ali način igre i prikaz pojedinaca ne ulijevaju vjeru.

Alison, Szoboslai, Graven pa I Hugo su na nivou, ostali dosta loši, posebno Wirtz, Salah i McAlister. A svi znamo da se od njih najviše očekuje i ako ne bude njihovog doprinosa džaba sve. Virgil i Konate promjenjivo ali realno trpe i pritisak jer sredina ne radi svoj defanzivni posao.

Mislim da ćemo lakše izaći na kraj sa jačim ekipama koje napadaju nego da ovim tvrdim. Vidjet ćemo.

Zimus štoper i zamjena za Salaha su prioriteti
Post Reply