Tako je, preko broswera dosta stvari ne funkcionise, isto kao sto ima stvari i preko mobilne aplikacije sto ne rade kako treba.diablobih wrote:Mobilna aplikacija meni radi preko wi-fi telemacha normalno. Dok preko browsera na racunaru sere. Jednostavno imaju problema vec duze vrijeme.Mehemed wrote:Kako onda hoće preko mobitela preko 4G-a a neće preko Telemacha ni preko lan-a ni preko WiFi-a ?diablobih wrote:To nije telemachov problem, to je do FB.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- JavierBosnia
#88001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Benq
#88002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koje probleme imas preko browsera?diablobih wrote: Mobilna aplikacija meni radi preko wi-fi telemacha normalno. Dok preko browsera na racunaru sere. Jednostavno imaju problema vec duze vrijeme.
-
aida25
#88003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hvala Crni vrag, ovo mi je objašnjenje baš trebalo, idem u Hrvatsku malo duže pa zato pitam, znači radiće većina kanala osim domaćih nekih, ok mi je to, nemam pojma koja je mreža ali shvatila sam što sam trebala shvatit, hvala ticrnivrag wrote:Kanali koji rade zavise od toga na koju si mrežu spojena, pa npr. ako se spojiš na m:tel mrežu u BiH radiće ti puno više kanala nego npr. na BH Telecom mreži, ili ako se spojiš na Eronet radiće više kanala nego na BH Telecomu.aida25 wrote:Pa imam samo Telemach mrežu trenutno zato i pitam, ako nije dug spisak normalno..
Ako odeš u Hrvatsku radiće vrlo malo domaćih kanala, a ako odeš u Srbiju, Crnu Goru ili Sloveniju i spojiš se na mreže United Grupe, radiće skoro svi kanali, a ako si na drugim mrežama, onda samo neki.
U ostatku Europe ti rade samo domaći kanali, i tako...
Dakle ne postoji spisak kanala, jer na svakoj mreži rade drugačiji kanali u zavisnosti od države, prava emitera i ugovora Telemach-a sa drugim mrežama.
- odmor
#88004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja ga razumio ako odes u Hrvatsku da ce ti radit nesto malo domaci kanala, a strani nula bodova.aida25 wrote:Hvala Crni vrag, ovo mi je objašnjenje baš trebalo, idem u Hrvatsku malo duže pa zato pitam, znači radiće većina kanala osim domaćih nekih, ok mi je to, nemam pojma koja je mreža ali shvatila sam što sam trebala shvatit, hvala ticrnivrag wrote:Kanali koji rade zavise od toga na koju si mrežu spojena, pa npr. ako se spojiš na m:tel mrežu u BiH radiće ti puno više kanala nego npr. na BH Telecom mreži, ili ako se spojiš na Eronet radiće više kanala nego na BH Telecomu.aida25 wrote:Pa imam samo Telemach mrežu trenutno zato i pitam, ako nije dug spisak normalno..
Ako odeš u Hrvatsku radiće vrlo malo domaćih kanala, a ako odeš u Srbiju, Crnu Goru ili Sloveniju i spojiš se na mreže United Grupe, radiće skoro svi kanali, a ako si na drugim mrežama, onda samo neki.
Dakle ne postoji spisak kanala, jer na svakoj mreži rade drugačiji kanali u zavisnosti od države, prava emitera i ugovora Telemach-a sa drugim mrežama.
- fusion_ba
#88005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema tu konkretnog odgovora. I u Hr zavisi na koju se mrezu poveze. Na mnogim mrezama u Hr se moze gledati vise kanala nego npr na BH telecom internetu.odmor wrote: Ja ga razumio ako odes u Hrvatsku da ce ti radit nesto malo domaci kanala, a strani nula bodova.
Ali izvan ex yu podrucja je vec druga prica, sasvim malo kanala se moze gledati.
- diablobih
#88006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma samo ono na FB sto ne otvara u grupama "oglasa" i tako tih, kada vise stave odjednom, pa se ne mogu otvoriti. Ostalo je u redu. Pokazao je @mehemed u videu kako to izgleda.Benq wrote:Koje probleme imas preko browsera?diablobih wrote: Mobilna aplikacija meni radi preko wi-fi telemacha normalno. Dok preko browsera na racunaru sere. Jednostavno imaju problema vec duze vrijeme.
-
spe
#88007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
koristim google chrome-Roditeljska kontrola PIN? 1234 0000 ne rade. zna li neko koji radi?
- shape of despair
#88008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Čim kiša stari problemi: slika ledi a internet ne prekida na modemu-uvijek ima konekcije, nego sam odjednom i na telefenu i na laptopu na 4-5 sekundi offline
- Telemach
#88009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uradili smo reset uređaja iz tehničke baze. Javite nam se ukoliko se poteškoće nastave.shape of despair » 56 minutes ago
Čim kiša stari problemi: slika ledi a internet ne prekida na modemu-uvijek ima konekcije, nego sam odjednom i na telefenu i na laptopu na 4-5 sekundi offline
-
kakaljin
#88010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Kanali koji rade zavise od toga na koju si mrežu spojena, pa npr. ako se spojiš na m:tel mrežu u BiH radiće ti puno više kanala nego npr. na BH Telecom mreži, ili ako se spojiš na Eronet radiće više kanala nego na BH Telecomu.aida25 wrote:Pa imam samo Telemach mrežu trenutno zato i pitam, ako nije dug spisak normalno..
U BiH na svim drugim mrezama opratera trebaju da rade isti kanali jer su kanali kupljeni za cijelu teritoriju drzave,i to da rade svi kanali koje pretplatnik placa, a Van drzave nebi trebalo nista da radi jer nisu otkupljena prava za te drzave bez obzira sto su isti kanali tamo i vamo, iako je to dobro za korisnika. Sve ostalo je mimo pravila.
-
kakaljin
#88011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molim da taj spisak kanal objavite zvanicno javno da svi znaju, ako se razlikuje od spiska paketa kijih imate u ponudi.Telemach wrote:Zdravo aida25, javili smo Vam se u inbox.aida25 » Today, 7:46 pm
Pozdrav, je li može neko stavit spisak kanala koji se ne mogui ili mogu gledati preko eona na mreži koja nije Telemachova, sad može puno više kanala nego prije koliko sam upućena...Hvala
Hvala
- Telemach
#88012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dostupnost kanala, van granica BiH, zavisi od mreže, odnosno prava TV kuća za emitovanje na određenom području.kakaljin » 41 minutes ago
Telemach wrote:
aida25 » Today, 7:46 pm
Pozdrav, je li može neko stavit spisak kanala koji se ne mogui ili mogu gledati preko eona na mreži koja nije Telemachova, sad može puno više kanala nego prije koliko sam upućena...Hvala
Zdravo aida25, javili smo Vam se u inbox.
Molim da taj spisak kanal objavite zvanicno javno da svi znaju, ako se razlikuje od spiska paketa kijih imate u ponudi.
Hvala
-
kakaljin
#88013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa svi kanali koje imate u ponudi kao i svi operateri su sa pravima za BiH, osim pojedinih kanala koji imaju regionalno pravo, i ne treba ovisiti od mreze jer je sve u jednoj drzavi i ista su prava za sve,ali mene vise interesuje spisak kanala koji se razlikuje od vase ponude a da se moze gledati preko interneta operatera u BiH, jer svi Vasi kanali su sa pravima na cijeloj teritoriji BiH.Telemach wrote:Dostupnost kanala, van granica BiH, zavisi od mreže, odnosno prava TV kuća za emitovanje na određenom području.kakaljin » 41 minutes ago
Telemach wrote:
aida25 » Today, 7:46 pm
Zdravo aida25, javili smo Vam se u inbox.
Molim da taj spisak kanal objavite zvanicno javno da svi znaju, ako se razlikuje od spiska paketa kijih imate u ponudi.
Hvala
- Benq
#88014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svidjelo se to nekome ili ne, pravila odredjuje operater. Nekada su i korisnici Logosofta mogli gledati kanale na drugim mrezama, sad su ograniceni na svoju kucnu mrezu.kakaljin wrote: Pa svi kanali koje imate u ponudi kao i svi operateri su sa pravima za BiH, osim pojedinih kanala koji imaju regionalno pravo, i ne treba ovisiti od mreze jer je sve u jednoj drzavi i ista su prava za sve,ali mene vise interesuje spisak kanala koji se razlikuje od vase ponude a da se moze gledati preko interneta operatera u BiH, jer svi Vasi kanali su sa pravima na cijeloj teritoriji BiH.
- TheWatcher
#88015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kanali NovaBh i NovaHr definitivno spadaju u tesko sranje od kanala
TM bi trebao da razmisli da ih zamijeni 
-
Boban0726
#88016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Isti vlasnik i navedenih tv i Telemacha,baš će ih izbaciti.
- Benq
#88017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato postoji favorit lista 
- crnivrag
#88018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto mu gromova, ništa se izbaciti neće, a ako vam se ne gledaju određeni kanali, jednostavno napravite vlastite liste ili ih zaključate, da ne gledate stvari koje u vama izazivaju nagone za povraćanjem 
- fusion_ba
#88019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hocemo li opet o izbacivanju RTV HB? 
- Kockasti
#88020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
NovaBH treba da se zove Nova SRTheWatcher wrote:kanali NovaBh i NovaHr definitivno spadaju u tesko sranje od kanalaTM bi trebao da razmisli da ih zamijeni
- REDDEVILS
#88021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na pomenutoj Nova BiH nema nista od Bosane i Hercegovine vecinom je sve made in srbiaKockasti wrote:NovaBH treba da se zove Nova SRTheWatcher wrote:kanali NovaBh i NovaHr definitivno spadaju u tesko sranje od kanalaTM bi trebao da razmisli da ih zamijeni
-
Boban0726
#88022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na Nova BH ima više sadržaja iz BiH nego na Federalnoj 
Malo šale,kao komercijalna tv ima info emisije,prenosi reprezentaciju BiH.
Najgledanija su tv u zemlji.
- cincilator2012
#88023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
lol
evo ga opet
crnivrag wrote:Sto mu gromova, ništa se izbaciti neće, a ako vam se ne gledaju određeni kanali, jednostavno napravite vlastite liste ili ih zaključate, da ne gledate stvari koje u vama izazivaju nagone za povraćanjem
- Kockasti
#88024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Cuj oni najgledanija tv u zemlji. Boze sacuvajBoban0726 wrote:Na Nova BH ima više sadržaja iz BiH nego na Federalnoj
-
Boban0726
#88025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Već više od pola godine su najgledaniji od tv koji emituju zemaljskim putem u BiH.Kockasti wrote:Cuj oni najgledanija tv u zemlji. Boze sacuvajBoban0726 wrote:Na Nova BH ima više sadržaja iz BiH nego na Federalnoj
Zato Federalna ne objavljuje gledanost u ovoj godini,prije su redovno svaki mjesec.