Mogu ja zvati i malu aleju na ilidzi otokom al otoka je sto kaze goran 2 ulice kao sto je c vila 2 dvije ulicebasicm wrote:Ja osim ovde na forumu nisam cuo za cjepidlacenje oko otoke i cvile. To sto vi znate naziv za svako 6 kvadrata u Sarajevu je kao i svigdje po mjestima. Medjutim sve vise ljudi zivi ovde, precizni nazivi za svaki dio izumiru, neki ce se vremenom i promijeniti. Nema to veze sa doseljavanjem, ja sam se doselio ali nazive nisam donio sa sobom, nego ih ucio, i zanimljivo mi da nikog uzivo nisam cuo da drami oko otoke. Nisam ja napisao na merkur "otoka", nisam ni na pijacu na Kvadrantu, sto li to tamo pise tako?supercali wrote:Ne postoji ex ilije engelatempuser wrote:
Cvila su 2 ulice ex Ilije Engela i Palmira Toljatija, Prijedorska se vec racuna kao Aneks.
I ne moze biti aneks na semaforu kod tc otoka
Izvini, meni je otoka upravo tamo gdje si napisao da nije. Merkur otoka, pijaca otoka, bazen otoka...hamin budzak, simin cosak i ti mirkonazivi izumiru svugdje.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
#8801 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- amar1994
#8802 Re: RE: Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ali slozit ces se , da vecinom gospoda vozi , manje bi bilo kako divljanja tako i ugrozavanja ostalih ucesnika u saobracajutempuser wrote:Zakon je uvijek takav bio, nije to nikakva novina, ali tvoj primjer ukazuje na drugu stvar, a to je da ljudi ne poznaju zakon svoje obaveze, a istovremeno izmisljaju neke svoje zakone i clanove i ponasaju se prema tome.amar1994 wrote: Dobro @tempuser , u pravu si , nisam ni znao da su ovoliko pokriveni zakonom .
Super ga koriste [emoji106]
Sent from my C6603 using Tapatalk
Al pazi sta dole pise , pod uslovom da ne ugrozavaju ostale ucesnike.
Last edited by amar1994 on 31/12/2016 11:32, edited 1 time in total.
-
tempuser
#8803 Re: RE: Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Budimo realni, sustinski i pouceni iskustvom, blinkeras koji zloupotrebljava zakonom date ovlasti i ti koji namjerno krsis zakone pod kojekakvim izgovorima jeste jednaki papci. Procitas sta zakon pise sta si durzan da uradis, tebe handri jaretina, a ne blinker, to je sistunski problem. Tim rezonom zamisli da nekome smeta sto mu maticna drzava izdvaja sredstva sa besmislene vojne projekte, prestane placati porez, a ti zdrudjo radi to sto radis na dobrovoljnoj osnovi. To je identican princip duplih standarda po kojem ne postujes blinkerase, ne placas RTV predpatu, a odgledas Ligu prvaka ili sve drugo sto je na ostalim kanalima zamraceni, drugi ne placaju GRAS jer su kao nezadovoljni uslogom, a svaki dan je koriste itd.zdruzdjo wrote:
Uvjek cu zagovarati krsenje zakona koji je neko napravio da bi sebi olaksao a sve ostale ko jebe.
I budimo realni: ide sam passat cestom i blinka. Da e sigurno je na zadatku. Dobro ne mozemo znati ali pouceni iskustvom.....zuri se kuci ili eto da ne bude janjetina onda cemo reci jaretina. Meni to nista ne znaci zadatak ili ne. Samo opet kazem "moze, ali mimo mene".
- kafanski_covjek
#8804 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
basicm wrote:Ja osim ovde na forumu nisam cuo za cjepidlacenje oko otoke i cvile. To sto vi znate naziv za svako 6 kvadrata u Sarajevu je kao i svigdje po mjestima. Medjutim sve vise ljudi zivi ovde, precizni nazivi za svaki dio izumiru, neki ce se vremenom i promijeniti. Nema to veze sa doseljavanjem, ja sam se doselio ali nazive nisam donio sa sobom, nego ih ucio, i zanimljivo mi da nikog uzivo nisam cuo da drami oko otoke. Nisam ja napisao na merkur "otoka", nisam ni na pijacu na Kvadrantu, sto li to tamo pise tako?supercali wrote:Ne postoji ex ilije engelatempuser wrote:
Cvila su 2 ulice ex Ilije Engela i Palmira Toljatija, Prijedorska se vec racuna kao Aneks.
I ne moze biti aneks na semaforu kod tc otoka
Izvini, meni je otoka upravo tamo gdje si napisao da nije. Merkur otoka, pijaca otoka, bazen otoka...hamin budzak, simin cosak i ti mirkonazivi izumiru svugdje.
nek' se uci ko ne zna
-
tempuser
#8805 Re: RE: Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da cu se sloziti, ali to nazalost ne mijenja nista u biti kad se radi o postivanju saobr. propisa.amar1994 wrote:Ali slozit ces se , da vecinom gospoda vozi , manje bi bilo kako divljanja tako i ugrozavanja ostalih ucesnika u saobracajutempuser wrote:Zakon je uvijek takav bio, nije to nikakva novina, ali tvoj primjer ukazuje na drugu stvar, a to je da ljudi ne poznaju zakon svoje obaveze, a istovremeno izmisljaju neke svoje zakone i clanove i ponasaju se prema tome.amar1994 wrote: Dobro @tempuser , u pravu si , nisam ni znao da su ovoliko pokriveni zakonom .
Super ga koriste [emoji106]
Al pazi sta dole pise , pod uslovom da ne ugrozavaju ostale ucesnike.
Naravno, pod uslovom da ne ugrozavaju, ali vidis i na svom primjeru da to nije samo jednostrano. Ti nisi do kraja znao zakon po kojem oni smiju preticati preko pune, kolone, voziti preko ogranicenja, mislio si da oni krse zakone, a ne krse. Pitanje je da li znas da voziti po propisima i pracenje znakona u slucaju vozila sa pravom prvenstva nije dovoljn, po zakonu si duzan da pomaknes vozilo ili cak zaustavis. Ne postujuci taj dio zakona mozda ti ugrozavas vozilo sa pravom prvenstva, a ne obratno ili on hoce na silu, a ti neces da se pomaknes pa podjednako ugorzavate jedni druge i ostale.
-
zdruzdjo
#8806 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pretplatu cu platiti kad mi fino dodje racun kao za sve ostailo pa ja odem u neku ustanovu ili banku ili postu pa platim za sta dobijem uredan racun. Ovako se moze sve to vrlo lako prikazati i kao pranje novca. Dao mi neku priznanicu iz ruke. Ja se sjebo kad mi podje da dadne ono. Zaboravio sam bio na ono skroz.
A ligu prvaka ne gledam.
Ja savrseno znam sta radim. Kao i prije sto sam apsolvirao tu pricu nekad. Znaci idem cestom blinka nesto plavo crveno iza-sklonim se. Ako ne mogu sigurno da se sklonim, uradim a ako ne onda ne silim dok ne mognem.
Posao ja preticati a on se pojavljuje iza mene. I blinka da se sklonim. E pa pasa sacekaj da ja zavrsim sto sam zapoceo da ne bih ugrozio sebe pa onda udri.
Stojim na semaforu a on iza mene blinka. Ma zajebi pasa ne jasem na trotoar. Kad se upali zeleno furaj mimo mene
Trpa se meni da me izgura ili da kocim na 80 jer se on preracunao pa da me krkne neko iza ili na bankinu. Nema nista od toga.
Jos nisam dosao u situaciju da mi izljecu u preticanje pa da ja moram bjezati. Vjerovatno bih instinktivno postupio i bjezao.
Volim svoju guzicu vise nego i zakon i zakonodavca. I to je to.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
A ligu prvaka ne gledam.
Ja savrseno znam sta radim. Kao i prije sto sam apsolvirao tu pricu nekad. Znaci idem cestom blinka nesto plavo crveno iza-sklonim se. Ako ne mogu sigurno da se sklonim, uradim a ako ne onda ne silim dok ne mognem.
Posao ja preticati a on se pojavljuje iza mene. I blinka da se sklonim. E pa pasa sacekaj da ja zavrsim sto sam zapoceo da ne bih ugrozio sebe pa onda udri.
Stojim na semaforu a on iza mene blinka. Ma zajebi pasa ne jasem na trotoar. Kad se upali zeleno furaj mimo mene
Trpa se meni da me izgura ili da kocim na 80 jer se on preracunao pa da me krkne neko iza ili na bankinu. Nema nista od toga.
Jos nisam dosao u situaciju da mi izljecu u preticanje pa da ja moram bjezati. Vjerovatno bih instinktivno postupio i bjezao.
- amar1994
#8807 Re: RE: Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve ja to znam , ali u nekim situacijama je to ne moguce i ne izvodivotempuser wrote:
Naravno da cu se sloziti, ali to nazalost ne mijenja nista u biti kad se radi o postivanju saobr. propisa.
Naravno, pod uslovom da ne ugrozavaju, ali vidis i na svom primjeru da to nije samo jednostrano. Ti nisi do kraja znao zakon po kojem oni smiju preticati preko pune, kolone, voziti preko ogranicenja, mislio si da oni krse zakone, a ne krse. Pitanje je da li znas da voziti po propisima i pracenje znakona u slucaju vozila sa pravom prvenstva nije dovoljn, po zakonu si duzan da pomaknes vozilo ili cak zaustavis. Ne postujuci taj dio zakona mozda ti ugrozavas vozilo sa pravom prvenstva, a ne obratno ili on hoce na silu, a ti neces da se pomaknes pa podjednako ugorzavate jedni druge i ostale.
-
tempuser
#8808 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bez obzira na ovo razgranicenje, a to ce svi koji su vezani za ovaj dio grada potvrditi, dio na desnoj obali nikad nije bio naselja Otoka, dio gdje je nekad bilo servis Zije Ismica i vocnjak, a gdje su sad bazen, stadion i dzamija se uvijek zvao Alipasin most, a kad se pocelo sa izmjenom reg. plana Otoka Meander. To su sad ove nove vlasti malo proirodale nesto na naselje koje je arhitektonski zaokruzena cijelina, bas kao Ciglane, Breka, Trg Heroja, Alipasino Polje, Vojnicko Polje, Dobrinja ne treba komentarisati... Cak je i administrativno MZ Otoka pokriva iskljucivo ove dvije ulice.
-
tempuser
#8809 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad vec prizivas situacije oko preticanja podsjeticu te da si ti po zakonu duzan pomaknuti vozilo u stranu ili cak zaustaviti ako nailazi vozilo s pravom prvenstva, a da oni imaju pravo preticati preko pune, kolone itd, pa ti sad iz toga razvijaj moguce situacije i zakljuci ko krsi, a ko ne krsi zakon.zdruzdjo wrote:Pretplatu cu platiti kad mi fino dodje racun kao za sve ostailo pa ja odem u neku ustanovu ili banku ili postu pa platim za sta dobijem uredan racun. Ovako se moze sve to vrlo lako prikazati i kao pranje novca. Dao mi neku priznanicu iz ruke. Ja se sjebo kad mi podje da dadne ono. Zaboravio sam bio na ono skroz.
A ligu prvaka ne gledam.
U smislu prava prvenstva, zakon ne poznaje razliku izmedju hitne pomoci, vatrogasaca, policije, vozila pod pratnjom, medjutim nas narod uzima zakon u svoje ruke pa odlucuje kad ce postovati zakon kad ne. Ide hitna, aha nekome nije dobro pomaci cu se, idu vatrogasci, negdje gori pomaci cu ce, ide uniformisana policija, oni me mogu kazniti, pomaci cu se, ide auto s blinkerima, ide na jagnjetinu necu mu se pomaci, ko ga hebe. Neki dan mi objasnjavas kako "izbjegavas macke" na senzorima pored aerodroma i pozivas se na to da patrola striktno primjenjuje zakon. Zamisli da je patrola primjenila tvoj rezon i uzela zakon u svoje ruke jer sumnja tj zna da lazes pa napisala par stoja kazne, uzela VD na par mjeseci, obracunala koji bod, opcionalno izvukla iz auta istresla iz cipela i izvrnula do gaca itd itd.E ne mere sa se hebes, a da ti ne udje jel de...?
Kad vec potezes pitanje RTV predplate, ajmo malo pogledati to s drige strane. Ti si zakonom duzan placati RTV predplatu kao i svudgdje u sredjenom svijetu. Drzava je uredila da racun za RTV predplatu dobijes uz predplatu za telefon koju placas ziralno. Ti si otkazao prikljucak BH Telecoma i prestao si dobijati racune kakve zelis, u medjuvremenu nije ti palo napamet da nadjes br. ziro racun JP RTVBIH i uplatnicom na banci platis predplatu, a da bi ispunila zakonsko pravo ti je JS poslao inkasanta da ti naplati u gotovini, jednako kao sto placas parking, kartu GRAS-u, ulaz u Bijambare, kartu za skijanje i milion i jednu drugu uslugu koja se placa u gotovini. Ako sumnjas da neko tako pere novac plati pa prijavi ppreznoj upravi, a ne izbjegavaj zakonsku obavezu zbog sumnji i neke nedokazane price napamet.
Formalnost oko racuna je izgovor bas kao i jagnjetina za blinkerase, a istovremeno izbjegavas macke. To je nista drugo neko klasicni primjer be-ha mentaliteta zvanog dupli standard, kad ti odgovara onda ne postujes zakon i obaveze uz razne izgovore i filozofiranja, a kad ti ne odgovara onda prizivas pravnu drzavu.
Last edited by tempuser on 31/12/2016 13:14, edited 5 times in total.
- Ned071
#8810 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naucite vec jednom. Ne placate pretplatu bht ili ftv ili rtrs. Placate porez na posjedovanje tv i radio prijemnika
-
zdruzdjo
#8811 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote: ..................... u medjuvremenu nije ti palo napamet da nadjes br. ziro racun JP RTVBIH i uplatnicom na banci platis predplatu, da bi ispunila zakonsko pravo ti je JS poslao inkasanta da ti naplati u gotovini, jednako kao sto placas parking, ulaz u Bijambare, kartu za skijanje i milion i jjednu drugu uslugu. Ako sumnjas da neko tako pere novac plati pa prijavi ppreznoj upravi, a ne izbjegavaj zakonsku obavezu zbog sumnji i neke nedokazane price napamet.
Formalnost oko racuna je izgovor bas kao i jagnjetina za blinkerase. To je nista drugo neko klasicni primjer be-ha mentaliteta zvanog dupli standard, kad ti odgovara onda ne postujes zakon i obaveze uz razne izgovore i filozofiranja, a kad ti ne odgovara onda prizivas pravnu drzavu.
e pa ako vec pitas, jeste mi palo na pamet. odmah reko ciki na vratima daj mi uplatnicu ili ziro racun.
Odgovor: uplatnice nemamo a broj ziro racuna ne znam. Pa reko jel ja trebam znati. on me gleda i suti. pa reko daj mi nesto da ja mogu otici i kad platim dobiti uredan racun. on me gleda ko tele.
Znaci u prevodu daaaaj mi zivljak.
Reko posaljite mi fino uplatnicu kao i za sve sto placamo ili spojite racun sa necim kao sa telefonskom pretplatom kao do sada i ja cu uredno placati kao i svih ovih godina.
Kad platim parking ciko na parkingu ima skulu na vratu koja mi uredno odstampa fiskalni racun. na bijambarama isto tako. ..... platim racune u sarajevostanu za vodu, odrzavanje, rad....a teta mi fino dadne fiskalni racun za sve to.
uopste ne izbjegavam placanje ali regularnim kanalima a ne ovako ko utjerivaci dugova na vrata dosli. placao sam je godinama a mogao sam da ne placam kao mnooooogo ljudi sto radi.
I jeli ti zaista zivis u takvoj utopiji pa vjerujes da bi iko maknuo spolovilom kad bih ja ili ti ili bilo ko prijavio poreskoj upravi ovo o sivom domu.
pa covjece afere traju oko bht, ftv, tvsa, gras, trznice..... vec godinama i nije pomaknuto sa start linije nista.
poreskoj upravi je u cilju da im ja ili ti plati nekako pretplatu pa makar i u krompiru jer ce mozda ispred sivog doma prodati taj krompir pa ce mozda i platiti dugovanja prema drzavi ili poreskoj ili nekom trecem.(naravno karikiram)
mislim ok ti zivi taj film ja sam "law abiding citizen" nemam nista protiv. ali nemoj meni govoriti da sam krsitelj zakona jer neko ko je puuuuuno ljestvica iznad mene i tebe taj zakon/e krsi tebi i meni na oci a nama ponavlja mantru "pooooostujte zakon" i to vidis vrlo dobro. nisu li to dupli standardi na koje me/nas prozivas????
-
zdruzdjo
#8812 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ozbiljno???Ned071 wrote:Naucite vec jednom. Ne placate pretplatu bht ili ftv ili rtrs. Placate porez na posjedovanje tv i radio prijemnika
Nesto ne vjerujem da dio kolaca dobija npr hayat.
ali tema za drugu emisiju.
- insomnia78
#8813 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa Hayat nije javni servis. Naravno da je to porez na posjedovanje TV prijemnika.zdruzdjo wrote:ozbiljno???Ned071 wrote:Naucite vec jednom. Ne placate pretplatu bht ili ftv ili rtrs. Placate porez na posjedovanje tv i radio prijemnika
Nesto ne vjerujem da dio kolaca dobija npr hayat.
ali tema za drugu emisiju.
- muha_sa
#8814 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
imam i takozvano kucno kino i nov usisivac--neki dan ga kupio jer mi se stari pokvario
da li cu i na ove stvarke svakog mjeseca placat porez
da li cu i na ove stvarke svakog mjeseca placat porez
- insomnia78
#8815 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neces. Rasp'o se Obodin. Nemas kome placati 
-
zdruzdjo
#8816 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
insomnia78 wrote: Pa Hayat nije javni servis. Naravno da je to porez na posjedovanje TV prijemnika.
Ma dobro nije bitno. Eto iz sivog doma imaju autorsko pravo na pretplatu pa kako god.
Otisli smo u OFF
- Ned071
#8817 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zakon kaze da se iz poreza na posjedovanje prijemnika finansira javni servis... Al nije ovo tema za to...
-
tempuser
#8818 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma daaaaj, kakve su ti to deplasirane i nebulozne price o inkasantu i brojevima TRN???????????zdruzdjo wrote:tempuser wrote: ..................... u medjuvremenu nije ti palo napamet da nadjes br. ziro racun JP RTVBIH i uplatnicom na banci platis predplatu, da bi ispunila zakonsko pravo ti je JS poslao inkasanta da ti naplati u gotovini, jednako kao sto placas parking, ulaz u Bijambare, kartu za skijanje i milion i jjednu drugu uslugu. Ako sumnjas da neko tako pere novac plati pa prijavi ppreznoj upravi, a ne izbjegavaj zakonsku obavezu zbog sumnji i neke nedokazane price napamet.
Formalnost oko racuna je izgovor bas kao i jagnjetina za blinkerase. To je nista drugo neko klasicni primjer be-ha mentaliteta zvanog dupli standard, kad ti odgovara onda ne postujes zakon i obaveze uz razne izgovore i filozofiranja, a kad ti ne odgovara onda prizivas pravnu drzavu.
e pa ako vec pitas, jeste mi palo na pamet. odmah reko ciki na vratima daj mi uplatnicu ili ziro racun.
Odgovor: uplatnice nemamo a broj ziro racuna ne znam. Pa reko jel ja trebam znati. on me gleda i suti. pa reko daj mi nesto da ja mogu otici i kad platim dobiti uredan racun. on me gleda ko tele.
Znaci u prevodu daaaaj mi zivljak.
Reko posaljite mi fino uplatnicu kao i za sve sto placamo ili spojite racun sa necim kao sa telefonskom pretplatom kao do sada i ja cu uredno placati kao i svih ovih godina.
Kad platim parking ciko na parkingu ima skulu na vratu koja mi uredno odstampa fiskalni racun. na bijambarama isto tako. ..... platim racune u sarajevostanu za vodu, odrzavanje, rad....a teta mi fino dadne fiskalni racun za sve to.
uopste ne izbjegavam placanje ali regularnim kanalima a ne ovako ko utjerivaci dugova na vrata dosli. placao sam je godinama a mogao sam da ne placam kao mnooooogo ljudi sto radi.
I jeli ti zaista zivis u takvoj utopiji pa vjerujes da bi iko maknuo spolovilom kad bih ja ili ti ili bilo ko prijavio poreskoj upravi ovo o sivom domu.
pa covjece afere traju oko bht, ftv, tvsa, gras, trznice..... vec godinama i nije pomaknuto sa start linije nista.
poreskoj upravi je u cilju da im ja ili ti plati nekako pretplatu pa makar i u krompiru jer ce mozda ispred sivog doma prodati taj krompir pa ce mozda i platiti dugovanja prema drzavi ili poreskoj ili nekom trecem.(naravno karikiram)
mislim ok ti zivi taj film ja sam "law abiding citizen" nemam nista protiv. ali nemoj meni govoriti da sam krsitelj zakona jer neko ko je puuuuuno ljestvica iznad mene i tebe taj zakon/e krsi tebi i meni na oci a nama ponavlja mantru "pooooostujte zakon" i to vidis vrlo dobro. nisu li to dupli standardi na koje me/nas prozivas????
Prvo tako osvjestenom covjeku jakih principa, sofisticiranom i vicnom internetu u XXI vijeku to je problem rjesiv u dva klika2 klika:
1. Otvoris google
2. Ukucas pojam "RHRT ziro racun".
http://www4.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=62
Plaćanje RTV takse/pristojbe možete izvršiti i direktno na žiro račun RTV FBiH koji glasi:
3389002208640443 kod Uni Credit Banke sa naznakom za koji mjesec se plaća RTV taksa.
Ali ti ga nisi rjesio. Sve je to bas kao i izbjegavanje macke suplja prica na kojoj padas.
Drugo, kad mene prozivas da sam "law abiding citizen", sto ti nisi bio "not law abiding citizen" pa umjesto price o izbjegavanju macke drotovima rekao da namjerno nisi vozio po ogranicenj i da si mamjerno presao na lijevu stranu da fulis senzor jer su supci koji otimaju pare?????? Izmedju onih koji su puuuuno ljestvica iznad nas dvojice i tebe koji "izbjegavas macku" na senzorima sustinski i principjelno nema nikakve razlike. Oba izbjegavate zakona kad vam ne odgovara, a istovremeno insistirate na zakonima kad vam odgovara, na te duple standarde ja mislim. Razlika je samo sto igrate u razlicitim ligama i pitanje je sta bi bilo da zamjenite mjesta...
Ti zivis svoj zivis svoj zivot, nemas sta da se ravnas prema drugima kad si u obavezi da postujes zakon.
Last edited by tempuser on 31/12/2016 15:05, edited 1 time in total.
- supercali
#8819 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gorane sta njemu pricas kad si isto takav tumacis zakon kako tebi odgovara na svim temama
-
tempuser
#8820 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Isti takav? Ti ocigledno ne pratis nastavu...supercali wrote:Gorane sta njemu pricas kad si isto takav tumacis zakon kako tebi odgovara na svim temama
Prvo nadji gdje sam ja porgesno istumacio zakon tj istumacio kako meni odgovara.
Drugo nadji gdje ja zagovaram i gdje pisem da namjerno ne postujem zakon bez obzira kako ga tumacim.
- supercali
#8821 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prvo istumacio si zakon kako tebi odgovara kod voznje 40 srednjom i lijevomtempuser wrote:Isti takav? Ti ocigledno ne pratis nastavu...supercali wrote:Gorane sta njemu pricas kad si isto takav tumacis zakon kako tebi odgovara na svim temama
Prvo nadji gdje sam ja porgesno istumacio zakon tj istumacio kako meni odgovara.
Drugo nadji gdje ja zagovaram i gdje pisem da namjerno ne postujem zakon bez obzira kako ga tumacim.
Za drugo si corav i nisam nista o tome pisao
-
tempuser
#8822 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vezano za to, ponovicu ti pitanje na koje mi nijedan of forumskim pravnih eksperata ukljucujuci i tebe nije jos uvijek odgovorio. Na koji nacim osim sporom voznjom, mozes ometati vozaca iza sebe u trakama koje nisu desna, a da pri tome ne pravis prekrsaj koji je defnisam drugim clanovima tj koji je zabranjen i u desnoj traci?supercali wrote:Prvo istumacio si zakon kako tebi odgovara kod voznje 40 srednjom i lijevomtempuser wrote:Isti takav? Ti ocigledno ne pratis nastavu...supercali wrote:Gorane sta njemu pricas kad si isto takav tumacis zakon kako tebi odgovara na svim temama
Za drugo si corav i nisam nista o tome pisao
Za drugo, ako nisi corav onda si glup. Ako sam isti kao @zdrudjo onda upravo radim to, znam sta zakon propisujue, ali ga ne postujoem iz xy razloga.
- supercali
#8823 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad se vracamo ja ti odgovorio svaki puta a ti to preskakao kao odgovor
Necu bezveze da se prepirem vise jer ne zelim da mi pokvaris raspolozenja sretna nova i da ti donese pameti znanja i logike
Necu bezveze da se prepirem vise jer ne zelim da mi pokvaris raspolozenja sretna nova i da ti donese pameti znanja i logike
-
tempuser
#8824 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
supercali wrote:Kad se vracamo ja ti odgovorio svaki puta a ti to preskakao kao odgovor
Nikad nisi odgovorio jer ne znas i jer ne postoji drugi nacin, a izbjegavanje odgovora sad je najbolja pootvrda za to.
I tebi sretna Nova i da konacno skines mark s ociju na forumu!
-
direstraits0078
#8825 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote: i da konacno skines mark s ociju na forumu!