Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Kralj Tvrtko I.
#8801 Re: Zeničani
Ako neko ima kartu za koncert Massima a da mu ne treba
ili tako nesto, neka se javi...rado bi je otkupio.
-
kakavdanakneiskustvu
#8802 Re: Zeničani
Kralj Tvrtko I. wrote:Ako neko ima kartu za koncert Massima a da mu ne trebaili tako nesto, neka se javi...rado bi je otkupio.
i ja,kad je ono koncert?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#8803 Re: Zeničani
Fino izgleda fontana što jest jest
Po meni ne bi bilo loše da na onaj kružni tok kod slastičarne Europe stave kip Kulina Bana u dogledno vrijeme. To bi bio pravi potez.
Po meni ne bi bilo loše da na onaj kružni tok kod slastičarne Europe stave kip Kulina Bana u dogledno vrijeme. To bi bio pravi potez.
- Casual's
#8804 Re: Zeničani
Za onu jezu i ponos prilikom ulaska u grad nakon dugog puta halalio bi im 1 mil. da su je platili. Nevjerovatno je kako se čovjek osjeti ponosnim..pogotovo kad vidi masu sugrađana oko nje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8805 Re: Zeničani
I ja jedva cekam taj osjecajCasual's wrote:Za onu jezu i ponos prilikom ulaska u grad nakon dugog puta halalio bi im 1 mil. da su je platili. Nevjerovatno je kako se čovjek osjeti ponosnim..pogotovo kad vidi masu sugrađana oko nje.
Ima li puno raje?
- Casual's
#8806 Re: Zeničani
Kad sam ja bio bilo je 30-40 ljudi_BataZiv_0809 wrote:I ja jedva cekam taj osjecajCasual's wrote:Za onu jezu i ponos prilikom ulaska u grad nakon dugog puta halalio bi im 1 mil. da su je platili. Nevjerovatno je kako se čovjek osjeti ponosnim..pogotovo kad vidi masu sugrađana oko nje.![]()
Ima li puno raje?
- Freamon Lester
#8807 Re: Zeničani
Boze dragi fontanama se ponosimo. 
- Casual's
#8808 Re: Zeničani
Ne seriFreamon Lester wrote:Boze dragi fontanama se ponosimo.
- Freamon Lester
#8809 Re: Zeničani
Sta imam srati? Pises ko da smo nuklearni reaktor patentirali, a ne fontanu napravili iznad dobro posranog i upisanog pothodnika.Casual's wrote:Ne seriFreamon Lester wrote:Boze dragi fontanama se ponosimo.
- Casual's
#8810 Re: Zeničani
Izvuci malo glavu iz guzice i pusti pozitivuFreamon Lester wrote:Casual's wrote:
Sta imam srati? Pises ko da smo nuklearni reaktor patentirali, a ne fontanu napravili iznad dobro posranog i upisanog pothodnika.
- Freamon Lester
#8811 Re: Zeničani
Srecom izvukao sam je davno. Da nisam vjerovatno ne bi primjetio jedno tuzno sminkanje tuge i ocaja. Ponosan zbog fontane? Majko mila..Casual's wrote:Izvuci malo glavu iz guzice i pusti pozitivuFreamon Lester wrote:Casual's wrote:
Sta imam srati? Pises ko da smo nuklearni reaktor patentirali, a ne fontanu napravili iznad dobro posranog i upisanog pothodnika.
- Casual's
#8812 Re: Zeničani
Sminkanje, GGM ?Freamon Lester wrote: Srecom izvukao sam je davno. Da nisam vjerovatno ne bi primjetio jedno tuzno sminkanje tuge i ocaja. Ponosan zbog fontane? Majko mila..
- Freamon Lester
#8813 Re: Zeničani
Da ti malo poblize objasnim. Po zadnjim statistickim podacima, a odnose se na 11 i 12 mjesec prosle godine u Zenici je bez posla ostalo samo za ta 2 mjeseca 256 ljudi.Casual's wrote:Sminkanje, GGM ?Freamon Lester wrote: Srecom izvukao sam je davno. Da nisam vjerovatno ne bi primjetio jedno tuzno sminkanje tuge i ocaja. Ponosan zbog fontane? Majko mila..Nije fasada covjece..rjesenje prohodnosti grada u narednih 30 godina
I nije prica o GGM-u. Prica je o nekakvoj fontani na kraj grada iznad zasranog pothodnika.
Vidis ja sam ponosan kad su gore navedeni trendovi pozitivni. Kada grad zaposljava ljude, omogucava rast privrede. Na fontanu. Taman posla..
Edit: Ili bolje receno. Uradili smo face lifting, a imamo krezave zube. Umjesto da zube popravimo mi lice zatezemo da sminka bolje legne...
Last edited by Freamon Lester on 26/03/2016 07:32, edited 1 time in total.
-
Kralj Tvrtko I.
#8814 Re: Zeničani
kakavdanakneiskustvu wrote:Kralj Tvrtko I. wrote:Ako neko ima kartu za koncert Massima a da mu ne trebaili tako nesto, neka se javi...rado bi je otkupio.
i ja,kad je ono koncert?
06.04 u BNP, ja zakasnio da kupim karte. Trebale bi mi dvije i ako i jedna bi dobro došla. Pa ako neko odustane neka javi.
-
kakavdanakneiskustvu
#8815 Re: Zeničani
Kralj Tvrtko I. wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Kralj Tvrtko I. wrote:Ako neko ima kartu za koncert Massima a da mu ne trebaili tako nesto, neka se javi...rado bi je otkupio.
i ja,kad je ono koncert?
06.04 u BNP, ja zakasnio da kupim karte. Trebale bi mi dvije i ako i jedna bi dobro došla. Pa ako neko odustane neka javi.
znaci nema ih vise u prodaji?
- Amagon
#8816 Re: Zeničani
Kakva je situacija sa Rambom i Amirom, ima li karata
-
Mustang1
#8817 Re: Zeničani
Mene svako malo zovu sa biroa i nude posao u struci ali ili su zabacena mjesta, gradovi i slicno. I uvijek pristanem i kazu da cu dobit poziv uskoro od poslodavca. Nikad nista nisam dobio
Ne znam jel im to fol sa biroa ili sta.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#8818 Re: Zeničani
Mene su isto zvali kao bi li radio pripravnički u bolnici 6 mjeseci u službi za ženske bolesti. Bi rekoh, što ne bih. Imao bi makar 400 maruna a ovako ništa. Kaže znaš li raditi na računaru, word, excel i ne znam još šta. Znam. Super, zvat ćemo te za par dana. Nikad ne nazvaše. 
- kamberovica polje
#8819 Re: Zeničani
Cestu po cestu kriminalna organizacija SDA grabi ka novoj izbornoj pobjedi, fontana je samo šlag na tortu. Jebo nezaposlenost, kerove na ulicama, gašenje Čelika, prljavštinu kad će se opet seljadija zavedena šminkom sjatiti s brda i glasati za njih(A) a građanske pičke će se po običaju zavući u mišje rupe i dozvolit babinu da im kroji grad po svojim seljačkim shvaćanjima. Nek se samo fasada uljepšava a to što temelji klize zajebi.
- Casual's
#8820 Re: Zeničani
Daaaj fabrikeeee, ta će nama fontana ba..fabrikeeee

Svašta. Seljoooociii su kriviii za sveee, ajmooooo građanii birajmooo ESDEPEE..
- kamberovica polje
#8821 Re: Zeničani
Ne glasam za kvazi ljevicu ali dobar pokušaj. Slušaj, volim i ja optimizam i zelenu i mirisnu, cvjetnu svu i nevinu livadu iz sna ali većinu vremena preferiram realnost a realnost je ta da je ovo sve šminka, konkretnih poteza ni na vidiku. šta je s grijanjem? Luđački se gura taj KTG već jedno 8 godina brat bratu a ništa se pomaklo nije a Mittal zatvara pipu za dvije godine i šta onda? Ložit ćemo stare gume da se zagrijemo, ma nema vez ionako nismo zagađeni šta fali. Mene fontane i ceste ne mogu impresionirati dok god lokalne kabadahije vladaju gradom, dok god je sve manje zaposlenih, dok god se gase simboli grada, dok god primitivne seljačine s bijesnim autima imaju odobrenje policije...jednostavno ne mogu.Casual's wrote:Daaaj fabrikeeee, ta će nama fontana ba..fabrikeeee![]()
![]()
- kamen spoticanja
#8822 Re: Zeničani
Tako nekako
fakat napravimo fontanu i stvori se euforija ko da je ford otvorio fabriku od 35h hiljada radnih mjesta...
padaju standardi ko levati na kladionici
s druge strane zeleni nesto meljaju ...ostatak opcija zajebu sve cim im se pruzi prilika ...sreca pa na njih dodje red svakih 15 godina...idioti su uspjeli akumulirati minus u kantonu od 120 miliona a da nista napravili nisu
a takve gotivi tzv carsijska avantgarda i kvazielita...pa onda svedu problem na pitanje porijekla i benefita koje bi kao trebali imati samo zato sto imaju privililegiju zapisavat liftove i haustore
a ne vrijede pisljiva boba niti doprinose u bilo kojem pogledu boljitku niti sebe niti drustva...
Onda me i ne cudi da ejakuliramo na fontanu od cetvrt miliona maraka...
fakat napravimo fontanu i stvori se euforija ko da je ford otvorio fabriku od 35h hiljada radnih mjesta...
padaju standardi ko levati na kladionici
s druge strane zeleni nesto meljaju ...ostatak opcija zajebu sve cim im se pruzi prilika ...sreca pa na njih dodje red svakih 15 godina...idioti su uspjeli akumulirati minus u kantonu od 120 miliona a da nista napravili nisu
a takve gotivi tzv carsijska avantgarda i kvazielita...pa onda svedu problem na pitanje porijekla i benefita koje bi kao trebali imati samo zato sto imaju privililegiju zapisavat liftove i haustore
a ne vrijede pisljiva boba niti doprinose u bilo kojem pogledu boljitku niti sebe niti drustva...
Onda me i ne cudi da ejakuliramo na fontanu od cetvrt miliona maraka...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8823 Re: Zeničani
Pa tako nekako i dodje.
Mandat 2010 - 2014 je jasno pokazao da alternative, u pravom smislu te rijeci, nema.
Nista za mene nije bolji neki xy, gradskog porijekla, Titove slike u kancelariji, sto uhljebi raju iz kafane, od onog drugog, seljackog porijekla, sa vjerskom ikonografijom u kancelariji, sto uhljebljava raju iz dzemata.
To sto sam i ja (zaslugom roditelja, zato mi je smijesno pozivanje na to) gradsko dijete, haustorce, sto volim Tita i idem u kafanu, a ne idem u dzamiju, ovog prvog ne abolira u mojim ocima. Naprotiv.
Na lokalnom nivou ti jednostavno nemas alterative. Ovo naravno ne znaci da predlazem bojkot izbora, a jos manje da se glasa za SDA, gluho bilo. Ja svakako vise i ne zivim tu u pravom smislu rijeci, ne znam koliko je i okej da tu glasam. Razmislicu dobro. Ovo je moje neko sagledavanje stvari, za koje sam siguran da je objektivno i realno.
I slazem se, koliko god nove ulice, trotoari, rondoi i ova fontana kao kruna, bili lijepi i moderni, cinjenica je da je to samo sminka.
Mozda je i simbolicno sto ulazemo u puteve, da ljudi lakse odu. Prosetajte malo gradom i sjedite sa omladinom, pa cete cuti da je medju najpopularnijim, ako ne i najpopularnija tema, kurs njemackog.
I to dovoljno govori.
Mandat 2010 - 2014 je jasno pokazao da alternative, u pravom smislu te rijeci, nema.
Nista za mene nije bolji neki xy, gradskog porijekla, Titove slike u kancelariji, sto uhljebi raju iz kafane, od onog drugog, seljackog porijekla, sa vjerskom ikonografijom u kancelariji, sto uhljebljava raju iz dzemata.
To sto sam i ja (zaslugom roditelja, zato mi je smijesno pozivanje na to) gradsko dijete, haustorce, sto volim Tita i idem u kafanu, a ne idem u dzamiju, ovog prvog ne abolira u mojim ocima. Naprotiv.
Na lokalnom nivou ti jednostavno nemas alterative. Ovo naravno ne znaci da predlazem bojkot izbora, a jos manje da se glasa za SDA, gluho bilo. Ja svakako vise i ne zivim tu u pravom smislu rijeci, ne znam koliko je i okej da tu glasam. Razmislicu dobro. Ovo je moje neko sagledavanje stvari, za koje sam siguran da je objektivno i realno.
I slazem se, koliko god nove ulice, trotoari, rondoi i ova fontana kao kruna, bili lijepi i moderni, cinjenica je da je to samo sminka.
Mozda je i simbolicno sto ulazemo u puteve, da ljudi lakse odu. Prosetajte malo gradom i sjedite sa omladinom, pa cete cuti da je medju najpopularnijim, ako ne i najpopularnija tema, kurs njemackog.
I to dovoljno govori.
- nadžak
#8824 Re: Zeničani
Samo nemojte prelazit crtu u mišljenjima. Taman kad bi se sad skupili i pobili do smrti braneći ovi one i oni ove, neće se ništa promjenit.
Apatija ili ne, realnost ili ne, ni ja više ne znam.
Apatija ili ne, realnost ili ne, ni ja više ne znam.
- Freamon Lester
#8825 Re: Zeničani
Grad bez vizije, strategije i ideje. Svako ko je i pogledao knjigu iz menadzmenta zna da je potrebno za sve sto se radi imati strategiju. A mi kapitalne projekte radimo po cejfu i onako kako se nekpm cinovniku u dusi ucini prigodnim. Politika sitnih interesa i rodjackih odnosa je usla u sve pore drustva. I nema tu napretka bez korjenite promjene. Kako nase gradjanske, tako i politicke.
Prica o zelenom selu i crvenom gradu je totalno deplasirana pogoovo kad vidite da je Huso duplo jaci od stranke na izborima. Nazalost crveni su u rasulu i nikad od njih ozbiljnog faktora u gradu. Pogotovo nakon blama da kantonom. Ili ce krenuti neka gradjanska inicijativa ili ce ovaj grad narednih 50 godina biti slijepo crijevo koje ovisi o 2-3 giganta koja periodicno kihnu, a mi se i useremo i razbolimo.
I ovo je jos dobro. U toku ove godine kad krenu pljustati otkazi u Metalnom i Mitalu onda cemo da se za glavu uhvatimo, a ide i krah JP Grijanje, Bolnica je klimava, a onda ide za njima krah usluznog i trgovackog sektora. Sto bi jedan moj kolega rekao perapektiva nam je takva da ce se i kladionice poceti zatvarati.
A mi 200 i kusur hiljada potrosimo na fontanu. I onda se slikamo ispred nje kao da smo nuklearnu elektranu otvorili i jos ide misao treba da se ponosimo. Da se ponosim vodom koja prsce u zrak, a pod zemljom posran pothodnik. Da se ponosim fontanom na kraj grada, a unistili jednu ispred zgrade opstine. Da se ponosim radovima na bulevaru? Spomeniku ljudske gluposti. Ulozos sredstva u renoviranje ceste, a instalacije ostavis ispod stare po 40 godina? I onda nakon 2 dana rezi asfalt?
Danisa Tanovica scenarij za oskara ceka u rodnom gradu, a on nije ni svjestan...
Prica o zelenom selu i crvenom gradu je totalno deplasirana pogoovo kad vidite da je Huso duplo jaci od stranke na izborima. Nazalost crveni su u rasulu i nikad od njih ozbiljnog faktora u gradu. Pogotovo nakon blama da kantonom. Ili ce krenuti neka gradjanska inicijativa ili ce ovaj grad narednih 50 godina biti slijepo crijevo koje ovisi o 2-3 giganta koja periodicno kihnu, a mi se i useremo i razbolimo.
I ovo je jos dobro. U toku ove godine kad krenu pljustati otkazi u Metalnom i Mitalu onda cemo da se za glavu uhvatimo, a ide i krah JP Grijanje, Bolnica je klimava, a onda ide za njima krah usluznog i trgovackog sektora. Sto bi jedan moj kolega rekao perapektiva nam je takva da ce se i kladionice poceti zatvarati.
A mi 200 i kusur hiljada potrosimo na fontanu. I onda se slikamo ispred nje kao da smo nuklearnu elektranu otvorili i jos ide misao treba da se ponosimo. Da se ponosim vodom koja prsce u zrak, a pod zemljom posran pothodnik. Da se ponosim fontanom na kraj grada, a unistili jednu ispred zgrade opstine. Da se ponosim radovima na bulevaru? Spomeniku ljudske gluposti. Ulozos sredstva u renoviranje ceste, a instalacije ostavis ispod stare po 40 godina? I onda nakon 2 dana rezi asfalt?
Danisa Tanovica scenarij za oskara ceka u rodnom gradu, a on nije ni svjestan...