Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8801 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

Pandakonda wrote:
pici wrote:on se igra sa svojom glavom od 1 sezone... toj prelivodi će jedna ovakva scena doći glave, samo što neće biti Cersei toliko milostiva kad sazna sve njegove prevare, pogotovo da ju je on gurnuo Velikom Vrapcu u šake...il otrovao onog monstruma sina joj...još misli da su to Sansa i Tyrion

da se prisjetimo ove scene...Cersei's "Power is Power"
Ja koliko se sjećam to je naredila ona nana od Margaery Olenna kad je saznala da je lik lud.
jeste al uz malu pomoć maloprstića ;-)
pici

#8802 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

esmasaric wrote:Ali lik tako dobro manipuliše da je to nevjerovatno. Preživio on laganini do 6te, ja sam mislia da će u 4 zaginuti.

maloprstić je nužno zlo, on je gospodar iz sjene, što kaže znanje je moč... jeste al ako si na vrhu, al ako si donji kao špija dvostruki igrač e onda može sve biti, ja mislim da će on biti do kraja serije jer on predstavlja kao što napomenuh gospodara iz sjene, i treba i ne treba i jest bitan i nije, nužno zlo za sve igre oko željeznog prestolja za kim i sam teži i kao što je rekao varysu, spreman je sve pretvorit u pepeo da se popne na tron...
esmasaric

#8803 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

On mi je drag, jer je inteligentan i naravno zbog čuvene rečenice:

Chaos is not a pit, chaos is a ladder. :D

A možda ga i Sansa napadne, ne znam, ipak je ljuta na njega...
annoy

#8804 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

konahawaii wrote:meni nije jasna ta prica oko white walkera...jel se opisuje u knjizi ko su oni?

I spominje se da su zadnji put napali prije 1000 godina. Zar ih nije tad, ako su tad zmajevi bili normalna pojava i bilo dosta tog dragonglassa il kako vec, lagano bilo pobijedit? Sto su cekali 1000 godina da ponovno napadnu? Da nestanu zmajevi ili neki drugi razlog?
Pojavili su se prvi put prije nekih 8,000 godina
Ni u knjizi se ne zna točno što su oni i zašto dolaze
Postoje određene teorije ali prilično su misteriozni
Zadnji puta kad su napali, udružili su se first men i children of the forest, i pobijeđeni su u legendarnoj bitci. Otkriveno je da ih se može ubiti uz pomoć dragonglassa. Podignut je Zid i osnovana Noćna straža.
Nije tad bilo zmajeva u Westerosu. Targaryeni sa zmajevima su došli mnogo, mnogo kasnije

Postoje određene legende o nekim mitološkim osobama kao npr. Azor Ahai, ili prince that was promised, ili last hero, koji su navodno imali veće uloge u ratu protiv njih. Ne zna se jel se te legende odnose na istu osobu ili jesu li istinite.

A zašto opet dolaze, ni to se ne zna. Kad oni dođu zavlada dugačka zima, i ne zna se jel oni dolaze sa tom zimom ili ju donose :)

Sve u svemu, malo se zna...
Sanchez22

#8805 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Sanchez22 »

Sutra moram pregledati nove epizode.Nisam jos nijednu :-D
Jel Khalesi ziva i zdrava :lol: :lol:
__Phoenix__

#8806 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by __Phoenix__ »

Otkud im dragonglass ako nije bilo zmajeva u westerosu?
annoy

#8807 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

__Phoenix__ wrote:Otkud im dragonglass ako nije bilo zmajeva u westerosu?
Ne zna se porijeklo dragonglassa, to je samo jedan naziv, zove se još i obsidijan. Maesteri kažu da dolazi iz iz unutrašnjosti zemlje, dakle da nastaje prirodno...a prema narodnim pričama stvaraju ih zmajevi, odatle vjerojatno naziv. To je nekakvo vulkansko staklo, što li već....
esmasaric

#8808 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

I šta će sada oni na zidu bez John-a?
Koliko se sjećam na traileru glavni Wildling, onaj riđokosi, kaže da je mislio da će ih ON voditi u bitku... podrazumijeva se da je to naravno John.
Znači da će se neki napad vjerovatno desiti dok John bude sa Remzijem vodio bitku.
sigh

#8809 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

Po historiji svijeta bitku protiv walkersa su vodili kralj sjevera i kralj slobodnih ljudi, znaci sada Jon i Tormund, fina ekipa :-D
rage_guy

#8810 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

sigh wrote:Po historiji svijeta bitku protiv walkersa su vodili kralj sjevera i kralj slobodnih ljudi, znaci sada Jon i Tormund, fina ekipa :-D
Nije to bas bilo protiv white walkersa, al dobro :D
Capajebo

#8811 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Ne treba uzimati tu daleku historiju Westerosa zdravo za gotovo, ima i tu manipulacija :mrgreen:
5korpus

#8812 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 5korpus »

Bran u traileru stoji pored walkera,u viziji sta li vec :?
pici

#8813 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

annoy wrote:
konahawaii wrote:meni nije jasna ta prica oko white walkera...jel se opisuje u knjizi ko su oni?

I spominje se da su zadnji put napali prije 1000 godina. Zar ih nije tad, ako su tad zmajevi bili normalna pojava i bilo dosta tog dragonglassa il kako vec, lagano bilo pobijedit? Sto su cekali 1000 godina da ponovno napadnu? Da nestanu zmajevi ili neki drugi razlog?
Pojavili su se prvi put prije nekih 8,000 godina
Ni u knjizi se ne zna točno što su oni i zašto dolaze
Postoje određene teorije ali prilično su misteriozni
Zadnji puta kad su napali, udružili su se first men i children of the forest, i pobijeđeni su u legendarnoj bitci. Otkriveno je da ih se može ubiti uz pomoć dragonglassa. Podignut je Zid i osnovana Noćna straža.
Nije tad bilo zmajeva u Westerosu. Targaryeni sa zmajevima su došli mnogo, mnogo kasnije

Postoje određene legende o nekim mitološkim osobama kao npr. Azor Ahai, ili prince that was promised, ili last hero, koji su navodno imali veće uloge u ratu protiv njih. Ne zna se jel se te legende odnose na istu osobu ili jesu li istinite.

A zašto opet dolaze, ni to se ne zna. Kad oni dođu zavlada dugačka zima, i ne zna se jel oni dolaze sa tom zimom ili ju donose :)

Sve u svemu, malo se zna...
Kada je Jon oživio,Melisandra je rekla da je pogrešno mislila da je -Stannis Princ koji je obečan i da neko mora biti taj Princ...Azor Ahai zapravo sada možemo i biti sigurni da je on taj i da će voditi bitku protiv Bijelih Hodača, e sad hoćel je preživjet i postat King e to je malo vjerovatno... imaće on tu pomoć i od zmajeva i od Deni i Brana itd itd al mislim da će to rezultirat njegovom stvarnom smrću :(
sigh

#8814 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

rage_guy wrote:
sigh wrote:Po historiji svijeta bitku protiv walkersa su vodili kralj sjevera i kralj slobodnih ljudi, znaci sada Jon i Tormund, fina ekipa :-D
Nije to bas bilo protiv white walkersa, al dobro :D
Pa zar se protiv Night Kinga nisu borili Starkovi i slobodni ljudi. Night King je walker, njihov vodja ili sta vec :mrgreen:
Capajebo

#8815 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

sigh wrote: Pa zar se protiv Night Kinga nisu borili Starkovi i slobodni ljudi. Night King je walker, njihov vodja ili sta vec :mrgreen:
13 Lord Commander Nocne Straze, dakle bio je covjek, koji je ozenio prema predanju zenu koja neodoljivo podsjeca na WW :D I proglasio se kraljem tog dijela Westerosa. Sad dal' je on post'o WW, ili nije, to ne bi bas znao reci.
Zanimljivo npr. da se onaj rog zove Joramudov Rog (koji kao moze srusiti Zid), a Joramud je bio taj Kralj iza zida koji se udruzio sa Starkovima da unisti Nights Kinga... ali sto ce njemu Rog, i odakle mu... valjda na to dobijemo odgovore u iducim knjigama jer to ocigledno nece rijesiti u seriji.
sigh

#8816 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

Capajebo wrote:
sigh wrote: Pa zar se protiv Night Kinga nisu borili Starkovi i slobodni ljudi. Night King je walker, njihov vodja ili sta vec :mrgreen:
13 Lord Commander Nocne Straze, dakle bio je covjek, koji je ozenio prema predanju zenu koja neodoljivo podsjeca na WW :D I proglasio se kraljem tog dijela Westerosa. Sad dal' je on post'o WW, ili nije, to ne bi bas znao reci.
Zanimljivo npr. da se onaj rog zove Joramudov Rog (koji kao moze srusiti Zid), a Joramud je bio taj Kralj iza zida koji se udruzio sa Starkovima da unisti Nights Kinga... ali sto ce njemu Rog, i odakle mu... valjda na to dobijemo odgovore u iducim knjigama jer to ocigledno nece rijesiti u seriji.
To je bila kao neka njihova Melisandre :mrgreen: Cuo sam za taj rog, kao u fazonu da podigne Giants. Nisam citao knjige ali sam pokupio dosta info o tom cijelom svijetu. Nisu mi bas jasni s tim Night Kingom, jel to sad kao neka titula medju walkersima ? jel to onaj lik sto ga vidimo na kraju pete sezone ? Da li je to onaj izgubljeni Stark na pocetku serije ? :mrgreen:
Capajebo

#8817 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

sigh wrote:
Capajebo wrote:
To je bila kao neka njihova Melisandre :mrgreen: Cuo sam za taj rog, kao u fazonu da podigne Giants. Nisam citao knjige ali sam pokupio dosta info o tom cijelom svijetu. Nisu mi bas jasni s tim Night Kingom, jel to sad kao neka titula medju walkersima ? jel to onaj lik sto ga vidimo na kraju pete sezone ? Da li je to onaj izgubljeni Stark na pocetku serije ? :mrgreen:
Ja, jeste, samo sto su novog glumca castali za ovu sezonu, ali isti je karakter. Ma ja, to im je kao glavni dasa u selu :D
Pretpostavlja se da to "wake up a giants" ustvari znaci da izazove zemljotres... pa bi kao tako Zid tresn'o :mrgreen:
Pandakonda

#8818 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Kad se taj rog čuje to je znak da je zima počela, mislim da će se tako i završit ova sezona, zadnja scena onaj puhne i tu je kraj.
Sanchez22

#8819 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Sanchez22 »

Odakle skidate seriju?
Slabo je ima na netu u HD-u.
esmasaric

#8820 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Ja je gledam online. Ne patim za hd-om. :)
sizifinho

#8821 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ne pati niko.od nas, ali 21. vijek je. HD je postai standard a ne luksuz, pa kad vec mozemo zasto ne? :D

svaka epizoda ima i hd, samo su onda 1 GB i vise
Sanchez22

#8822 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Sanchez22 »

Svaka serija ima u HD-u,to je normalno.Ali ovu seriju nekako odmah brisu s neta pa je tesko naci dobru verziju,te je nastimati nekako s prijevodom.S danasnjim internetom HD nije problem za download.
rage_guy

#8823 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Imas na Piratebay-u.
Tito_i_Partija

#8824 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Jel' Sam sad maltene osudjen na smrt zato sto je pobjeg'o iz Nocne Straze?
Pandakonda

#8825 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Tito_i_Partija wrote:Jel' Sam sad maltene osudjen na smrt zato sto je pobjeg'o iz Nocne Straze?
Ja koliko znam nije pobjegao nego je poslan na dodatno obučavanje jer im je onaj "doktor" umro.
Post Reply