A čekaj, jesi li se tresla od hladnoće kad te uhvati ta groznica?Sanda88 wrote:Meni se redovno desavalo tokom trudnoce i onda nakon, kad sam pocela dojiti.Anelicha wrote:Sta predstavlja hladnoca po grudima? Bradavicama,da budem preciznija,tokom zijevanja ili kihanja... Imam osjecaj da mi se milion igala zabija u grudi tad,ili se sva najezim :s
Ja sam se uvjerila da su bradavice vece i osjetljivije, tako da sam ignorisala.. Nestalo je nakon nekoliko mjeseca dojenja.
Mlijecna groznica je neka vrsta infekcije? Ako je to 'to', meni se desavalo kada imam previse mlijeka (dovoljno da dojim po 5ero djece) a dijete nije moglo. U drugoj trudnoci sam naucila da kad mi se grudi 'stvrdnu' od ekstra mlijeka, udjem pod tus u toplim mlazom vode izmasiram grudi da mlijeko izadje. U prvoj sam pumpala, ali problem je u tome da - ako previse ispumpas, to salje signal tijelu da pravi jos mlijeka - te eto veceg problema! Uz tvrde grudi i bol, groznica, bolovi u nogama i ledjima - nesto sto je samo antibiotik mogao pomoci.
Mislim da u tvom slucaju, jednostavno imas osjetljive grudi/bradavice..
Swollen, tender, or sore breasts and/ or nipples - Often, this is the first physical sign of pregnancy. In fact, some women know when they are pregnant based on this sign alone. The reason breasts and/ or nipples are often sore, swollen, or tender during early pregnancy is because the breasts are undergoing changes to prepare for breastfeeding.
Breast tenderness and pain during early pregnancy is caused by the increased production of the hormones estrogen and progesterone that occurs during pregnancy. Breasts and/ or nipples are often particularly painful during your first pregnancy; however, some women experience this symptom during subsequent pregnancies as well.
Ja evo muku mučim da dojenjem. Ne mogu da se riješim flasice. Malena popapa sve iz dojke i nije joj dovoljno. Ako se mliječna groznica povezuje sa većom količinom mlijeka, kako ti kažeš, onda ja ne znam gdje više grijesim kad moram dodati dohranu, jer njoj nikad nije dovoljno.
Sutra cu kupiti izdajalicu pa cu vidjeti sta cu sa njom postići.