Zar vi juzni srbi neJmate takav odnos sa Rusima?Hafis wrote: ma jok.
Ne znam kakve veze ima Slaven Bilić koji bere lovu po Turskoj s domaćim patriotskim trendom pretjeranog pokazivanja ljubavi prema istoj.
Otišao bih i ja dole...godinu, dvije najviše, ali za dobru gengu. Ta nije mumin. Mada sad i nije najbolja klima....malo malo pa pukne negdje.
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- BHCluster
#8801 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Connaisseur Karlin
#8802 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
kako mislis "izabrala"spreca wrote:i sta si izabrala ?Connaisseur Karlin wrote:
biti turcin, biti poturica : su dva pojma potpuno razlicitgo znacenja
na Balkanu imas osobe sa doslovno trskim prezimenima, i to j emeni potpuno normlano,ali na Balkanu sve sto ej veano za tursko porijeklo se automatski postvlja kao nesto negativno, oooooo wow, vidi ima turske krvi , pa to je grozno, tragedija
- Connaisseur Karlin
#8803 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bosanjcima ne smeta ako znaju da imaju turske krvi,ali im smeta, ako im se kaze da su poturice, a pojam nema veza za krvnim srodstvom, vec sa politickim interesimaVizionar 1985 wrote:Kojem Bosancu, Bosnjaku. Rijetki su ti kod nas. Na boli k_rac za tim. Drugi imaju malo vise kompleksa u vezi toga. Drugi narodi, moj bas ne, kako znam.Connaisseur Karlin wrote:
uf, mnogim smeta, citam sto piseste![]()
- BHCluster
#8804 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa mozete se i tako zvati nama ne smeta.Hafis wrote:Nijew to u dure, nismo u istom položaju.Vizionar 1985 wrote:![]()
Joj sto mozes suplje. Neki si demagog. Ubio si se za politicara. Eto ti savjet da se aktiviras u politici pa cirilicara da smijenis i pomognes tako Hrvatima.
Znas dobro sto te i sto vas ovdje podj_bavaju sa tim Juzni Srbi. Samo se pravis da ne znas, ne ludim itd. nego da ne znas. A znas dobro zasto, zbog supacluka.
Reci ti meni koliko bi me trpilo ovdje na forumu kada bih ja konstantno podjebavao s izrazom sjeverni Turci ili poturice. Ovako iskreno? Bi li izdržao do večeras?
- Connaisseur Karlin
#8805 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
aaa, znaci na pdf politika se najvise svajdjaju osobe koje ljube analno svoje politicareVizionar 1985 wrote:Joj karlinko pojma nemas. Ko im glas daje. Uhljebi i porodice njihove i prijatelji, poznanici, u talu i sl. 160.000 Uhljeba imamo * [x] 5 ili 10 i dobijes ko glasa na izborima. Narod odavno ne glasa ni za kog, jedino samo kad ima neki interes.Connaisseur Karlin wrote: meni su vase debate na pdf politka zabavne, jer se svi sukobljavate u vez politicara, koji su najveeci skart drustva i kojim uopste nije vazano kako zivite, bitno je da im dadente glas, nekao mi nije jasno, zasto se narod svadja u vezi politickih lopovskih organizacija
- Sanjarko
#8806 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa sta se moze. Ne odgovaram ja za djela drugih. Ali znas dobro na koga i sta se odnosi, na Kradeze i Cirilicara i da je sega. Pa i sami ih zovete jbt Kradeze i nikako da ih smijenite ili da se distancirate od njih. Da se razumijemo i nasi su ista govna sto se tice lopovluka ali ne rade da plane rat, ne rade nam o glavi svima. Ovi osim sto su lopovi jos nam rade o glavi, i nama i vama Hrvatima. Ponove bi nas u neki rat uvukli, i vi ih jos branite itd.Hafis wrote: Nijew to u dure, nismo u istom položaju.
Reci ti meni koliko bi me trpilo ovdje na forumu kada bih ja konstantno podjebavao s izrazom sjeverni Turci ili poturice. Ovako iskreno? Bi li izdržao do večeras?
- Connaisseur Karlin
#8807 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Juzni Srbi !? Ko su Juzni SrbiBHCluster wrote:Zar vi juzni srbi neJmate takav odnos sa Rusima?Hafis wrote: ma jok.
Ne znam kakve veze ima Slaven Bilić koji bere lovu po Turskoj s domaćim patriotskim trendom pretjeranog pokazivanja ljubavi prema istoj.
Otišao bih i ja dole...godinu, dvije najviše, ali za dobru gengu. Ta nije mumin. Mada sad i nije najbolja klima....malo malo pa pukne negdje.
- spreca
#8808 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
za svoj identitetConnaisseur Karlin wrote:kako mislis "izabrala"spreca wrote:i sta si izabrala ?Connaisseur Karlin wrote:
biti turcin, biti poturica : su dva pojma potpuno razlicitgo znacenja![]()
na Balkanu imas osobe sa doslovno trskim prezimenima, i to j emeni potpuno normlano,ali na Balkanu sve sto ej veano za tursko porijeklo se automatski postvlja kao nesto negativno, oooooo wow, vidi ima turske krvi , pa to je grozno, tragedija![]()
- Connaisseur Karlin
#8809 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dalmacija foreverspreca wrote:za svoj identitetConnaisseur Karlin wrote:kako mislis "izabrala"spreca wrote: i sta si izabrala ?![]()
na Balkanu imas osobe sa doslovno trskim prezimenima, i to j emeni potpuno normlano,ali na Balkanu sve sto ej veano za tursko porijeklo se automatski postvlja kao nesto negativno, oooooo wow, vidi ima turske krvi , pa to je grozno, tragedija![]()
- spreca
#8810 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Connaisseur Karlin wrote:
Dalmacija foreversve kod mene pise crno na bijelo o porijeklu 8 stoljeca unazad
- Connaisseur Karlin
#8811 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa ne moras vjerovati, no pitao si me, zato sam ti ljubazno odgovorilaspreca wrote:Connaisseur Karlin wrote:
![]()
![]()
blazen je onaj ko vjeruje
![]()
ne kuzim, sto zelis dokazati; da ne znam da imam turske krvi kao ti
- Sanjarko
#8812 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bosanjcima ne smeta ako znaju da imaju turske krvi,ali im smeta, ako im se kaze da su poturice, a pojam nema veza za krvnim srodstvom, vec sa politickim interesima
Pa zovu nas balijama, poturicama, prijete nam klanjima novim, da ce nas u more gurnit itd. i mi se ne ubismo previse od reagovanja na to. Ako probaju to, onda ce vidjet reakciju. Dok nas ne diraju ni mi njih ne diramo. Ko Skoti. Znas mi imamo i taj Keltski gen. Kako sam jednom procitao oko 10%.
- spreca
#8813 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nista ja ne zelim dokazati....samo onako kazemConnaisseur Karlin wrote:
pa ne moras vjerovati, no pitao si me, zato sam ti ljubazno odgovorila![]()
- Sanjarko
#8814 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pravili je oni Plavi, Visoki, Plebejci vanzemaljci kako se vec zovu. Dusa nasa ne zna da je Arapa bilo i muslimana i po Dalmaciji vec u 10 stoljecu ako se ne varam.spreca wrote:Connaisseur Karlin wrote:
![]()
![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#8815 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa ima Bosanjaka koji znaju da imaju truske krvi i imaju tursko prezime, ne razumiem, sto sam pogresno napsialaVizionar 1985 wrote:Connaisseur Karlin wrote:
Bosanjcima ne smeta ako znaju da imaju turske krvi,ali im smeta, ako im se kaze da su poturice, a pojam nema veza za krvnim srodstvom, vec sa politickim interesima![]()
Pa zovu nas balijama, poturicama, prijete nam klanjima novim, da ce nas u more gurnit itd. i mi se ne ubismo previse od reagovanja na to. Ako probaju to, onda ce vidjet reakciju. Dok nas ne diraju ni mi njih ne diramo. Ko Skoti. Znas mi imamo i taj Keltski gen. Kako sam jednom procitao oko 10%.
I cuj Bosnjaci imaju Turske krvi.
Iliri Turci.
Onaj gen kako ide, Turski gen.
pa treabo bi znati, kako i zasto je nastala rijec poturica, a ista je vezana za realcije domicinlog stanovnistva prea otomanksim turcima, sto je tu nepravilo receno
rijeec balija je vezana za dio odjece , tj. za hlace neobicnog korja psecificnog za jedn dio stanovnstva , a mozda znas bolje obrazlozenje od mene , o ne razumijem, cemu ljutanaj u vezi pojmova koji nemaju nikakve veze sa derogranjem kvaliteta jedne grupe populacije
takve pojmove koriste osobe koje licno posjeduju niske kvalitete
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8816 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Ako je ovo ''naš'', onda sam ja Hutu crnac iz Ruande s prangijom od 40 cm.pici wrote:
sve u sladu s tradicijom i prijateljstvom...
Neka lopina, ukr'o negdje hrvatski dres sa štrika

ima nas nije da nes nema svi ruka ruci svi smo turci
rekoH ja krv nije voda
Last edited by pici on 11/06/2017 20:41, edited 1 time in total.
- Connaisseur Karlin
#8817 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
sad si slagaospreca wrote:nista ja ne zelim dokazati....samo onako kazemConnaisseur Karlin wrote:
pa ne moras vjerovati, no pitao si me, zato sam ti ljubazno odgovorila![]()
- Connaisseur Karlin
#8818 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
aha, tu vas lovim, znaci vi insisitirate na tome da imam truske ili neke druge krviVizionar 1985 wrote:Pravili je oni Plavi, Visoki, Plebejci vanzemaljci kako se vec zovu. Dusa nasa ne zna da je Arapa bilo i muslimana i po Dalmaciji vec u 10 stoljecu ako se ne varam.spreca wrote:Connaisseur Karlin wrote:
![]()
![]()
![]()
pa bilo je muslimana tgovaca u Dalamciji, Venecijanska trogvina, to je razumljivo
ai otomani nisu bili sirom cijele Dalmacije , kao sto su bili u Bosni
- Sanjarko
#8819 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Connaisseur Karlin wrote:![]()
pa ima Bosanjaka koji znaju da imaju truske krvi i imaju tursko prezime, ne razumiem, sto sam pogresno napsiala![]()
pa treabo bi znati, kako i zasto je nastala rijec poturica, a ista je vezana za realcije domicinlog stanovnistva prea otomanksim turcima, sto je tu nepravilo receno![]()
rijeec balija je vezana za dio odjece , tj. za hlace neobicnog korja psecificnog za jedn dio stanovnstva , a mozda znas bolje obrazlozenje od mene , o ne razumijem, cemu ljutanaj u vezi pojmova koji nemaju nikakve veze sa derogranjem kvaliteta jedne grupe populacije![]()
takve pojmove koriste osobe koje licno posjeduju niske kvalitete

Vid. Ubili se sa Turcima u vezi.
- Connaisseur Karlin
#8820 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
postavio si karte bez obrazlozenja , ne kuzim , sto je poantaVizionar 1985 wrote:Connaisseur Karlin wrote:![]()
pa ima Bosanjaka koji znaju da imaju truske krvi i imaju tursko prezime, ne razumiem, sto sam pogresno napsiala![]()
pa treabo bi znati, kako i zasto je nastala rijec poturica, a ista je vezana za realcije domicinlog stanovnistva prea otomanksim turcima, sto je tu nepravilo receno![]()
rijeec balija je vezana za dio odjece , tj. za hlace neobicnog korja psecificnog za jedn dio stanovnstva , a mozda znas bolje obrazlozenje od mene , o ne razumijem, cemu ljutanaj u vezi pojmova koji nemaju nikakve veze sa derogranjem kvaliteta jedne grupe populacije![]()
takve pojmove koriste osobe koje licno posjeduju niske kvalitete![]()
-
Hafis
#8821 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Slabo je ovo. Opet neki klošari koji su digli rekvizite sa štrika. Slabo je to.
Ovo je pos'o

Vidi him glooova
Što bi mudro rek'o efendija Cerić: ne možeš ih razlikovati, k'o da hin je ista mater rodila
Last edited by Hafis on 11/06/2017 20:51, edited 1 time in total.
- Sanjarko
#8822 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
aha, tu vas lovim, znaci vi insisitirate na tome da imam truske ili neke druge krviznala sam
![]()
pa bilo je muslimana tgovaca u Dalamciji, Venecijanska trogvina, to je razumljivo
ai otomani nisu bili sirom cijele Dalmacije , kao sto su bili u Bosni
Pa bilo Bosanaca, Bosnjaka vise. Mozda te koji predak taj pravio.
- Connaisseur Karlin
#8823 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
pa ako jeste, meni ne smeta, ne kzuim, zasto bi mi to smetaloVizionar 1985 wrote:Connaisseur Karlin wrote:
aha, tu vas lovim, znaci vi insisitirate na tome da imam truske ili neke druge krviznala sam
![]()
ai otomani nisu bili sirom cijele Dalmacije , kao sto su bili u Bosni![]()
Pa bilo Bosanaca, Bosnjaka vise. Mozda te koji predak taj pravio.
- Sanjarko
#8824 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Connaisseur Karlin wrote:postavio si karte bez obrazlozenja , ne kuzim , sto je poantaVizionar 1985 wrote:
![]()
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... bution.jpg
https://porodicakurtdotcom.files.wordpr ... =930&h=594
Pucamo od Turskih gena.
- Sanjarko
#8825 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa kazes da te Turci nisu pravili jer imas od 8 stoljeca karton a govoris da mi imamo Tursko porijeklo, sto znaci da su i tebe Turci pravili, kaj ne. U najmanju ruku Poturice i Balije.Connaisseur Karlin wrote: pa ako jeste, meni ne smeta, ne kzuim, zasto bi mi to smetalo![]()
Joj jest sega ovaj forum. I da budem na fejsu.