BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Esso_i_Ajla

#8801 Re: BHTelecom All About

Post by Esso_i_Ajla »

Zhìxin wrote:Svoje frustracije ne trebaš da ispoljavaš ovdje, imaš i druge time i ima i razne stranačke forume i skupove na kojim možeš da diskutuješ o tome. Mene ne zanima priča o SDA i ratu... SDA, SDP, SBB, SDS, SNSD... Sve je to isto, samo nije tome mjesto ovdje.
Znam ali ovi nehljebovici na forumu me navukli i morao sam.
Halcyon

#8802 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

Esso_i_Ajla wrote:Pa da nije bilo SDA rata ne bi ni bilo.
:oops:

Ne lupaj gluposti. Činjenica je da SDA okuplja šljam, kao i da su u dobrom dijelu pridonijeli propasti ekonomije u BiH, ali govoriti ovakve stvari je čisti bezobrazluk.
Cossack

#8803 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Ovaj pdf je nazalost pun trollova iz konkurentskih kompanija :roll:
miop

#8804 Re: BHTelecom All About

Post by miop »

Cossack wrote:Ovaj pdf je nazalost pun trollova iz konkurentskih kompanija :roll:
Da je samo ovaj pdf dobro bi bilo, prepun je citav FORUM trollova :D
miop

#8805 Re: BHTelecom All About

Post by miop »

Esso_i_Ajla wrote: Pa da nije bilo SDA rata ne bi ni bilo. Nisam ja 1991. pravio koaliciju sa Karadzicem i 1994. sa Bobanom nego SDA u cijem je vlasnistvu i telecom.
Dobro si, kad malo bolje razmislim da nije bilo SDA ne bi bilo rata ni u Sloveniji, u Hrvatskoj, a ni na Kosovu. Dugo sam zivio u zabludi, ali dodje Esso s Ajlom i upali svjetlo.
iceman2010

#8806 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Esso_i_Ajla wrote:
Znam ali ovi nehljebovici na forumu me navukli i morao sam.

Ko te bolan navukao? Pa samo ti pricas o tome ko gdje radi, ko je kako dobio radno mjesto, uvlacis pricu o politickim strankama itd. umjesto da pricamo o tehnickim stvarima i usluzi kako i dolikuje temi. Sama cinjenica da mjenjas nickove ko carape dovoljno govori o tebi. A jesi ono tvrdio da to nisi radio kada sam te provalio na Telemach-ovoj temi?
Frtalj_Duše

#8807 Re: BHTelecom All About

Post by Frtalj_Duše »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/hoce-li- ... /121113098
"BH Telecom je, prilikom primjene ranijih pravila o rebalansu cijena, u više navrata odlučio da zadrži trenutne cijene i ne vrši povećanje. Korekcije cijena pristupne takse i pretplate u fiksnoj telefoniji BH Telecoma u 2013. godini, a u skladu sa Pravilnikom o modelu rebalansa cijena govornih telefonskih usluga u BiH za period od 2013. do 2015. godine, zavisit će od stava ostalih telekom operatera u BiH po ovom pitanju, odnosno od njihove odluke da izvrše povećanje ili zadržavanje postojećih cijena", kazala je za Klix.ba Hidajeta Čomor, stručna saradnica za odnose s javnošću u BH Telecomu.
"Idemo prvi, dajemo više!" :oops:
BadBoy

#8808 Re: BHTelecom All About

Post by BadBoy »

Da li je moguće odjaviti fiksni telefon a ostati na ADSL-u?
irac300

#8809 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

BadBoy wrote:Da li je moguće odjaviti fiksni telefon a ostati na ADSL-u?
Naravno da jeste. Za ADSL ti je potrebna samo telefonska linija koja ti prolazi kroz objekat (kuća, stan).
BadBoy

#8810 Re: BHTelecom All About

Post by BadBoy »

To sam i mislio, neće doći i odnijeti mi žice :D Ali opet, u ovoj državi me ništa ne bi iznenadilo tako da bolje da pitam da budem siguran.
belfy

#8811 Re: BHTelecom All About

Post by belfy »

ja sam pitao nedavno i rekose mi da ne moze. ADSL se navodno veze na telefonski broj. mada i meni nije jasno zasto se ne bi vezao direktno na MAC adresu rutera. mozda iceman moze pojasniti da li su ovi na salteru neupuceni ili moras imati telefonski prikljucak.
irac300

#8812 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

belfy wrote:ja sam pitao nedavno i rekose mi da ne moze. ADSL se navodno veze na telefonski broj. mada i meni nije jasno zasto se ne bi vezao direktno na MAC adresu rutera. mozda iceman moze pojasniti da li su ovi na salteru neupuceni ili moras imati telefonski prikljucak.
Ne znam s kime si pričao, ali očito te ili lažu ili veze nemaju kako to funkcioniše. Uglavnom, ADSL je moguć bez telefonskog priključka uz uslov da telefonska linija postoji na kući.
iceman2010

#8813 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

irac300 wrote:
belfy wrote:ja sam pitao nedavno i rekose mi da ne moze. ADSL se navodno veze na telefonski broj. mada i meni nije jasno zasto se ne bi vezao direktno na MAC adresu rutera. mozda iceman moze pojasniti da li su ovi na salteru neupuceni ili moras imati telefonski prikljucak.
Ne znam s kime si pričao, ali očito te ili lažu ili veze nemaju kako to funkcioniše. Uglavnom, ADSL je moguć bez telefonskog priključka uz uslov da telefonska linija postoji na kući.
Naravno da moze. Ne znam ko ti je izvalio tu glupost da ne moze. U BHT ima "bruka" takvih prikljucaka. Nista novo, nista neuobicajeno. Ustaljena praksa.
BadBoy

#8814 Re: BHTelecom All About

Post by BadBoy »

E super onda. Idem to što prije odjaviti, stvarno mi više ni za šta ne treba, ionako ovi ostali računi kolju.
zenny

#8815 Re: BHTelecom All About

Post by zenny »

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5f102fc625e.html

gledam ovu ponudu i izgleda mi nestvarno dobro za nase uslove.. u cemu je fazon?
mislio sam sutra otici i u telekom ali bih volio da cujem iz prve ruke kako to izgleda sve.. zvao sam ih jucer ali gospodin iako se trudio da objasni neke stvari nije bas uspio u tome jer je i on citao sa ovog portala i meni odgovarao :-)

-koja je brzina neta na ovom paketu 1
-na koliko se potpisuje ugovor
-koliko placam ako hocu da prekinem ugovor nakon mjesec - dva
-sta se desava kada potrosim ovih 10km kredita ili 1000 minuta
Halcyon

#8816 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

zenny wrote:-koja je brzina neta na ovom paketu 1
1. U oba paketa imaš uključeno nešto malo saobraćaja (250 MB, odnosno 1 GB saobraćaja). Dok ne prekoračiš ovu količinu brzina ti zavisi od tehnologije koju koristiš za prijenos podataka (GPRS, EDGE, UMTS ili HSPA). Dakle, ide i do oko 7 Mbps, u najboljim uslovima, tamo gdje postoji HSPA pokrivenost. Kada pređeš ove iznose brzina ti bude smanjena na 64 Kbps (kao ISDN po jednom kanalu).

2. i 3. Mislim da nema određeno trajanje Ugovora tako da ne plaćaš ni raskid (pod uslovom da ne kupiš mobilni telefon i obavežeš se na 12/24 mjeseca).

3. Sve preko 10 KM dopunjavaš na standardan način (prepaid dopune).
doff

#8817 Re: BHTelecom All About

Post by doff »

Halcyon wrote:
zenny wrote:-koja je brzina neta na ovom paketu 1
1. U oba paketa imaš uključeno nešto malo saobraćaja (250 MB, odnosno 1 GB saobraćaja). Dok ne prekoračiš ovu količinu brzina ti zavisi od tehnologije koju koristiš za prijenos podataka (GPRS, EDGE, UMTS ili HSPA). Dakle, ide i do oko 7 Mbps, u najboljim uslovima, tamo gdje postoji HSPA pokrivenost. Kada pređeš ove iznose brzina ti bude smanjena na 64 Kbps (kao ISDN po jednom kanalu).

2. i 3. Mislim da nema određeno trajanje Ugovora tako da ne plaćaš ni raskid (pod uslovom da ne kupiš mobilni telefon i obavežeš se na 12/24 mjeseca).

3. Sve preko 10 KM dopunjavaš na standardan način (prepaid dopune).
Paket 250
Paket uključuje 250 MB prometa unutar BH Mobile mreže uz maksimalne brzine protoka podataka do 3,6 Mbit/s, nakon kojih pretplatnik neograničeno i bez dodatnih troškova koristi mobilni internet putem BH Mobile mreže uz sniženu maksimalnu brzinu protoka podataka od 64 Kbit/s.
Paket 1GB
Paket uključuje 1 GB prometa unutar BH Mobile mreže uz maksimalne brzine protoka podataka do 7,2 Mbit/s, nakon kojih pretplatnik neograničeno i bez dodatnih troškova koristi mobilni internet putem BH Mobile mreže uz sniženu maksimalnu brzinu protoka podataka od 128 Kbit/s.
Po iskorištenju besplatnih minuta iz paketa, pozivi prema Naj brojevima se tarifiraju kao pozivi prema mobilnoj mreži BH Telecoma, te se za iste ne naplaćuje naknada za uspostavu poziva.
zecov

#8818 Re: BHTelecom All About

Post by zecov »

Lud i ponosan wrote:Kada ce KONACNO profunkcionisati prenos broja u mobilnoj mrezi? Ima li iko neka konkretna saznanja?

Uz Razvojnu banku oba entiteta, RAK-onja je institucija koju treba ugasiti, ili dati japancima da je vode. ;)
ta usluga radi odavno ali je glupa jer kad pozivas broj koji se prebacio u drugu mrezu dobijes poruku sa govornog automata pa tek onda ide poziv.
Mustafapasa

#8819 Re: BHTelecom All About

Post by Mustafapasa »

zecov wrote:
Lud i ponosan wrote:Kada ce KONACNO profunkcionisati prenos broja u mobilnoj mrezi? Ima li iko neka konkretna saznanja?

Uz Razvojnu banku oba entiteta, RAK-onja je institucija koju treba ugasiti, ili dati japancima da je vode. ;)
ta usluga radi odavno ali je glupa jer kad pozivas broj koji se prebacio u drugu mrezu dobijes poruku sa govornog automata pa tek onda ide poziv.
Radi prenos broja u fiksnoj mrezi ali u mobilnoj tek od sljedece godine...znate da je Eronet nekoliko puta kaznjavan zbog nespremnosti za uslugu...
kween

#8820 Re: BHTelecom All About

Post by kween »

ja sam prosle sedm presla s ultre na mini 15..
u startu na provjeri racuna mi je bilo 1,80 , danas kad sam pitala kako ne znaju cekaj racun .
jel ovaj info 1444 besplatan poziv ?
juce zvala naj broj cijeli dan nije bio tel uz mene ,samo navece to i poslje provjerim skinulo 1,50 kako neam pojma..opet kaze cekaj racun
reko jel se placa prijava gprs radi mob interneta kao ne samo usluga kontam da nije to ..
kolko treba da prodje kad nazoves pricas pa da provjeris racun ...jel sutra stvarno stanje ? vidim da nije tih narednih par min..meni se nabralo nesto svega
jedino kazu da ce taj kredit sto je osto na aultri umanjit na racunu
Adi-g

#8821 Re: BHTelecom All About

Post by Adi-g »

kween wrote:ja sam prosle sedm presla s ultre na mini 15..
u startu na provjeri racuna mi je bilo 1,80 , danas kad sam pitala kako ne znaju cekaj racun .
jel ovaj info 1444 besplatan poziv ?
juce zvala naj broj cijeli dan nije bio tel uz mene ,samo navece to i poslje provjerim skinulo 1,50 kako neam pojma..opet kaze cekaj racun
reko jel se placa prijava gprs radi mob interneta kao ne samo usluga kontam da nije to ..
kolko treba da prodje kad nazoves pricas pa da provjeris racun ...jel sutra stvarno stanje ? vidim da nije tih narednih par min..meni se nabralo nesto svega
jedino kazu da ce taj kredit sto je osto na aultri umanjit na racunu
Registruj se na
http://www.bhmobile.ba/portal/index
i imat ces uvid u listu poziva, koristenja interneta i sl...
Revolucionar ★

#8822 Re: BHTelecom All About

Post by Revolucionar ★ »

Za ovaj studentplus, je li se mora preci sa ultre na postpaid ?
kween

#8823 Re: BHTelecom All About

Post by kween »

@ adi hvala puno

vidjela sam u cemu je fol ...sve je ok sms i to al sto se poziva tice
5,5 km mi je skinuto i to prema NAJ broju po pozovu sve po 1,5 km , 1,80 km pa kako to ?! djevojka na salteru mi je sama registrovala 2 naj broja koja sam i prije koristila a cijena je bila 0,06 plus pdv tj 0,7 samo uspostava poziva , po ovom ovde to uopce ne fercera znaci katastrofa kako je to moguce..
dok sam bila na ultri sto se vidi i na listi to je bilo 0,7 kako i treba jer sam presla od 8,11. a lista je od pocetka mjeseca , a od od 8. pa do danas sve 1,5 km , 2km poziv prema naj broju
nino90

#8824 Re: BHTelecom All About

Post by nino90 »

provjeri naj broj
moguce da ti nije un ijela ili unijela pogresan broj
kween

#8825 Re: BHTelecom All About

Post by kween »

a moguce da me nije dobro informisala..
na ultri kad se aktivira ultra fun tarifa -prica ,vako nesto pricas za 0.07 pf kolko hoces za taj iznos samo uspostava poziva 0,06 plus pdv..znaci il 3 min il 30 isto.. il sat..= 0.07...poruke 0,05 mislim
ja sam to pitala kaze jeste tako ..a citajuci vidim da ovde nije to fol (iako sam pitala) ovde se obracunava tarifa na br kao i ostale kolko minuta s tim kao 50% jeftnije za ta 2 br .. znaci ako je 5km lupam ..za naj ce bit 2,5km
a kako mogu provjerit jel mi naj br unesen jel opet na 1444 mislim ako neko zna,..mogu da potrazim
Locked