Sto mene niko nikad nije ranio?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
Alkos
#8801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nikad niko nevin ne nastrada u ovim oružanim sukobima i obračunima, pogotovo u gluho doba noci. Istina, zna se ponekad desiti da nevin najebe, ali to je rijetkost (izuzetak: kada puca mali Delalic). Sta zelim reci - nek se pobiju izmedju sebe, ko ih jebe!!
Last edited by Alkos on 14/06/2011 16:08, edited 2 times in total.
- glade
#8802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ispravljeno... Do menerashtiman wrote:lijevo ili desnoglade wrote:Posto se ocigledno mora crtat...
http://i54.klix.com/2wfnz3a.jpg
Dodatno objasnjenje: desno su uslovi u zatvorima na zapadu cemu mi tezimo, a desno onakvi kakvi bi trebali biti.
-
Max Bunker
#8803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Slazem se drug ali nas je problem u tome, sto je nasa vlast poletila da potpise niz konvencija, pije nego smo drustveno evoluirali. Do trenutka drustvene evolucije ( ili revolucije ) a pogotovo u jednom postkonfliktnom drustvu, kao sto je nase, moraju da budu stroziji zakoni da se korov iskorijeni.glade wrote:Posto se ocigledno mora crtat...
Dodatno objasnjenje: lijevo su uslovi u zatvorima na zapadu cemu mi tezimo, a desno onakvi kakvi bi trebali biti.
Pored toga, imas lose tuzioce i policajce, koji su ili isprepadani ili nepodobni da obavljaju tu duznost ili demoralisani.
A sto se tice zatvora u Zenici, zatvorenici su zasticeni vrsta.
- Urban B.
#8804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Alkos wrote:Nikad niko nevin ne nastrada u ovim oružanim sukobima i obračunima, pogotovo u gluho doba noci. Istina, zna se ponekad desiti da nevin najebe, ali to je rijetkost (izuzetak: kada puca mali Delalic). Sta zelim reci - nek se pobiju izmedju sebe, ko ih jebe!!
to si upravu 100%,nijedna od posljednjih pucnjava nije bila u fazonu "ša me gledaš" i rokaj,nego je uvjek neko nekom ostao duzan i metak u koljeno!
- JThomas
#8805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
vjerovatno zato jedan gaši dobija batine iz dana u dan u zenici. daj ba.
tamo je i više nego dovoljno loše, ali ljudi opet izlaze još gori nego što su ušli i vraćaju se krivičnim djelima.
tamo je i više nego dovoljno loše, ali ljudi opet izlaze još gori nego što su ušli i vraćaju se krivičnim djelima.
-
Max Bunker
#8806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A mislis ti, da on nije dobio batine iz razloga da bi presao na zasticeno odjeljenje ( tj. odjeljenje gdje imaju poseban sistem nadzora iz razloga sto u drugim odjeljenjima im neko prijeti ) ?JThomas wrote:vjerovatno zato jedan gaši dobija batine iz dana u dan u zenici. daj ba.
Kada sam bio tamo u posjeti zatvoru, glavni problem je oko broja vaspitaca.
-
Gray
#8807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zato bi trebalo uvesti stepenovanje kazne, za svako naredno ponavljanje djela ti se kazna povećava, kada ponoviš djelo jedno kazna se uduplava, kada ga ponoviš naredni out utrostručuje itd.
-
Alkos
#8808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Upravo, zato nek' se popucaju izmedju sebe, jebe mi se, samo nek nevini ne stradaju!!Urban B. wrote:Alkos wrote:Nikad niko nevin ne nastrada u ovim oružanim sukobima i obračunima, pogotovo u gluho doba noci. Istina, zna se ponekad desiti da nevin najebe, ali to je rijetkost (izuzetak: kada puca mali Delalic). Sta zelim reci - nek se pobiju izmedju sebe, ko ih jebe!!
to si upravu 100%,nijedna od posljednjih pucnjava nije bila u fazonu "ša me gledaš" i rokaj,nego je uvjek neko nekom ostao duzan i metak u koljeno!
-
BadBoy
#8809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Max Bunker wrote:Slazem se drug ali nas je problem u tome, sto je nasa vlast poletila da potpise niz konvencija, pije nego smo drustveno evoluirali. Do trenutka drustvene evolucije ( ili revolucije ) a pogotovo u jednom postkonfliktnom drustvu, kao sto je nase, moraju da budu stroziji zakoni da se korov iskorijeni.glade wrote:Posto se ocigledno mora crtat...
Dodatno objasnjenje: lijevo su uslovi u zatvorima na zapadu cemu mi tezimo, a desno onakvi kakvi bi trebali biti.
Pored toga, imas lose tuzioce i policajce, koji su ili isprepadani ili nepodobni da obavljaju tu duznost ili demoralisani.
A sto se tice zatvora u Zenici, zatvorenici su zasticeni vrsta.
-
Alfa159-1.7Turbo
#8810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ko god misli da je u KPZ-u Zenica udobno i dobro, neka barem jedan dan tamo udje, pa ce vidjeti kako je..kakvi su uslovi..pogotvo u odjelu kojeg zovu "zatvor unutar zatvora"...Bolje upuceni znaju o cemu pricam
!
Jednostavno, osobe koje nikada nisu usle u zatvor, nemaju pojma kako je makar jedan dan provesti u zatvoru!
Naravno, ja uslove u KPZ-u Ze ne bi ni poboljsavao, daleko od toga da mislim da zatvorenici trebaju imati hotelski smjestaj!
P.S. Da ko ne misli, nisam robijas!Heheheh!
Jednostavno, osobe koje nikada nisu usle u zatvor, nemaju pojma kako je makar jedan dan provesti u zatvoru!
Naravno, ja uslove u KPZ-u Ze ne bi ni poboljsavao, daleko od toga da mislim da zatvorenici trebaju imati hotelski smjestaj!
- kokuz_sa
#8811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
najudobnije je onim cim se udje desno zgrada tj paviljon..soba za dvojicu,tv,tepih..ma ljepotaAlfa159-1.7Turbo wrote:Ko god misli da je u KPZ-u Zenica udobno i dobro, neka barem jedan dan tamo udje, pa ce vidjeti kako je..kakvi su uslovi..pogotvo u odjelu kojeg zovu "zatvor unutar zatvora"...Bolje upuceni znaju o cemu pricam!
al zato treba zaradit da se tu dodje..jedno da gulis oko 20god
a zatvor unutar zatvora..nema grijanja zimi ni ljeti..beton sami..kreveti oni iz titinog doba..
samice su bas one kao iz filmova..krevet i uz krevet cucavac...ono celija 2x1.5mt
ko je gledao seriju OZ..onaj zatvor za zenicu je hotel s 5 zvijezda..ili serija zakon brace..mislim da bi nasi zatvorenici jako voljeli da su im onakvi uslovi
- kokuz_sa
#8812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110615054
Sarajevo: Tramvaj udario ženu kod Elektroprivrede
ovaj gras nije normalan..opet tramvaj udario pjesaka
- karanana
#8813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma pjesaci su katastrofa na onim tramvajskim prelazima. dobro ovoga nema i vise kako iskacu i ne gledaju.
- smoki_choko
#8814 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jest krenulo ove grasovce, udri svakog pjesaka kojeg stignes

- O'zone
- Globalni moderator
#8815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sad kad vidiš tramvaj zalegni iza prvog zaklona i čekaj da prođe nije sa sa njima za..jebavati

U GRAS-u rade meteopate moramo biti pažljiviji kad su promjene vremenaKobilić: Vrijeme utječe na vozače
GRAS-ov autobus zabio se prošle sedmice u kioske u Bolničkoj ulici
Nije tačno da je 80 posto vozila neispravno, kazao Kobilić
Kad god se posljednjih godina spominjao GRAS, neispravnost i starost vozila, kašnjenje plaća..., to se uzimalo s rezervom i dozom nepovjerenja. Uvijek je ostajao upitnik - istina ili ne. Naravno, nije se mnogo niti direktno ticalo putnika kojima je jedino stalo da se sigurno i ugodno prevoze.
Ljudski faktor
No, nekontrolirano kretanje autobusa u rikverc kod Medicinskog fakulteta prošle sedmice i srušena dva kioska zabrinuli su desetine hiljada GRAS-ovih putnika. Na novu brigu čekali su samo nekoliko dana! Tramvaj je udario pješaka kod Remize! Stvarnu zabrinutost građani su osjetili dan-dva nakon toga, kada žuti autobus ponovo "ostaje bez kočnica". Ovaj put zabio se i srušio autobusko stajalište u ulici Hamdije Čemerlića!?
Prije tri mjeseca bivši GRAS-ov sindikalista Hajrudin Papić za naš list izjavio je da je "80 posto autobusa i minibusa neispravno". Neispravni su, rekao je tada, upravljači, kočnice...
No, Ajdin Kobilić, v. d. direktora preduzeća, kazao je jučer za "Avaz" da uzrok prošlosedmičnih nezgoda nije tehnička neispravnost vozila, nego ljudski faktor.
- Činjenica je da je u posljednje vrijeme mnogo udesa te da vrijeme i klimatske promjene utječu na koncentraciju vozača i učesnika u saobraćaju. Dakle, u ovom periodu su izražene promjene pritiska, pa vozačima i drugim učesnicima u saobraćaju opada koncentracija. Hvala Bogu da to do sada nije dovelo do povreda ljudi u našim vozilima - kazao je Kobilić.
Stručna lica
Što se tiče ispravnosti, istakao je da "nije tačno da je 80 posto vozila neispravno".
- To govorim kao rukovodno lice! Samo stručno, sposobno i lice koje posjeduje uređaje može potvrditi tehničku ispravnost vozila. Ti su ljudi položili državni ispit i svojim parafom potvrđuju da je neko vozilo tehnički ispravno, a vozač nije kompetentan, a nema ni uređaja - kazao je Kobilić.
Neispravna vozila i nekvalitetni rezervni dijelovi
Enes Dizdarević iz Sindikata vozača GRAS-a rekao nam je da su razlozi nesreća neispravnost vozila i nekvalitetni rezervni dijelovi.
- Osim toga, vozači su pod stalnim pritiscima. Kada je u pitanju slučaj u Bolničkoj ulici, vozilo je novo, ali je zakazala elektronika pa je otkazao kočioni sistem. Nije bila greška vozača - rekao je Dizdarević.
- boogy
#8816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jel zna neko kakva je ono sinoć bila eksplozija? Ja sam u Novom Sarajevu i čula se poprilično.
-
The Realist
#8817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ovdje se slažem. Ako tramvaj nije udario pješaka koji je prelazio šine na za to predviđenom mjestu i još mu bilo zeleno, onda ne znam koliko su krivi vozači tramvaja. Hebemu, ne može skrenuti nigdje, a ljudi bi tu morali više paziti.karanana wrote:ma pjesaci su katastrofa na onim tramvajskim prelazima. dobro ovoga nema i vise kako iskacu i ne gledaju.
Autobusi su druga priča, ali tramvaji....
- O'zone
- Globalni moderator
#8818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Umro Ismet Durak, povrijeđeni na tramvajskom stajalištu
Durak je u Klinički centar bio dovezen sa povredama glave, opasnim po život
U saobraćajnoj nesreći koja se jutroc dogodila u 11.10 sati u blizini zgrade Elektroprivrede u Sarajevu, tramvaj je udario pješakinju, potvrđeno nam je u MUP-u Kantona Sarajevo. Pješakinja je prebačena u Klinički centar. Uviđaj je u toku.
Pješak Ismet Durak (74) iz Sarajeva koji je teže povrijeđen u saobraćajnoj nesreći 9. juna na tramvajskom stajalištu Remiza u Sarajevu, prekjučer je u 13.15 sati umro na Odjelu intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju, potvrdila nam je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Durak je u Klinički centar bio dovezen sa povredama glave, opasnim po život. Nesreća u kojoj je Durak povrijeđen dogodila se na tramvajskoj pruzi u ulici Bulevar Meše Selimovića, općina Novi Grad Sarajevo, kada ga je tramvaj koji je saobraćao na relaciji Baščaršija-Ilidža udario i oborio na plato tramvasjskog stajališta.
-
zonbirile
#8819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
--------------------------------The Realist wrote:Ovdje se slažem. Ako tramvaj nije udario pješaka koji je prelazio šine na za to predviđenom mjestu i još mu bilo zeleno, onda ne znam koliko su krivi vozači tramvaja. Hebemu, ne može skrenuti nigdje, a ljudi bi tu morali više paziti.karanana wrote:ma pjesaci su katastrofa na onim tramvajskim prelazima. dobro ovoga nema i vise kako iskacu i ne gledaju.
pa i jeste problem u pažnji,jadni preskaću šine da ih ne ubije lektrika.
-
Dialer
#8820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kuda si krenula gospodjo? Boze sacuvaj!
- DoradO
#8821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
..bio sam danas sa njim, premjestili su ga na terakalnu, dobro je hvala Bogu, raspolozenrashtiman wrote:Zna li ko stanje Vedada?
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#8822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
DoradO wrote:..bio sam danas sa njim, premjestili su ga na terakalnu, dobro je hvala Bogu, raspolozenrashtiman wrote:Zna li ko stanje Vedada?, ceka da vide pomjera li se taj metak od kicme pa da ga mogu izvaditi, ostale dvije rane za sada odlicno zacjeluju... sta reci, nedo Bog nikome
- smoki_choko
#8823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ipak je nije udario, poletila zena da pretrci cestu i zapela za trotoar i skrhala se tik pred tramvaj koji je uspio zakociti na vrijemekokuz_sa wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110615054
- vjesticanametli
#8824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zonbirile wrote:--------------------------------The Realist wrote:Ovdje se slažem. Ako tramvaj nije udario pješaka koji je prelazio šine na za to predviđenom mjestu i još mu bilo zeleno, onda ne znam koliko su krivi vozači tramvaja. Hebemu, ne može skrenuti nigdje, a ljudi bi tu morali više paziti.karanana wrote:ma pjesaci su katastrofa na onim tramvajskim prelazima. dobro ovoga nema i vise kako iskacu i ne gledaju.
pa i jeste problem u pažnji,jadni preskaću šine da ih ne ubije lektrika.
- GAU8
#8825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne bi vala ni malo pjesacke kulture bilo na odmet.smoki_choko wrote:ipak je nije udario, poletila zena da pretrci cestu i zapela za trotoar i skrhala se tik pred tramvaj koji je uspio zakociti na vrijemekokuz_sa wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110615054
Non stop samo kukamo na vozace.