http://www.balkandownload.org/topic/49849-franz-kafka/KenCo wrote: trazim nas jezik, ali hvala u svakom slucaju.
Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- Boateng
#8801 Re: Šta trenutno čitate?
-
KenCo
#8802 Re: Šta trenutno čitate?
Boateng wrote:http://www.balkandownload.org/topic/49849-franz-kafka/KenCo wrote: trazim nas jezik, ali hvala u svakom slucaju.
- Tesla10
#8803 Re: Šta trenutno čitate?
Je li neko čitao knjige od Ibrahima Pašića? Uzeo sam njegovu knjigu "Mile i Moštre" pa me zanima vaše mišljenje.
- Tabhana
#8804 Re: Šta trenutno čitate?
Jesam, Kulin i Prijezda, a imam i njegovu drugu Predslavenski korijeni Bošnjaka. Knjige su izuzetno teške za čitati, uvidjeti ćeš to i sam. On ima neku svoju teoriju, istražuje čovjek, piše knjige, uglavnom trudi se i to je za svaku pohvalu.Tesla10 wrote:Je li neko čitao knjige od Ibrahima Pašića? Uzeo sam njegovu knjigu "Mile i Moštre" pa me zanima vaše mišljenje.
- Tesla10
#8805 Re: Šta trenutno čitate?
Koliko je tačan? Nadam se da ne ide u krajnost sa svojim knjigama i da nije mitoman kao ona budala Deretić...
- Tabhana
#8806 Re: Šta trenutno čitate?
Uvijek kada kupuješ knjige koje imaju veze sa historijom, otvoriš je i pročitaš recezente. Prije toga pročitaš biografiju autora.
- Tesla10
#8807 Re: Šta trenutno čitate?
Uvijek to radim, ali i među recenzentima ti imaš raznih "profila". Čak ni biografija nije toliko pouzdana jer danas ljudi za pare rade svašta. Al' evo vidim da je i Besim Spahić među recenzentima, a znam da je on genijalac
. Hvala što si mi pomogao
.
- Rockefeller
#8809 Re: Šta trenutno čitate?
"Istočni Diwan" Dževad Karahasan
- ExNihilo
#8810 Re: Šta trenutno čitate?
Tesla10 wrote:Uvijek to radim, ali i među recenzentima ti imaš raznih "profila". Čak ni biografija nije toliko pouzdana jer danas ljudi za pare rade svašta. Al' evo vidim da je i Besim Spahić među recenzentima, a znam da je on genijalac. Hvala što si mi pomogao
.

- Tesla10
#8811 Re: Šta trenutno čitate?
Šta to Spahić nije vjerodostojan
? Pomozi mi ako možeš...
- ExNihilo
#8812 Re: Šta trenutno čitate?
Besim je šarlatan i budaletina.
- dobar osjecaj
#8813 Re: Šta trenutno čitate?
Tesko mogu zamisliti da ista kvalitetno radi. Svi moji poznanici koji su pokusali ostvariti saradnju s njim su bili razocarani. Kazu da uvijek radi/pise/govori samo ono sto on zeli (uglavnom iste stvari) bez obzira kakav zadatak da su mu postavili i za sta je placen. Nikome ne pada na pamet da ga ponovo angazuje.ExNihilo wrote:Besim je šarlatan i budaletina.
- Tesla10
#8814 Re: Šta trenutno čitate?
Čovjeka ne znam toliko, tako da ne mogu znati šta je istina dok ne sjednem sa njim i ne porazgovaram jedno dva-tri sata.
- ExNihilo
#8815 Re: Šta trenutno čitate?
A da je genijalac, to možeš zaključiti i bez priče? 
- Tesla10
#8816 Re: Šta trenutno čitate?
Pročitao sam neke njegove članke, pa čak i neke knjige koje je izdao, i mogu da kažem kako je sve to fenomenalno. Čovjek opet ima mnogo iskustva, što na ovim prostorima, što na zapadu, što na istoku.
Ne moraš nekoga baš odlično poznavati da bi znao da je genijalac, ili nešto blizu tome. Evo recimo sumnjam da je iko sa ovog foruma uživo vidio Miroslava Krležu, međutim za Miroslava se zna da je bio i ostao velikan, genije usuđujem se da kažem.
Ne moraš nekoga baš odlično poznavati da bi znao da je genijalac, ili nešto blizu tome. Evo recimo sumnjam da je iko sa ovog foruma uživo vidio Miroslava Krležu, međutim za Miroslava se zna da je bio i ostao velikan, genije usuđujem se da kažem.
- ExNihilo
#8817 Re: Šta trenutno čitate?
Besim, Krleža, sve je to u pet deka.
Ako na bazi lika i djela možeš procijeniti da je neko genije, onda to svakako možeš i za budalu.
Svako ko ima gram mozga, shvatit će da je Besim, also known as bolesna opširnost, notorna budaletina, ako pogleda makar jedan njegov video. Svaka daljnja interakcija s njegovim likom i djelom samo može jačati tu impresiju. Ne radi se o tome da li je Besim genije, već da li je samo šarlatan ili je šarlatan koji treba ljekarski nadzor.
Ako na bazi lika i djela možeš procijeniti da je neko genije, onda to svakako možeš i za budalu.
Svako ko ima gram mozga, shvatit će da je Besim, also known as bolesna opširnost, notorna budaletina, ako pogleda makar jedan njegov video. Svaka daljnja interakcija s njegovim likom i djelom samo može jačati tu impresiju. Ne radi se o tome da li je Besim genije, već da li je samo šarlatan ili je šarlatan koji treba ljekarski nadzor.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8818 Re: Šta trenutno čitate?
lik je shvatio neku istinu koju ne moze prenijeti drugima
stalno vrti istu pricu zato sto se u bosni uvijek vrti ista šuplja
nismo ni jote napredovali otkada se on vratio ima 15 god
ima finih knjiga i misli
na prezentaciji bi se moglo poraditi
moze se reci da je puko cujem i da je penzionisan
stalno vrti istu pricu zato sto se u bosni uvijek vrti ista šuplja
nismo ni jote napredovali otkada se on vratio ima 15 god
ima finih knjiga i misli
na prezentaciji bi se moglo poraditi
moze se reci da je puko cujem i da je penzionisan
- Tesla10
#8819 Re: Šta trenutno čitate?
Nisi me shvatio baš najbolje ali dobro, ne želim ban popiti zvog skretanja sa temeExNihilo wrote:Besim, Krleža, sve je to u pet deka.![]()
- dobar osjecaj
#8820 Re: Šta trenutno čitate?
Ti si veoma mlad i imas pravo da budes odusevljen ljudima dok ne stvoris potpuniju i vlastitu sliku. Citaj, razmisljaj, uzivaj u onome sto mislis da je genijalno i rasti dalje i razvijaj se. Nije lose biti odusevljen i vjerovati da je neko genijalanTesla10 wrote:Nisi me shvatio baš najbolje ali dobro, ne želim ban popiti zvog skretanja sa temeExNihilo wrote:Besim, Krleža, sve je to u pet deka.![]()
Svako ko ima gram mozga, shvatit će da je Besim, also known as bolesna opširnost, notorna budaletina, ako pogleda makar jedan njegov video. Svaka daljnja interakcija s njegovim likom i djelom samo može jačati tu impresiju. Ne radi se o tome da li je Besim genije, već da li je samo šarlatan ili je šarlatan koji treba ljekarski nadzor..
- Tesla10
#8821 Re: Šta trenutno čitate?
Ja sam stvorio svoju vlastitu sliku, i to što sam mlad (20 godina) ne znači da nisam u pravu
. Ne vjerujem da je Besim budala, ali poštujem tuđe mišljenje koje kaže da jest.
To je to, ne želim dobiti ban zbog skretanja sa teme.
- dobar osjecaj
#8822 Re: Šta trenutno čitate?
Nemam nista protiv tvoje mladosti niti je opisujem kao nuzni put do gresaka u percepciji. Tvoja mladost je prelijepa i uzivaj u svemu sto ti nudi.Tesla10 wrote:Ja sam stvorio svoju vlastitu sliku, i to što sam mlad (20 godina) ne znači da nisam u pravu. Ne vjerujem da je Besim budala, ali poštujem tuđe mišljenje koje kaže da jest.
- Tesla10
#8823 Re: Šta trenutno čitate?
Hvala ti, i ja tebe cijenim da znaš
.
-
Juliuscezar
#8824 Re: Šta trenutno čitate?
izgleda da cu citat pomalo Krstaski ratovi u ocima Arapa, Amin Maluf
-
doktor78
#8825 Re: Šta trenutno čitate?
Joj,ja došao do pola i odustao. Nisam više mogao upratiti ko je s kim, a ko protiv koga.bhnapoleon1 wrote:izgleda da cu citat pomalo Krstaski ratovi u ocima Arapa, Amin Maluf