Milion ljudi je napustilo Bosnu i Hercegovinu.Maraschino wrote:Pametni, sa ove distance to tako izgleda ali u ono vrijeme dvoje rade ''nema razloga da se ide bilo gdje''.espn wrote:
Jest nimalo logična odluka otić iz zemlje razrušene ratom. Isto ko sad u Siriji.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
espn
#8801 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Edin H.
#8802 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nepotizma i stela je bilo u BiH i prije rata, samo su ga ovi digli na desetu.
- mirsek
#8803 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa vi ste po meni bili hrabriji od nas danas sto hocemo da idemo. 98 je jos uvijek bilo optimizma da ce se BIH vratiti onoj od prije rata. A i bilo je donacija i para.Maraschino wrote:Pametni, sa ove distance to tako izgleda ali u ono vrijeme dvoje rade ''nema razloga da se ide bilo gdje''.espn wrote:
Jest nimalo logična odluka otić iz zemlje razrušene ratom. Isto ko sad u Siriji.
Fakat sta vas je natjeralo da idete ?
- tuzlak1212
#8804 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I to nezadovoljstvo ispoljavat njemu na licnoj osnovi, nazivat ga mazohistom i ludim oportunistom??? Ovo je cisto istresanje kompleksa, ako vama misljenje jednog forumasa smeta to je do vasmirsek wrote:Odlicno, hocemo i mi drugi da se izborimo, smijemo li biti nezadovoljni sa stanjem u BIH dok se to ne desi ?tuzlak1212 wrote:Ja ne shvatam koji je ovo nivo zavisti i skrivene mrznje u pitanju, level up klixovom forumu...
Cuj molim te lijepo covjek se zbrino za sebe i kaze lijepo mu u Bosni al kome nije nek pokusa dje drugo, i hajmo ga lincovat jer mu je lijepo u Bosni i izborio se sebi za LUKSUZ da ispostuje zivotnu sentimentalnost.
A bravo vama na zavisti koju ovdje iznosite
- Maraschino
#8805 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nije bas milion poslije rata ali u svakom slucaju brzo su reagovali i popravili svoj zivot.espn wrote:
Milion ljudi je napustilo Bosnu i Hercegovinu.
Ja sam imao dobar posao i prije rata a zena med.radnik ali smo najvise razmisljali radi buducnosti djece. Mogli smo mi dole plivati prosjecno za te standarde ali djeci ne bi mogao pruziti sto danas imaju.
- Edin H.
#8806 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno da se ne odnosi na @mirseka, ali jeste nekakva agresija zavladala forumom cim se neko ne slaze sa misljenjem nekog forumasa.tuzlak1212 wrote:I to nezadovoljstvo ispoljavat njemu na licnoj osnovi, nazivat ga mazohistom i ludim oportunistom??? Ovo je cisto istresanje kompleksa, ako vama misljenje jednog forumasa smeta to je do vasmirsek wrote:Odlicno, hocemo i mi drugi da se izborimo, smijemo li biti nezadovoljni sa stanjem u BIH dok se to ne desi ?tuzlak1212 wrote:Ja ne shvatam koji je ovo nivo zavisti i skrivene mrznje u pitanju, level up klixovom forumu...
Cuj molim te lijepo covjek se zbrino za sebe i kaze lijepo mu u Bosni al kome nije nek pokusa dje drugo, i hajmo ga lincovat jer mu je lijepo u Bosni i izborio se sebi za LUKSUZ da ispostuje zivotnu sentimentalnost.
Ne znam da li je to odraz trenutnog stanja u drustvu.
- pustopoljina
#8807 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma moze, al' u sebi.mirsek wrote:Odlicno, hocemo i mi drugi da se izborimo, smijemo li biti nezadovoljni sa stanjem u BIH dok se to ne desi ?tuzlak1212 wrote:Ja ne shvatam koji je ovo nivo zavisti i skrivene mrznje u pitanju, level up klixovom forumu...
- pustopoljina
#8808 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemoj samo biti jedan od onih sto 20 godina kukaju i hoce da odu, a ni prstom ne mrdaju da se sta desi.
- mirsek
#8809 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Misljenje fula temu a ponavlja se. Meni ne smeta toliko ali nije relevantno za neciji odlazak jer vecina ne ide jer im se ne svidja BIH kao takva vec citav sistem i/ili ekonomska situacija.tuzlak1212 wrote: I to nezadovoljstvo ispoljavat njemu na licnoj osnovi, nazivat ga mazohistom i ludim oportunistom??? Ovo je cisto istresanje kompleksa, ako vama misljenje jednog forumasa smeta to je do vas
- Maraschino
#8810 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovo si dobro napisao.mirsek wrote: Pa vi ste po meni bili hrabriji od nas danas sto hocemo da idemo. 98 je jos uvijek bilo optimizma da ce se BIH vratiti onoj od prije rata. A i bilo je donacija i para.
Fakat sta vas je natjeralo da idete ?
Imao sam prijatelje koji su radili za razne medj.organizacije i oni su se podsmjehivali na nasu odluku. Vjeruj da mi ih i danas zao kada ih sretnem. Totalno propali.
Tada je svako jutro donosilo neko dobro. Cak sam razmisljao, sta mi ovo sve treba pa moglo se i dole hljeba jesti medjutim, od 2006.god. sve je stagniralo ili napreduje brzinom puza. Sada svaki dan crnjak da ih ne mozemo polijepiti ovdje po forumu.
-
espn
#8811 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa nije ovo neka nebitna tema, ipak raspravljamo o životima nas i naše djece. Normalno da će biti agresije kad neko govori nebo je ljubičasto, a ti vidiš svojim očima kakvo je.Edin H. wrote: Naravno da se ne odnosi na @mirseka, ali jeste nekakva agresija zavladala forumom cim se neko ne slaze sa misljenjem nekog forumasa.
Ne znam da li je to odraz trenutnog stanja u drustvu.
- Maraschino
#8812 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Laku noc i svako dobro vam zelim.
- mirsek
#8813 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vec sam narucio hörnchen iz Minhena i maxi king na akciji, 1.10 eura 3 komada od izvidnice.pustopoljina wrote:Nemoj samo biti jedan od onih sto 20 godina kukaju i hoce da odu, a ni prstom ne mrdaju da se sta desi.
- mirsek
#8814 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
LNMaraschino wrote:Laku noc i svako dobro vam zelim.
- pustopoljina
#8815 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sretno!mirsek wrote:Vec sam narucio hörnchen iz Minhena i maxi king na akciji, 1.10 eura 3 komada od izvidnice.pustopoljina wrote:Nemoj samo biti jedan od onih sto 20 godina kukaju i hoce da odu, a ni prstom ne mrdaju da se sta desi.
Laku noc!
- mirsek
#8816 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hvala,pustopoljina wrote:Sretno!mirsek wrote:Vec sam narucio hörnchen iz Minhena i maxi king na akciji, 1.10 eura 3 komada od izvidnice.pustopoljina wrote:Nemoj samo biti jedan od onih sto 20 godina kukaju i hoce da odu, a ni prstom ne mrdaju da se sta desi.
Laku noc!
Laku noc
- HAVANA
#8817 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bloo duso dragaaa,kafica,hajmo na nogice lagane.Nemoj zakasnit.Sace sedam.

- HAVANA
#8818 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Od sada ti pisi za mene Ti to kratko i jasno srocis.pustopoljina wrote: Ma ne fula...ovdje se zna stvoriti kriticna masa, da nisi iz bosne, pomislio bi covjek egzodus poceo...bas se zna ucrnjaciti...al' haj to...crno je...nije da nije.
Al' onda pocnu neke idealizacije inozemstva...neki nektar...mana...nema stradanja na cesti nema pogresnih dijagnoza, korupcije, kriminala, nepravde, diskriminacije..jok...to samo u bosni ima. Onda se javi...jer je bio, vidio...
Ne moze on sa 48 isto pisati i misliti kao ti...tebe od 28...30...ti si u drugom filmu. Samo ti idi svojim putem i stvaraj svoju zivotnu filozofiju, nemoj da pod starost zalis za propustenim prilikama.
- HAVANA
#8819 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A teletina dobra.A i bosanci divni.Zubari jeftini.
Haj zdrao,odo sta para namotat. 
-
Zizi505
#8820 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
tuzlak1212 wrote:I to nezadovoljstvo ispoljavat njemu na licnoj osnovi, nazivat ga mazohistom i ludim oportunistom??? Ovo je cisto istresanje kompleksa, ako vama misljenje jednog forumasa smeta to je do vasmirsek wrote:Odlicno, hocemo i mi drugi da se izborimo, smijemo li biti nezadovoljni sa stanjem u BIH dok se to ne desi ?tuzlak1212 wrote:Ja ne shvatam koji je ovo nivo zavisti i skrivene mrznje u pitanju, level up klixovom forumu...
Oholost i zavist vrišti iz postova, pogotovo kod moderatorice koja bi ovdje trebala biti primjer kulture dijaloga.
Zamisli čovjeka huljom nazvati
- uglavnomja
#8821 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
zizi505 wrote:tuzlak1212 wrote:I to nezadovoljstvo ispoljavat njemu na licnoj osnovi, nazivat ga mazohistom i ludim oportunistom??? Ovo je cisto istresanje kompleksa, ako vama misljenje jednog forumasa smeta to je do vasmirsek wrote: Odlicno, hocemo i mi drugi da se izborimo, smijemo li biti nezadovoljni sa stanjem u BIH dok se to ne desi ?![]()
Oholost i zavist vrišti iz postova, pogotovo kod moderatorice koja bi ovdje trebala biti primjer kulture dijaloga.
Zamisli čovjeka huljom nazvati
da se igram advokata, onako kako ja vidim taj post
hulja ilitiga huja je izraz za ljutnju, bijes ... uhvatila ga hu(l)ja zbog necega ...
cisto sumnjam da je nekoga nazvao huljom
a ono prodavac u lidlu je srednja klasa na zapadau
jeste ako mu/joj bracni drug ima bar 50% vecu platu od prosjeka pa su zajedno srednji
-
elcaliente
#8822 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dokle smo??? Jeste li kupili karte, san svi Bosanaca i Hercegovaca SR Njemacka otvorenih ruku zove a vi jos piskarate po forumu.
Pozurite dok jos ima manjka radnika po starackim domovima, nemojte da se popuni pa da onda bude "kasno Marko na Kosovo stize"
Pozurite dok jos ima manjka radnika po starackim domovima, nemojte da se popuni pa da onda bude "kasno Marko na Kosovo stize"
- konjislav
#8823 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To i jeste problem. Ljudi ovdje znaju da se moraju znati snslaziti, dok švabo ili amerikanac može imao sasvim pristojan život nekada i više od toga da je najveći tokmak i da se nimalo ne zna snaći. Ljudi upravo zbog toga saznanja ili znanja o toj činjenici žele da idu u te zemlje gdje se ne moraš znati snalaziti da bi živio. Bolje im tako i lakše. Ruku na srce i jeste bolje i lakše.Maraschino wrote:Ovo postaje smijesna tema. Cuj zavrse fakultete a ne mogu da plivaju. Pa kakvo je to obrazovanje i inteligencija ako se ne mozes snaci u svakoj situaciji?
Ja poznajem jedan sloj ''robota-ucenika'' koje drugi usmjeravaju da zavrse visoke skole. Oni nista u zivotu ne znaju raditi osim te uze specijalnosti i od toga zive jer ih je neko ubacio u te vode. Kod nas prvo moras nauciti da se snalazis a skola ti dodje kao nadogradnja. Takav smo dio svijeta.
Eh sada fazon je što neki to ovdje poriču ili izvrnu stvari, kao ti upravo ovim postom.
Ljudima je dosta borbe i snalaženja, to su radili u ratu i tada se nije imalo logično, ali više nije rat, a ekonomsko stanje u društvu isto. Dosta je toga ljudima, odoše gdje se ne moraju znati snalaziti, odlaze gdje može mozak na ispašu po čitav dan i da i dalje žive dobar život.
Treba imati u vidu da nije lako otići vani, u smislu da znaju ove gore stvari stranci i zato ne primaju svakoga, nego samo one koji im mogu doprinijeti ekonomiji i one kojih fali.
Pričati kako ovdje teče med i mlijeko, a većina bi sutra išla da može, nema puno smisla.
-
sumirprimus
#8824 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
fina rasprava sinoc bila vidim
ok neko ode i ne vrati se , neko se vrati, neko nikad i ne ode. tu smo da podijelimo razna iskustva, koga sta interesira odvagace i postupice opet po svom nahodjenju tako nekako jelte.
u svakom slucaju je bolje imat rezervnu varijantu.
p.s i ja sam mislio da je marascino na nekih par stotina metara od mene a on u njemackoj

ok neko ode i ne vrati se , neko se vrati, neko nikad i ne ode. tu smo da podijelimo razna iskustva, koga sta interesira odvagace i postupice opet po svom nahodjenju tako nekako jelte.
u svakom slucaju je bolje imat rezervnu varijantu.
p.s i ja sam mislio da je marascino na nekih par stotina metara od mene a on u njemackoj
-
sumirprimus
#8825 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
neko je napisao da je zivio i u njemackoj ili negdje u eu i u americi, i poslje vracanja u evropu je skontao ipak da je USA grejtist kantri . interesuje me zasto, koji su osnovni razlozi za takav stav?