Sirija vol. 2

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#8801 Re: Sirija vol. 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Em2r wrote:Usracu se od kurda vise.
:pisnuo: Imaš pravo, postaje bolesno više.
Arteta

#8802 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

Grean wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Grean wrote:
Ko drzi tu Salmu, posto je rijec terorist postala poput kurave i izgubila je svaku tezinu pretjeranom upotrebom?

Koga napadaju Rusi tu, IS, FSA ili neku drugu grupu, posto ne vjerujem da se ovo "teroristi" u ovom slucaju odosi na bilo koju siitsku miliciju ukljucenu u sukob.
Mislim da je najveća nepoznanica tu tko je FSA t.j. dali to postoji.
Pa recimo da je najbitnije da postoji dio naroda koji se pobunio protiv pedesotogodisnje vladavine familije Assad i manjinskih Alavita a cisto sumnjam da su svi ti, koji zive na teritorijama oznacenim zelenom bojom na ovim ratnim kartama Sirije pristalice vehabizma, da su se svi kolektivno preobratili preko noci i postali silovatelji, djecoubice, koljaci, robovlasnici i sta se sve opravdano pripisuje prije svega pripadnicima IS-a a i Al Nusre. Isto tako je jasno da narod ne stoji iza te ideje pobune te grupe nikad ne bi prosle niti zazivjele na tim teritorijama.

Ono na sta ja reagujem a sto svakom zdrava pamet nalaze da reaguje je da se na forumu ovo predstavlja u crno bijelom svjetlu i da se svi ti ljudi svode pod teroriste. Kad se nema argumenata da su koljaci i krvnici, onda se od prorezimskog i rusofilskog dijela foruma servira prica o legitimnoj vladi u Damasku, istoj vladi koja je npr. decenijama u Libanonu instalira marionetske vlade, finansira paravojnu formaciju (koja je meni licno draga zbog otpora Izraelu ali je ipak paravojna ako cemo biti dosljedni i pricati o legitimitetu Damaska npr.), ubija nepodobne politicare do nezavisnosti Libanona pa do danasnjih dana.

Znaci cega meni fali u ovim komentarima je vise dosljednosti, manje floskula i etiketiranja svega sto nije na fonu onog cemu je neko naklonjen. etiketiranjem svih za zlocince se pravi kontraeftekat da i oni stvarni teroristi i ubice budu manje teroristi i manje ubice. Jednostavno obezvrijedjuje se znacenje te rijeci i svega sto ona predstavlja.

Moj stav je jednostavan, ne prizeljkujem da Asadovi oslobadjaju ili vladaju sunitima koji su protiv njega ali i obratno. Sasvim je jasno da je izmedju nih previse zle krvi i da je jedino rjesenje decentralizacija i podjela vlasti.
Slazem se u potpunosti s tobom.
Na jednoj strani je vladavina alawita, a na drugoj strani sumnjam da su sve vehabije.
Mlohavi

#8803 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

japin_mutapi wrote: fakat ... nego šta je ovo BL
bliski l-nešto???
Bezveze, niti sta gori nit' ih policija prevaspituje. Back to You, Syria. 8)

Samo da se i ja slozim s kolegom Grean. :oops:
Last edited by Mlohavi on 28/12/2015 19:58, edited 2 times in total.
Kikibombona

#8804 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Em2r wrote: Bice mapa u razmjeri jedan naprema ofrlje
A ne sere ti se od Asada, siitskih milicija, Iranaca, Rusa...?

A? :D
salik79

#8805 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:

Jok :mrgreen:
insomnia78

#8806 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:

Od njih mu se dogadjaju neke druge stvari :D
Kikibombona

#8807 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote: Jok :mrgreen:
Znao sam! :D

Inace, pobunjenici tvrde kako su Kurdi gadjali sami sebe u Efrinu kako bi opravdali agresiju i nasilje nad nemocnom i obespravljenom tzv. FSA. :lol: :lol:

Tvrde da Kurde Ameri guraju sa istoka a Rusi sa zapada. :lol: :lol:

Tvrde da u Efrin slijecu neke misteriozne ruske letjelice koje Kurdima dostavljaju oruzje. :lol: :lol:

I na kraju pozivaju Tursku da ih spasi od strasnog 'PKK'. :D

Mass flee for families of the leaders and members of the “Islamic State” of Arab and foreign nationalities from Manbej city and its countryside

http://www.syriahr.com/en/?p=41558

Bjez'te noge, usra vas guzica!

Insomnia
Od njih mu se dogadjaju neke druge stvari
Raspucava ga na sije? :lol:
Em2r

#8808 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Poslozile im se zvjezdane konstelacije, doslo njihovo vrijeme, dobro im ide ali sta pravis od njih superheroje, cuj ne smije niko u kvart da udje, za isilovce ne znam, a rusi ce preorat ionako, nece se imati gdje uci.
salik79

#8809 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Raspucava ga na sije? :lol:
Jok, to je moj fetis :mrgreen:
Em2r

#8810 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:

Od njih mu se dogadjaju neke druge stvari :D
Danas mi se od njihA povraca malo sam po twiteru surfo svega se nagledao ... jebem im svima mater sto meni ovo treba
Kikibombona

#8811 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Em2r wrote:Poslozile im se zvjezdane konstelacije, doslo njihovo vrijeme, dobro im ide ali sta pravis od njih superheroje, cuj ne smije niko u kvart da udje, za isilovce ne znam, a rusi ce preorat ionako, nece se imati gdje uci.
Pa jesam li ja kriv sto je situacija takva?

Jesu li pobunjenici ili SAA napredovali u Sejh Maksudu ili samo bombarduju sa distance?

Jesu li pobunjenici ostvarili ikakav napredak u kantonu Efrin?

Je li ISIL dobio ijednu jedinu bitku protiv Kurda?

Jesu li pobunjenici dobili ijednu jedinu bitku protiv Kurda?

Sta cu ja kada samo gube!
Em2r

#8812 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Kikibombona wrote:
Em2r wrote:Poslozile im se zvjezdane konstelacije, doslo njihovo vrijeme, dobro im ide ali sta pravis od njih superheroje, cuj ne smije niko u kvart da udje, za isilovce ne znam, a rusi ce preorat ionako, nece se imati gdje uci.
Pa jesam li ja kriv sto je situacija takva?

Jesu li pobunjenici ili SAA napredovali u Sejh Maksudu ili samo bombarduju sa distance?

Jesu li pobunjenici ostvarili ikakav napredak u kantonu Efrin?

Je li ISIL dobio ijednu jedinu bitku protiv Kurda?

Jesu li pobunjenici dobili ijednu jedinu bitku protiv Kurda?

Sta cu ja kada samo gube!
Polako Kikine, ureknut ces ih. Nisi ti kriv dobro je da je tako ali kazem ti... nisu oni brzi od metka.
Kikibombona

#8813 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Em2r wrote: Polako Kikine, ureknut ces ih. Nisi ti kriv dobro je da je tako ali kazem ti... nisu oni brzi od metka.
Pa ginu i oni, niko nije rekao...

Pobunjenici i ISIL se mogu nadati da ce Turci odraditi posao za njih, a Asad da ce pomoci Rusija i Iran. Sami su nesposobni uciniti bilo sta.
Mlohavi

#8814 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

SAA Reporter ‏@Syria_Protector
#BREAKING Field S: Troops of #SAA 7th and 5th Divisions start storming #Shikh_miskeen after Air strikes preface
Prc :lol:

Pravo se Turci sjebase rusenjem onog aviona...Da nije do toga doslo sad su mogli iz zraka lupati ove sto predose Eufrat, jos bi to mozda sad islo i uz Asadov blagoslov.

Seems regime assault on Shayk Maskin city in southern #Syria failed - several tanks destroyed & 30+ dead #Assad-forces incl the commander
:(
Last edited by Mlohavi on 28/12/2015 20:37, edited 2 times in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#8815 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Kikibombona wrote:
Em2r wrote: Polako Kikine, ureknut ces ih. Nisi ti kriv dobro je da je tako ali kazem ti... nisu oni brzi od metka.

Pobunjenici i ISIL se mogu nadati da ce Turci odraditi posao za njih, a Asad da ce pomoci Rusija i Iran. Sami su nesposobni uciniti bilo sta.
...dok SDF ima samo podršku
Image
Em2r

#8816 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Bobi wrote:
Kikibombona wrote:

...dok SDF ima samo podršku
Image

Kakvo je ovo cudoviste! Za mene nema boljeg aviona od a10!!! Prvo te spici 30mm zvuk dodje za heftu.
Kikibombona

#8817 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
#BREAKING Field S: Troops of #SAA 7th and 5th Divisions start storming #Shikh_miskeen after Air strikes preface
Prc :lol:

Pravo se Turci sjebase rusenjem onog aviona...Da nije do toga doslo sad su mogli iz zraka lupati ove sto predose Eufrat, jos bi to mozda sad islo i uz Asadov blagoslov.
Rusenje aviona im je bila nevjerovatna greska. Ni sada ne mogu shvatiti zasto su to uradili.

Izbili su sebi neke adute iz ruku. I sto je najgore, doveli su se u poziciju da ovise o Amerima. Puno vise mogu dobiti kada su u poziciji da balansiraju izmedju Amerike i Rusije.

Samo da iz ocaja ne naprave neko vece sranje, pa da se ne zapali cijeli BI i svijet.

Bobi

Imaju pobunjenici podrsku u oruzju. Imaju onih TOW sistema na bacanje. Sjebali su sa njima planinu oklopa i sada su jos ljude njima poceli gadjati. Asad ima podrsku Rusije. Kurdi imaju podrsku americke avijacije. Svi imaju ponesto.

Evo Patkovih momaka iz Dzejs Suvar, orgijaju u okolini Azaza...

Sa ovog mjesta je tzv. FSA pozvala Dzejs Suvar da se pokaje i vrati u zagrljaj dzihadskim skupinama, bori protiv rezima i ISILa. Dzejs Suvar je danas zauzeo to mjesto! :lol:

Image

Umjereni rejbeli, Dzejs Suvar, frisko obrijani! Tu je zastava FSA, sve ok!

Image

Image

A evo ih i ovdje.... sa ubijenim pobunjenicima... upozorenje

https://pbs.twimg.com/media/CXVXPItWwAAlZ8N.jpg
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#8818 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

moke_31 wrote:
salik79 wrote:Djubre je samo trebalo, kao i svaki iskreni nasibija (vidi: Bilal Bosnic), promijeniti ime...
Koji si ti bolesni sektaš jbt.,još se ovdje samopodvaljuješ pod nekakvog suniju/sufiju :-) :-) :-)

Kakva je razlika između Irana koji je izgleda davno prevazišao KSA po pitanju širenja sektaštva i međumuslimanske mržnje, a kojom si se i ti zarazio, i KSA?

Gdje god se na forumu pomene Iran i sl. ti se nađeš da nešto braniš, relativiziraš, opovrgavaš.... :-)
O mjesečar nismo te prepoznali od brade. :kiss:
walter kurtz

#8819 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Imam osjecaj da ce ovaj juzni front ubrzo postati proslost kao da rebeli nemaju motivaciju kao i oni iz idliba ili aleppa je li to zbog jordana ne znam :zoka:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#8820 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Kikibombona wrote:YPJ :D

Image

YPG hitno treba hitno postaviti ultimatum SAA u Hasaci i Kamisliju, da se predaju ili ih zgaziti!

SAA avijacijom dejstvuje po Sejh Maksudu

https://twitter.com/kovandire/status/681513783366414338

Zamjena zastave na Tishrin brani

https://twitter.com/kovandire/status/681509671316893696
YPG treba napraviti dobar dogovor sa SAA dok je to za SAA prrihvatljivo da poslije ne bi bilo suza. Rus je zapikao da će imati dodatne kilometre granice s Turskom.
DuckZz

#8821 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Tokom posljednjih sukoba u provincijama Aleppa i Latakije poginula 2 Iranska oficira i 3 vojnika, i 1 pripadnik Hezbollaha.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Mlohavi

#8822 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

#Syria: Kataib Furat Jarabulus (#FSA/#SDF) rebeld have raised the Syrian revolution flag at the Tishrin dam
Image
Em2r

#8823 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

Mlohavi wrote:
#Syria: Kataib Furat Jarabulus (#FSA/#SDF) rebeld have raised the Syrian revolution flag at the Tishrin dam
Image
To malo dok super kurdi iz trece galaksije ne gledaju
DuckZz

#8824 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

Kikibombona wrote:..
Do kad ćeš više lagat ? Kurdi ne postoje, izmišljeni su od strane zapadnih medija, Amerike i njima sličnima. Postoje samo frakcije koje sebe tako zovu, a ustvari su to sve teroristi koji nemaju podršku naroda, u njihovim redovima su većina stranci iz Evrope, Amerike i Azije. Ne podržavam Assada, diktator pravi, konj zlikovac, ali je uvijek bio i ostat će bolja opcija bez obzira na sve. Ispod je najbolji dokaz, pametnom dosta.

Image
Image
Image
Last edited by DuckZz on 28/12/2015 22:12, edited 1 time in total.
Mlohavi

#8825 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

SAA osvoji sve, ne jebe 2% u kojim drzavama osvaja.
Locked