Republika Turska

Post Reply
mirsek

#8801 Re: Republika Turska

Post by mirsek »

insomnia78 wrote:
plain vanilla wrote:
insomnia78 wrote:Nisam ni ja ni za Erdogana ni za islamizaciju ali mislim da je sa ovako traljavo izvedenim pokusajem puca i ovolikom podrskom naroda Erdoganu za Turke najbolje sto se sve tako brzo zavrsilo

S moje sokoćalo
Ni ja ne mogu reci da sam na strani Erdogana, ali ne treba to biti vodilja nikakva. Kad ih je sinoc pozvao da izadju na ulice, bojala sma se da ce biti hiljade mrtvih. Hvala Bogu da nije tako i da se sve brzo zavrsilo.

Turska :srce:
Takodje. Cinilo se na pocetku da je vojska to puno bolje organizovala i da ce ako ovi izadju biti krvi do koljenja
Cak sam i napisao nesto u tom smislu. Srecom i medju vojskom, kao i u narodu i policiji se naslo dosta ljudi, u pravom smislu te rijeci, pa je sve proslo relativno dobro
Stvarno se nadam da ce za jedinice koje su odbile pucati na narod i policiju i koje su se relativno brzo predale, pogotovo za regrute, biti proglasen neki vid amnestije i da ce proci bez vecih posljedica

Smjesno je kako se, iako niko nema pojma koje stvarni organizator puča, ovo predstavlja kao borba sekularnih protiv islamista. U sta licno sumnjam jer vjerujem da je broj sekularista puno, puno veci sto u turskoj vojsci sto medju narodom od onog sto smo mogli vidjeti sinoc
I vecina opozicije je stala na stranu vlade

A definitivno je najsmjesniji "argument" islamizaciji pozivanje naroda na izlazak sa dzamijskih munara
Ka'e Ataturk se okrece u grobu

Znaci, imas situaciju u kojoj moras sto prije izvesti sto veci broj ljudi na ulice, ne gledaju svi TV niti su informaticki pismeni, i imas savrsen "alat" u vidu desetina munara i razglasa na njima
I sta sad, kao, ma necemo to, to nije sekularno? :D

S moje sokoćalo
Jes vala bas si dobro skontao. Ono roka se u 16 po citavom gradu cak se i golim okom vidi a i cuje ali niko ni da upali TV ili radio, samo munara Turcina spasava. :D
Upravo je to primjer zloupotrebe vjere i vjerskih objekata mimo njihove namjene tj. u svrhu animiranja pulena u privatne svrhe.
Munara je "alat" koji ima svoju svrhu pozivanja na molitvu a ne kao privatni razglas nekog poludiktatora.
Kikibombona

#8803 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

jefferson wrote:Kakva farsa. Pa ovo Bake i Seka ne bi mogli prodati ovcama u BiH.
Nije valjda da i ti mislis da je nastimano!?? :-)

Prosto ne mogu vjerovati da je Erdogan sposoban za ovo, niti da je toliko pukao da radi jacanja vlastite pozicije upropasti buducnost drzave. Ova desavanja ce itekako pogoditi tursku ekonomiju, vojsku i uopste rejting drzave u svijetu.

Nema logike da sami sebe naguze. :-)
insomnia78

#8804 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

mirsek wrote:
insomnia78 wrote:
plain vanilla wrote: Ni ja ne mogu reci da sam na strani Erdogana, ali ne treba to biti vodilja nikakva. Kad ih je sinoc pozvao da izadju na ulice, bojala sma se da ce biti hiljade mrtvih. Hvala Bogu da nije tako i da se sve brzo zavrsilo.

Turska :srce:
Takodje. Cinilo se na pocetku da je vojska to puno bolje organizovala i da ce ako ovi izadju biti krvi do koljenja
Cak sam i napisao nesto u tom smislu. Srecom i medju vojskom, kao i u narodu i policiji se naslo dosta ljudi, u pravom smislu te rijeci, pa je sve proslo relativno dobro
Stvarno se nadam da ce za jedinice koje su odbile pucati na narod i policiju i koje su se relativno brzo predale, pogotovo za regrute, biti proglasen neki vid amnestije i da ce proci bez vecih posljedica

Smjesno je kako se, iako niko nema pojma koje stvarni organizator puča, ovo predstavlja kao borba sekularnih protiv islamista. U sta licno sumnjam jer vjerujem da je broj sekularista puno, puno veci sto u turskoj vojsci sto medju narodom od onog sto smo mogli vidjeti sinoc
I vecina opozicije je stala na stranu vlade

A definitivno je najsmjesniji "argument" islamizaciji pozivanje naroda na izlazak sa dzamijskih munara
Ka'e Ataturk se okrece u grobu

Znaci, imas situaciju u kojoj moras sto prije izvesti sto veci broj ljudi na ulice, ne gledaju svi TV niti su informaticki pismeni, i imas savrsen "alat" u vidu desetina munara i razglasa na njima
I sta sad, kao, ma necemo to, to nije sekularno? :D

S moje sokoćalo
Jes vala bas si dobro skontao. Ono roka se u 16 po citavom gradu cak se i golim okom vidi a i cuje ali niko ni da upali TV ili radio, samo munara Turcina spasava. :D
Upravo je to primjer zloupotrebe vjere i vjerskih objekata mimo njihove namjene tj. u svrhu animiranja pulena u privatne svrhe.
Munara je "alat" koji ima svoju svrhu pozivanja na molitvu a ne kao privatni razglas nekog poludiktatora.
Istanbul je inace velicine Zivinica pa se svakom roka pod prozorom

S moje sokoćalo
Bodkin

#8805 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

plain vanilla wrote:Image
Kakva glupost jebote :D mada sta sve kace na fb danas, ovo je jos dobro
Kikibombona

#8806 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Jedan od lidera Alevita neki dan izjavio da se nalaze pred strasnim pritiskom vlasti i simpatizera AKP. Turci vec pokusavaju instalirati sirijske izbjeglice u oblasti gdje su Aleviti vecina. Napadaju ih svakodnevno. Kaze da postoji opasnost da Aleviti napuste Tursku.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8807 Re: Republika Turska

Post by plain vanilla »

Bodkin wrote:
zasto je glupost? kao Ameri nemaju svoje prstice u ovome?
bolje vjerovati da je Erdogan sam organizovao puc :zzzz:
Co0l

#8808 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kazu islamisti i snajperiste poredali na svaku munaru.Bilo na CNN-u.
sarajevoxxxx

#8809 Re: Republika Turska

Post by sarajevoxxxx »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:Teško da ovo ima bilo kakve veze i sličnosti sa ranijim državnim udarima. Velika vjerovatnoca da je sve iscenirano.
Zašto to misliš? Nekako ne mogu da povežem tebe s ovom rečenicom.
Pa nema niti jedne izjave tih strašnih oficira izdajnika. Nemoguće da niko ništa ne objavi ne kaže, ne obrazloži razloge. Broj vojnika na Taksimu i mostu nije dovoljan ni za jedno veće selo da se zauzme kamoli grad od 15 miliona stanovnika.

Ima onih koji žele državni udar, vjerovatno su iskorišteni u predstavi, ali teško da je iza ovoga stajala stvarna namjera i stvarni plan rusenja vlasti. Teško, nema šanse.
mirsek

#8810 Re: Republika Turska

Post by mirsek »

insomnia78 wrote: Istanbul je inace velicine Zivinica pa se svakom roka pod prozorom

S moje sokoćalo
TV, radio, internet, telefon.
Ali jok, nista bez munara. Privatnih Erdoganovih munara.

"It has been reported that since 2014 1,845 journalists, writers and critics have faced charges of insulting the president, an offence which in Turkey carries a potential jail sentence."
Demokrata El Capo presidente Erdogan. :)
General War

#8811 Re: Republika Turska

Post by General War »

Kikibombona wrote:
jefferson wrote:Kakva farsa. Pa ovo Bake i Seka ne bi mogli prodati ovcama u BiH.

Prosto ne mogu vjerovati da je Erdogan sposoban za ovo, niti da je toliko pukao da radi jacanja vlastite pozicije upropasti buducnost drzave. Ova desavanja ce itekako pogoditi tursku ekonomiju, vojsku i uopste rejting drzave u svijetu.

PA njegovi zadnji potezi oko hapsenja i smjenjivanja ukazuju na to...cudno, jako cudno.
plain vanilla

#8812 Re: Republika Turska

Post by plain vanilla »

Co0l wrote:Kazu islamisti i snajperiste poredali na svaku munaru.Bilo na CNN-u.
e ako je bilo na CNN ondaK je tako
General War

#8813 Re: Republika Turska

Post by General War »

plain vanilla wrote:
Bodkin wrote:
Da ameri imaju svoje pristice sad bi cijela turska armija slavila svrgavanje rezima a ne ojacana brigada pubertetlija.
jefferson

#8814 Re: Republika Turska

Post by jefferson »

Kikibombona wrote:

Otkad tipovi sa diktatorskim sklonostima uzimaju u obzir interes naroda prvo? Na kraju, obicno ovakve individue ovo rade misleci da dugorocno cine boljitak narodu i drzavi.
Ali hajmo do pocetka:
1. Turksa vojska je jedna od najprofesionalnijih vojski na svijetu. Boliko koji oficir od ranga Majora pa na dalje koji su prosli komandnostabne skole ili ratne koledze su izucavali tamo kako se organizuju prevrati. Da takav kadar izvede onakvu amatersku akciju, gdje nisu ugasili internet, zauzeli medije, aerodrom itd, je amaterizam, a to Turska vojska nije, ili namjeran korak.
2. Ne zauzeti aerodrom, koji je kljucna tacka, i na kraju dozvoliti povratak Erdogana na isti, ne bi dozvolili ucesnici balvan revolucije iz 1991 a ne oficiri turske vojske. O medijima je suvisno pricati.
3. Sta je donio dan poslije? Ko fol cistku u vojsci i totalnu cistku sudskog sistema u drzavi.

Mislim da turska fakat ulazi u jedno jebeno razdoblje a Erdogan koristi poziciju turske zbog ISIS-a da sebe ustolici kao nekog novog Sultana. Zna da ce Amerikanci i EU preci preko toga zbog ISIS-a, Sirije, Iraka itd.
Steta, a dobro su Turci krenuli.
animals

#8815 Re: Republika Turska

Post by animals »

Kako je uradjeno da je uradjeno, ali ovo je najgluplji pokusaj drzavnog udara u povijesti..
bolje bi ga ja isplanirao :-)
Samprotivsviju

#8816 Re: Republika Turska

Post by Samprotivsviju »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
...

Daily mail
vivaldi

#8817 Re: Republika Turska

Post by vivaldi »

animals wrote:najgluplji pokusaj drzavnog udara u povijesti..
ne mora znaciti. mozda je samo u kljucnom momemntu bilo previse "brankovica"
plain vanilla

#8818 Re: Republika Turska

Post by plain vanilla »

Jest meni ovo smijesno. Turci izabrali Erdogana i njegovu politiku, i sad mi pocrkasmo zbog islamizacije Turske, citira se Ataturk ko Tito.

Moglo bi se nama priznati da smo pametniji od Turaka da mi ne glasamo za ove debile, da nas isti ljudi ne handre u zdrav mozak 20 godina, a mi ni prstom da maknemo.

sranje u Ruandi
insomnia78

#8819 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

De nam onog s odrezanom glavom

S moje sokoćalo
insomnia78

#8820 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

General War wrote:
plain vanilla wrote:
Bodkin wrote: Kakva glupost jebote :D mada sta sve kace na fb danas, ovo je jos dobro
Da ameri imaju svoje pristice sad bi cijela turska armija slavila svrgavanje rezima a ne ojacana brigada pubertetlija.
Pa nije nas ni da je njihov svaki udar, a bilo ih je nije da nije, uspjesno izveden

S moje sokoćalo
Bodkin

#8821 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

plain vanilla wrote:
Bodkin wrote:
Ne vjerujem da je erdo organizovao puc. Amerika ne zei turskoj isto sto iraku ili siriji. Da je amerika ovo organizovala, uradila bi to preko kurda i dala im dovoljno da izbore autonomiju. Ovo je amaterski bilo :)
animals

#8822 Re: Republika Turska

Post by animals »

plain vanilla wrote:Jest meni ovo smijesno. Turci izabrali Erdogana i njegovu politiku, i sad mi pocrkasmo zbog islamizacije Turske, citira se Ataturk ko Tito.

Moglo bi se nama priznati da smo pametniji od Turaka da mi ne glasamo za ove debile, da nas isti ljudi ne handre u zdrav mozak 20 godina, a mi ni prstom da maknemo.

sranje u Ruandi
Pa i bolje je da Erdogan vlada i dalje..
jer u suprotnom slucaju, eto opet izbjeglica za Evropu..
insomnia78

#8823 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
plain vanilla wrote:
Bodkin wrote: Kakva glupost jebote :D mada sta sve kace na fb danas, ovo je jos dobro
Ne vjerujem da je erdo organizovao puc. Amerika ne zei turskoj isto sto iraku ili siriji. Da je amerika ovo organizovala, uradila bi to preko kurda i dala im dovoljno da izbore autonomiju. Ovo je amaterski bilo :)
Da, inace je pun kurac oficira i vojnika Kurda u turskoj vojsci

Joj Švico draga

S moje sokoćalo
1946--1987

#8824 Re: Republika Turska

Post by 1946--1987 »

gledam ove slike iznad
kakva divljina jbt :-)
Last edited by 1946--1987 on 17/07/2016 00:48, edited 1 time in total.
Novak20

#8825 Re: Republika Turska

Post by Novak20 »

animals wrote:
plain vanilla wrote:Jest meni ovo smijesno. Turci izabrali Erdogana i njegovu politiku, i sad mi pocrkasmo zbog islamizacije Turske, citira se Ataturk ko Tito.

sranje u Ruandi
Pa i bolje je da Erdogan vlada i dalje..
jer u suprotnom slucaju, eto opet izbjeglica za Evropu..
A šta ako Erdogan potjera Kurde i ostale manjine ?
Post Reply