Jes vala bas si dobro skontao. Ono roka se u 16 po citavom gradu cak se i golim okom vidi a i cuje ali niko ni da upali TV ili radio, samo munara Turcina spasava.insomnia78 wrote:Takodje. Cinilo se na pocetku da je vojska to puno bolje organizovala i da ce ako ovi izadju biti krvi do koljenjaplain vanilla wrote:Ni ja ne mogu reci da sam na strani Erdogana, ali ne treba to biti vodilja nikakva. Kad ih je sinoc pozvao da izadju na ulice, bojala sma se da ce biti hiljade mrtvih. Hvala Bogu da nije tako i da se sve brzo zavrsilo.insomnia78 wrote:Nisam ni ja ni za Erdogana ni za islamizaciju ali mislim da je sa ovako traljavo izvedenim pokusajem puca i ovolikom podrskom naroda Erdoganu za Turke najbolje sto se sve tako brzo zavrsilo
S moje sokoćalo
Turska
Cak sam i napisao nesto u tom smislu. Srecom i medju vojskom, kao i u narodu i policiji se naslo dosta ljudi, u pravom smislu te rijeci, pa je sve proslo relativno dobro
Stvarno se nadam da ce za jedinice koje su odbile pucati na narod i policiju i koje su se relativno brzo predale, pogotovo za regrute, biti proglasen neki vid amnestije i da ce proci bez vecih posljedica
Smjesno je kako se, iako niko nema pojma koje stvarni organizator puča, ovo predstavlja kao borba sekularnih protiv islamista. U sta licno sumnjam jer vjerujem da je broj sekularista puno, puno veci sto u turskoj vojsci sto medju narodom od onog sto smo mogli vidjeti sinoc
I vecina opozicije je stala na stranu vlade
A definitivno je najsmjesniji "argument" islamizaciji pozivanje naroda na izlazak sa dzamijskih munara
Ka'e Ataturk se okrece u grobu
Znaci, imas situaciju u kojoj moras sto prije izvesti sto veci broj ljudi na ulice, ne gledaju svi TV niti su informaticki pismeni, i imas savrsen "alat" u vidu desetina munara i razglasa na njima
I sta sad, kao, ma necemo to, to nije sekularno?
S moje sokoćalo
Upravo je to primjer zloupotrebe vjere i vjerskih objekata mimo njihove namjene tj. u svrhu animiranja pulena u privatne svrhe.
Munara je "alat" koji ima svoju svrhu pozivanja na molitvu a ne kao privatni razglas nekog poludiktatora.