Postoje zakoni, postoji Ustav i zna se kako se vlada imenuje i formira...i na koji nacin.
Ja ne znam dali se ovi ljudi iz plenuma zezaju ili fakat vjeruju da mogu postavljati ministre za clanove nove vlade.
Bojim se, da se dobra ideja koja je krenula od naroda pretvara u farsu i neko to mora prekinuti, jer ako ne iskoriste ovaj momenat na pravi nacin...sav trud bice uzaludan.
Pred vladu postaviti prave i realne ciljeve i ocekivati rezultate jer moraju poslusati. oktobar je preblizu i znaju da ce biti kaznjeni i da su sve oci uprte u njih....
1. Zakon i reviziji na nivou federacije o svim posljeratnim privatizacijama, bez mogucnosti zastarenja.
2. Zakon o porijeklu imovine.
3. Smanjenje placa svih nivoa u federaciji.
4. Smanjenje administracije pogotovo kada su u pitanju ministri, vozaci, sekretarice, savjetnici...
5. Jasan plan oporavak privrede federacije, sa jasnim ciljevima i planovima.
6. Zaposljavanje socijalno ugozenih kategorija.
Naravno ima tu jos mnogo toga...ali neke slicne zahtjeve ovaj plenum mora traziti, ali smjena vlade...
Ono na cemu se svi slazemo, bez pitanja bilo koga i uplitanja bilo kokvih vitalnih interesa su ove najbrojane stvari, sve preko toga...je farsa...i po meni izgubljeni smisao...koji ovi protesi imaju.