Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

Ima li kakvih organizovanih izleta na Bjelasnicu i Igman, sada za vikend. A i proslava je 6. aprila?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

bejzik wrote:07. aprila je prva godišnjica ove stranke

koliko sam informisan - na rodjendan stranke 07.april najavljena je i prezentacija ekonomskog programa i politike
ove stranke

program je pravio ekonoski tim Demokratske fronte na čelu sa profesorom Dženanom Đonlagićem
Ne mora ni ekonomski program, samo stav po pitanju bilo čega, cuka lutalica, penzija, budžeta, čistoće u gradovima u jednom gradu, stav o perspektivi u poljoprivredi, o korupciji, o ulasku u euroatlanske integracije o Vučiću i pobjedi u Srbjiji, o trećem, o petom, o sexu prije braka, o kontracepciji, o natalitetu, o bilo čemu konačno jedan stav.. godinu dana bez stava, zaključka, priopćenja.. uz sve dobre želje za dobar izborni rezultat ne mogu se oteti utisku da će glasati za DF ljudi bez teme i ideje, jer ne znaju ni za šta će glasati.
drug_profi

#8803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

KatarinaKosaca wrote:

koliko sam informisan - na rodjendan stranke 07.april najavljena je i prezentacija ekonomskog programa i politike
ove stranke

program je pravio ekonoski tim Demokratske fronte na čelu sa profesorom Dženanom Đonlagićem
Ne mora ni ekonomski program, samo stav po pitanju bilo čega, cuka lutalica, penzija, budžeta, čistoće u gradovima u jednom gradu, stav o perspektivi u poljoprivredi, o korupciji, o ulasku u euroatlanske integracije o Vučiću i pobjedi u Srbjiji, o trećem, o petom, o sexu prije braka, o kontracepciji, o natalitetu, o bilo čemu konačno jedan stav.. godinu dana bez stava, zaključka, priopćenja.. uz sve dobre želje za dobar izborni rezultat ne mogu se oteti utisku da će glasati za DF ljudi bez teme i ideje, jer ne znaju ni za šta će glasati.
Upravo tako jer po sebi vidim da vise i ne slusam sta stranke obacavaju. Znam da uglavnom lazu.
Odlucio sam se da ovaj put glasam za DF iz inata i jer nema drugog rjesenja. Apstinencija nije rjesenje, NS je lokalna stranka...dalje nema. E sad sta god da urade kad dobiju poslanike i komadic vlasti, ja cu da se odredjujem prema tome.
Bojim se da ce se spandjati sa SDA, ali to je rizik koji moram prihvatiti, makar cu znati nakon toga jel krizam i DF zauvijek.

Neko rece da je DF podvala Bosnjacima. Vjerovatno za DF i hoce vecinom Bosnjaci dati glas jer je na liniji proklamovane Bosnjacke domoljubne i multikulturalne politike. To je direktno suprotno interesima nacionalistickih stranaka.
Moj stav je da je SDA prava podvala Bosnjacima jer upravo oni najvise stete njihovim interesima nanose, od devastacije industrije i privrede na teritoriji gdje vladaju, do potpirivanja nacionalizma koji je direktno suprotan interesu ocuvanja cjelovitosti domovine.
Krstan

#8804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krstan »

drugi profil wrote:
KatarinaKosaca wrote:

ove stranke

Upravo tako jer po sebi vidim da vise i ne slusam sta stranke obacavaju. Znam da uglavnom lazu.
Odlucio sam se da ovaj put glasam za DF iz inata i jer nema drugog rjesenja. Apstinencija nije rjesenje, NS je lokalna stranka...dalje nema. E sad sta god da urade kad dobiju poslanike i komadic vlasti, ja cu da se odredjujem prema tome.
Bojim se da ce se spandjati sa SDA, ali to je rizik koji moram prihvatiti, makar cu znati nakon toga jel krizam i DF zauvijek.

Neko rece da je DF podvala Bosnjacima. Vjerovatno za DF i hoce vecinom Bosnjaci dati glas jer je na liniji proklamovane Bosnjacke domoljubne i multikulturalne politike. To je direktno suprotno interesima nacionalistickih stranaka.
Moj stav je da je SDA prava podvala Bosnjacima jer upravo oni najvise stete njihovim interesima nanose, od devastacije industrije i privrede na teritoriji gdje vladaju, do potpirivanja nacionalizma koji je direktno suprotan interesu ocuvanja cjelovitosti domovine.
:pisnuo: i druge su bošnjačke stranke bez izuzetka, domoljubne i "multikulturne".
drug_profi

#8805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Samo sto ja DF ne smatram bosnjackom strankom i ona to nije iako ce vecinu glasova od Bosnjaka dobiti.
Vjerujem da ce stiti interese ocuvanja i napretka drzave i ekonomije, pa tako na najbolji nacin stititi interese Bosnjaka, ali i Hrvata, Srba i ostalih koji zive na teritoriji gdje budu imali vlast.

Dakle ovo govorim sa rezervom jer ne vjerujem ni jednoj stranci da uposte zeli ista drugo osim da se uhljebi na budzet, ali kako vec rekoh ovo je zadnja sansa. Poslije toga ili revolucija ili propast.
Krstan

#8806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krstan »

drugi profil wrote:Samo sto ja DF ne smatram bosnjackom strankom i ona to nije iako ce vecinu glasova od Bosnjaka dobiti.
Vjerujem da ce stiti interese ocuvanja i napretka drzave i ekonomije, pa tako na najbolji nacin stititi interese Bosnjaka, ali i Hrvata, Srba i ostalih koji zive na teritoriji gdje budu imali vlast.

Dakle ovo govorim sa rezervom jer ne vjerujem ni jednoj stranci da uposte zeli ista drugo osim da se uhljebi na budzet, ali kako vec rekoh ovo je zadnja sansa. Poslije toga ili revolucija ili propast.
Jesi ti možda iz dijaspore ? :mrgreen:
Banksy

#8807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

drugi profil wrote: ovo je zadnja sansa. Poslije toga ili revolucija ili propast.
Ili status quo dok ne krepamo, što je nekako i najizvjesnije.
Altsa

#8808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

Krstan wrote:
drugi profil wrote:Samo sto ja DF ne smatram bosnjackom strankom i ona to nije iako ce vecinu glasova od Bosnjaka dobiti.

ako i jeste normalno razmislja za razliku od bajinih supkolizaca
drug_profi

#8809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Krstan wrote:

Da sam bogdo...
drug_profi

#8810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Banksy wrote:
drugi profil wrote: ovo je zadnja sansa. Poslije toga ili revolucija ili propast.
Samo da istaknem sta je to sto ti pominjes.
Banksy

#8811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

drugi profil wrote:
Banksy wrote:
Samo da istaknem sta je to sto ti pominjes.
Nije, propast je bolja. Iz propasti se nešto može i roditi, iz zadržavanja sadašnjeg stanja, samo rahat patnja.
drug_profi

#8812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Meni nekako krepat ili propast dodje na isto. :mrgreen:
Maystor

#8813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

KatarinaKosaca wrote:

ove stranke

Za izborni rezultat DF se ne trebaš brinuti - ozbiljne ankete kazuju da u ovom trenutku stranka kotira odlično :wink:
Pobrini se da vi (Naša stranka, za one koji ne znaju) pređete izborni prag, ja vam to iskreno želim. Lično ne bih imao ništa protiv koalicije (opet kažem, ako pređete cenzus).

Evo ti stav, jasan kao dan, o budžetu KS

http://www.demokratskafronta.ba/index.p ... 4&view=360
Maystor

#8814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

drugi profil wrote:Upravo tako jer po sebi vidim da vise i ne slusam sta stranke obacavaju. Znam da uglavnom lazu.

I za mene je nepoznanica šta će se dešavati poslije izbora. Kao što si rekao to ćemo tek vidjeti. Međutim, mogu ti prenijeti moj vlastiti utisak o radu KO DF Sarajevo. Ukratko, pozitivno sam iznenađen. Od predsjednika (Samer Rešidat) nisam očekivao ništa. Mislio sam da, zbog toga što nema elitni nivo obrazovanja, nije pogodan za funkciju. I pogriješio. Izuzetno je predan poslu, iskren i bez oraha u džepu. U razgovoru s njim se doslovno osjeti da čovjek nije mentalnog sklopa budžetskih parazita i da je navikao da se radom bori da opstane na tržištu. Bez obzira na to što nije školovani političar, što nije doktor nauka i što nije vrstan retoričar, izuzetno sam zadovoljan njegovim radom - do sada.
KatarinaKosaca

#8815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Maystor wrote:Za izborni rezultat DF se ne trebaš brinuti - ozbiljne ankete kazuju da u ovom trenutku stranka kotira odlično :wink:
Pobrini se da vi (Naša stranka, za one koji ne znaju) pređete izborni prag, ja vam to iskreno želim. Lično ne bih imao ništa protiv koalicije (opet kažem, ako pređete cenzus).

:-) :-) Mi-vi, vi-mi.. ja nisam dogmata i mene nećeš na tu rafo, ne dugujem nikom ništa, ni zaposlenje, ni poslovni prostor , ni donaciju, ni stan, ni nezasluženu privilegiju ni zasluženu privilegiju :D tako da što se mene smatra udri po NS-u koliko god hoćeš, ako po Danisu Tanoviću, još ću se i složiti :D Hoću ih glasati i to nije tajna, ali ne znači da izdišem za njima.
Nego, zaista premalo stavova, priopćenja i akrivnosti, mada me iskreno obradova saznanje da je netko sa tržišta, a ne sa budžeta i viklerima na glavi u ministarstu :D predsjednik saraejvskog odbora.
drug_profi

#8816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Bogtemazo Kaco, pa isti smo. Ne ginem ni ja za DF, ali jedine dvije normalne stranke na vidiku nasiroko su za sad samo DF i NS. Meni bi bilo drago da NS i DF cine okosnicu vlasti u KS, mada ne znam hoce li moci bez nekog iz djavoljeg okota. Na visem nivou ne mogu se nadati nekim spektakularnim rezutatima.
Havatar

#8817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

KatarinaKosaca wrote:
Maystor wrote:Za izborni rezultat DF se ne trebaš brinuti - ozbiljne ankete kazuju da u ovom trenutku stranka kotira odlično :wink:

:-) :-) Mi-vi, vi-mi.. ja nisam dogmata i mene nećeš na tu rafo, ne dugujem nikom ništa, ni zaposlenje, ni poslovni prostor , ni donaciju, ni stan, ni nezasluženu privilegiju ni zasluženu privilegiju :D tako da što se mene smatra udri po NS-u koliko god hoćeš, ako po Danisu Tanoviću, još ću se i složiti :D Hoću ih glasati i to nije tajna, ali ne znači da izdišem za njima.
Nego, zaista premalo stavova, priopćenja i akrivnosti, mada me iskreno obradova saznanje da je netko sa tržišta, a ne sa budžeta i viklerima na glavi u ministarstu :D predsjednik saraejvskog odbora.
Otkud to da ces glasati za Nasu stranku a protiv si Komsica , ranije si cesto tvrdila da je Nasa stranka stranka koja okuplja dezertere a da nikad ne das na svoje ratne drugove i da ce ti oni uvijek biti preci od nekog ko nije bio tu za vrijeme rata :?:
KatarinaKosaca

#8818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Havatar wrote:Nego, zaista premalo stavova, priopćenja i akrivnosti, mada me iskreno obradova saznanje da je netko sa tržišta, a ne sa budžeta i viklerima na glavi u ministarstu :D predsjednik saraejvskog odbora.
Otkud to da ces glasati za Nasu stranku a protiv si Komsica , ranije si cesto tvrdila da je Nasa stranka stranka koja okuplja dezertere a da nikad ne das na svoje ratne drugove i da ce ti oni uvijek biti preci od nekog ko nije bio tu za vrijeme rata :?:[/quote]
Gdje piše da sam protiv Komšića?
Gdje ja to sad kao "dan na ratne drugove"? I dalje to isto mislim.
NS je imao stav oko nekih vrijednosti koje u mom životu visoko kotiraju tad sam odlučila, ima nekoliko mjeseci. Da ne obrazlažem sad koje su to vrijednosti i koji stavovi NS-a
Dionysios

#8819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dionysios »

Zar je Cenicka u fronti?
KatarinaKosaca

#8820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Dionysios wrote:Zar je Cenicka u fronti?
MIslim da je bila dio ovog Đonlagićevog ekonomskog tima. U svakom slučaju, ništa revolucionarno ni novo, to se primjenjuje u savremenim kapitalističkim zemljama, ali jako pozitivno. Mada, sa idejom o smanjenju agencija i direkcija i sublimacijom ministarstava uhljebljenici neće , naravno za to glasati, tako da sam pesimistična. Ipak, očekujem i nadam se oktobarskoj postizbornoj koalicji stranaka koje nisu bile na vlasti, samo da SDA i SDP odu ako ne u zaborav, onda u oporbu. Za dugo. Samo tako cijela zemlja može naprijed. Ako nas opet retrogadne snage i nekompetentni ljudi kojima je stranačka i burazerska bliskost jedini profesionalni kvalitet povuku svojim glasom nazad, ja u daljnjoj stagnaciji samo vidim propast i brazilski scenarijo življenja.
vivaldi

#8821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

KatarinaKosaca wrote:ja u daljnjoj stagnaciji samo vidim propast i brazilski scenarijo življenja
dobro ti je poredjenje, i sto je najgore tako ce i biti
KatarinaKosaca

#8822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

vivaldi wrote:
KatarinaKosaca wrote:ja u daljnjoj stagnaciji samo vidim propast i brazilski scenarijo življenja
dobro ti je poredjenje, i sto je najgore tako ce i biti
Dum spiro spero, druge opcije nemam :(
weredsf

#8823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
Dionysios wrote:Zar je Cenicka u fronti?
MIslim da je bila dio ovog Đonlagićevog ekonomskog tima. U svakom slučaju, ništa revolucionarno ni novo, to se primjenjuje u savremenim kapitalističkim zemljama, ali jako pozitivno. Mada, sa idejom o smanjenju agencija i direkcija i sublimacijom ministarstava uhljebljenici neće , naravno za to glasati, tako da sam pesimistična. Ipak, očekujem i nadam se oktobarskoj postizbornoj koalicji stranaka koje nisu bile na vlasti, samo da SDA i SDP odu ako ne u zaborav, onda u oporbu. Za dugo. Samo tako cijela zemlja može naprijed. Ako nas opet retrogadne snage i nekompetentni ljudi kojima je stranačka i burazerska bliskost jedini profesionalni kvalitet povuku svojim glasom nazad, ja u daljnjoj stagnaciji samo vidim propast i brazilski scenarijo življenja.
Ovaj Dzonlagic je bio u SDP-u ???
vivaldi

#8824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

KatarinaKosaca wrote:Dum spiro spero, druge opcije nemam
znam, nemaju mnogi,nije lako otici negdje i dobiti radnu dozvolu, mada mnogi idu i na crno.
samo ovdje ne vidim nijedan jedini imalo realan nacin da bi moglo biti bolje u narednih bar 10-15 godina.
Skijaš

#8825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

vivaldi wrote:
KatarinaKosaca wrote:Dum spiro spero, druge opcije nemam
znam, nemaju mnogi,nije lako otici negdje i dobiti radnu dozvolu, mada mnogi idu i na crno.
samo ovdje ne vidim nijedan jedini imalo realan nacin da bi moglo biti bolje u narednih bar 10-15 godina.
Išlo je ka boljem dok smo u procesu reformi imali faktor nametanja rješenja od strane međunarodne zajednice. Sve dok se insistira na direktnom dijalogu bez batine sa strane, na pomirenju dvije međusobno isključive vizije društva, imaćemo i stagnaciju. Izlaz je u sankcijama, nije Srbija danas kooperativna jer joj se popuštalo, naprotiv, kooperativna je jer joj se pokazalo da će biti vraćena u srednji vijek ako se ne civilizuje. I takva Srbija za par godina može biti u boljoj ekonomskoj poziciji nego danas, eliminisaće se ovu ili onu barijeru, napraviće se neki pomak naprijed. Očekivati to u BiH sa Dodikom koji otvoreno prijeti blokadom države ako se ne ispoštuje njegov zahtjev po pitanju Južnog toka (a protiv kojeg je u ovakvom obliku i EU), to naravno da nema smisla. Dakle, sankcije, pritisci sa strane i nametanja rješenja. To je izlaz.
Post Reply