koliko sam upratio svi AWT su zapravo VESTEL kao i Toshiba, Hitachi, Sharp, JVC, Bush, Alba i slični TV-i - čak se spominju i pojedini Philips i Panasonic modeli...jarobot wrote:AWT 32 inča kupljen prije dvije godine radi u prosjeku 3 sata dnevno kod majke i još nit je crko niti imao problema. Tako da to nije pravilo. Isto usisivač AWT radio 7 dana i sad izbacuje prašinu ne usisava moram im ga vratiti.channel10 wrote:Kupi i za vikendice nesto koliko toliko normalno. Pusti se ovih AWT. To moze raditi dva dana i treci vec da crkne. Ja sam kupio njihov sokovnik i crkao je vec drugo trece koristenje (majke mi ne lazem). Poslao na servis i nakon 15 dana dobio novi
. Njega poklonio i kupio drugi.
Nema pravila kod kineza
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- VladaFBiH
#8801 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
CooK
#8802 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nije istina. Nemam sad vremena da ti nasiroko objasnjavam ali ako si zainteresovan i to cu uraditi kada stignem. Samo cu ti za sada napisati da malo precesljas novije podatke jer neke televizore od brandova koje si naveo jeste nekada proizvodio Vestel pod zakupljenom licencom ali vec dugo ih ne proizvodi.VladaFBiH wrote:koliko sam upratio svi AWT su zapravo VESTEL kao i Toshiba, Hitachi, Sharp, JVC, Bush, Alba i slični TV-i - čak se spominju i pojedini Philips i Panasonic modeli...jarobot wrote:AWT 32 inča kupljen prije dvije godine radi u prosjeku 3 sata dnevno kod majke i još nit je crko niti imao problema. Tako da to nije pravilo. Isto usisivač AWT radio 7 dana i sad izbacuje prašinu ne usisava moram im ga vratiti.channel10 wrote:Kupi i za vikendice nesto koliko toliko normalno. Pusti se ovih AWT. To moze raditi dva dana i treci vec da crkne. Ja sam kupio njihov sokovnik i crkao je vec drugo trece koristenje (majke mi ne lazem). Poslao na servis i nakon 15 dana dobio novi
. Njega poklonio i kupio drugi.
Nema pravila kod kineza
- zomri
#8803 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Vlasnicima LG WebOS televizora daje se na znanje da HBOGO aplikacija već neko vrijeme radi na njima. Ranije je bio problem sa aktivacijom ali zadnjih mjeseci sa novim updateom aplikacije radi prilično dobro. Nekada zna zaštekati UI da na primjer nema naših titlova pa je potreban reset aplikacije ili tva, ali sve u svemu sasvim zadovoljavajuće. Content je - treba li naglašavati - odličan, a i sve je mahom prevedeno.
HBOGO >> Netflix
HBOGO >> Netflix
- VladaFBiH
#8804 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
npr. zadnji Panasonic je bio FX550B 4k ili D300 ili A300 ili CX350 ili CX400 model - to baš nije "bajata" informacija ali eto ako ti kažeš da nisam u pravu onda nisam...CooK wrote:Nije istina. Nemam sad vremena da ti nasiroko objasnjavam ali ako si zainteresovan i to cu uraditi kada stignem. Samo cu ti za sada napisati da malo precesljas novije podatke jer neke televizore od brandova koje si naveo jeste nekada proizvodio Vestel pod zakupljenom licencom ali vec dugo ih ne proizvodi.VladaFBiH wrote:koliko sam upratio svi AWT su zapravo VESTEL kao i Toshiba, Hitachi, Sharp, JVC, Bush, Alba i slični TV-i - čak se spominju i pojedini Philips i Panasonic modeli...jarobot wrote: AWT 32 inča kupljen prije dvije godine radi u prosjeku 3 sata dnevno kod majke i još nit je crko niti imao problema. Tako da to nije pravilo. Isto usisivač AWT radio 7 dana i sad izbacuje prašinu ne usisava moram im ga vratiti.
Nema pravila kod kineza
Edit: Vidim da sam inicijalno bio možda nejasan i da je ispalo da Vestel proizvodi isključivo televizore za gore navedene brendove - bilo bi jasnije da sam napisao da je proizvodio pojedine modele i za njih... dok sam za AWT vidio 2 modela koji su Vestel (iskreno nisam zagledao više jer me marka ne interesuje a poznavajući rad Robota vjerujem da samo kupuju od njih jer ne vjerujem da bi sebi bespotrebno komplikovali život sa 2-3 dobavljača)
Last edited by VladaFBiH on 27/02/2019 11:48, edited 1 time in total.
-
brazzo19
#8805 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja ne znam sto ovoliko raja bacaju drvlje i kamenje na Philips ja sam recimo prosle godine kupio 43PUS6501 dok sam prije dva mjeseca u drugu sobu kupio Samsung 43NU7192 i na istim resiverima na defaultnim postavkama slike meni licno je slika na philipsu dosta bolja a da ne pricam o vecoj funkcionalnosti Philipsa zato sto je android kod Kodija do ostalih gluposti pa i samog ugodjaja kada gledam film zbog ambilighta.... CooK kojeg izuzetno cijenim kada su u pitanju komenrati i preporuke za televizije je rekao da od Philipsa valja ova visoka klasa, a s obzirom da u naprednom periodu treba da kupujem tv nekih 55" da pitam usput koja je to visoka klasa Philipsa je li mozda mislis na seriju 8 ili ??? Naravno ne mislim ovdje na oled jer jos je to skupa igracka za nas ... hvala 
-
CooK
#8806 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Razumio sam ja tebe. Vestel je imao otkupljenu licencu za europu za proizvodnju npr Sharp televizora koju vise nema i on je proizvodio te televizore po svojim standardima i normama a najnize klase poznatijih brendova poput tih Panasonica se samo proizvode u Vestelovim pogonima ali po Panasonicovim standardima, normama i kontrolom kvaliteta. Isto radi npr Sony koji najnize klase nekih svojih televizora proizvodi u Arcelik fabrici u turskoj koja inace proizvodi Grundig i Beko televizore. Dakle trebas razlikovati kada neki turski proizvodjac otkupi licencu za neki brend pa proizvodi televizore kakve on hoce od toga kada neki brend naruci proizvodnju televizora kod nekog od tih turskih proizvodjaca jer se tada moraju ispostovati neke norme tog brenda i onda apsolutno nema veze gdje se proizvode ti televizori. Na kraju, kada si vec toliko upoznat sa radom Vestela onda mozes primjetiti da poznati brendovi proizvode samo neke najnize klase i najlosije televizore u Vestelu, to govori sve o kvalitetu i mogucnostima Vestela.VladaFBiH wrote:npr. zadnji Panasonic je bio FX550B 4k ili D300 ili A300 ili CX350 ili CX400 model - to baš nije "bajata" informacija ali eto ako ti kažeš da nisam u pravu onda nisam...CooK wrote:Nije istina. Nemam sad vremena da ti nasiroko objasnjavam ali ako si zainteresovan i to cu uraditi kada stignem. Samo cu ti za sada napisati da malo precesljas novije podatke jer neke televizore od brandova koje si naveo jeste nekada proizvodio Vestel pod zakupljenom licencom ali vec dugo ih ne proizvodi.VladaFBiH wrote: koliko sam upratio svi AWT su zapravo VESTEL kao i Toshiba, Hitachi, Sharp, JVC, Bush, Alba i slični TV-i - čak se spominju i pojedini Philips i Panasonic modeli...
Edit: Vidim da sam inicijalno bio možda nejasan i da je ispalo da Vestel proizvodi isključivo televizore za gore navedene brendove - bilo bi jasnije da sam napisao da je proizvodio pojedine modele i za njih... dok sam za AWT vidio 2 modela koji su Vestel (iskreno nisam zagledao više jer me marka ne interesuje a poznavajući rad Robota vjerujem da samo kupuju od njih jer ne vjerujem da bi sebi bespotrebno komplikovali život sa 2-3 dobavljača)
Sto se tice AWT-a ja sam samo na njihove kineze nalijetao a imao sam priliku vidjeti ih i nekoliko rasklopljenih i nigdje se Vestel ne spominje. Moguce da Robot narucuje televizore od Vestela a Vestel ih za njih nabavlja iz Kine i isporucuje kao svoje, to ne znam. Takodje je moguce da u nekim AWT modelima Vestel ubacuje kineske panele a svoju elektroniku. Lako je provjeriti je li ko nekog TV-a barem Vestelova elektronika, samo se na daljinskom ukuca MENU, 4,7,2,5 i ako TV udje u servisni menu onda je Vestelova elektronika. I BTW, jedno pitanje ali da mi iskreno odgovoris, jel ti stvarno mislis da 32-incni TV koji kosta 199KM moze ista valjati? Odbij tu PDV koji je 35KM i to izadje 165KM, pa onda odbij troskove transporta kao i zaradu proizvodjaca i prodavaca i to spada ispod 140KM po primjerku, nema tu kvaliteta vjeruj mi.
-
Bad jesus
#8807 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
@Cook ej bato vidim ti si razuman ovde, interesuje me valjal ovo išta da ne pati od burn ina https://www.procomp.ba/televizori/5178- ... u7172.html
ili na manje inča uzet ovaj https://www.procomp.ba/televizori/5181- ... atxxh.html
da se može fino PS4 igrat a da ne bude burn in sranja
ili na manje inča uzet ovaj https://www.procomp.ba/televizori/5181- ... atxxh.html
-
CooK
#8808 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Drug to sto je tebi bolja slika na tom Philipsu je subjektivna stvar. Imas recenzije i jednih i drugih i to je bitno. Mada rijetko ko ozbiljan radi recenzije Philipsa od kad je pao u kineske ruke ali ima ih pa tu vidi kako prolazi Samsung a kako Philips.brazzo19 wrote:Ja ne znam sto ovoliko raja bacaju drvlje i kamenje na Philips ja sam recimo prosle godine kupio 43PUS6501 dok sam prije dva mjeseca u drugu sobu kupio Samsung 43NU7192 i na istim resiverima na defaultnim postavkama slike meni licno je slika na philipsu dosta bolja a da ne pricam o vecoj funkcionalnosti Philipsa zato sto je android kod Kodija do ostalih gluposti pa i samog ugodjaja kada gledam film zbog ambilighta.... CooK kojeg izuzetno cijenim kada su u pitanju komenrati i preporuke za televizije je rekao da od Philipsa valja ova visoka klasa, a s obzirom da u naprednom periodu treba da kupujem tv nekih 55" da pitam usput koja je to visoka klasa Philipsa je li mozda mislis na seriju 8 ili ??? Naravno ne mislim ovdje na oled jer jos je to skupa igracka za nas ... hvala
Sto se tice klasa 4 i 5 su niska, 6 i 7 srednja a 8 i 9 visoka mada neki recenzenti navode samo seriju 9 kao visoku. BTW ima Philips dobrih televizora u seriji 8.
- typeOnegative
#8809 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
bad jesus
Burn in je boljka OLED televizora u određenim scenarijima , samsung je QLED tako da ne mozes dobit burnin sve i kad bi htio . druga je stvar sto kmice korejske prodaju maglu i jos daju garanciju na nesto za sto znaju da se ni teoretski ne moze dogodit , inace ne bi davali 10g sigurno .
Burn in je boljka OLED televizora u određenim scenarijima , samsung je QLED tako da ne mozes dobit burnin sve i kad bi htio . druga je stvar sto kmice korejske prodaju maglu i jos daju garanciju na nesto za sto znaju da se ni teoretski ne moze dogodit , inace ne bi davali 10g sigurno .
Last edited by typeOnegative on 27/02/2019 19:32, edited 2 times in total.
-
CooK
#8810 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
BTW da napisem da se na mom Samsungu 50MU6172 pojavila fleka u donjem desnom uglu i jucer je zavrsio u servisu. Fleka se ne vidi uvijek nego pretezno na tamnijim bojama. Dakle sranja se desavaju i kod dobrih brendova a na njima je sada da pokazu zasto su jedan on najpoznatijih i najboljih brendova i da rijese ovaj problem u sto kracem periodu.

-
Bad jesus
#8811 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
da vidiš kod mene LG televizora tih fleka ima svuda po ekranuCooK wrote:BTW da napisem da se na mom Samsungu 50MU6172 pojavila fleka u donjem desnom uglu i jucer je zavrsio u servisu. Fleka se ne vidi uvijek nego pretezno na tamnijim bojama. Dakle sranja se desavaju i kod dobrih brendova a na njima je sada da pokazu zasto su jedan on najpoznatijih i najboljih brendova i da rijese ovaj problem u sto kracem periodu.
-
CooK
#8812 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nijedan od ta dva za koje si postavio link ne mogu dobiti burn in. Ja bih radije isao na manji qled q6fn nego na veci nu7172.Bad jesus wrote:@Cook ej bato vidim ti si razuman ovde, interesuje me valjal ovo išta da ne pati od burn ina https://www.procomp.ba/televizori/5178- ... u7172.html
-
CooK
#8813 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jah ali je to kod tebe vjerovatno star TV i nemas garanciju pa ti se ne isplati placati popravku a ovaj TV sam ja uzeo nov prije cca 8 mjeseci i necu nikakve fleke da gledam po njemu.Bad jesus wrote:da vidiš kod mene LG televizora tih fleka ima svuda po ekranu
Ja sam ti jos dobar, ovdje ima ljudi kojim jedan mrtav piksel smeta i koji su dobili drugi TV samo radi toga.
- semirsar
#8814 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
svojevremeno se pojavila i kod mene na 705-ici identicna fleka, uradio ono sto uradih i sa guzonjom svojevremeno i rjesih problem. Iskljucio tv skroz iz napona, sklonio bezicni telefon koji je bio tik uz njega sa zadnje strane, otis'o spavat' pa otis'o na pos'o, kad se vratih ukljucih tv i nejma fleke do dan danas 
-
CooK
#8815 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema u blizini ovog TV-a nikakve "odasiljajuce" elektronike. Ustvari nema dva metra oko njega nikakve elektronike osim android box-a koji se nalazi sa lijeve strane a fleka je sa desne strane mada ne moze box uzrokovati takve probleme jer ne zraci. Fiksni telefon nikako nemam u kuci.semirsar wrote:svojevremeno se pojavila i kod mene na 705-ici identicna fleka, uradio ono sto uradih i sa guzonjom svojevremeno i rjesih problem. Iskljucio tv skroz iz napona, sklonio bezicni telefon koji je bio tik uz njega sa zadnje strane, otis'o spavat' pa otis'o na pos'o, kad se vratih ukljucih tv i nejma fleke do dan danas
BTW ova fleka se pojavila jos prije mjesec dana samo sto je bila manja i ja sam mislio da je mozda neka smetnja u pitanju i da ce fleka spontano nestati. Ostavljao sam ga i iskopcanog iz uticnice preko 12 sati, cak i taj android box sklonio cisto zbog testiranja i mobitel nisam ostavljao blizu ali nema pomoci, cak naprotiv, problem je postajao veci kako je vrijeme prolazilo. Ocigledno panel ili pozadinsko osvjetljenje imaju neki defekt.
- REDDEVILS
#8816 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Taj sam jer kad dam 2350KM hocu da mi je tv savrsen a ne sa greskomCooK wrote:Jah ali je to kod tebe vjerovatno star TV i nemas garanciju pa ti se ne isplati placati popravku a ovaj TV sam ja uzeo nov prije cca 8 mjeseci i necu nikakve fleke da gledam po njemu.Bad jesus wrote:da vidiš kod mene LG televizora tih fleka ima svuda po ekranu
Ja sam ti jos dobar, ovdje ima ljudi kojim jedan mrtav piksel smeta i koji su dobili drugi TV samo radi toga.
Treba CooK biti uporan,a nadam se da ces i ti dobiti nov zamjenski tv
- semirsar
#8817 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
da je sony merebit bi i dobio, ali samsung ... pa ni produzenu garanciju ne daju u par dana vec u par mjeseciREDDEVILS wrote:Taj sam jer kad dam 2350KM hocu da mi je tv savrsen a ne sa greskomCooK wrote:Jah ali je to kod tebe vjerovatno star TV i nemas garanciju pa ti se ne isplati placati popravku a ovaj TV sam ja uzeo nov prije cca 8 mjeseci i necu nikakve fleke da gledam po njemu.Bad jesus wrote:da vidiš kod mene LG televizora tih fleka ima svuda po ekranu
Ja sam ti jos dobar, ovdje ima ljudi kojim jedan mrtav piksel smeta i koji su dobili drugi TV samo radi toga.![]()
-
CooK
#8818 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma znam ali jbt jedan piksel, Sony je stvarno tu pokazao klasu i brigu za korisnika. A sumnjam da ce u mom slucaju biti novi TV jer su mi trazili samo TV da posaljem, bez postolja, smart daljinskog i ostalih dodataka. Uglavnom, inace sam uporan u zivotu i bicu i u ovoj situaciji a napisacu sta se desilo kada ga pregledaju i dobijem informacije.REDDEVILS wrote:Taj sam jer kad dam 2350KM hocu da mi je tv savrsen a ne sa greskomCooK wrote:Jah ali je to kod tebe vjerovatno star TV i nemas garanciju pa ti se ne isplati placati popravku a ovaj TV sam ja uzeo nov prije cca 8 mjeseci i necu nikakve fleke da gledam po njemu.Bad jesus wrote:da vidiš kod mene LG televizora tih fleka ima svuda po ekranu
Ja sam ti jos dobar, ovdje ima ljudi kojim jedan mrtav piksel smeta i koji su dobili drugi TV samo radi toga.![]()
- REDDEVILS
#8819 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To je izgleda standardna procedura jer sam i ja poslao TV bez daljinskog i postolja, ali kad su me nazvali i rekli da ću dobiti nov zamjenski TV rečeno mi je da ću TV od Sonya dobiti bez daljinskog i postolja tj. bice izvađeni iz kutije 
-
CooK
#8820 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nije standardna procedura nego se nadaju da ce moci otkloniti kvar a onda kada vide da je jedini nacin da se otkloni kvar zamjena panela a ako se radi o TV-u kojem panel kosta skoro kao cijeli televizor(sto je u mnogo slucajeva tako) onda se odluce za zamjenu TV-a.REDDEVILS wrote:To je izgleda standardna procedura jer sam i ja poslao TV bez daljinskog i postolja, ali kad su me nazvali i rekli da ću dobiti nov zamjenski TV rečeno mi je da ću TV od Sonya dobiti bez daljinskog i postolja tj. bice izvađeni iz kutije
- amar1994
#8821 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
pih **** materCooK wrote:BTW da napisem da se na mom Samsungu 50MU6172 pojavila fleka u donjem desnom uglu i jucer je zavrsio u servisu. Fleka se ne vidi uvijek nego pretezno na tamnijim bojama. Dakle sranja se desavaju i kod dobrih brendova a na njima je sada da pokazu zasto su jedan on najpoznatijih i najboljih brendova i da rijese ovaj problem u sto kracem periodu.
mozda dobijes novi TV,samo u tom slucaju losiji model NU
-
aktivacija
#8822 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima li neko preporuku za kalibriranje oled el-dži-ja C8?
-
sencobih
#8823 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kod druga su zamijenili TV GRUNDIG baš zbog slične situacije, polumjesec se formirao ,isto kao da je "učadio "ekran , kao da se dim provlačio, i to pred sami kraj garancije, nije bilo više takvog modela pa je uzeo drugi u istom cjenovnom rangu, samo što mu je ispalo bolje jer je dobio novu seriju tv-a nego što je imao za iste pare.CooK wrote:Nije standardna procedura nego se nadaju da ce moci otkloniti kvar a onda kada vide da je jedini nacin da se otkloni kvar zamjena panela a ako se radi o TV-u kojem panel kosta skoro kao cijeli televizor(sto je u mnogo slucajeva tako) onda se odluce za zamjenu TV-a.REDDEVILS wrote:To je izgleda standardna procedura jer sam i ja poslao TV bez daljinskog i postolja, ali kad su me nazvali i rekli da ću dobiti nov zamjenski TV rečeno mi je da ću TV od Sonya dobiti bez daljinskog i postolja tj. bice izvađeni iz kutije
- lonely_wolf
#8824 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c8/settingsaktivacija wrote:Ima li neko preporuku za kalibriranje oled el-dži-ja C8?
step by step
- lonely_wolf
#8825 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Drug fakat mi je zao, znam koliko si se trudio da na racun svog iskustva i znanja preporucis upravo taj panel, al' to je samo dokaz da sa novom "tehnologijom" nema pravila i da se sranja desavaju svima. Nadam se da ce Samsung opravdati svoju velicinu i u sto kracem roku rijesiti tvoj slucaj.CooK wrote:BTW da napisem da se na mom Samsungu 50MU6172 pojavila fleka u donjem desnom uglu i jucer je zavrsio u servisu. Fleka se ne vidi uvijek nego pretezno na tamnijim bojama. Dakle sranja se desavaju i kod dobrih brendova a na njima je sada da pokazu zasto su jedan on najpoznatijih i najboljih brendova i da rijese ovaj problem u sto kracem periodu.