Sad je u redu, valjda ce i potrajatiREDDEVILS wrote:semirsar wrote:Nazalost, kod mene isto stanje, ovaj problem traje vec neko vrijeme, nijesam stio biti dosadan, jerbo mi nije napet N1, ali kad se vec radi, mereli kako i meni da se uradi?Telemach wrote:@REDDEVILS
Zamolit ćemo Vas za povratne informacije. Signal je sada uredan.![]()
P.S. Eon Smart Tv Aplikacija i kod mene, takodje
I kod mene opet slika i zvuk nisu sinkronizirani na N1 iako je jucer bilo uredu
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- semirsar
#87976 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- vkmiro
#87977 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ajde reko, ova akcija do kraja osmog mjeseca, otključano sve pa reko da probam malo taj VOD. Odem na HBO, nadjem seriju Černobil i pustim prvu epizpdu. Odmah na početku poče ton krčati i nesta ga zauvjek.Sutra pustim drugu, ona je malo duže trajala ali opet oko polovine poče krčanje i nesta tona. Jel ti tako i kod drugih korisnika ??
Srečom imaju torenti pa skidoh i odgledah kako treba
Srečom imaju torenti pa skidoh i odgledah kako treba
- Telemach
#87978 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@vkmiro
Dostavite nam Vaše podatke u inbox, ili nas pozovite na 1360. Provjerit ćemo.
Dostavite nam Vaše podatke u inbox, ili nas pozovite na 1360. Provjerit ćemo.
- Rene Higuita
#87979 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@TelemachTelemach wrote:@Rene Higuita,Rene Higuita wrote:Sta je sa EON boxom ovih dana?
Kada se ide na epg- info o sadrzaju (i) sve su ikonice opisne, tj. nisu vise ikone, kao npr: details(info) je sada: stb_ondemand_detailedscreen_synopsys_seefull.
Ista situacija je i sa On Demand, cim se udje u sadrzaj sve ikone su opisne i tekstualni sadrzaj prelazi jedan preko drugog.
Na Settings npr. ikona Help je: stb_settings_help.
Nikako da stabiliziraju EON software i isprave bugove.
Web mojtelemach.ba usporen, aplikacija isto tako, svaki drugi dan greska na serveru itd.
Izvršit ćemo provjere. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
Ima li kakav povratni info, s obzirom da nema nikakvih promjena?
- Telemach
#87980 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Javit ćemo Vam se u što skorijem roku.Rene Higuita » Yesterday, 9:06 pm
Telemach wrote:
Rene Higuita wrote:
Sta je sa EON boxom ovih dana?
Kada se ide na epg- info o sadrzaju (i) sve su ikonice opisne, tj. nisu vise ikone, kao npr: details(info) je sada: stb_ondemand_detailedscreen_synopsys_seefull.
Ista situacija je i sa On Demand, cim se udje u sadrzaj sve ikone su opisne i tekstualni sadrzaj prelazi jedan preko drugog.
Na Settings npr. ikona Help je: stb_settings_help.
Nikako da stabiliziraju EON software i isprave bugove.
Web mojtelemach.ba usporen, aplikacija isto tako, svaki drugi dan greska na serveru itd.
@Rene Higuita,
Izvršit ćemo provjere. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
@Telemach
Ima li kakav povratni info, s obzirom da nema nikakvih promjena?
- Radar71
#87981 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach imate pp 
-
nebogori
#87982 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da vidimo sta ste uradili sa edukativnim kanalima 
- Telemach
#87983 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
javili smo Vam seRadar71 » 26 minutes ago
@Telemach imate pp
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#87984 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li još neko problema sa facebookom ?
Preko računara većinom neće da mi učita facebook, dosta fotografija i komentara neće da učita, isto je i preko mobitela kada sam povezan WiFi-em na svoj modem na Telemach mrežu, dok kada ugasim WiFi na mobitelu i prebacim se na 4G odmah sve učita u sekundi, a na Telemach internetu u većini slučajeva neće, više ne radi nego što radi.
Neku noć mi nije moglo da uradi ni refresh accuweather prognoze preko Telemacha, nije ništa reagovalo, dok kada sam ugasio WiFi i uradio refresh prognoze preko 4G-a odmah je učitalo.
Preko računara većinom neće da mi učita facebook, dosta fotografija i komentara neće da učita, isto je i preko mobitela kada sam povezan WiFi-em na svoj modem na Telemach mrežu, dok kada ugasim WiFi na mobitelu i prebacim se na 4G odmah sve učita u sekundi, a na Telemach internetu u većini slučajeva neće, više ne radi nego što radi.
Neku noć mi nije moglo da uradi ni refresh accuweather prognoze preko Telemacha, nije ništa reagovalo, dok kada sam ugasio WiFi i uradio refresh prognoze preko 4G-a odmah je učitalo.
- Benq
#87985 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene je sve uredno na svim uredjajima. Jesi li testirao na nekom racunaru direktno spojen na modem kablom? Uradi i hard reset modema ako si mijenjao neke postavke.Mehemed wrote:Ima li još neko problema sa facebookom ?
-
Mehemed
#87986 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na računaru najviše i koristim, spojen je sa LAN-om, nisam mjesecima, ako ne i godinu dana ništa čačkao po modemu, a pokušao sam i reset više puta, nije pomoglo. Trenutno radi usporeno, ali radi, učitaje za razliku od ranije.
- Benq
#87987 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da zasad zanemarimo accuweather, jesi li probao sa brisanjem cache iz browsera?Mehemed wrote:Na računaru najviše i koristim, spojen je sa LAN-om, nisam mjesecima, ako ne i godinu dana ništa čačkao po modemu, a pokušao sam i reset više puta, nije pomoglo. Trenutno radi usporeno, ali radi, učitaje za razliku od ranije.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#87988 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Moram biti iskren i reci da kod mene 95% vremena sve radi besprijekorno. Medjutim primjetio sam zadnjih dana da mi se sa vremena na vrijeme na nekim kanalima pocne smrzavati slika (kao da je u pitanju oslabljen signal) i na programu NOVA TV BiH od pocetka emitovanja kada su utakmice zna slika da smrzne i taj program bar kod mene ima tehnickih problema. Moguce da mi je malo signal opao......
-
Mehemed
#87989 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Brišem ja to često Ccleanerom, a na mobitelu to radi "Files by Google" koji briše temporary files i ostale nebitne fajlove.Benq wrote:Da zasad zanemarimo accuweather, jesi li probao sa brisanjem cache iz browsera?
Youtube otvori u sekundi koja je mnogo teža i zahtjevnija stranica, ali facebook tanko. Osvježili su mi nešto pa ću vidjeti hoće li se dešavati ponovo, jer za sada radi malo usporeno, ali bar radi za razliku od ranije kada više od pola fotografija i komentara nije učitavalo.
-
Mehemed
#87990 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dugo je i radilo... Opet neće, dok youtube otvori u sekundi, čak i manje od sekunde...
Obrisao cache ponovo, restartovao modem i browser i opet neće da otvori...
Obrisao cache ponovo, restartovao modem i browser i opet neće da otvori...
- diablobih
#87991 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To nije telemachov problem, to je do FB.
-
Mehemed
#87992 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako onda hoće preko mobitela preko 4G-a a neće preko Telemacha ni preko lan-a ni preko WiFi-a ?diablobih wrote:To nije telemachov problem, to je do FB.
-
aida25
#87993 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pozdrav, je li može neko stavit spisak kanala koji se ne mogui ili mogu gledati preko eona na mreži koja nije Telemachova, sad može puno više kanala nego prije koliko sam upućena...Hvala
- Radar71
#87994 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
probaj sama sve redom pa nam postavi spisak ovdjeaida25 wrote:Pozdrav, je li može neko stavit spisak kanala koji se ne mogui ili mogu gledati preko eona na mreži koja nije Telemachova, sad može puno više kanala nego prije koliko sam upućena...Hvala
-
aida25
#87995 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa imam samo Telemach mrežu trenutno zato i pitam, ako nije dug spisak normalno..
- crnivrag
#87996 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kanali koji rade zavise od toga na koju si mrežu spojena, pa npr. ako se spojiš na m:tel mrežu u BiH radiće ti puno više kanala nego npr. na BH Telecom mreži, ili ako se spojiš na Eronet radiće više kanala nego na BH Telecomu.aida25 wrote:Pa imam samo Telemach mrežu trenutno zato i pitam, ako nije dug spisak normalno..
Ako odeš u Hrvatsku radiće vrlo malo domaćih kanala, a ako odeš u Srbiju, Crnu Goru ili Sloveniju i spojiš se na mreže United Grupe, radiće skoro svi kanali, a ako si na drugim mrežama, onda samo neki.
U ostatku Europe ti rade samo domaći kanali, i tako...
Dakle ne postoji spisak kanala, jer na svakoj mreži rade drugačiji kanali u zavisnosti od države, prava emitera i ugovora Telemach-a sa drugim mrežama.
- diablobih
#87997 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mobilna aplikacija meni radi preko wi-fi telemacha normalno. Dok preko browsera na racunaru sere. Jednostavno imaju problema vec duze vrijeme.Mehemed wrote:Kako onda hoće preko mobitela preko 4G-a a neće preko Telemacha ni preko lan-a ni preko WiFi-a ?diablobih wrote:To nije telemachov problem, to je do FB.
- fusion_ba
#87998 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
EON na mtel internetu radi sve osim Arene
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#87999 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zato ako puno putujes uzmes IPTV 15-km mjescno i imas sve sto ti padne na pametcrnivrag wrote:Kanali koji rade zavise od toga na koju si mrežu spojena, pa npr. ako se spojiš na m:tel mrežu u BiH radiće ti puno više kanala nego npr. na BH Telecom mreži, ili ako se spojiš na Eronet radiće više kanala nego na BH Telecomu.aida25 wrote:Pa imam samo Telemach mrežu trenutno zato i pitam, ako nije dug spisak normalno..
Ako odeš u Hrvatsku radiće vrlo malo domaćih kanala, a ako odeš u Srbiju, Crnu Goru ili Sloveniju i spojiš se na mreže United Grupe, radiće skoro svi kanali, a ako si na drugim mrežama, onda samo neki.
U ostatku Europe ti rade samo domaći kanali, i tako...
Dakle ne postoji spisak kanala, jer na svakoj mreži rade drugačiji kanali u zavisnosti od države, prava emitera i ugovora Telemach-a sa drugim mrežama.
- Telemach
#88000 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo aida25, javili smo Vam se u inbox.aida25 » Today, 7:46 pm
Pozdrav, je li može neko stavit spisak kanala koji se ne mogui ili mogu gledati preko eona na mreži koja nije Telemachova, sad može puno više kanala nego prije koliko sam upućena...Hvala