Sirija vol. 2

Locked
karakters

#87926 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Lice plana C je...iznad?

Ima smisla.
karakters

#87927 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

insomnia78 wrote:A doktor hin sve prekrizijo
I to onim zvrljavim doktorskim rukopisom
Kikibombona

#87928 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Nadzornik wrote:Moze li neko prevesti ovaj tekst sa ovih slika...???

Image
Image
Ovaj prvi je iz Latakije, Alevit. Jedinica je inace alevitska, iz Latakije i Tartusa. Neka mu je bog na pomoci. :(
sarajevoxxxx

#87929 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

U zadnjih 48 sati u regionu Deir Ez-Zoura, istočne okoline Homsa, i Suhne, poginulo je 234 režimska vojnika. 40 se još uvijek vode kao nestali. Među poginulima je i 14 pripadnika Hezbollaha.
NajdraziVodjaa

#87930 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Po Savi u toku ovog rata izgunilo vise vojnika SAA nego sto je populacija citave drzave :lol:
muhafuca

#87931 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Nadzornik wrote::D :D :D

Image
klasican primjer kad covjek ne zna frizuru koja mo odgovara uz facu.

na ovoliku nosinu on se odlucio za gimnazijski razdjeljak i dugu kosu.

Kurdski klasicar :violina:
karakters

#87932 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Max je zacijelo bio oko kurdskog bunkera u formativnom dobu njegovog stila :D

Pogled Alana Forda i fizionomija Bob Rocka
habanero68

#87933 Re: Sirija vol. 2

Post by habanero68 »

Bagdad odsjekao irački Kurdistan od ostatka svijeta

https://www.logicno.com/politika/bagdad ... ijeta.html
times12

#87934 Re: Sirija vol. 2

Post by times12 »

Šeih Abu Muhamed al-Adnani, Bog ga primio, zarobio jednog nusajrijskog vojnika.

ps. Izgleda da je i šeih "zijanio život". Valjda to znači ovo "primio"; ne znam, nisam siguran.
Ja_Ja

#87935 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

Kikibombona wrote:
Ja_Ja wrote:SAA mladjarija niti je u stroju niti je izginula. Eno ih po Latakiji, Damasku, i drugim mjestima sa guzicama okrenutim naopacke.
Latakija danas, koncert!
Garant ovi vojnici Asadovi rodjaci, samo se sepure sa uniformama! :D

Image
Image
Image

Brko! :D
Sta su mu ovo Rusi sasili? :lol:

Image
Poenta je u tome da SAA nikada nije imala mobilizaciju kakvu je trebala imati u stanju u kojem se zemlja nasla. Dijelom je to sigurno bilo zbog straha od jos veceg ustanka. Krc bi meni milioni momaka gladili muda po plazama Latakije ili klubovima Damaska dok se zemlja nalazi na granici unistenja. To ne znaci da ih nema ali generalno gledajuci SAA je brojcano mala koliki joj je potencija. Da se nebi nadovezao na to samo jos da dodam da I ne vjerujem da je to zato sto rezim nema podrsku naroda.
ultrajvosa 1987

#87936 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

karakters wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:
Kikibombona wrote:

Ne dolaze Kurdi nepozvani. Dobili su poziv Vojnog vijeca Deir ez Zora i tamosnjeg naroda.
Nego, jeste li ti i saxxx blizanci il je on par godina stariji buraz ?
Jer poceo si pisati nebuloze kao i on, u koje ni sam ne vjerujes.
Da, od pisanja kako mudri Kurdi levate novinarsku javnost vozajuci od ratista do ratista 15 istih Arapa namijenjenih za slikanje kao kobajagi predstavnici 'arapske komponente', prica je presla u 'starosjedilacki majoritetni legitimni Abu Havla' i njegovi isti takvi havlanci :D
Sam to ismijavao, kako ne bi bili YPG, nafatali saku jada Arapa i postali SDF, kako su Ameri pametni da ne bi bilo kurdi ovo ono... i sad kao ovi poziv salju sa vecne pradedovske zemlje. Mislim daj ba... :lol:
zrakomlat

#87937 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote:Brigadir Husam Al Avak

Snagama koalicije u Jordanu predloženo je da se dvije vojne baze Az Zakf i Et-Tenf predaju SDF-u kako bi se sa svih strana stavili u okruženje gradovi Deir Ez-Zour, Elbu Kemal, i Al Mayadin. Što se tiče vojnih formacija FSA mogu se prebaciti da postanu lokalne snage sigurnosti pod nadzorom koalicije. SDF je patriotska vojska Federalne Sirije.

العميد حسام العواك

مشاورات واقتراحات لقوات التحالف المتواجده في الأردن لتسليم قاعدتي الزكف والتنف لقوات سوريا الديمقراطيه للاطباق على دير الزور والبوكمال والميادين من كافه الجوانب اما بالنسبه لبقايا الجيش الحر يمكن تحويله الى شرطه محليه باشراف قوات التحالف ------قوات سوريا الديمقراطيه هي الجيش الوطني لسوريا الاتحاديه
العميد حسام العواك
Znači SAA je patriotska vojska Sirije? Jel tako?

sarajevoxxxx wrote:
Vidiš da su Kurdi i režim jedna ekipa to sam što puta ponovio.
sarajevoxxxx wrote:Kurdi ili njihove vojne formacije su 100 % režim. Mrva razlike tu nema. Kakav SDF kakve crne zastave opozicije. Režim jedan kroz jedan.

Šta je uticalo na tvoju odluku da promjeniš klub?
fosna2014

#87938 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:Brigadir Husam Al Avak

Snagama koalicije u Jordanu predloženo je da se dvije vojne baze Az Zakf i Et-Tenf predaju SDF-u kako bi se sa svih strana stavili u okruženje gradovi Deir Ez-Zour, Elbu Kemal, i Al Mayadin. Što se tiče vojnih formacija FSA mogu se prebaciti da postanu lokalne snage sigurnosti pod nadzorom koalicije. SDF je patriotska vojska Federalne Sirije.

العميد حسام العواك

مشاورات واقتراحات لقوات التحالف المتواجده في الأردن لتسليم قاعدتي الزكف والتنف لقوات سوريا الديمقراطيه للاطباق على دير الزور والبوكمال والميادين من كافه الجوانب اما بالنسبه لبقايا الجيش الحر يمكن تحويله الى شرطه محليه باشراف قوات التحالف ------قوات سوريا الديمقراطيه هي الجيش الوطني لسوريا الاتحاديه
العميد حسام العواك
Znači SAA je patriotska vojska Sirije? Jel tako?

sarajevoxxxx wrote:
Vidiš da su Kurdi i režim jedna ekipa to sam što puta ponovio.
sarajevoxxxx wrote:Kurdi ili njihove vojne formacije su 100 % režim. Mrva razlike tu nema. Kakav SDF kakve crne zastave opozicije. Režim jedan kroz jedan.

Šta je uticalo na tvoju odluku da promjeniš klub?
On sam ne moze vjerovati sta se desava na terenu, pa mijenja koliko moze. Na kraju ce navijati za Brku sve dok je Assada, pa pred kraj za Asmu pa ...
zrakomlat

#87939 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

dječak sa šibicama wrote:
NajdraziVodjaa wrote: A interesantno je kako tema svaki put zivne kad Isil i Al Nusra odrade neki napad u kojem stradaju vojnici SAA i u kojem zauzmu neko mjesto bar na trenutak :mrgreen: Odjednom u isto vrijeme savo ekstazira a javljaju se insomnia, sumir, 51state itd..fale jos stari dzihadisti solar i cbrt.
Jos im se pridruzi kikibombona sa "SAA je nesposobna, losa vojska, losi ratnici, Kurdi su supermeni, ISIL je zajeban" :D
:lol:
Krokodajl

#87940 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Sretna vam i berićetna noć Ašure :kiss: a i braći u Siriji i širom planete.
animus

#87941 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Jebo rat gdje nema turaka. Za koga navijati ovdje. Taman se obradovao deblokadi Deir Zora i kontam super nek su se konacno rijesili gamadi i onda dodjem na forum i vidim poznate cetnike. I sta sada. Ne mogu s njima ni za isti FK navijati a kamoli za istu stranu. Ni ovi kurdi mi ne mirisu nesto. Previse podsjecaju na hvo cigane. Nista mi ne preostaje nego cekati da turci krenu prema jugu ili istoku.
Ali bez obzira na sve bitno je da je jedan herojski grad deblokiran i ljudi spaseni od pokolja.
salik79

#87942 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

animus wrote:Jebo rat gdje nema turaka. Za koga navijati ovdje. Taman se obradovao deblokadi Deir Zora i kontam super nek su se konacno rijesili gamadi i onda dodjem na forum i vidim poznate cetnike. I sta sada. Ne mogu s njima ni za isti FK navijati a kamoli za istu stranu. Ni ovi kurdi mi ne mirisu nesto. Previse podsjecaju na hvo cigane. Nista mi ne preostaje nego cekati da turci krenu prema jugu ili istoku.
Ali bez obzira na sve bitno je da je jedan herojski grad deblokiran i ljudi spaseni od pokolja.

O kakvom pokolju ti pricas?! :oops:
sarajevoxxxx wrote:

Isil kakav je takav je, proizvod je okolnosti, i manje više ima podršku naroda.Narod u Siriji želi da se prekine sa masakrima.Sirijska opozicija zajedno sa svojim prijateljima iz međunarodne zajednice sasvim mirno posmatra klaonicu, mirno gleda na svakodnevne masakre, čak šta više svjetskim agencijama mrsko i da izvještava o tim masakrima.Taj narod da ima bolji izbor od isila sigurno bi dao prednost tom presvjetlom izboru, koji odiše i puca civilizacijom, modernošću, pravdom :-)

U suštini narod želi samo da se odbrani, a nije da isil nije u stanju da ih odbrani. Ljudima je bitno da se riješe Asada, da se stane sa masakrima, u njima su vidjeli snagu i to je to.FSA je dvije godine stražarila oko Tabke, nisu ništa uradili, ovi došli sve pomeli, i tako je sve krenulo.
A, s njim se dogovori oko kluba i navijanja...
animus

#87943 Re: Sirija vol. 2

Post by animus »

Prije cu se i s njim dogovoriti nego sa cetnicima. Čovjek je bar iskren a ne licemjer i prodana duša kao neki.
KAMI666

#87944 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

animus wrote:Prije cu se i s njim dogovoriti nego sa cetnicima. Čovjek je bar iskren a ne licemjer i prodana duša kao neki.
Iskren i ne-licemjeran?
Pa covjek nije ni mrvu rijeci dostojan svoje teroristicke strane, koje je do jucer branio na sav glas, svrsavao na uspjehe alkaide i isisa, a danas preokrenuo na kurde kojima je do neku noc zelio sve najgore i da ih njegova braca pokolju. To tebi nije licemernost ?
Covjek nije dosljedan svoga rijeci i svog stava, takvog guze kako go hoce i daje guze onom koji vise plati, nit vjere, niti dostojanstva i dsoljednosti. Pa meni da sve gori, ja bi ostao pri svome stavu a ovaj niti smrdi niti mirise: tipicna propalica ljudskog roda.

To sto si ti rekao je samo da ove druge povrijedis, tako mislim, a ako ovo stvarno mislis sto si gore rekao o njemu, ni ti nisi nista bolji od njega. Nasli ste se onda i daleko vam kuca od moje bila.
salik79

#87945 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

animus wrote:Prije cu se i s njim dogovoriti nego sa cetnicima. Čovjek je bar iskren a ne licemjer i prodana duša kao neki.

Nije licemjer i prodana dusa, velis!? Do neki dan svrsav'o dok su Isilovci i Nusrasi/al-Kaidasi&co klali Kurde, govoreci da ne postoji apsolutno nikakva razlika izmedju njih i "rezima", odnosno da su defakto rezim, a danas dozivljava jace ekstaze od Kikija po pitanju istih...A da ne govorimo o izlivima njeznosti i relativizacije kada je u pitanju Izrael (Sta to fali Izraelu?!). Da ne idem dalje u detalje, ko god prati temu zna ih vec....

Doduse, ako znamo da su, sumasumarum, svjesno ili ne svjesno, svi oni dio iste ekipe, onda i nije licemjer i prodana dusa... :roll:
husein_kapetan

#87946 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Image
Image
Ja sam bio samo kuhar, mobilisalo me

mozda i nije smijesno, ali...
ne..nimalo smiješno nije..
NajdraziVodjaa

#87947 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

animus wrote:Jebo rat gdje nema turaka. Za koga navijati ovdje. Taman se obradovao deblokadi Deir Zora i kontam super nek su se konacno rijesili gamadi i onda dodjem na forum i vidim poznate cetnike. I sta sada. Ne mogu s njima ni za isti FK navijati a kamoli za istu stranu. Ni ovi kurdi mi ne mirisu nesto. Previse podsjecaju na hvo cigane. Nista mi ne preostaje nego cekati da turci krenu prema jugu ili istoku.
A bogami i Turci ti sa "cetnicima" bratuju, ali izgleda da ti njih ne mogu tek tako ogaditi :oops:
insomnia78

#87948 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

husein_kapetan wrote:

Image
Image
Ja sam bio samo kuhar, mobilisalo me

mozda i nije smijesno, ali...
ne..nimalo smiješno nije..
Ta nisu ‘rvati
sarajevoxxxx

#87949 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Hizbollah izgubio kontakt sa grupom od 40 boraca koji su krenuli u pomoć Asadovim milicijama u istočnoj okolini Homsa.

#حمص
ميليشا حزب الله اللبناني تفقد الاتصال بمجموعه مكونه من 40 من عناصرهم
كانو بطريقهم لمؤازره مليشيات الأسد بريف حمص الشرقي

Isil nastavio napredovati u istočnoj okolini Homsa. Sjeverno od grada Suhne zauzeli su brdo Ed-Dahik kao i naselja Et-Tajbe i Šehad. Istočno od Suhne zauzeli su palaću El Hajr Eš-Šerki.

Karta apredovanja Isila u istočnoj okolini Homsa.

http://stepagency-sy.net/archives/164688
Nadzornik

#87950 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

muhafuca wrote:
Nadzornik wrote::D :D :D

Image
klasican primjer kad covjek ne zna frizuru koja mo odgovara uz facu.

na ovoliku nosinu on se odlucio za gimnazijski razdjeljak i dugu kosu.

Kurdski klasicar :violina:
Ovo je Kurdkinja bolan.... :D
Locked