FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tvrtko II Kotromanić
#87901 Re: FK Željezničar
sabura jbg
trenutno nam nista vise ne preostaje
trenutno nam nista vise ne preostaje
- Didier
#87902 Re: FK Željezničar
Odgovorio sam ti ja, ali očigledno ne priznaješ moje postove, a ovamo pojma nemaš ni o čemu.
- Didier
#87903 Re: FK Željezničar
Evo još jednom... Ali ko je tebe ikad i u šta ubijedio?Didier wrote: ↑20/09/2023 19:55Iako nisi baš čovjek koji prihvata ikakav argument, reći ću ti da je SVAKO bolji trener od Mulalića.hrasno38 wrote: ↑20/09/2023 16:17 Mene samo interesuje u cemu je to Basic bolji od Mulalica??? Mislim nisu ni jedan neke trenercine ali ovaj je dosao uz zvona kao kvalitetan trener...I ono sto je najsmjesnije igramo uzasno ali tip promjeni napadaca i to je to. Sto nema onog momka iz Saudijske Arabije?? Sta je sa onim brazilcem...ako ne valja daj mu sup kartu
Mulalić je kretenčina koja igrače koji mu iz bilo kog razloga nisu simpatični maltretira bez razloga. Ustvari, ima razlog, a to je da stavi svog jarana Beganovića da igra, čovjeka koji je teška letva.
I to radi gdje god da dođe, eno nedavno je bivši igrač Dečića pričao kako ga je tjerao da trči po pet sati dnevno, bez da mu je dao loptu, te ga odstranio iz ekipe.
Pored toga, trening mu se sastoji od seljačkih doskočica, psovki, bogaranja, pičkaranja, kurčenja i sl. Pravo je čudo da ga neki igrač nije šakom opalio jer je bilo mnogo razloga. Kad daje izjavu, čačka nos ili uho, ne zna rečenicu sastaviti, a misli da je pametan. Dno od čovjeka.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#87904 Re: FK Željezničar
Neozbiljno je mijenjati trenera nakon 4-5 mjeseci. Neki drugi su dobijali po 12, 18 ili vise mjeseci. Tek je cetvrtina prvenstva. Ja bih Basica ostavio barem do zime, pa podvuci liniju. Ispasti necemo. Valjda 
- insaneinthebrain
#87905 Re: FK Željezničar
Ispast cemo iz kupa.
- sime_cipol
#87906 Re: FK Željezničar
Treba se posvetiti opstanku 
- ultima_palabra
#87907 Re: FK Željezničar
Sve je to ok u teoriji, ali u praksi nijedan trener nece ostati nakon 6-7 poraza.sime_cipol wrote: ↑25/09/2023 12:35 Neozbiljno je mijenjati trenera nakon 4-5 mjeseci. Neki drugi su dobijali po 12, 18 ili vise mjeseci. Tek je cetvrtina prvenstva. Ja bih Basica ostavio barem do zime, pa podvuci liniju. Ispasti necemo. Valjda![]()
Sinoc je on izgubio utakmicu ultra defanzivnim pristupom, Gosk i Sloga mogu na dusu igraca.
- insaneinthebrain
#87908 Re: FK Željezničar
U tom slucaju prodati sve igrace. Samo juniore ostaviti, mogu bar opstanak izboriti. Valja dugove smanjivati 
- Tvrtko II Kotromanić
#87909 Re: FK Željezničar
ma vala ne znam sta bi drugacije bilo da je juce napao
ovako smo se, malo igracki, a vise rezultatski drzali haman do kraja eto
i primis gol u zadnjoj minuti
nije rjesenje ni slucajno smjena
nadoci ce ovo, iskreno meni se Basic svidio do sada, ima covjek neku ideju
e sad sto se pita od govana ne moze praviti, to je druga prica
opet kazem, u situaciji u kakvoj jesmo, strpljenje je jedino moguce
rekao je Kovacevic u onom intervjuu da bismo od iduce godine vec mogli imati vise novaca za pojacanja (ne prinove)
dotad, vracati dugove koliko se moze, infrastrukturu ganjati sa ovom podrskom od razlicitih nivoa
a ova rezultatska kriza ce proci
ovako smo se, malo igracki, a vise rezultatski drzali haman do kraja eto
i primis gol u zadnjoj minuti
nije rjesenje ni slucajno smjena
nadoci ce ovo, iskreno meni se Basic svidio do sada, ima covjek neku ideju
e sad sto se pita od govana ne moze praviti, to je druga prica
opet kazem, u situaciji u kakvoj jesmo, strpljenje je jedino moguce
rekao je Kovacevic u onom intervjuu da bismo od iduce godine vec mogli imati vise novaca za pojacanja (ne prinove)
dotad, vracati dugove koliko se moze, infrastrukturu ganjati sa ovom podrskom od razlicitih nivoa
a ova rezultatska kriza ce proci
- spree
#87910 Re: FK Željezničar
Ma ne može se reci da nije do njega. Haj protiv Zrinjskog i nije strašno izgubiti, mada možda se moglo nešto uraditi, ali gubio je protiv objektivno lošijih protivnika. Glupo ga je mijenjati, a opet ako ce ovako igrati možda i treba to napraviti. Sad koga dovesti, nemam pojma. Samo ne sablju i takve.
- ultima_palabra
#87911 Re: FK Željezničar
Glupo je mijenjati samo da bi mijenjao, ali realno sad mu treba prolaz u kupu, pobjeda protiv Sirokog i x2 u derbiju da prezivi. Moze li to uraditi sa ovom ekipom, veliko je pitanje.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#87912 Re: FK Željezničar
Igrao je Željo i zonsku ligu pa se vratio u prvu saveznu i postao prvak.insaneinthebrain wrote: ↑25/09/2023 13:21 U tom slucaju prodati sve igrace. Samo juniore ostaviti, mogu bar opstanak izboriti. Valja dugove smanjivati![]()
Ako su stvari oko kluba konačno postavljenje u pravom smjeru , moramo čekati.
Boljih od Bašića sigurno ima ali mi nemamo novaca za takve trenere.
- insaneinthebrain
#87913 Re: FK Željezničar
sta nam ovo sprema vrla uprava i sportski direktor
https://www.klix.ba/sport/nogomet/velik ... /230925152
https://www.klix.ba/sport/nogomet/velik ... /230925152
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#87914 Re: FK Željezničar
A sta mislis sto ti prvi put nisam odgovorio?? Zato sto to sto si napisao ne sadrzi najvazniji segment a to je igracko i trenersko iskustvo i igracke i trenerske uspjehe. Ti si ocito premlad da bi znao kakvi su treninzi bili Milana Ribara bar kad je u pitanju odnos na treninzima prema igracima a ja sam gledao svojim ocima. Jebo im je majku/majku i zato su i postigli to sto su postigli. Sta je Basic uradio kao igrac i kao trener?? Najveci uspjeh mu je Metalahege koje je uveo iz druge u prvu ligu ako se ne varam ali nejse.....Edis Mulalic u zadnjem mandatu je vodio Zelju u 43 utakmice i nikad nije svezao vise od 2 poraza u cugu a ovaj je svezao CETIRI a vrlo moguce da ce ih biti i SEST ali onda ga jebi jer smo ispali iz kupa i nalazimo se na dnu tabele u borbi za opstanak. Ono moram se sloziti da Mulalic jeste na svoju ruku i zaista cudnog ponasanja ali nadimak sablaj mu i te kkako pristaje jer je izvlacio u oba mandata od ekipe maksimum. Basic od ove ne izvlaci ni 50% osim u one dvije utakmice Evrope. Beganovic je za pola ovih sto igraju MONSTRUM OD IGRACA s obzirom da se uvijek trudi maksimalno i daje sve od sebe.Didier wrote: ↑25/09/2023 12:29Evo još jednom... Ali ko je tebe ikad i u šta ubijedio?Didier wrote: ↑20/09/2023 19:55
Iako nisi baš čovjek koji prihvata ikakav argument, reći ću ti da je SVAKO bolji trener od Mulalića.
Mulalić je kretenčina koja igrače koji mu iz bilo kog razloga nisu simpatični maltretira bez razloga. Ustvari, ima razlog, a to je da stavi svog jarana Beganovića da igra, čovjeka koji je teška letva.
I to radi gdje god da dođe, eno nedavno je bivši igrač Dečića pričao kako ga je tjerao da trči po pet sati dnevno, bez da mu je dao loptu, te ga odstranio iz ekipe.
Pored toga, trening mu se sastoji od seljačkih doskočica, psovki, bogaranja, pičkaranja, kurčenja i sl. Pravo je čudo da ga neki igrač nije šakom opalio jer je bilo mnogo razloga. Kad daje izjavu, čačka nos ili uho, ne zna rečenicu sastaviti, a misli da je pametan. Dno od čovjeka.
Dakle zaboli me ona stvar kakav je Mulalic covjek jer ga necu zeniti nego kakav je trener. Prosjecan ali puno bolji od Basica sto je lako statisticki dokazivo.
I u svom prvom mandatu je Mulalic je smjenjen bez razloga jer nije u sezoni imao dvije utakmice izgbljene za redom.
Mislim da se razumijemo ne mislim ja da je Mulalic rjesenje za Zelju ali jos gore rjesenje od Mulalica je Basic. I ono sto vec pomalo postaje ocito je da ga igraci ne jebu ni 2% a to kod Muallica nije moglo proci. Kurac bi kod Mulalica onaj majmun juce skakao ispred klupe Zelje!
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#87915 Re: FK Željezničar
Kontinuitet braco, kontinuitet
- sime_cipol
#87916 Re: FK Željezničar
Mulalic je imao 18 mjeseci na raspolaganju. Iskreno, ja bih i Basicu dao barem godinu, odnosno do kraja sezone. Ispasti necemo, ali bi na zimu napravio remont, doveo samo mlade igrače, zeljne dokazivanja i prodaje. Ne starije od 22-23 godine
Savez nas jebucka sa sudijama. Imamo najvise zutih kartona, 5-6 svaki mec. Vecina je zasluzena, ali i veliki je broj onih iz rubrike nigdje veze.
Ja bih Nermina ostavio kako rekoh do kraja sezone ili barem zime.
Savez nas jebucka sa sudijama. Imamo najvise zutih kartona, 5-6 svaki mec. Vecina je zasluzena, ali i veliki je broj onih iz rubrike nigdje veze.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#87917 Re: FK Željezničar
Pricati bilo kakvoj ideji bez bar tri prelazna roka je iluzijasime_cipol wrote: ↑25/09/2023 19:37 Mulalic je imao 18 mjeseci na raspolaganju. Iskreno, ja bih i Basicu dao barem godinu, odnosno do kraja sezone. Ispasti necemo, ali bi na zimu napravio remont, doveo samo mlade igrače, zeljne dokazivanja i prodaje. Ne starije od 22-23 godine
-
elSaik
#87918 Re: FK Željezničar
Kad je bilo najteže ljudi su proveli klub kroz jednu od najvećih kriza od osnivanja. Da li su tako što su navijači skupili novac ili ne, je manje bitno koliko je bitno da to što se skupilo nije neko prokockao na ovaj ili onaj način. I ranije je bilo navijača, posjeta, nagrada od Europe pa je neko sve spiskao.
Očito je nakon ovih 8 kola da će ove godine cilj biti sredina tabele, da se baš ni ne borimo za opstanak, a za više od sredine očito nismo. Kad smo već krenuli putem ekstremne štednje, da onda odradimo ovu sezonu tako.
Sve što sam pročitao da je Bekrić rekao na pressu djeluje mi moguće i iskreno. Mi kao "obični" navijači ne znamo niti možemo znati niti nas se, na kraju krajeva, i tiče šta se dešava u pozadini. Najlakše je nekome ko nema odgovornost ni prema kome pričati/pisati trebalo je dovesti ovog, trebalo je dovesti onog, trebalo je ovo ili ono.
Ako već ne stoji u redu neka grupa ili pojedinac koji će unijeti gotove pare u klub i dići ovo postojeće na viši nivo, onda ne treba ni ovi da odlaze. Makar ne sada.
Očito je nakon ovih 8 kola da će ove godine cilj biti sredina tabele, da se baš ni ne borimo za opstanak, a za više od sredine očito nismo. Kad smo već krenuli putem ekstremne štednje, da onda odradimo ovu sezonu tako.
Sve što sam pročitao da je Bekrić rekao na pressu djeluje mi moguće i iskreno. Mi kao "obični" navijači ne znamo niti možemo znati niti nas se, na kraju krajeva, i tiče šta se dešava u pozadini. Najlakše je nekome ko nema odgovornost ni prema kome pričati/pisati trebalo je dovesti ovog, trebalo je dovesti onog, trebalo je ovo ili ono.
Ako već ne stoji u redu neka grupa ili pojedinac koji će unijeti gotove pare u klub i dići ovo postojeće na viši nivo, onda ne treba ni ovi da odlaze. Makar ne sada.
- insaneinthebrain
#87919 Re: FK Željezničar
Vracati dugove pa sta bude. Realno ako ne mozemo da pobijedimo Gosk, Slogu ili Posusje imamo neki problem. Psiholoski ili manjak kvaliteta kod igraca. Sta god da je moramo sto prije izaci iz krize. Ako nece zbog sebe onda zbog navijaca
- sime_cipol
#87920 Re: FK Željezničar
Svega pomalo.
Na prvom mjestu, da se ne lazemo, nekvaliteta.
Na drugom mjestu bih rekao, emotivno praznjenje nakon evrope i dok je drzao hajc.
Trece mjesto, ocigledan pad forme.
Nismo mi toliko dobri, niti imamo sirinu da dobijemo GOSK, Slogu ako nismo 100% u utakmici.
Jebi ga, protiv Zrinjskog nama ulazi Turanjanin, a Zrinjskom Kozulj.
Pitari od Sloge izgubili na Kosevu, GOSK ih vodio 2:0 i sa dva sretna gola su iscupali bod.
Opet, ocekujem podizanje forme u oktobru i novembru, poslije utakmice sa Sarajevom i tu bi mogli uvezati par dobrih rezultata, solidno odigrati do zimske pauze i popraviti bodovni saldo
Na prvom mjestu, da se ne lazemo, nekvaliteta.
Na drugom mjestu bih rekao, emotivno praznjenje nakon evrope i dok je drzao hajc.
Trece mjesto, ocigledan pad forme.
Nismo mi toliko dobri, niti imamo sirinu da dobijemo GOSK, Slogu ako nismo 100% u utakmici.
Jebi ga, protiv Zrinjskog nama ulazi Turanjanin, a Zrinjskom Kozulj.
Pitari od Sloge izgubili na Kosevu, GOSK ih vodio 2:0 i sa dva sretna gola su iscupali bod.
Opet, ocekujem podizanje forme u oktobru i novembru, poslije utakmice sa Sarajevom i tu bi mogli uvezati par dobrih rezultata, solidno odigrati do zimske pauze i popraviti bodovni saldo
-
noviforumas
#87921 Re: FK Željezničar
Slozi ga Bekrija Basicu danas, ili mi se cini? Kao svi su dobri, samo o treneru ni rijeci. Nemam nikakve insajderske, ali izgleda da je situacija Bekric i igraci na jednon strani, Basic na drugoj. Jedan mora da leti ako je tako, a to ce biti Basic po svemu sudeci.
- sime_cipol
- insaneinthebrain
#87923 Re: FK Željezničar
eto kustura ce nam otvoriti oci,
- Didier
#87924 Re: FK Željezničar
A šta misliš je li tako Ančeloti ili Murinjo jebu mater igračima, pa onda ovi naprave rezultat?
Bez dužnog poštovanja prema tvojim godinama, to se više ne radi tako. Nigdje u Evropi nećeš naći dobrog trenera koji će doći i otjerati najbolje igrače. Možda još jedino Vaha to radi, ali to može po afričkim vukojebinama, zato u Evropi nikoga ne vodi.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#87925 Re: FK Željezničar
Eeeee sinko moj ocito je da si isuvise mlada da si mogao da gledas Bosu Tanjevica i kako je Bosnu odveo na krov Evrope. Nije im jebo mjake nego kreso sta je stigao sa pokojom vaspitno popravnom svima osim Kindzetu. Nema Balkancu uspjeha dok ga na vodi cvrsta i zajebana ruka. Eno ti Pitara karine a kada dodje Musemic koji ih gadja plasticnim flasama sa vodom odmah sampioni i to bez namjestanja utakmica. Jesi li gledao Cirine trninge ikada....itd itd. U Evropi i te kako imas takvih trenera surfaj malo pa ces se uvjeriti. A ovo jebao majku je bilo vise figurativno ali sta da ti radim kad ne kontasDidier wrote: ↑28/09/2023 13:30A šta misliš je li tako Ančeloti ili Murinjo jebu mater igračima, pa onda ovi naprave rezultat?
Bez dužnog poštovanja prema tvojim godinama, to se više ne radi tako. Nigdje u Evropi nećeš naći dobrog trenera koji će doći i otjerati najbolje igrače. Možda još jedino Vaha to radi, ali to može po afričkim vukojebinama, zato u Evropi nikoga ne vodi.