Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karakters wrote:
Pa neka podijele Kurdi i Asad čitavu Siriju na dva dijela, a što ostane-"revolucionarima". Oni su svakako ginuli za hurije, a ne za Siriju i oni su pravi pobjednici ovog rata.
Kurdski dio je samo početak. Raspad na ostale dijelove je stvar rutine i pregovora. Samo što će neko lojalistima morati objasniti zašto to nisu uradili na početku rata.
Mene ovo rusko bombardovanje Idliba podsjeća na to daj da bar se osvetimo revolucionarima kada je sve već završena stvar. Dobro Kiki kaže Rusi niti će dobiti naftu niti imaju na šta su se furali zone ove one, fol oni rat zaustavili itd. Rusi su ludi ovih dana i to sa razlogom.
Pa pisao sam da su Kurdi trenutno demografski vitalan narod, i mogu da poklope 1/3 Iraka mozda i pola, i isto i Sirije. Za Tursku i Iran mislim da ne mogu koliko hoce a hoce 1/4 a neki cak i pola Turske a za Iran ne znam, ali mislim i pisao sam da su to sve mogli kroz autonomije i bez rata sa komsijama. Ali eto guraju ih u rat drugi radi raznih interesa. A za Isil imam misljenje i rad sta je tacno. Ne mora znaciti da sam upravu.
karakters wrote:
Pa neka podijele Kurdi i Asad čitavu Siriju na dva dijela, a što ostane-"revolucionarima". Oni su svakako ginuli za hurije, a ne za Siriju i oni su pravi pobjednici ovog rata.
Kurdski dio je samo početak. Raspad na ostale dijelove je stvar rutine i pregovora. Samo što će neko lojalistima morati objasniti zašto to nisu uradili na početku rata.
Mene ovo rusko bombardovanje Idliba podsjeća na to daj da bar se osvetimo revolucionarima kada je sve već završena stvar. Dobro Kiki kaže Rusi niti će dobiti naftu niti imaju na šta su se furali zone ove one, fol oni rat zaustavili itd. Rusi su ludi ovih dana i to sa razlogom.
biće biće, samo što nije..
šta je sa munšijehom
kakvo je stanje na parkingu
karakters wrote:
Kurdski dio je samo početak. Raspad na ostale dijelove je stvar rutin3 i pregovora. Samo što će neko lojalustima morati objasniti zašto to nisu uradili ba početku rata.
Mene ovo rusko bombardovanje Idliba podsjeća na to daj da bar se osvetimo revolucionarima kada je sve već završena stvar. Fobro Kiki kaže Rusi niti niti će dobiti naftu niti imaju na šta su se furali zone ove one, fol oni rat zaustavili itd. Rusi su ludi ovih dana i to sa razlogom.
Skupe te hurme, nadam se da su ti ukusne za tu cijenu
karakters wrote:
biće biće, samo što nije..
šta je sa munšijehom
kakvo je stanje na parkingu
Munši'eh je bio pod kontrolom režima. Izuzetno važan kvart jer je najbliži prelazu i jordanskoj granici. Sa Munši'eh režim je imao šanse da dođe do jako važnog prelaza koji donosi ogromnu finansijsku dobit, dijeli Deru na dva dijela, i time zakucava i onako slab moral revolucionara u Deri. Umjesto toga izuzetno važan kvart i pored oko 1000 zračnih udara i oko 300 poginulih režimskih vojnika kvart ipak na kraju zauzimaju revolucionari i ulaze u njega mislim prvi put od početka rata. Svaka nova ofanziva režima na jugu Sirije bit će vjerovatno daleko teža i neizvjesnija nego onda kada su kontrolisali taj kvart.
Last edited by sarajevoxxxx on 30/09/2017 01:20, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx wrote:
Munši'eh je bio pod kontrolom režima. Izuzetno važan kcart jer je najbliži prelazu i jordanskoj granici. Sa Munši'eh režim je imao šanse da dođe do jako važnog prelaza koji donosi ogromnu finansijsku dobit, dijeli Deru na dva dijela, i time zakucava i onako slab moral revoluciobara u Deri. Umhesto toga izuzetno važan kvart i pored oko 1000 zračnih udara kvart ipak na kraju zauzimaju revolucionari i ulaze u njega mislim prvi put od početka rata. Svaka nova ofanziva režima na jugu Sirije bila bi daleko teža i neuzvjesnija nego onda kada su kontrolisali taj kvart.
To je samo pola odgovora. Sad da čujemo epsku priču za parking.
Parking, štand lubenica, sve te upadice su na fonu one Asadove izjave na početku rata kako se radi o malim grupama itd. Ili onda kako se smijao na pitanje novinara šta misli o prebjezima režimskih vojnika. Ta oholost 'ta će oni, mnogo je olakšala prvo Kurdima onda svima drugima koji su ratovali protiv režima tj. daleko snažnijeg neprijatelja.
sarajevoxxxx wrote:
Munši'eh je bio pod kontrolom režima. Izuzetno važan kcart jer je najbliži prelazu i jordanskoj granici. Sa Munši'eh režim je imao šanse da dođe do jako važnog prelaza koji donosi ogromnu finansijsku dobit, dijeli Deru na dva dijela, i time zakucava i onako slab moral revoluciobara u Deri. Umhesto toga izuzetno važan kvart i pored oko 1000 zračnih udara kvart ipak na kraju zauzimaju revolucionari i ulaze u njega mislim prvi put od početka rata. Svaka nova ofanziva režima na jugu Sirije bila bi daleko teža i neuzvjesnija nego onda kada su kontrolisali taj kvart.
To je samo pola odgovora. Sad da čujemo epsku priču za parking.
nemoj ga, vidiš da se zbunio
jel ga "revolucionari" zauzimaju ili oslobađaju
jao_situacije wrote:
nemoj ga, vidiš da se zbunio
jel ga "revolucionari" zauzimaju ili oslobađaju
Njega rade džinski "revolucionari" kratkih nogavica. Nema praktične razlike, ista je stvar, kratkotoli to zovu oslobađanjem, jer su "revolucionari" muslimani, a nekratkotoli to zovu zuzimanjem ili zaposijedanjem.
Kikibombona wrote:
Ja koliko vidim cetalji sa MCM ne mogu organski smisliti Kurde. Ne ulazim cesto, al' kada navratim, vidim da svi patoloski mrze Kurde i smatraju ih americkim slugama itd.
Ne znam zasto toliko vole Asada, nikako mi nije jasno.
reko vojvoda vojo da su im basar i muamer prijatelji pa zato ljubav
al meni nije jasno sto sadama ne vole
Mislim, ovaj rat je gotov, ishod je i vise nego ocit. Ne znam sta dzihadisti vise traze tamo. Neka sjednu za stol i potipisu dostojnu kapitulaciju, da ljudi ne ginu vise bezveze.
Kikibombona wrote:
Ja koliko vidim cetalji sa MCM ne mogu organski smisliti Kurde. Ne ulazim cesto, al' kada navratim, vidim da svi patoloski mrze Kurde i smatraju ih americkim slugama itd.
Ne znam zasto toliko vole Asada, nikako mi nije jasno.
reko vojvoda vojo da su im basar i muamer prijatelji pa zato ljubav
al meni nije jasno sto sadama ne vole
NajdraziVodjaa wrote:Glavni fazon pogotovo popularan kod forumasa iz dijaspore je da ako se ne slazes sa nekim odma mu pristavi vezu sa Srbima u ovom slucaju strane u ratovima sirom svijeta, ako slucajno podrzavas Ruse i Assada ne gine ti etiketa.
Ali vole zakmecati kad neko njih etiketira kao ljubitelje Al Qaide i ISIL-a.
To je to cuveno licemjerje.
Kikibombona wrote:al' kada navratim, vidim da svi patoloski mrze Kurde i smatraju ih americkim slugama itd.
Da su im sluge,onda su im mogli priznati referendum,ali amer kaze jok.
Amerika (retorički) nije bila ni za raspad Jugoslavije.
Tadašnji ambasador Warren Zimmermann je jugoslovenskom rukovodstvu prenio jasnu poruku Bušove administaracije u kojoj se ona protivi bilo kakvom otcjepljenju republika i bezrezervno se zalaže za očuvanje jugoslovenske države i njenog kontinuiteta.
U isto vrijeme su svjesno ignorisali pro-jugoslovenske političare (Ante Marković i dr.) a sugovornika za "rješenje" krize nalazili u Miloševiću i Tuđmanu.
Last edited by dragma on 30/09/2017 11:05, edited 1 time in total.
Sve i da zauzmu sve i jedno naftno polje Kurdi, samo lud covjek moze misliti da mogu sve zadrzati, ovo je samo zauzimanje pozicija od strane USA, da bi se Asad i Rusi slozili da ostane njima dio, za zelenim stolom vratit ce 60 do 70% naftnih polja ili se rat nastavlja...Nije Putin stukao ovoliko novca u rat, da dobije kitu na kraju...Svaki Kurdski zivot za Koniko je uzaludan, vrijeme ce pokazati..