Sirija vol. 2

Locked
zrakomlat

#87776 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

dječak sa šibicama wrote:
Kolika li je njegova dnevnica.
Image
Kikibombona

#87777 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

solar7 wrote:Isil bi razbio saa u kratkom roku da nije rusa.
Zrakomlat konta da bi SAA dobila Kurde 1v1, bez Amerikanaca i Rusa. :D

Ne znam sta si Zrako pratio do sada... :D

Da nema Rusa i sija iz Irana, Libana, Iraka, Afganistana, Pakistana itd., tesko bi SAA ikoga dobila. Previse su iscrpljeni, izgubili su ogroman broj vojnika. Vidjeli smo novoformiranu 5. Diviziju, sve starci Aleviti iz Latakije i Tartusa, mladjarija il' je u stroju il' je izginula.

Prema navodima Ivana Sidorenka, ISIL je zauzeo Qaryatain! :shock:
Ne kontam kako su do tamo uopste dogurali. :roll:

https://en.wikipedia.org/wiki/Template: ... tailed_map

ISIL zombiji spremaju napad!

Image

Image

Zombiji strijeljaju zarobljenog pripadnika SAA!

Image

Jos zarobljenih...

Image

Ovu operaciju su nazvali 'Abu Muhamed al-Adnani', po svome palom sejhu, drugom covjeku ISILa, Sirijcu iz Binnisha.

Abu Muhamed al-Adnani

Image
rajv0sa

#87778 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Ma jaša zastava halifata bi se vijorila u beču. Pa momčino što ih ne razbiše 2014 kad je isil bio u najvećoj snazi, tad nigdje rusa nije bilo. Pusti saff i ostale selefi fan pejdževe, misli malo svojom glavom.
zrakomlat

#87779 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:

Da nema Rusa i sija iz Irana, Libana, Iraka, Afganistana, Pakistana itd., tesko bi SAA ikoga dobila. Previse su iscrpljeni, izgubili su ogroman broj vojnika. Vidjeli smo novoformiranu 5. Diviziju, sve starci Aleviti iz Latakije i Tartusa, mladjarija il' je u stroju il' je izginula.
Rekao sam ti, zavisi gdje bi se pucalo. SAA sigurno nebi mogla izvršiti napad na tzv Rojavu i uzeti je. Daleko od toga, tu Kurdi brane svoj kućni prag, a imaju i čime.

Nego, šta ti misliš, da na trenutak zaboravimo ostale učesnike rata, bi li Kurdi, da im se ćefne mogli napasti ostatak Sirije i umarširati u Damask, Alepo (znam da ih ima u onoj mahali), Latakiju, i šta ti ja znam. I bi li Kurdi uzeli Deir zor da su oni bili okolo umjesto Isila,a ista ekipa unutra?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#87780 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

zor bi samo tigar mogao osvojiti i to na foru da dođe brki iza leđa kad se ovaj ne nada
Ja_Ja

#87781 Re: Sirija vol. 2

Post by Ja_Ja »

zrakomlat wrote:
Kikibombona wrote:

Rekao sam ti, zavisi gdje bi se pucalo. SAA sigurno nebi mogla izvršiti napad na tzv Rojavu i uzeti je. Daleko od toga, tu Kurdi brane svoj kućni prag, a imaju i čime.

Nego, šta ti misliš, da na trenutak zaboravimo ostale učesnike rata, bi li Kurdi, da im se ćefne mogli napasti ostatak Sirije i umarširati u Damask, Alepo (znam da ih ima u onoj mahali), Latakiju, i šta ti ja znam. I bi li Kurdi uzeli Deir zor da su oni bili okolo umjesto Isila,a ista ekipa unutra?
SAA mladjarija niti je u stroju niti je izginula. Eno ih po Latakiji, Damasku, i drugim mjestima sa guzicama okrenutim naopacke.
jao_situacije

#87782 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

rajv0sa wrote:
Ma jaša zastava halifata bi se vijorila u beču. Pa momčino što ih ne razbiše 2014 kad je isil bio u najvećoj snazi, tad nigdje rusa nije bilo. Pusti saff i ostale selefi fan pejdževe, misli malo svojom glavom.
čuj misli svojom glavom :lol: :lol:

da znaju misliti ne bi podržavali teroriste
karakters

#87783 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

ultrajvosa 1987 wrote:Kad se gubi i gine onda je SAA i Asadovci, kad se pobjedjuje i oslobadja onda su Iranci, Iracani, Rusi..

Kakvi likovi
Ma nije propaganda. Reko čoek u rečenici u kojoj je spomenuo i Allaha. Ne bi lagao.
rajv0sa

#87784 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Ja_Ja wrote:
zrakomlat wrote: Rekao sam ti, zavisi gdje bi se pucalo. SAA sigurno nebi mogla izvršiti napad na tzv Rojavu i uzeti je. Daleko od toga, tu Kurdi brane svoj kućni prag, a imaju i čime.

SAA mladjarija niti je u stroju niti je izginula. Eno ih po Latakiji, Damasku, i drugim mjestima sa guzicama okrenutim naopacke.
Pa ko su onda ovi što savo stalno nabraja i piše spiskove, rijetko vala spisak iranaca, libanca, vazda saa :mrgreen:
karakters

#87785 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

rajv0sa wrote:
Ja_Ja wrote:
Pa ko su onda ovi što savo stalno nabraja i piše spiskove, rijetko vala spisak iranaca, libanca, vazda saa :mrgreen:
Ne zna savo libansko pismo, pa to preskače i spiskove piše samo za SAA. :D
Kikibombona

#87786 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ja_Ja wrote:SAA mladjarija niti je u stroju niti je izginula. Eno ih po Latakiji, Damasku, i drugim mjestima sa guzicama okrenutim naopacke.
Latakija danas, koncert!
Garant ovi vojnici Asadovi rodjaci, samo se sepure sa uniformama! :D

Image
Image
Image

Brko! :D
Sta su mu ovo Rusi sasili? :lol:

Image
Challenger__

#87787 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Sva ova dešavanja (od napada Nusre na Hamu, preko ubistva ruskog generala do tekuće ISIL ofanzive busterovane lažnim javljanjem lažnog halife) nije ništa drugo do izraelsko-američki odgovor Rusiji.
Challenger__

#87788 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote: Brko! :D
Sta su mu ovo Rusi sasili? :lol:

Image
"ruska taktička brada".
zrakomlat

#87789 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:
Latakija danas, koncert!
Garant ovi vojnici Asadovi rodjaci, samo se sepure sa uniformama! :D
ovaj rad

Image
insomnia78

#87790 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ruska takticka? Brada
Kikibombona

#87791 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

zrakomlat wrote:Rekao sam ti, zavisi gdje bi se pucalo. SAA sigurno nebi mogla izvršiti napad na tzv Rojavu i uzeti je. Daleko od toga, tu Kurdi brane svoj kućni prag, a imaju i čime.

ISIL i YPG su tu negdje, ako je puska na pusku. Njima dodati Hezbolah i Nusru. Mozda je Hezb najjaci jer su najbolje obuceni. Svi nabrojani su izrazito MOTIVISANI, a to je po meni jedan od kljucnih faktora u ratu.

SAA odsustvo motivacije i fanatizma kompenzira MTS-om.

I nisu Kurdi bog zna kakvi napadaci, bolji su kada se brane. Tako su naucili 100 godina unazad. Tek sada se uce napadati.

Al' su motivisani zestoko. O tome je Fanta pisao. Nema bjezanja i panike kao kod SAA.
Challenger__

#87792 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

insomnia78 wrote:Ruska takticka? Brada
Da. To je prevod teksta na amblemu.
muhafuca

#87793 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:........
Kakva je ovo kooperacija Kiki? - donedavno se kmecalo da IS predaju "Metropole" tipa Sukne u ruke SAA bez borbe, sta je ovo sad?

U po prebacivanja logistike na istok Eufrata, IS odjednom ima i dovoljno ljudstva i dovoljno MTS-a za ovakav napad po svim linijama SAA (?)

S neba im palo? - niko nije pokrete primjetio? - kao da im je neko javljao kad avioni lete, da se ne krecu, a kad ne lete, da se mogu kretati.

U isto vrijeme prema SDF-u miruju i Kurdi usetavaju u sela - ni puska posteno ne pukne.

Steta sto nema niko da poveze par cinjenica kao sto si ti povezivao kad je SAA gazila kroz pustinju.

Malo je takvih logicara poput tebe doduse.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

I pusti postavljanje slika IS-ovih akcija savoxxxu - nemoj covjeku hljeb iz ruku izbijat.

I on zavolio Kurde pa opet blogove o Kurdima tebi ostavio - budi solidaran malo kao sto je i on prem tebi.
Last edited by muhafuca on 30/09/2017 00:17, edited 1 time in total.
Kikibombona

#87794 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

muhafuca wrote:U isto vrijeme prema SDF-u miruju i Kurdi usetavaju u sela - ni puska posteno ne pukne.
Danas u Shadadiju, pripadnici SDF poginuli jucer u borbama za Zor!

Image

Ovo je samo Shadadi. Ukopi su redovni u Kobaniju, Manbidzu, Kamisliju itd.

Bice da su ovi ljudi sami sebe ubili. Vjerovatno igrali ruski rulet jer im je bilo plaho dosadno na frontu sa ISILom.
muhafuca

#87795 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
muhafuca wrote:U isto vrijeme prema SDF-u miruju i Kurdi usetavaju u sela - ni puska posteno ne pukne.
Danas u Shadadiju, pripadnici SDF poginuli jucer u borbama za Zor!

Image

Ovo je samo Shadadi. Ukopi su redovni u Kobaniju, Manbidzu, Kamisliju itd.

Bice da su ovi ljudi sami sebe ubili. Vjerovatno igrali ruski rulet jer im je bilo plaho dosadno na frontu sa ISILom.
gdje video i slike Is-ove akcije ?

Kao sto redovno postave kad SAA napadnu u hit and run ili svejedno - fazon par pionirki na ledinu istjerat i pet-sest postera isprintat

I ne rece ti - jel jos kooperacija izmedju SAA i Is-a ili ti je probistrilo konacno ?
Last edited by muhafuca on 30/09/2017 00:14, edited 1 time in total.
Ironmen

#87796 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Nadzornik wrote:
zrakomlat wrote:
sarajevoxxxx wrote:Isil pokrenuo novi napad u Deir Ez-Zouru. Ovaj put meta je režimsko uporište bolnica za srce koja se nalazi iznad Eufrata. Brzim čamcima su došli do bolnice i počeli sa napadom. Navodno Isil stigao do Karjetejna gdje se također vode borbe.

#ديرالزور
هجوم لتنظيم داعش على قوات النظام المتمركزة في مشفى القلب المطل على نهر الفرات، عبر قوارب سريعة قطعت النهر انطلاقاً من قرية الجنينة على الضفة المقابلة شمال المدينة
#الشرق_نيوز
Ili je samo bolnica?
Danas je svjetski dan srca... :D
:lol: :lol: :lol:
zrakomlat

#87797 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Kikibombona wrote:
zrakomlat wrote:Rekao sam ti, zavisi gdje bi se pucalo. SAA sigurno nebi mogla izvršiti napad na tzv Rojavu i uzeti je. Daleko od toga, tu Kurdi brane svoj kućni prag, a imaju i čime.

ISIL i YPG su tu negdje, ako je puska na pusku. Njima dodati Hezbolah i Nusru. Mozda je Hezb najjaci jer su najbolje obuceni. Svi nabrojani su izrazito MOTIVISANI, a to je po meni jedan od kljucnih faktora u ratu.

SAA odsustvo motivacije i fanatizma kompenzira MTS-om.

I nisu Kurdi bog zna kakvi napadaci, bolji su kada se brane. Tako su naucili 100 godina unazad. Tek sada se uce napadati.

Al' su motivisani zestoko. O tome je Fanta pisao. Nema bjezanja i panike kao kod SAA.
Pa ovdje se slažem s tobom prilično. Manje više sam i ja to govorio jbte (kad izbaciš ostale).

Dakle, na vekovnoj kurdskoj zemlji čizma SAA teško da bi gazila s nekim uspjehom, na svim ostalim terenima SAA je u prednosti 1v1

Ali znaš šta ne kontam. Mali Kurdo napunio 18, vidio odoše mu kolegice u vojsku, stid ga ostat u selu, otišao i on, prošli obuku, postrojili se, pristupili YPG-u i odmah postali super vojnici jači i sposobniji od prosječnog SAA vojnika s kakvim takvim ratnim iskustvom. Neće da može :D
Kikibombona

#87798 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:...
Sa MCM foruma! :D
Очигледно је да су Амери и Енглези "у талу" са ИД.
Мислим да стварно нема потребе расправљати о томе.
Авганистан,БиХ,Косово...
Мустра је иста,нијансе су у питању.

"Све се већ догодило,само чекамо да се понови"
Braca sa MCM nemaju nikakvu dilemu da je ISIL pod kontrolom Amerike.

:D
insomnia78

#87799 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:...
Sa MCM foruma! :D
Очигледно је да су Амери и Енглези "у талу" са ИД.
Мислим да стварно нема потребе расправљати о томе.
Авганистан,БиХ,Косово...
Мустра је иста,нијансе су у питању.

"Све се већ догодило,само чекамо да се понови"
Braca sa MCM nemaju nikakvu dilemu da je ISIL pod kontrolom Amerike.

:D
Image
Ovdje se ipak ne odiraju toliko al ko sto kolega rece mustra je ista
karakters

#87800 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

"Braća" i jedni drugi, nema greške.
Locked