tempuser wrote:
Pa naravno da si Che Guevara, zagovaras nepriznavanje zakona...
Ja cu cijelu pricu svesti na 3 stvari.
Prva je da je apsurdan taj koncept da se protiv zloupotrebe ovlasti boris tako sto krsis zakon.
Druga je da tebi smetaju blinkerasi pa krsis zakon. Time automatski dajes prava svakome drugom da krsi zakon sa sve ostalo sto mu smeta. Meni smeta sto se zaposljavaju u JPAC preko stele pa necu da placam putarimu, i tako redom, smetaju mi saobr. inzenjeri zato preticem preko pune, parkiram na trotoaru, necu da osiguram auto, ne placam vodu, odvoz smeca, upravitelja, doprinose itd itd. Na sta ce ova drzava po tvom rezonu na kraju liciti?????
Treca, ako si vec toliko zabrinut za svoju sigurnost, mislis da si sigurniji ako se inatis po cesti, a on ce proci po svaku cijenu???? Naravno neces slijetati sa ceste po svaku cijenu, vozac si znas sta su ti duznosti kad nailazi auto s pravom prvenstva. Ne razumijem to sa jangnetinom, osim sto ti ne mozes znati da li on zuri na jagnjetinu ili na zadatak, njemu je zakon dao tu mogucnost, ne znam, kakvu razliku za tebe pravi kojom on svruom to koristi????
Na kraju, ne treba glumatati forumskig mangupa, na cesti se ogromnan vecina vas pomakne bez rijeci i da slucanu eskalira desilo bi se isto kao i onom pametnjakovicu iz Zivinica, izasao bi mu zadrigli zandrar, ti bi se oborio pogled i bio ko bubica.
Uvjek cu zagovarati krsenje zakona koji je neko napravio da bi sebi olaksao a sve ostale ko jebe.
I budimo realni: ide sam passat cestom i blinka. Da e sigurno je na zadatku. Dobro ne mozemo znati ali pouceni iskustvom.....zuri se kuci ili eto da ne bude janjetina onda cemo reci jaretina. Meni to nista ne znaci zadatak ili ne. Samo opet kazem "moze, ali mimo mene".
Ma ja cu se skloniti svakako. Sklonim se i na brzoj cesti iz lijeve kad vidim da neko jede asfalt iz mene. Ali da cu sad skakati po kocinici u koloni i rizikovati da me opali neko iza jer se on sa blinkerima malo preracunao pa hoce da se utrpa. Ahaaaa da da. Svakako. Probaj da me izguras velika sansa je da ces poljubiti karambolku volvo kamiona od kojeg si bjezao pa mene htio na bankinu i u oranicu sa strane. Ili da cu ja na semaforu jahati na trotoar da bi njemu napravio mjesto da bi on prosao.
Oni bi voljeli da se zakon moze maksimalno savijati u njihovu korist. Pa kad kaze "iš", a mi svi u strane na tavnjake i trotoare.
Ova drzava svakako vec nakaradno izgleda i to upravo od onih koji je grade.
Znaci anarhisti su ovdje bas oni u vozilima o kojima pricamo. Samo otvori bilo koje novine i vidjeces.
Npr meni smeta sto mi na ftv vrte vizu za buducnost a uhljebili su i kuntu i pantu pa ga zavijaju u crno, pa sad kad sam na telemahu ja necu da platim pretplatu na nacin na koji zele gospoda iz rtv doma. Dosao mi ciko na vrata i trazi pare zivljaka a on ce meni neki papir kakav je bio 1982 godine. Ma jel bogati?
Daj im pare u ruke pa da mogu sa njima vrtiti a meni pustati putopis zuke dzumhura iz ranih 70-ih.
Davno smo apsolvirali debila iz zivinica. Ok snimio si sa sigurne udaljenosti i kraj. Jok on se nasao cepiti i ljepiti za guzicu. Jedino sto mu ja ne bih nikad stao onako kako je izasao papak u farmerkicama na pola guzice i spic cipelicama. Nego bi prosao mimo njega i vozio do stanice policije pa tu stao i sacekao. Ne znam ja jeli to ilegalni blinkaros sa utokom za pojasom koji mozda hoce da mi otme auto ili je legalan policajac u civilu. A baja nije izvadio pol. znacku da se identificira.
Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk