Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Warashii

#8776 Re: Zeničani

Post by Warashii »

_BataZiv_0809 wrote:Nesto imam osjecaj da ce tu precicu svi vise koristiti od hitne pomoci :roll:

Ima li ikakvo rjesenje da se onemoguci kretanje svima osim vozilima hitne pomoci?

P.S. Zamislite da nam Duvnjak bude nacelik :D
E ja bi nastojao svim silama da selim iz Zenice kada bi se to desilo.
ExNihilo

#8777 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Kamen vazda bio Husin fanboy.
kamen spoticanja

#8778 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

ExNihilo wrote:Kamen vazda bio Husin fanboy.
Velis...
stavi ga u istu ravan s feridom alicem,besimom spahicem i zakirom pasalicem
a vala i s nacelnicima.ostalih opstina u BiH...otud moja simpatija
s druge strane kad pipnem radijator hoce mi nesto biti...ili kad vidim muhameda begagica
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8779 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nerado priznajem, ali slazem se, makar mi je cudno da se kao referenca uzimaju Kisindzer i Erdogan, ali haj dobro :D

Evo zadnji izbori za nacelnika.

SDP ti ponudi Muniba, koji je koliko znam po cuvenju fin covjek, ali klasicni SDP kadar, veze ga kumstvo sa jednim poznatim politickim kleptomanom, a nije mu mrsko bilo ni scer uhljebiti. No dobro, takve stvari se sad i podrazumjevaju.

SBB ti ponudi Ismeta koji je mislio da je dovoljno da maše cinjenicom da je gradsko dijete, rodjeno u sred Zenice. Sto je svaki vikend ranjen od alkohola u svom objektu koji ljude u stanovima iznad zavi u crno, to nista. Ali haj dobro to je urbano mjesto, gdje izlazi prava raja, pa mu se to ne zamjeri. Izlazim i ja, znam da je licemjerno ovako pricati. Sta je tu je.

Haj ove ostale indijance tipa Kazeta ne racunam i ostane ti Huso.

Realno , covjek je vise od pola radnog vijeka u opcini, zna procedure, za kako sta hoda, pravnik je, eto pomjerilo se barem nesto u gradu za njegova mandata.

Dakle najmanje los izbor.
kakavdanakneiskustvu

#8780 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

kamen spoticanja wrote:
veliki_ah wrote:tarik filipovic? :D
Egzakli :mrgreen:
navodno :skoljka:

pa on ni ne zivi ovdje,pitanje je ima li uopće nase dokumente,prijavljeno prebivaliste,a i sto ce mu to,ko da u zagrebu nema od cega ziviti
kakavdanakneiskustvu

#8781 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Nesto imam osjecaj da ce tu precicu svi vise koristiti od hitne pomoci :roll:

Ima li ikakvo rjesenje da se onemoguci kretanje svima osim vozilima hitne pomoci?

ne bi me zacudilo,u sve se petlja
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8782 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

pa on ni ne zivi ovdje,pitanje je ima li uopće nase dokumente,prijavljeno prebivaliste,a i sto ce mu to,ko da u zagrebu nema od cega ziviti
Dokumenti se rijese za dan dva i da ih nema. Znas i sam.

Sustina je u necemu drugom. Evo mozemo se svi sloziti da ce on kao urbano, poznato i nekompromitovano lice ubrat sijaset glasova.

I recimo dobije izbore, siguran sam da bi bio iskljucivo izvrsilac naloga Mirse Mesica i ekipe iz restorana Lav.

Nije to nista razlicito od onoga sto imamo danas, a poenta je da zelimo promjenu, zar ne?
kakavdanakneiskustvu

#8783 Re: Zeničani

otprilike
Norm

#8785 Re: Zeničani

Post by Norm »

...uzalud, rodbina je u policiji...
Mustang1

#8786 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

A da se neko namjerno zapuca biciklom? :D Kako bi policija reagovala? Samo pitam.. :oops:
Freamon Lester

#8787 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Image

Ovo bi kaznjavao na nacin da osoba u kolicima ima pravo uzeti kamen i razbiti staklo. Pa koliki moron bezosjecajni moras biti da se parkiras na trotoar i ovako ga zatvoris. Razumijem ima hitnih situacija pa ljudi u bunilu ostave auto gdje stignu ali pored pijace moze biti hitno jedino da ce nestati kOmpira... :-)

Kod nas ljudi saobracajna pravila shvacaju vise kao preporuku, a ne kao obavezu...
kamen spoticanja

#8788 Re: Zeničani

Idiot
dole oko pijace je cirkus
nadžak

#8789 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Iskvarenost i obijest kod nas je davno prešla granice ljudskosti! Žao dat marku za sat parkinga! Žao platit garažu jer se osjećaš dovoljno jak i bezobrazan pa ostavljaš auto od 20 hiljada po trotoatu! Tovar takvih primjera.

Jedan od njih koji mene opasno jede i nervira je slučaj parkiranja ovdje kod caffe-a Carpe Diem. Puno prolazim tuda u toku dana i vidim čitav arsenal skupih auta koja se parkiraju preko puta kafića na onaj dio trotoara, pored stubića, koji vode na Trg prema IK banci. Ostave BAŠ na ono betonsko uzvišenje-prelaz za invalidska kolica i ljudi sa potrebama NE MOGU tuda prolazit. Nisam se jednom zatekao u takvoj situaciji da invalid sa koilicima stoji i u jadu gleda šta da radi! Od ong bijesa i tuge u tom trenutku sa uživanjem bih uzeo koktel i lagano ga ubacio u to auto.

Stoka! I gore od toga! Auto od desetine hiljada km i žao ti dat marku-dvije za parkiranje na Trg Bih koji je 50 metara od objekta.

Ne bi to ni bio problem da nije druge gore, poražavajuče činjenice od ove da postoji masa bezličnih spodoba koje koriste istu ljudsku figuru kao i ja ali im je unutra ono malo duže pobjeglo od stida i bijesa kad je huda vidjela u kakve svrhe se to tijelo koristi!

Mnogi policajci znaju da ne treba da pišu prekršajne naloge za ta vozila jer je vlasnik tog istog "Carpe Diema " ugledan član lokalne zajednice i biznismen. Možeš mislit! Gdje ćeš napisat njegovim gostima nalog!

Ne treba tu mnogo krivit "obične" policajce koji su u patroli! Masa njih vidi problem kao i ja, kao i svi ostali ali NE mogu ništa. Možeš dat otkaz iz protesta i to je sve! Pitam ja vas bi li vi dali otkaz iz protesta u takvoj situaciji? Ja ne bih! Znam da nije do mene a ne mogu. Ne mogu zbog nakaradnog principa koji vlada kod nas, zbog izvraćenih vrijednosti u društvu, zbog ogromnog licemjerstva, zbog ozakonjenog lopovluka i poganih ciničnih osmjeha osoba sa dna kace koji vedre i oblače!

Lopovluk postao uspjeh i biznis. Poštenje i princip postao predmet šprdnje!

Al neka drugovi...samo uživajte. Samo vi živite u ubjeđenju da ste jaki, utjecajni, poznati i priznati. Da možete šta hoćete, da imate "čistu dušu i srce", da ste zaslužni. Samo vi mislite i čekajte.

"...Reci: "Samo vi čekajte, i mi ćemo, doista, čekati." (6:158)
Freamon Lester

#8790 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

@nadzak

Stotine holivudskih filmova su snimljeni na temu pojedinca koji se bori protiv nakaradnog sistema. Nazalost trenutno vlada apatija od ljudih u plavom do onih u bjelom. Svaka pora administracije je zarazena virusom poltronstva i normalno je da to utice na rad i efikasnost. Upravo zbog toga se i u svijetu praktikuje ciklus od 8 godina gdje ti imas priliku dovesti novi vrh koji ce to malo prodrmati da se periodicno stvari dovedu u red. Politika krece sa vrha i licnosti se mjenjaju ali je administracija stalna i ako se ona ne bude korjenito promjenila nema nam pomoci.

Licno znam da u administraciji radi na desetine cestitih i odgovornih ljudi, ali kao sto rece ko ce rizikovati i prijaviti nesto jer ce dobiti otkaz. Medjutim prije ili kasnije ce se nekome vratiti nazad da zbog svog necinjenja i propustanja na kraju bude osteceni ili ozalosceni. A onda ce biti kasno.

Prica o parkingu je jednaka svemu. Ljudi svakodnevno parkiraju vozila na mjestima koja blokiraju put invalidima, ali vrlo cesto i put vozilima hitne pomoci, vatrogascima i policiji. A njihova sekunda je zaista velika. Dovoljno je proci Odmutom i pogledati sta se radi. Pa jebemu kucni savjet i mjesnu zajednicu. Ima li neko da povede pitanje parkinga i okrene se opstini i zatrazi da se izgradi parking. Imaju pravo na to. Ali nazalost ne znaju i nece da znaju. Lakse je ne znati i ne ulaziti u borbu sa sistemom nego ga pokusati popraviti. Zato kad nekom zgrada izgori jer vatrogasci nisu mogli prici zgradi zbog parkinga ili kad neko umre zbog kasnjenja hitne onda ce biti zalovanja.

I na kraju svi mi individualno smo krivi za ovo ponasanje. Nemamo naviku zvati policiju za neke stvari koje su na banalne. Od divljanja po cesti do ovakvog parkiranja. Iz licnog iskustva jer su me 2 puta tako majmuni zatvorili na poziv policije su gospoda dosla i urucila kaznu gospodinu. Jedan je cak i nesto krenuo prijetiti na sta mu je jedan svima nama poznati otresiti policajac smirenim tonom rekao da je put od kazne za parkiranje do lisica na rukama jako kratak. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8791 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kada je parking u pitanju, misljenja sam da je potrebno uvesti jedno logicno i uobicajeno rjesenje-prvih 15-20 minuta besplatno. To bi sigurno prepolovilo broj ljudi koji parkiraju na trotoarima. Jer svima je zao davati marku dok digne pare sa bankomata ili ode kupiti burek.

Ono sto ne bi rijesilo je kabadahijsko parkiranje koje je, uvjeren sam, namjerno- da se svima pokaze sila. Tu je opet do policije i do njihove sprege sa kriminalcima i tihog pakta o nenapadanju. A svi znamo za civije u policiji ko su i sta su i sa kim su bliski.

I Frimon je potpuno u pravu, svi smo u stanju apatije, prihvatili smo da se nista ne moze promijeniti, da je sve pokvareno i korumpirano. Takodjer znam masu ljudi i u administraciji i u zdravstvu koji casno i posteno rade svoj posao. A i mi smo navikli na tihu patnju, na suti i trpi, na "nemoj zvat policiju da se ne zamjeris" itd...

Parking kod muzicke skole jeste problematican jer na malom prostoru imas puno institucija bez rijesenog parkinga, pa ondje parkiraju svi-od sudskih policajaca, teta iz biblioteke, do advokata, jer im je dzabalesku. Od 7:00 do 7:30 ondje je ziva jagma.

Valjda nova zgrada tuzilastva ima predvidjen parking za svoje uposlenike. Jer napravili su je svakako na parkingu koji je bio solidnog kapaciteta.

Sve u svemu, sad kad bude rijesen problem rasterecenja saobracaja u gradu, kada imamo nove i moderne saobracajnice, predstoji nam rad na ispravljanju ovakvih anomalija. A to je puno teze nego napraviti 5 kilometara ceste.
jubix

#8792 Re: Zeničani

Post by jubix »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ne bi me zacudilo,u sve se petlja
smrdim/nakon-analize-komisije ... tate-foto/

Evo ga u komisiji za nadzor policije. Prevelik zalogaj je za njega mjesto gradonačelnika, vjerovatno i on to zna tako da mu je bolje u skupštini i komisijama.
nadžak

#8793 Re: Zeničani

Post by nadžak »

_BataZiv_0809 wrote:Kada je parking u pitanju, misljenja sam da je potrebno uvesti jedno logicno i uobicajeno rjesenje-prvih 15-20 minuta besplatno. To bi sigurno prepolovilo broj ljudi koji parkiraju na trotoarima. Jer svima je zao davati marku dok digne pare sa bankomata ili ode kupiti burek.

Ono sto ne bi rijesilo je kabadahijsko parkiranje koje je, uvjeren sam, namjerno- da se svima pokaze sila. Tu je opet do policije i do njihove sprege sa kriminalcima i tihog pakta o nenapadanju. A svi znamo za civije u policiji ko su i sta su i sa kim su bliski.

I Frimon je potpuno u pravu, svi smo u stanju apatije, prihvatili smo da se nista ne moze promijeniti, da je sve pokvareno i korumpirano. Takodjer znam masu ljudi i u administraciji i u zdravstvu koji casno i posteno rade svoj posao. A i mi smo navikli na tihu patnju, na suti i trpi, na "nemoj zvat policiju da se ne zamjeris" itd...

Parking kod muzicke skole jeste problematican jer na malom prostoru imas puno institucija bez rijesenog parkinga, pa ondje parkiraju svi-od sudskih policajaca, teta iz biblioteke, do advokata, jer im je dzabalesku. Od 7:00 do 7:30 ondje je ziva jagma.

Valjda nova zgrada tuzilastva ima predvidjen parking za svoje uposlenike. Jer napravili su je svakako na parkingu koji je bio solidnog kapaciteta.

Sve u svemu, sad kad bude rijesen problem rasterecenja saobracaja u gradu, kada imamo nove i moderne saobracajnice, predstoji nam rad na ispravljanju ovakvih anomalija. A to je puno teze nego napraviti 5 kilometara ceste.
Drug, samo ispravak krivog navoda kako kažu. Nisi dobro pročitao, govorio sam o trotoaru preko puta Carpediema, na strani suda i biblioteke. Ima tu onaj mali pješački prolaz koji ide ukoso na Trg. Tu ima jedna betonska kosina (ne ona velika što ide u zgradu suda nego pored nje ispred malih stubića) napravljena za penjanje invalidskih kolica prvenstveno.
Na taj dio trotoara se redovno uvaljuju vozila i blokiraju prolaz kolica.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#8794 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

nadžak wrote:
Drug, samo ispravak krivog navoda kako kažu. Nisi dobro pročitao, govorio sam o trotoaru preko puta Carpediema, na strani suda i biblioteke. Ima tu onaj mali pješački prolaz koji ide ukoso na Trg. Tu ima jedna betonska kosina (ne ona velika što ide u zgradu suda nego pored nje ispred malih stubića) napravljena za penjanje invalidskih kolica prvenstveno.
Na taj dio trotoara se redovno uvaljuju vozila i blokiraju prolaz kolica.
Sve okej, znam na sta si mislio, na to sam se osvrnuo u ovom dijelu koji se odnosi na kabadahijsko parkiranje :wink:
kakavdanakneiskustvu

#8795 Re: Zeničani

sta bi sa džonlićem,je li dobio otkaz u avazu?
kakavdanakneiskustvu

#8796 Re: Zeničani

nadžak wrote:Iskvarenost i obijest kod nas je davno prešla granice ljudskosti! Žao dat marku za sat parkinga! Žao platit garažu jer se osjećaš dovoljno jak i bezobrazan pa ostavljaš auto od 20 hiljada po trotoatu! Tovar takvih primjera.

Jedan od njih koji mene opasno jede i nervira je slučaj parkiranja ovdje kod caffe-a Carpe Diem. Puno prolazim tuda u toku dana i vidim čitav arsenal skupih auta koja se parkiraju preko puta kafića na onaj dio trotoara, pored stubića, koji vode na Trg prema IK banci. Ostave BAŠ na ono betonsko uzvišenje-prelaz za invalidska kolica i ljudi sa potrebama NE MOGU tuda prolazit. Nisam se jednom zatekao u takvoj situaciji da invalid sa koilicima stoji i u jadu gleda šta da radi! Od ong bijesa i tuge u tom trenutku sa uživanjem bih uzeo koktel i lagano ga ubacio u to auto.

Stoka! I gore od toga! Auto od desetine hiljada km i žao ti dat marku-dvije za parkiranje na Trg Bih koji je 50 metara od objekta.

Ne bi to ni bio problem da nije druge gore, poražavajuče činjenice od ove da postoji masa bezličnih spodoba koje koriste istu ljudsku figuru kao i ja ali im je unutra ono malo duže pobjeglo od stida i bijesa kad je huda vidjela u kakve svrhe se to tijelo koristi!

Mnogi policajci znaju da ne treba da pišu prekršajne naloge za ta vozila jer je vlasnik tog istog "Carpe Diema " ugledan član lokalne zajednice i biznismen. Možeš mislit! Gdje ćeš napisat njegovim gostima nalog!

Ne treba tu mnogo krivit "obične" policajce koji su u patroli! Masa njih vidi problem kao i ja, kao i svi ostali ali NE mogu ništa. Možeš dat otkaz iz protesta i to je sve! Pitam ja vas bi li vi dali otkaz iz protesta u takvoj situaciji? Ja ne bih! Znam da nije do mene a ne mogu. Ne mogu zbog nakaradnog principa koji vlada kod nas, zbog izvraćenih vrijednosti u društvu, zbog ogromnog licemjerstva, zbog ozakonjenog lopovluka i poganih ciničnih osmjeha osoba sa dna kace koji vedre i oblače!

Lopovluk postao uspjeh i biznis. Poštenje i princip postao predmet šprdnje!

Al neka drugovi...samo uživajte. Samo vi živite u ubjeđenju da ste jaki, utjecajni, poznati i priznati. Da možete šta hoćete, da imate "čistu dušu i srce", da ste zaslužni. Samo vi mislite i čekajte.

"...Reci: "Samo vi čekajte, i mi ćemo, doista, čekati." (6:158)

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
pojedincima u policiji koji prepoznaju kriminal u vlastitim redovima znaju pojedine kolege reci pa sto ce ti to,sto to radis,treba li dalje objasnjavati ko smo i gdje smo?
kakavdanakneiskustvu

#8797 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:Image

Ovo bi kaznjavao na nacin da osoba u kolicima ima pravo uzeti kamen i razbiti staklo. Pa koliki moron bezosjecajni moras biti da se parkiras na trotoar i ovako ga zatvoris. Razumijem ima hitnih situacija pa ljudi u bunilu ostave auto gdje stignu ali pored pijace moze biti hitno jedino da ce nestati kOmpira... :-)

Kod nas ljudi saobracajna pravila shvacaju vise kao preporuku, a ne kao obavezu...

na temi majstori parkiranja pocesto su ovakve slicne slike postavljene,bijes obuzme covjeka,kao da kreten nikad nije imao bebu u kolicima,kao da sutra nece imati stare roditelje koji ce jedva hodati trotoarom,nema kazne za ovo,nema,sta je 40 maraka,nista,jos mu zakon omoguci da plati pola
Dee-Dee_13

#8798 Re: Zeničani

Post by Dee-Dee_13 »

Image
kamen spoticanja

#8799 Re: Zeničani

Fino izgleda
al kad se sjetim koliko je kostala,prodje me fin osjecaj
za one pare treba sa mnom pricati na mandarinskom
cenecimoveocino

#8800 Re: Zeničani