SDA-All about

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#8776 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

megaman4 wrote:
Comrad wrote:Ja već vidim Čauševića, Brankovića, Zuku kako sad sjede negdje i smiju se ovdje nasim komentarima, natpisima na portalima i novinama.

Jebe se njima, znaju da im niko nista ne moze. A dokaz za to jeste da NIJEDAN politicar nije osudjen. Svi znamo koliko korupcije ima, koliko se krade, kako je nakaradno izvrsena privatizacija, kako su odjednom propale pojedine firme i niko nije odgovoran...

Pa Branković opljačkao šta se moglo opljačkati, kad je bio previše zagrizao fino ga kolege posavjetovale, ajd ti Nećko u zasluženu 'penziju' zaganjat ce te. Isto i sa Causevicem (samo sto je ovaj ocito glup, pa nije na tetke i amidze prepisivao imovinu).

Ko sad spominje Brankovica? Niko.

Isto ovo se moze prepisati na ostale vladajuce stranke. Isto sranje, drugo pakovanje.
samo polako, dolazi sve na svoje, smiju se od muke, koja im slijeduje...ničija nije do zore gorjela...
Tako je, već 20 godina ista priča, samo polako, šuti ne talasaj, biće to sve hajr …

20 godina Sabur pa u kabur ...

Nema sabura nad zulumom psihopata jer oni u sebi nemaju suosjećanja niti empatije niti će je ikada imati. Da imaju imalo ljudskosti davno bi BiH bila dio EU i ne bi nas radi svojih ličnih interesa i da ne odu u zatvor, držali u ova tri fašistička logorima gdje 4 miliona građana svakodnevno skapava od pritisaka.

Markirani smo kao ''Mafia State'', sad NATO ima legitimitet da brani BiH građane, koji ne treba da saburaju već trebaju svi masovno izaći na ulice i tražiti oslobađanje od fašista ...
Danguba

#8777 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

...pa zar se niste osloodili od ''fashista''. sta vam treba da to uradite?

dobili ste priliku, narod glasao ali ja ne vidim da se ista uradilo izuzev pljuvanja po staroj vlasti.

imam osjecaj da je sadasnjoj vlsti maksimum da nista ne radi jer se plase da sve sto bi uradili bilo gore nego do sada.

krenite vec jednom.
Opetja033

#8778 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

antimobbing wrote:Markirani smo kao ''Mafia State'', sad NATO ima legitimitet da brani BiH građane
:lol: :lol: :lol:
sta rece bolan? :lol:
Alfons Kauders

#8779 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Danguba wrote:...pa zar se niste osloodili od ''fashista''. sta vam treba da to uradite?

dobili ste priliku, narod glasao ali ja ne vidim da se ista uradilo izuzev pljuvanja po staroj vlasti.

imam osjecaj da je sadasnjoj vlsti maksimum da nista ne radi jer se plase da sve sto bi uradili bilo gore nego do sada.

krenite vec jednom.
Kojoj "staroj vlasti"?
Danguba

#8780 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

Alfons Kauders wrote:
Danguba wrote:...pa zar se niste osloodili od ''fashista''. sta vam treba da to uradite?

krenite vec jednom.
Kojoj "staroj vlasti"?
podrazumijeva se da je sda ''stara vlast''...ili ih i nakon poraza ne mogu da smijene...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#8781 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Opetja033 wrote:
antimobbing wrote:Markirani smo kao ''Mafia State'', sad NATO ima legitimitet da brani BiH građane
:lol: :lol: :lol:
sta rece bolan? :lol:
Evo pročitaj ...
Nass wrote:BiH je, uz ostale držav(ic)e nastale raspadom bivše Jugoslavije, klasična mafijaška država. Sve velike stranke su, uz poslovne tajkune, klasični kriminalni klanovi koji se bore za teritoriju i resurse. To je mafija sa polugama države u svojim rukama putem kojih provodi svoje naume, kao najviša evolucija organizovanog kriminala. Zato ja više ne izlazim na izbore dok god neko od mafijaških glavešina ne završi u zatvoru.

Upravo zbog mafijaške prirode ovih stranaka, i imamo stalno ovakve izdajničke činove poput Spruda, SDP dogovora sa Čovicem i Dodikom, Briselskih muljaža i sl. To nisu državni dogovori, već mafijaški pregovori i sporazumi o razgraničenju teritorije. Ovdje su još uvijek milijarde u pitanju, u smislu nedovršene pljačke i zauzimanja resursa te pranja tog prljavog opljačkanog novca, i to su primarni parametri koji upravljaju našom "politikom". Sve ostalo dolazi nakon toga, kao sekundarna aktivnost.

Ali srećom, nakon Kosova dolazi sad i BiH na red za pospremanje i sređivanje, pa očekujem da možda još ove godine vidimo neke pomake nabolje. I u političkom smislu, i po pitanju kriminala.

MAFIA STATES - Foreign Affairs
A mafia state is any state system where the government is tied with organized crime, including when government officials, police, and/or military take part in illicit enterprises ...

Zar ovo nije u BiH?
Last edited by antimobbing on 24/04/2013 13:58, edited 1 time in total.
Comrad

#8782 Re: SDA-All about

Post by Comrad »

@antimobbing, tako je. Mi samo cekamo nesto, nekoga, negdje, nekada. :-)

Ako hocemo promjene, sami ih moramo provesti. Sami sebi moramo pomoci. Ako zelimo ukloniti politicare, sami to moramo uraditi. Glasanjem, vanrednim izborima, protestima itd.

Citam ovo u vezi Koldze, kazu nije ON promjenio. Nego takav zakon. Pa ko je pravio zakon jbt. Ili oni u kantonu, kao nisu oni, donesen zakon da se poveca osnovica. Jbg nisu oni krivi, oni se bore za nize plate. A ovamo porodiljama ukidaju doplatak. Fuj.

Ali kako, kako srediti tri tora koja su oni uredno 20 godina uređivali i usavrsavali, te i dalje rade na tome. Samo ne shvatam kako je nas narod plitak tako, pa ne voli anamo onog, a njihovi predstavnici zajedno hodaju po restoranima, najedu se, fino popricaju, ismiju, zabave i onda pred TV malo se posvadjaju - do sljedeceg rucka.

Evropa i svijet su rekli svoje, eto vam pa se dogovarajte. Oni ovdje vise ne zele da mijesaju svoje prste, jer su i oni vidjeli u kakva govna su se uvalili. Zato su i poslali Intzszzcska, maloumnika ciji je najvisi domet predzeravanje po vecerama i odlazak na utakmice reprezentacije. Ali nije on kriv, nije kriva ni evropa. Mi smo ovo sve dozvolili da nam se desi. U normalnoj drzavi davno bi Brankovici i Causevici bili optuzeni za kriminal, davno bi Dodik ostao bez imovine, Covic bez slobode, a Bakirova zena bi mogla eventualno biti medicinska sestra.
Danguba

#8783 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

antimobbing wrote:
Nass wrote:BiH je, uz ostale držav(ic)e nastale raspadom bivše Jugoslavije, klasična mafijaška država. Sve velike stranke su, uz poslovne tajkune, klasični kriminalni klanovi koji se bore za teritoriju i resurse. To je mafija sa polugama države u svojim rukama putem kojih provodi svoje naume, kao najviša evolucija organizovanog kriminala. Zato ja više ne izlazim na izbore dok god neko od mafijaških glavešina ne završi u zatvoru.
Upravo zbog mafijaške prirode ovih stranaka, i imamo stalno ovakve izdajničke činove poput Spruda, SDP dogovora sa Čovicem i Dodikom, Briselskih muljaža i sl. To nisu državni dogovori, već mafijaški pregovori i sporazumi o razgraničenju teritorije. Ovdje su još uvijek milijarde u pitanju, u smislu nedovršene pljačke i zauzimanja resursa te pranja tog prljavog opljačkanog novca, i to su primarni parametri koji upravljaju našom "politikom". Sve ostalo dolazi nakon toga, kao sekundarna aktivnost.

Ali srećom, nakon Kosova dolazi sad i BiH na red za pospremanje i sređivanje, pa očekujem da možda još ove godine vidimo neke pomake nabolje. I u političkom smislu, i po pitanju kriminala.

MAFIA STATES - Foreign Affairs
A mafia state is any state system where the government is tied with organized crime, including when government officials, police, and/or military take part in illicit enterprises ...

Zar ovo nije u BiH?
svu istinu rece ko?
Alfons Kauders

#8784 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

Danguba wrote:
Alfons Kauders wrote:

krenite vec jednom.
Kojoj "staroj vlasti"?
podrazumijeva se da je sda ''stara vlast''...ili ih i nakon poraza ne mogu da smijene...
Haman...

Dakle SDA nije na vlasti... Mada je dio vladajuce koalicije na drzavnom nivou, drzi Vladu FBiH, Vladu SK i pola opstina u Sarajevu.

Da mi je da ja tako ne budem na vlasti. :D
Danguba

#8785 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

Alfons Kauders wrote: Haman...

Dakle SDA nije na vlasti... Mada je dio vladajuce koalicije na drzavnom nivou, drzi Vladu FBiH, Vladu SK i pola opstina u Sarajevu.

Da mi je da ja tako ne budem na vlasti. :D
pa ovi drugi (neka koalicija) ne znaju ni stare sahraniti. :-)
imam osjecaj da se sve ovo svjesno radi a kao krajnji cilj reorganizacija vlasti i drzave. svima dobro (uvijek se odgovornost prebacuje na one druge) samo sto narod sve ispasta.

sve ove stranke koje su do sada bile na bilo koji nacin u vlasti, pokazale su da to nije za njih. jedino neke nove stranke ili pojedinci mogu donijeti osvjezenje.
Shahab

#8786 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Ukoliko plaće ne dobiju prije prvog maja, prosvjetari u KS organizirat će već nekoliko puta prolongirane proteste. Kako je kazao Faruk Bešlić, predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja, odgoja nauke i kulture KS, indiferentnost SDA-ove Vlade KS prema zahtjevima budžetskih korisnika više se ne može trpjeti.
- Ako nam ne isplate do kraja ovog mjeseca, to će značiti da su nam bukvalno ukrali jednu plaću. Ne možemo i ne želimo biti ničiji taoci. Ne zanimaju nas problemi s javnim preduzećima, mi nemamo drugi izvor prihoda osim iz budžeta - rezigniran je Bešlić.

Pripreme za proteste su u toku, a zakonski rok od pet dana za obavijest o njihovom održavanju bit će ispoštovan, naglasio je Bešlić.

Jučer je održan sastanak s predstavnicima Sindikata osnovnog obrazovanja i oni su također, prema navodima Bešlića, nezadovoljni ovakvim odnosom vlasti.

Za sutra je zakazan i susret s premijerom Suadom Zeljkovićem, ali Bešlić, poučen dosadašnjim lošim iskustvom, nema velika očekivanja.

- Sastanak nema nikakvog značaja bez konkretne odluke Vlade. Ukoliko ne bude postignut dogovor, ukoliko Vlada ne ispoštuje naše zakonom zagarantirano pravo, protesti su vrlo mogući već u ponedjeljak ili utorak - upozorio je Bešlić.

Ako nisu sposobni, neka odstupe

- Ako neko nije sposoban da obavlja svoj posao, neka odstupi. Insistiramo na rješavanju našeg statusa. Neshvatljivo je da Vlada nije u stanju obavijestiti nas pismenim putem, proslijediti dokumentaciju, transakcijske račune, uvjeriti nas da novca zaista nema - navodi Bešlić.
Na čijoj strani treba da Inzko interveniše? Na strani SDP-a i SBB-a....to su gluposti. Zapad je donio odluku da pusti da stvari same od sebe propadnu. Na jednoj strani je POLITIČKA KLASA (SDA-SDP koruptokracija) na drugoj FUKARA.Napuhani klijentelistički balon puca po svim šavovima. Ne postoji više ni teorijska šansa da budžeti ispoštuju svoje obaveze prema kolektivnim ugovorima. Pred nama je period nezapamćenih socijalnih tenzija. paralelno sa općim opadanjem životnog standarda, otvarat će se i razne afere koje će demaskirati SDA-SDP koruptokraciju, njihovu pokvarenost i nesposobnost. To je formula koja donosi političke promjene. To je NATO strategija. Istovremeni pad životnog standarda i otvaranje afera. Drugog načina da se iniciraju političke promjene, jednostavno ne postoji.
antimobbing

#8787 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

A mafia state is any state system where the government is tied with organized crime, including when government officials, police, and/or military take part in illicit enterprises.The term mafia is a reference organized crime groups strongly connected with the authorities.
Sve je jasno da ne može biti jasnije ovo je ''Mafia State''. Mafija u BiH može raditi šta god poželi. Jedino rješenje je u samoorganizovanju i samoodbrani golog života u ''Državi mafije''. Markirani smo kao ''Mafia State'' i NATO ima legitimno pravo da izvrši vojnu intervenciju kako bi zaštitio BiH građane od državne mafije. Mi nas 4 miliona građana BiH trebamo tražiti od NATO snaga vojnu intervenciju i da BiH oslobode od državne mafije koja blokira BiH na putu prema EU i tražiti zaštitu života nas običnih građana koji podižemo svoj glas, a za što imamo javno obećanje od administracije gosp. Moon-a. Ne vidim drugog izlaza.
Shahab

#8788 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

antimobbing wrote:
A mafia state is any state system where the government is tied with organized crime, including when government officials, police, and/or military take part in illicit enterprises.The term mafia is a reference organized crime groups strongly connected with the authorities.
Sve je jasno da ne može biti jasnije ovo je ''Mafia State''. Mafija u BiH može raditi šta god poželi. Jedino rješenje je u samoorganizovanju i samoodbrani golog života u ''Državi mafije''. Markirani smo kao ''Mafia State'' i NATO ima legitimno pravo da izvrši vojnu intervenciju kako bi zaštitio BiH građane od državne mafije. Mi nas 4 miliona građana BiH trebamo tražiti od NATO snaga vojnu intervenciju i da BiH oslobode od državne mafije koja blokira BiH na putu prema EU i tražiti zaštitu života nas običnih građana koji podižemo svoj glas, a za što imamo javno obećanje od administracije gosp. Moon-a. Ne vidim drugog izlaza.
Potpuno podržavam tvoja razmišljanja. Obespravljeni narod, pogotovo mladi iz siromašnih obitelji, čije su šanse u životu, u ambijentu SDA-SDP "Mafia State", ravne nuli....moraju pokrenuti masovne proteste, i to putem SAMOORGANIZIRANJA. Siguran sam da bi ih NATO podržao. Narodni bijes treba usmjeriti prema dvije stranke koje su nosioci kriminala, korupcije i nepotizma..a to su SDA i SDP.
Danguba

#8789 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

Shahab wrote:
antimobbing wrote:
Potpuno podržavam tvoja razmišljanja. Obespravljeni narod, pogotovo mladi iz siromašnih obitelji, čije su šanse u životu, u ambijentu SDA-SDP "Mafia State", ravne nuli....moraju pokrenuti masovne proteste, i to putem SAMOORGANIZIRANJA. Siguran sam da bi ih NATO podržao. Narodni bijes treba usmjeriti prema dvije stranke koje su nosioci kriminala, korupcije i nepotizma..a to su SDA i SDP.
a fahru, covu, dodika...ostaviti na vlasti da pokriju ukradeno. :D
Shahab

#8790 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Danguba wrote:
a fahru, covu, dodika...ostaviti na vlasti da pokriju ukradeno. :D
SDA i SDP čine stubove "Mafia State". Kada se uruše temeljni stubovi, onda se urušava čitava konstrukcija. Šta je Radončić bez Lagumdžije, ili ESED-aga Radeljaš bez Tihića....Nebitne pojave...

Image
antimobbing

#8791 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-ks ... /130424102
Ministar unutarnjih poslova Nermin Pećanac i ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović su danas podnijeli ostavke na te funkcije.
Razlozi ostavke dvojice ministara kako nezvanično saznajemo su sukobi na relaciji SDU-SDA oko upravnih odbora u javnim preduzećima i institucijama u Kantonu Sarajevo, koji su najvjerovatnije eskalirali tokom današnje sjednice Vlade KS.
Seljak ubija svoga oca radi međe, a ne radi ovolike love tako da sa njima nema šale.
Pogledajte ko sve sjedi u Vladi i zamislite na šta su sve ti ljudi sa ruralnim mentalitetom spremni ...
Last edited by antimobbing on 24/04/2013 14:48, edited 4 times in total.
StupskaBitanga

#8792 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Osta SDA bez Vlade KS
antimobbing

#8793 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

StupskaBitanga wrote:Osta SDA bez Vlade KS
Postoji samo ''Mafia State'', kako to ne shvaćaš?
Jedino rješenje za spas 4 miliona građana je NATO intervencija u ''Mafia State''.
Danguba

#8794 Re: SDA-All about

Post by Danguba »

StupskaBitanga wrote:Osta SDA bez Vlade KS
ping-pong...pa zar tu ima ikakvog pobjednika.

svi smo mi na gubitku sa ovom ''smisljenom'' igrom.
a sada nastavite da podrzavate i branite svoje.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8795 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Akibh wrote:
Ustvari, ja mislim da su oni i zajedno ubijali sto se moze cuti tokom razgovora.
Nema potrebe da u ovu pricu ubacujes niciju djecu i unuke, glupane!
što jel problem što će ti djeca i unuci uživati u Zikinim paketićima? Pa to je tajnikov sused, dobar čovek, a mi Bošnjaci-muslimani iz SDA smo vazda njegovali to dobrosusedstvo.

Svakom SDAovcu, i bilo kojem drugom hardocore podržavaocu bilo koje politike, želim da mu i djeca i unuci i potomstvo u narednih pet koljena uživaju plodove te politike. Za svakoga neka se nađe po jedan crnac, muallim koji voli malu decu, pokoji Zikin paketić i koja zlatna kašika da se šećer topi...pošto vi vjerujete da je SDA sveta i poštena to su sve dobre želje za dobre ljude :D
Alfons Kauders

#8796 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:
Akibh wrote:
Ustvari, ja mislim da su oni i zajedno ubijali sto se moze cuti tokom razgovora.
što jel problem što će ti djeca i unuci uživati u Zikinim paketićima? Pa to je tajnikov sused, dobar čovek, a mi Bošnjaci-muslimani iz SDA smo vazda njegovali to dobrosusedstvo.

Svakom SDAovcu, i bilo kojem drugom hardocore podržavaocu bilo koje politike, želim da mu i djeca i unuci i potomstvo u narednih pet koljena uživaju plodove te politike. Za svakoga neka se nađe po jedan crnac, muallim koji voli malu decu, pokoji Zikin paketić i koja zlatna kašika da se šećer topi...pošto vi vjerujete da je SDA sveta i poštena to su sve dobre želje za dobre ljude :D
Nemoj tako - sad ce i tebe prijaviti moderaciji... Za vrijedjanje njhove svetosti - glasaca SDA :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8797 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Akibh wrote:
JoseMujica wrote:
tako je! bolest jeste kriminalce podržavati i s njima se rastaljivati...svugdje osim u SDA...u SDA je to modus operandi...Alah vas pogledo da vam unuci šmrću Zikine paketiće
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “vrijeđanje”
» Akibh

2 sedmice.

:-)
Shahab

#8798 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Ekskluziva...ZBOG PRETRPLJENE SRAMOTE I MORALNE ODGOVORNOSTI, AMIR ZUKIĆ PODNIO NEOPOZIVU OSTAVKU NA SVE FUNKCIJE U SDA I PARLAMENTU FBIH...

Image
proradila savjest....

sa web stranice SDA.... http://sda.ba/home/promovirana-knjiga-a ... trazivace/
Panini

#8799 Re: SDA-All about

Post by Panini »

Izgleda da se pocela raspadati kriminalna hobotnica SDA sudeci prema ostavkama ministara u vladi Kantona Sarajevo, koliko ih je ucjenio rasplodni bik Radeljas vidi se po rijecima dva ministra koja su dali ostavke sto znaci da se nije moglo nista bez miga tog primitivnog covjeculjka

Kemal Causevic

Amir Zukic

Bakir Izetbegovic (Prilikom posjete Beogradu izjavio "Mi ne trazimo osudu")

Raspad SDA vlade u KS

pitam se sta je sljedece??
megaman4

#8800 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Panini wrote:Izgleda da se pocela raspadati kriminalna hobotnica SDA sudeci prema ostavkama ministara u vladi Kantona Sarajevo, koliko ih je ucjenio rasplodni bik Radeljas vidi se po rijecima dva ministra koja su dali ostavke sto znaci da se nije moglo nista bez miga tog primitivnog covjeculjka

Kemal Causevic

Amir Zukic

Bakir Izetbegovic (Prilikom posjete Beogradu izjavio "Mi ne trazimo osudu")

Raspad SDA vlade u KS

pitam se sta je sljedece??
raspadaju se kao što se CKSKJ-u 1990. raspao na 14. vanrednom kongresu...
Post Reply