Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑08/05/2023 17:22
zabrana istice u ned 14.05, a opstina radi tek u pon 15.05, da li smijem vozit jer je tehnicki istekla zabrana ali nemam dokumenta
a trebao bi negdje u nedjelju po pehu
Što opština!?
Otiđi u petak, pitaj da ti daju i zakuni se da nećeš voziti prije nedjelje. Možda upali.
zabrana istice u ned 14.05, a opstina radi tek u pon 15.05, da li smijem vozit jer je tehnicki istekla zabrana ali nemam dokumenta
Pa ako ti je negdje blizu idi i ne misli da pehiraš, i odma ujutro otidji po vozačku...što tako sve crno posmatras hhhh
Pa ako ti je negdje blizu idi i ne misli da pehiraš, i odma ujutro otidji po vozačku...što tako sve crno posmatras hhhh
U pravu si, mishonja pravi.
Samo pravi muskarci voze pod zabranom.
ne zna kolko je sretan sto ga nisu uhvatili, 400KM i 2mj dodatno
Da sam znao da je samo to kazna, vozio bih jos opustenije, mislio sam da je 6 mjeseci zabrana.
Ovako je to jednak rizik svakoj uobicajenoj i normalnoj voznji na magistrali, jer dovoljno je da te uhvati 31 preko ogranicenja i ista je kazna, a meni je bar 50% voznje vise od toga, ako nisu bas guzve.
Dzontra_Volta wrote: ↑08/05/2023 21:30
Trebali bi nekako uvesti ovo "polovljenje" kazne i što se tiče oduzimanja vozačke. Ono ako odmah predaš vozačku, onda je 15 dana umjesto 30 itd.
Dzontra_Volta wrote: ↑08/05/2023 21:30
Trebali bi nekako uvesti ovo "polovljenje" kazne i što se tiče oduzimanja vozačke. Ono ako odmah predaš vozačku, onda je 15 dana umjesto 30 itd.
To bi bilo extra.
Jbt ja još trebam da predam vozačku za prekršaj koji sam počinio prije više od godinu dana. To treba odmah oduzeti. Ovako se osjećam isto kao neko ko je nešto ukrao i pobjegao, ali znam da će me uhvatiti kad-tad. Strepiš i čekaš.
Jbt ja još trebam da predam vozačku za prekršaj koji sam počinio prije više od godinu dana. To treba odmah oduzeti. Ovako se osjećam isto kao neko ko je nešto ukrao i pobjegao, ali znam da će me uhvatiti kad-tad. Strepiš i čekaš.
I meni je zadnje oduzimanje doslo oko godinu i po, mozda i dvije nakon prekrsaja.
Imam jos jedno na cekanju, isto proslo vec oko godinu i jos cekam.
bordo gandalf wrote: ↑08/05/2023 21:46
Pa kako to vozite pa vam toliko oduzimaju vozacke...
Sasvim normalno, ogranicenja su za kurac, kao da jos uvijek vozimo fice i juge, te ko da su svi pocetnici ili starci koji jedva vide i imaju reflekse mrtvog konja.
bordo gandalf wrote: ↑08/05/2023 21:46
Pa kako to vozite pa vam toliko oduzimaju vozacke...
Sasvim normalno, ogranicenja su za kurac, kao da jos uvijek vozimo fice i juge, te ko da su svi pocetnici ili starci koji jedva vide i imaju reflekse mrtvog konja.
Smije li vozač sa vozačkom dozvolom B kategorije voziti laHku prikolicu do 750 kg ?
Sudeći po definiciji za B kategoriju u našem zakonu ne bi smio.
Nađoh na ovom forumu žustru raspravu iz 2017. oko ovog, šta može voziti B a šta BE kategorija.
Evo od tada prođe 6 godina a naš zakonodavac to još nije uskladio sa EU.
Paušal Forto, na tebe je red.
Mislim, nisam vidio niti jednu auto školu da kandidat u putničkom autu vuče prikolicu.
Ma idiotski zakon, nisu znali ni prepisat, citao sam onu diskusiju, vec znas, u EU, pa cak i u Srbiji sa B mozes voziti prikolicu najvece dopustene mase do 750 kg, a sa BE prikolicu i do 3.500 kg.
I vidim da se npr. u Srbiji BE naknadno polaze sa 21 god. starosti uz 7 casova obuke.