Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ramiral

#8776 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ramiral »

hz__semir wrote:Pa govorili smo i mi da smo bolji od Francuza, prije par mjeseci...

Govorili smo i da cemo jebati mater Portugalcima prije dvije godine...

Govorili smo i da smo bolji od Danaca prije 5-6 godina...

Jedno je misliti i govoriti, a nešto sasvim drugo je srati.
Da uđe ona koja prečka protiv Portugala u Lisabonu 'bali bi im znanje i imanje sigurno buraz...
Topla voda

#8777 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Topla voda »

ramiral wrote:
hz__semir wrote:Pa govorili smo i mi da smo bolji od Francuza, prije par mjeseci...

Govorili smo i da cemo jebati mater Portugalcima prije dvije godine...

Govorili smo i da smo bolji od Danaca prije 5-6 godina...

Jedno je misliti i govoriti, a nešto sasvim drugo je srati.
Da uđe ona koja prečka protiv Portugala u Lisabonu 'bali bi im znanje i imanje sigurno buraz...
moze dzeko 100 golova za siti dati,ja mu nikad onu precku od pod protiv portugala necu halalit :D
ramiral

#8778 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ramiral »

...ili onaj šut Zlatana kad lopta širinom dlake kači Vedu i blago mijenja smjer da bi završila na stativi....
AAAAAAAJJJJJJJJJJJ majko draga... :x :x :(
brazzo19

#8779 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by brazzo19 »

Ljudi morao sam ovaj post prenijeti sa drugog foruma jednostavno ovdje je sve momak rekao kako jest :) :thumbup:

Code: Select all

Smijesno je kako vec trazite novog selektora. Niti jedan selektor na planeti, ne moze od Dzeke koji je van forme, napraviti golgetera, niti moze Misketa pripremiti fizicki, osbosobiti da trci, niti Mravca uciniti boljim nego sto jeste. Pa samo pogledajte da jedan Spahic koja je nasa uzdanica u odbrani, ima samo 3-4 utakmice odigrane u drugom dijelu prvenstva, Pjanic nije igrao u Lyonu, znaci sve kljucni igraci su van forme i vama selektor kriv. Kada se donese pobjeda, onda igraci zasluzni, a kada se gubi, onda mijenjaj selektora.
Sta ce to Barbarez donijeti? Pominjete kako je Barba bio veliki igrac, velika patriota, ginuo na terenu. Da li ga to cini boljim selektorom od Papeta? Pa Pape je bio 17 puta bolji igrac od Barbareza. O cemu mi pricamo? Za razliku od Barbareza, Susic je i imao nekog trenerskog iskustva. Hamburg je toliko mijenjao trenera, da vide u Barbi nekoga ko je sposoban da vodi tim, oni bi mu sigurno ponudili posao trenera, ali ipak nisu, sto li?
Sram nek bude ove kvazi navijace koji ginu za nasu reprezentaciju, a samo cekaju pogodan trenutak da okrenu ledja i repki i igracima i selektorima. Ciru ste pljuvali, sad biste voljelii da on dodje, sram nek vas bude, kako vas nije stid reci da navijate za nasu repku. Mnogi od vas ne vide dalje od nosa, da neki igraci su se toliko umislili da vise i ne hodaju zemljom, nego su u oblacima. Dzeko u Cityu, zvijezda? Momak grije klupu otkad je dosao. Spahica trazi Arsenal? Nakon svih gluposti koje pravi na terenu, jer je psihicki labilan, pa malo poludi i htio bi se tuci sa nekim? Kada nasi novinari prestanu da od prosjecne ekipe prave Brazil, tada ce se stanje promijeniti, kada spuste na zemlju nase zvijezde, tada ce se stanje promijeniti, do tada, nek nastave da im lizu dupe i dalje, a nek traze krivca u selektorima. Tako je godinama bilo, nista se ne mijenja, jos uvijek ljudi ne mogu doci tobe da shvate kako su igraci najveci krivci zbog losih rezultata ali i igre koju pruzaju na terenu.
Kada se igraci spuste na zemlju i pocnu igrati, nece biti potrebe da se mijenja selektor.
Pitarrr82

#8780 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

brazzo19 wrote:Ljudi morao sam ovaj post prenijeti sa drugog foruma jednostavno ovdje je sve momak rekao kako jest :) :thumbup:

Smijesno je kako vec trazite novog selektora. Niti jedan selektor na planeti, ne moze od Dzeke koji je van forme, napraviti golgetera, niti moze Misketa pripremiti fizicki, osbosobiti da trci, niti Mravca uciniti boljim nego sto jeste. Pa samo pogledajte da jedan Spahic koja je nasa uzdanica u odbrani, ima samo 3-4 utakmice odigrane u drugom dijelu prvenstva, Pjanic nije igrao u Lyonu, znaci sve kljucni igraci su van forme i vama selektor kriv. Kada se donese pobjeda, onda igraci zasluzni, a kada se gubi, onda mijenjaj selektora.
Sta ce to Barbarez donijeti? Pominjete kako je Barba bio veliki igrac, velika patriota, ginuo na terenu. Da li ga to cini boljim selektorom od Papeta? Pa Pape je bio 17 puta bolji igrac od Barbareza. O cemu mi pricamo? Za razliku od Barbareza, Susic je i imao nekog trenerskog iskustva. Hamburg je toliko mijenjao trenera, da vide u Barbi nekoga ko je sposoban da vodi tim, oni bi mu sigurno ponudili posao trenera, ali ipak nisu, sto li?
Sram nek bude ove kvazi navijace koji ginu za nasu reprezentaciju, a samo cekaju pogodan trenutak da okrenu ledja i repki i igracima i selektorima. Ciru ste pljuvali, sad biste voljelii da on dodje, sram nek vas bude, kako vas nije stid reci da navijate za nasu repku. Mnogi od vas ne vide dalje od nosa, da neki igraci su se toliko umislili da vise i ne hodaju zemljom, nego su u oblacima. Dzeko u Cityu, zvijezda? Momak grije klupu otkad je dosao. Spahica trazi Arsenal? Nakon svih gluposti koje pravi na terenu, jer je psihicki labilan, pa malo poludi i htio bi se tuci sa nekim? Kada nasi novinari prestanu da od prosjecne ekipe prave Brazil, tada ce se stanje promijeniti, kada spuste na zemlju nase zvijezde, tada ce se stanje promijeniti, do tada, nek nastave da im lizu dupe i dalje, a nek traze krivca u selektorima. Tako je godinama bilo, nista se ne mijenja, jos uvijek ljudi ne mogu doci tobe da shvate kako su igraci najveci krivci zbog losih rezultata ali i igre koju pruzaju na terenu.
Kada se igraci spuste na zemlju i pocnu igrati, nece biti potrebe da se mijenja selektor.

Normala...
mikogoago

#8781 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Pitarrr82 wrote:
brazzo19 wrote:Ljudi morao sam ovaj post prenijeti sa drugog foruma jednostavno ovdje je sve momak rekao kako jest :) :thumbup:

Normala...
Komentar za 10.Mozda neki koji su ovdje ozbiljni na forumu shvate nesto iz ovog komentara :thumbup:
Pitarrr82

#8782 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Pitarrr82 »

mikogoago wrote:
Pitarrr82 wrote:

Normala...
Komentar za 10.Mozda neki koji su ovdje ozbiljni na forumu shvate nesto iz ovog komentara :thumbup:

Meni je Spahicevo ponasanje cijelu sezonu u Francuskoj cudno, kad pogledam one startove koje je napravio nije ni cudo sto je kaznjen dva puta i ako se ne varam skupa vise od 10 tekmi...
ganjeta

#8783 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Jos ce na kraju on ispasti kao zrtveno janje po vasim postovima :lol:
Strasan trener kojem se povrijedi lijevi bek Subasic,a on zovne zamjenu u vidu Alispahica koji je ofanzivni vezni :shock: :lol:
mikogoago

#8784 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Ljudi ja predlazem @ganjeta kao novog selektora,covjek koji je tako prosvjetlen,pun znanja i koji se na sve probleme i komentare obicnih smrtnika samo :lol: :lol: :lol: :lol: .To je nas covjek :!:
ultima_palabra

#8785 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Ja sam bio manje-više za Papeta, ali ono je prestrašno bilo neku noć :-) Ako nakon 15 mjeseci inzistiranja na pas igri oni mogu onako izbijati svaku loptu onda oni ne shvataju selektora ozbiljno ili on ne može sprovesti svoje ideje. Ako ne dobijemo Albaniju, treba razmisliti kako dalje...
ganjeta

#8786 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Kunem ti se da bih imao bolja rjesenja od gospodina sa Pariskim manirima ...i kad mi se vec tovaris hajde objasni ti kako alternativa beku moze biti ofanzivni vezni,hajde gogo plesacice :lol:
mikogoago

#8787 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

ganjeta wrote:Kunem ti se da bih imao bolja rjesenja od gospodina sa Pariskim manirima ...i kad mi se vec tovaris hajde objasni ti kako alternativa beku moze biti ofanzivni vezni,hajde gogo plesacice :lol:
Vidi radi se o ovome ja ne pokusavam biti selektor i prosipati pamet okolo.Mislim da je Susic ili bilo koji drugi selektor mnogo kvalifikovaniji za to ,kao sto sam ja za neke druge stvari mnogo kvalifikovaniji od njih.Ja sam navijac i mozda subjekktivan kao takav,ali ovo sto rade Susicu od pocetka mandata nije humano:pljuju po njemu ,svasta mu prisivaju od pocetka,a da nije bio ni krenuo sa poslom.
Covjek je u onome komentaru fino napisao gdje su problemi. Cinjenica je da je Susic mogao u prijateljskim mecevima isprobati vise igraca narocito tamo gdje smo deficitarni :bekovi, stoperi.Ali nije sve ni do njega(previse je problema u nasem fudbalu).Polako se pocelo cistiti,a covjeka pustiti da odradi ciklus.Sam je rekao da u slucaju debakla ce podnjeti ostavku sto ja ne sumnjam,ali ko iza njega? Neko ko ce se uciti na repki zanat.To nam ne treba,a znajuci kakvi smo nama niko nije dobar.
Ja bih tebe zamolio da stvarno onako ti das svoje vidjenje ko gdje i kako da igra stvarnoo me interesuje.Do sada od tebe citam neke kratke komentare na racun drugih.Dakle ako ti nije tesko napisi molim te tvoje vidjenje koji tim i koja igra.
Obuca9

#8788 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:Kunem ti se da bih imao bolja rjesenja od gospodina sa Pariskim manirima ...i kad mi se vec tovaris hajde objasni ti kako alternativa beku moze biti ofanzivni vezni,hajde gogo plesacice :lol:
Pa može, kad to komentarišeš ti, pa namjerno izvrneš stvari, da bude onako kako TEBI odgovara, jer kada bi napisao onako kako je bilo, onda tvoj komentar ne bi mogao biti pljuvački.

Za tvoju informaciju, Alispahić je pozvan kao alternativa nakon povrede Sejada Salihovića, koji je također, nećeš vjerovati, vezni igrač. A u trenutku poziva, još nije bilo sigurno ni da li će Miske moći nastupiti, također zbog povrede.
ganjeta

#8789 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Alispahic je pozvan nakon sto se povrijedio Subasic,ali to je sad najmanje bitno.Ja znam da vi njega branite,imate i razlog..ali vi ste poceli da od njega pravite zrtveno janje..da mi je otac kada pravi amaterske kikseve ja cu to reci i ukazati na to.Pa da krenem.

Njegovim eksperimentisanjem smo izgubili Begovica za ove kvalifikacije,a mozda i zauvjek,zato sto je hladno davao prilku golmanu koji ima diskus herniju,a golman koji brani u najacoj ligi na svijetu da mu bude rezerva.To nema nigdje, samo u njegovoj glavi.
Na pozicijama gdje smo deficitarni probao je koliko igraca slovom i brojem??? Nula (0). Znaci stoper,zadnji vezni i bocne pozicije.
I ono sto je naslijedio a da je i malo valjalo je otjerao i sjebao,znaci Nadarevic,Jahic,Muratovic.O timskom duhu da ne govorim,ni to nije sjebao.
Sto se tice stoperskih pozicija mogao je probati Cocalica,Torlaka,pa i Kerlu imao je dovoljno prijateljskih utakmica,ali jok lakse je forsirati polu mrtvog igraca Maravca cas na stoperu,cas na desnom beku,pa opet na stoperu.
Da nebi tekme na tv-u nikad Lulic nebi zaigrao,ali ispade da ga je on pronaso ok ,skidam kapu.
Na zadnjem veznom je mogao probati Coaclica,Ljevakovica,Dzakmica ali nije ni jednog,zasto? Nego premjesta igrace kao ja na top elevenu i konta moze to proci...moze protiv Luxemburga i nigdje vise.Stavi Ibisevica na krilo,covjek nikad u karijeri nije igr'o krilo jer je klasicni napadac,i onda debili ga izvizde,zbog njegovih eksperimenata i to radi protiv najjace repke u grupi...a prijateljske isprobava sa Mravcem na beku :lol: Jos sve vrijeme u prijateljskim utakmicama forsira igraca koji nema pravo da igra 4 tekme,ali ne jebe on to.On njegovim istupima u medijima suvisno je bilo sta kazati.

Ovo bi bila idealna formacija
Begovic
Mujdza-Cocalic ( Pandza )-Spahic-Salihovic
Rahimic-Jahic
Lulic-Pjanic-Zec
Dzeko (Muslimovic,Ibisevic)

Znaci dva zadnja vezna koji su pravi trkaci i sredina sa Pjanom kao pleyom i brzim krilima.Ne bih nas niko mogao maket sa vrha evropskog fudbala.
ramiral

#8790 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ramiral »

ganjeta wrote:Alispahic je pozvan nakon sto se povrijedio Subasic,ali to je sad najmanje bitno.Ja znam da vi njega branite,imate i razlog..ali vi ste poceli da od njega pravite zrtveno janje..da mi je otac kada pravi amaterske kikseve ja cu to reci i ukazati na to.Pa da krenem.

Njegovim eksperimentisanjem smo izgubili Begovica za ove kvalifikacije,a mozda i zauvjek,zato sto je hladno davao prilku golmanu koji ima diskus herniju,a golman koji brani u najacoj ligi na svijetu da mu bude rezerva.To nema nigdje, samo u njegovoj glavi.
Na pozicijama gdje smo deficitarni probao je koliko igraca slovom i brojem??? Nula (0). Znaci stoper,zadnji vezni i bocne pozicije.
I ono sto je naslijedio a da je i malo valjalo je otjerao i sjebao,znaci Nadarevic,Jahic,Muratovic.O timskom duhu da ne govorim,ni to nije sjebao.
Sto se tice stoperskih pozicija mogao je probati Cocalica,Torlaka,pa i Kerlu imao je dovoljno prijateljskih utakmica,ali jok lakse je forsirati polu mrtvog igraca Maravca cas na stoperu,cas na desnom beku,pa opet na stoperu.
Da nebi tekme na tv-u nikad Lulic nebi zaigrao,ali ispade da ga je on pronaso ok ,skidam kapu.
Na zadnjem veznom je mogao probati Coaclica,Ljevakovica,Dzakmica ali nije ni jednog,zasto? Nego premjesta igrace kao ja na top elevenu i konta moze to proci...moze protiv Luxemburga i nigdje vise.Stavi Ibisevica na krilo,covjek nikad u karijeri nije igr'o krilo jer je klasicni napadac,i onda debili ga izvizde,zbog njegovih eksperimenata i to radi protiv najjace repke u grupi...a prijateljske isprobava sa Mravcem na beku :lol: Jos sve vrijeme u prijateljskim utakmicama forsira igraca koji nema pravo da igra 4 tekme,ali ne jebe on to.On njegovim istupima u medijima suvisno je bilo sta kazati.

Begovic
Rahimic-Jahic
Lulic-Pjanic-Zec

Znaci dva zadnja vezna koji su pravi trkaci i sredina sa Pjanom kao pleyom i brzim krilima.Ne bih nas niko mogao maket sa vrha evropskog fudbala.
Mjesto Cocalića stavio bih Nadara (iskusniji), i zamijeni mjesta Zecu i Luliću (Zeko je dešnjak), Coca zamjena Nadareviću, i ako Rahimaga ne može malog Bešića mjesto njega
Ostalo :thumbup:
Obuca9

#8791 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:Alispahic je pozvan nakon sto se povrijedio Subasic,ali to je sad najmanje bitno.
"Popularni Pape za naknadni poziv Alispahiću odlučio se nakon što je zbog povrede koljena za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija (3. juna Rumunija i 7. juna Albanija) otpao povrijeđeni Sejad Salihović."

:run:
mikogoago

#8792 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

ganjeta wrote:Alispahic je pozvan nakon sto se povrijedio Subasic,ali to je sad najmanje bitno.Ja znam da vi njega branite,imate i razlog..ali vi ste poceli da od njega pravite zrtveno janje..da mi je otac kada pravi amaterske kikseve ja cu to reci i ukazati na to.Pa da krenem.

Begovic
Rahimic-Jahic
Lulic-Pjanic-Zec

E vidis ganjeta fino si to napisao IDEALNA FORMACIJA.Ovdje se govori o oonome s cim raspolazemo.Begovicka ko uvrjedjena mlaqda nece da se odazove(ne vrijedi trositi vise vrijeme na pisanje o tome previse je receno).Zeko povrijedjen ili se tek oporavio,a ovi ostali idealni vise griju klupu nego sto igraju,a kako igraju vidjeli smo u BUKURESTU.Samo nemoj reci da je i to Susiceva greska sto nase zvjezdice zaboli cuna za rezultat i kako predstavljaju svoju zemlju.Jebiga vise sam ocekivao od tebe,s obzirom kako si pisao o drugima.Sve si rekao.Mislim da ce ti sada drugi forumasi vise strucno obrazloziti ovo nego ja,ja sam samo zagrizeni navijac i patriota.Ajd budi pozdravljen :run:
Obuca9

#8793 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:Na pozicijama gdje smo deficitarni probao je koliko igraca slovom i brojem??? Nula (0). Znaci stoper,zadnji vezni i bocne pozicije.
Lulić, Mujdža, Vranješ, Subašić, Bešić. Prva četvorica, svi redom bočni igrači, ovaj peti i stoper i zadnji vezni, po potrebi. Niko od petorice nabrojanih nije bio na spisku u prethodnom ciklusu.

A koliko se ja sjećam, mada matematiku nisam imao od prve godine faksa, pet (5) nije jednako nula (0). Toliko o tebi i tvojoj "analizi".
ganjeta

#8794 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Jednog cemo zahvaliti Bht-u,drugog Bilicu,treceg predsjednik voda od Rima do Dortmunda sve u redu stoje za njega kakav je to igrac a ostale cemo gledati samo na papiru da se vode,ono imamo koristi od njih...ma strasni su,kako oni dodjose odbrana nam nije gola primila :thumbup:
Obuca9

#8795 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:Jednog cemo zahvaliti Bht-u,drugog Bilicu,treceg predsjednik voda od Rima do Dortmunda sve u redu stoje za njega kakav je to igrac a ostale cemo gledati samo na papiru da se vode,ono imamo koristi od njih...ma strasni su,kako oni dodjose odbrana nam nije gola primila :thumbup:
A da su tu bili neuništivi Kerla i Cocalić, sad bi imali manje primljenih golova nego Crna Gora. Baš kao i onaj klub u vrijeme kad su skupa igrali i borili se za opstanak.

A tek kakvi su redovi za ovu dvojicu, Liverpool, Chelsea, oba Manchestera, Barcelona, Real, svi se otimaju, a Sušić glupan neće da ih zove.
BHF_Manijak

#8796 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by BHF_Manijak »

Mene kako sjecanje dobro sluzi Kerla je bio jedan od najboljih u zadnjoj liniji u tekmi protiv Poljaka :wink:

Ali nejse, razumijemi se Sema, samo jedno znam, ne bi sigurno tako srcano branio da je neko od plave garniture na klupi reprezentacije, samo covjek treba biti iskren prema sebi i to priznati... ;-)
ganjeta

#8797 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

On sam rece da je glup,jos ti kao njegov najveci fan to potvrdi :sax: .Kad vece spominjes taj dvojac jedan odigrao 26 tekmi za svoj klub i mozes zamisliti na pozicijam gdje nama najvise skripi,i jos vece cudo par puta igrac kola i u timu kola Grcke lige,ali takvi nasem gospodinu ne trebaju,ima on univerzlaca Mravca koji igra sve pozicije u odbrani.

P.S Bar su se utopili kad ih vec spominjes,dok jednog reprezentativca i dan danas vodaju po bijelom svijetu nebi li se ko smilovao ...jos ga ti navedes kao pozitivan potez sektora :lol:
Last edited by ganjeta on 07/06/2011 13:07, edited 1 time in total.
Obuca9

#8798 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

BHF_Manijak wrote:Mene kako sjecanje dobro sluzi Kerla je bio jedan od najboljih u zadnjoj liniji u tekmi protiv Poljaka :wink:

Ali nejse, razumijemi se Sema, samo jedno znam, ne bi sigurno tako srcano branio da je neko od plave garniture na klupi reprezentacije, samo covjek treba biti iskren prema sebi i to priznati... ;-)
Jesi li siguran? Meni, kada je reprezentacija u pitanju, boja klupskog dresa apsolutno nije bitna. Vrati se, citaj moje postove, pa ces vidjeti. ;)
Obuca9

#8799 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:P.S Bar su se utopili kad ih vec spominjes,dok jednog reprezentativca i dan danas vodaju po bijelom svijetu nebi li se ko smilovao ...jos ga ti navedes kao pozitivan potez sektora :lol:
Ko je spominjao riječ pozitivno?

Ti si taj koji je iznio laž da se na bočnim pozicijama probalo NULA igrača, a ja ti samo nabraojao ČETIRI nova igrača koji su svi isprobani u Papetovom mandatu. Nigdje nisam ni riječi spomenuo o pozitivnom ili negativnom potezu. Dakle, opet lažeš ;)
Obuca9

#8800 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

http://www.transfermarkt.co.uk/en/semir ... 00723.html

Jel' to taj moćni Kerla? Ovaj što je odigrao šest utakmica za cijelu polusezonu u timu koji je bio ubjedljivo posljednji na tabeli Grčke lige? Strašna preporuka.

Ne znam samo šta čekaju Arsene Wenger i Alex Ferguson, ovakav im igrač na tacni serviran, oni sjede skrštenih ruku.

P.S.
Da ne bude zabune, za Cocalića se slažem da ima mjesta među 22 igrača. Zašto ga selektor ne zove, to već ne bih znao.
Locked