SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zonbirile

#8776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

splet nesretnih okolnosti,u krivo vrijeme na krivom mjestu,i vozać i pječak
Tsubasa

#8777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Tsubasa »

Šta je sinoc ono gorilo na Otoci kod Merkura?
kokuz_sa

#8778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

kakva je ovo frka dole kod hitne pomoci malo nize u onome parku gdje su specijalci..puno auta murije,hapsenja,hitna
poznanik

#8779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

Tsubasa wrote:Šta je sinoc ono gorilo na Otoci kod Merkura?
Gorila je prisušena, pokošena trava, koju su radnici PARK-a ostavili na šetnici na lijevoj obali Miljacke, između škole i Merkura.

Ovo je redovna pojava da se trava nakon košenja ostavlja na travnjacima, i da je nekoliko idiota pali, kako bi se zabavljali. Ranije je na Grbavici kontejnere, travnjake, ćilime i sl. u kasne noćne sate palio jedan ili više mladih piromana, ali odavno se nisu pojavljivali, mada je moguće da su i ovu paljevinu počinile slične "umno poremećene osobe" :x

Problem je veći što se paljenja trave i kontejnera dešavaju najčešće u noćna doba, kada, zbog toplog vremena, svi otvaraju prozore zbog unosa svježeg zraka :x
amrica

#8780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

oslobodjenje

"Admir Čolić i Maid Džidić osumnjičeni da su pucali u Bajramovića • Nožem ubo Edina Hadžića

Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Maidu Džidiću (21) iz Sarajeva i Admiru Čoliću (21) iz Čapljine, osumnjičenima da su u noći sa petka na subotu u ugostiteljskom objektu Tabu, koji se nalazi u sarajevskoj Ulici Ferhadija, pucajući iz pištolja, pokušali ubiti Vedada Bajramovića (23).

Pritvor im je, kako su nam rekli u Kantonalnom sudu Sarajevo, određen jer je za krivično djelo koje su, kako se pretpostavlja počinili, predviđena kazna veća od deset godina, te zbog mjesta i načina na koji je djelo počinjeno.

Bajramović je, kako smo pisali, u ovoj pucnjavi zadobio teške i po život opasne povrede nadlaktice i lijeve strane grudi, zbog čega je na liječenju zadržan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Pucnjavi je prethodila svađa između Džidića i Čolića sa jedne, te Bajramovića sa druge strane. Iako nam niko nije mogao potvrditi tačan razlog svađe, nezvanično smo saznali da je riječ o ranijim razmiricama.

Džidić je javnosti poznat i po zbadanju noža u stomak 21-godišnjeg Edina Hadžića 18. februara na trolejbuskom stajalištu u Ulici Hamdije Kreševljakovića. Policija je tada privela K. L. (22), ali je nakon što je utvrđeno da sa tim događajem nema veze, pušten na slobodu. Zanimljivo, i tada je Džidić bio u centru pažnje po krivičnom djelu počinjenom u petak u večernjim satima, baš kao i prije nekoliko noći. I tada je pobjegao sa mjesta događaja, ali ga je policija pronašla i uhapsila.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo mu je tada krivično djelo pokušaj ubistva prekvalifikovalo u nanošenje teških i po život opasnih povreda."

______________________________-

Ovo je van pameti :roll:
Zabio noz u stomak momku, nije pokusaj ubistva :? nego teske povrede i lik hoda slobodno :run:
O'zone
Globalni moderator

#8781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

amrica wrote:oslobodjenje

"Admir Čolić i Maid Džidić osumnjičeni da su pucali u Bajramovića • Nožem ubo Edina Hadžića

Kantonalni sud Sarajevo odredio je jednomjesečni pritvor Maidu Džidiću (21) iz Sarajeva i Admiru Čoliću (21) iz Čapljine, osumnjičenima da su u noći sa petka na subotu u ugostiteljskom objektu Tabu, koji se nalazi u sarajevskoj Ulici Ferhadija, pucajući iz pištolja, pokušali ubiti Vedada Bajramovića (23).

Pritvor im je, kako su nam rekli u Kantonalnom sudu Sarajevo, određen jer je za krivično djelo koje su, kako se pretpostavlja počinili, predviđena kazna veća od deset godina, te zbog mjesta i načina na koji je djelo počinjeno.

Bajramović je, kako smo pisali, u ovoj pucnjavi zadobio teške i po život opasne povrede nadlaktice i lijeve strane grudi, zbog čega je na liječenju zadržan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Pucnjavi je prethodila svađa između Džidića i Čolića sa jedne, te Bajramovića sa druge strane. Iako nam niko nije mogao potvrditi tačan razlog svađe, nezvanično smo saznali da je riječ o ranijim razmiricama.

Džidić je javnosti poznat i po zbadanju noža u stomak 21-godišnjeg Edina Hadžića 18. februara na trolejbuskom stajalištu u Ulici Hamdije Kreševljakovića. Policija je tada privela K. L. (22), ali je nakon što je utvrđeno da sa tim događajem nema veze, pušten na slobodu. Zanimljivo, i tada je Džidić bio u centru pažnje po krivičnom djelu počinjenom u petak u večernjim satima, baš kao i prije nekoliko noći. I tada je pobjegao sa mjesta događaja, ali ga je policija pronašla i uhapsila.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo mu je tada krivično djelo pokušaj ubistva prekvalifikovalo u nanošenje teških i po život opasnih povreda."

______________________________-

Ovo je van pameti :roll:
Zabio noz u stomak momku, nije pokusaj ubistva :? nego teske povrede i lik hoda slobodno :run:
E zbog ovoga je ne krivim policiju nego tužilaštvo i zakonodavnu vlast, jer ako nekoga zbodeš u torzo to je pokušaj ubistva jer ideš na vitalne organe.
Tužilaštvo i sudstvo su skup neukih idiota koji su tu došli bog dragi zna kako, vjerovatno po stranačkoj oprijedjeljenosti
i ne žele da se čak ni potrude da rade svoj posao nego smanjuju optužnice, preformuliraju ih kako bi imali što manje dokaznog postupka i što manje posla i onda kažu zakon nije dobar. Zakon je dobar gospodo samo što ga vi nećete da provodite do maksimuma nego se zaj.....ate i uzimate lovu,kaže nema pritvorski jedinica, a imate li u zakonu mogućnost kazne društveno korisnog rada? Zašto Vam pola ovih kokošara nije sad sa krampama i lopatama u rukama na pravljenju pritvorske jedinice na vrhu Treskavice? Zato što Vam je mrsko da radite.
cappy_tempo

#8782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

O'zone svako cakijanje je pokusaj ubistva. jarana su mi u nogu izboli i umalo nije iskrvario jer su mu arteriju zakacili. zato policija moze nafatat ovog "mangupa" i ubiti boga u njemu i da jedno 2 mjeseca na slamku jede,a oni ce se lahko opravdati tipa kolega A: napao mi kolegu B i ja,kolega C,kolega D... priletili da spasimo kolegu,a kolega C,D... ce to potvrditi . "mangup" nece tuziti jer ce mu zaprijetiti necim sto je uradio,a izvukao se nekako i svi sretni. kolega je cudo :D
O'zone
Globalni moderator

#8783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

cappy_tempo wrote:O'zone svako cakijanje je pokusaj ubistva. jarana su mi u nogu izboli i umalo nije iskrvario jer su mu arteriju zakacili. zato policija moze nafatat ovog "mangupa" i ubiti boga u njemu i da jedno 2 mjeseca na slamku jede,a oni ce se lahko opravdati tipa kolega A: napao mi kolegu B i ja,kolega C,kolega D... priletili da spasimo kolegu,a kolega C,D... ce to potvrditi . "mangup" nece tuziti jer ce mu zaprijetiti necim sto je uradio,a izvukao se nekako i svi sretni. kolega je cudo :D
Ma najgore od svega je što oni njih lemaju znam to pouzdano ali to je više oguglalo na batine slabo koje hapšenje nasilnika prođe bez vaspitnih. Meni je sad puno isplatnije a i bolje za prevaspitavanje rad,rad i samo rad jer ljudi koji rintaju od jutra do mraka i koji znaju kako je teško zaraditi dinar mnogo ga više cijene i svoj i tuđi a ovi lezihljebovići ako nemaju otimaju. Rad je isto tako dobar za ove sa viškom testosterona koji se kurče tipa "ša' me glea'š" da izbace iz sebe ters a i jeftinije nego da idu u teretanu a opet zdravije nema stereoida nego samo čista mišična masa.
cappy_tempo

#8784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

O'zone wrote:
cappy_tempo wrote:O'zone svako cakijanje je pokusaj ubistva. jarana su mi u nogu izboli i umalo nije iskrvario jer su mu arteriju zakacili. zato policija moze nafatat ovog "mangupa" i ubiti boga u njemu i da jedno 2 mjeseca na slamku jede,a oni ce se lahko opravdati tipa kolega A: napao mi kolegu B i ja,kolega C,kolega D... priletili da spasimo kolegu,a kolega C,D... ce to potvrditi . "mangup" nece tuziti jer ce mu zaprijetiti necim sto je uradio,a izvukao se nekako i svi sretni. kolega je cudo :D
Ma najgore od svega je što oni njih lemaju znam to pouzdano ali to je više oguglalo na batine slabo koje hapšenje nasilnika prođe bez vaspitnih. Meni je sad puno isplatnije a i bolje za prevaspitavanje rad,rad i samo rad jer ljudi koji rintaju od jutra do mraka i koji znaju kako je teško zaraditi dinar mnogo ga više cijene i svoj i tuđi a ovi lezihljebovići ako nemaju otimaju. Rad je isto tako dobar za ove sa viškom testosterona koji se kurče tipa "ša' me glea'š" da izbace iz sebe ters a i jeftinije nego da idu u teretanu a opet zdravije nema stereoida nego samo čista mišična masa.
sve znam,sve se slazem. da oni idu raditi mi bi dosad imali 250 autoputeva samo u KS :mrgreen: . teret drzavi bi bio samo sto im mora dati da jedu i piju,a milioni ostanu u budjetu jer ne moraju placati radnike,a policajce koji su isto lafo mangupi i previse napuhani poslati da ih cuvaju pa ako neko pokusa pobjeci nek se onda na njemu izivljavaju :D
zonbirile

#8785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

O'zone wrote:
----------------------------------
očito ih ne znaju mlaviti kao Šabanovi milicioneri-izađeš prav zdrav,ali truneš jarane,truneš-nema navike na te batine,bubreg baca krv,đaba ti navika
atko

#8786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

O'zone wrote:
Al zaboravio si da po glavi jednog takovg "pacjenta" kojeg treba "lijeciti" radom dodju tri borca za njegova ljudska prava ...

... ma samo krampa i lopata :x
zonbirile

#8787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

bilo već OOUR " Miljacka" zatvorenici CZ kopali i radili fizičke poslove za proizvodne4 subjekte.
dzeno123

#8788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dzeno123 »

Svico draga...
Comrad

#8789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Ma kakve batine. Pa dobiju ih. Ja tu u poptunosti shvatam policajce, kad ima sad milion nekakvih organizacija za ljudska prava. I zasto da neko riskira da dobije otkaz zbog neke budale, koju ce sudija ionako pustiti na slobodu.

I kao ne moze. Pa kako je prije moglo hebalo vas vase prekvalifikovanje presuda, ubistva u pokusaju i olaksavajuce okolnosti... Nije mi jasno kakav mozak moras bit da krimosu dileru sa 30 krivicnih djela trazis olaksavajucu okolnost...sudstvo je korumpirano do zla boga :run:

I poserem se ja na nova ljudska prava.
cappy_tempo

#8790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

Comrad wrote:Ma kakve batine. Pa dobiju ih. Ja tu u poptunosti shvatam policajce, kad ima sad milion nekakvih organizacija za ljudska prava. I zasto da neko riskira da dobije otkaz zbog neke budale, koju ce sudija ionako pustiti na slobodu.

I kao ne moze. Pa kako je prije moglo hebalo vas vase prekvalifikovanje presuda, ubistva u pokusaju i olaksavajuce okolnosti... Nije mi jasno kakav mozak moras bit da krimosu dileru sa 30 krivicnih djela trazis olaksavajucu okolnost...sudstvo je korumpirano do zla boga :run:

I poserem se ja na nova ljudska prava.
ja samo zelim da se djeci od ovih "ljudskih prava" desi neko otimanje,cakijanje,pucanje pa nek onda seru kako idioti imaju ljudska prava i kako smo mi krivi,a ne onaj sto puca
glade

#8791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by glade »

I jesmo mi krivi iz razloga sto:
- smo dopustili da nam kriminalci i sastavljaju zakone
- sutimo i trpimo
- trazimo dlaku u jajetu kad god se pojavi nesto sto valja
- smo postali opsjednuti zapadnom demokratijom i njihovima vrijednostima
- se uvlacimo u dupe Evropi i njihovom kretenluku
- su nam aman zaman neka ljudska prava i slobode govora bitnije od sopstvenih zivota (sigurnost, pun stomak)

Dokaz koliko je taj zapadni sistem nakaradan jeste sto se najvecim krvolocima sa ovih prostora omogucava zivot u zatvoru bolji nego moj na slobodi. Stoku dobro namlatit, prislit na drustveno koristan rad i bacit u zatvore da im mokraca kapa po celu svaku noc. A EU nek ih vodi kuci ako im je toliko stalo do njih.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#8792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bordo gandalf »

Zna li ko stanje Vedada?
Gray

#8793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gray »

glade wrote:I jesmo mi krivi iz razloga sto:
- smo dopustili da nam kriminalci i sastavljaju zakone
- sutimo i trpimo
- trazimo dlaku u jajetu kad god se pojavi nesto sto valja
- smo postali opsjednuti zapadnom demokratijom i njihovima vrijednostima
- se uvlacimo u dupe Evropi i njihovom kretenluku
- su nam aman zaman neka ljudska prava i slobode govora bitnije od sopstvenih zivota (sigurnost, pun stomak)

Dokaz koliko je taj zapadni sistem nakaradan jeste sto se najvecim krvolocima sa ovih prostora omogucava zivot u zatvoru bolji nego moj na slobodi. Stoku dobro namlatit, prislit na drustveno koristan rad i bacit u zatvore da im mokraca kapa po celu svaku noc. A EU nek ih vodi kuci ako im je toliko stalo do njih.

Što se tiče krvoloka sa ovih prostora, to nema veze sa EU, Haški Tribunal nije na tom nivou. A i što se tiče zaštite ljudskih prava ni to (posebno u BiH) nije na nivou EU nego VIjeća Evrope i Evropske Konvencije o Ljudskim pravima (Sud za ljudska prava u Strazburu).
zonbirile

#8794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

ja šege,zemlja sa dna tabele po svim kriterijumima u govnima do guše dijeli packe EU.O tempora...
glade

#8795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by glade »

Gray wrote:Što se tiče krvoloka sa ovih prostora, to nema veze sa EU, Haški Tribunal nije na tom nivou. A i što se tiče zaštite ljudskih prava ni to (posebno u BiH) nije na nivou EU nego VIjeća Evrope i Evropske Konvencije o Ljudskim pravima (Sud za ljudska prava u Strazburu).
Pa jebemu jel' se ovdje sve mora crtat i u bobu objasnjavat ili mozete nekad nesto procitat izmedju redova.
JThomas

#8796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

brate, probaj u njemačkoj granati rukama policajcu kad te zaustavi, ili još gore, u americi...i preživi da pričaš. pa ćeš vidjeti šta ti je zapadni sistem :D
glade

#8797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by glade »

Posto se ocigledno mora crtat...

http://i54.klix.com/2wfnz3a.jpg

Dodatno objasnjenje: lijevo su uslovi u zatvorima na zapadu cemu mi tezimo, a desno onakvi kakvi bi trebali biti.
Last edited by glade on 14/06/2011 16:07, edited 2 times in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#8798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bordo gandalf »

glade wrote:Posto se ocigledno mora crtat...

http://i54.klix.com/2wfnz3a.jpg

Dodatno objasnjenje: desno su uslovi u zatvorima na zapadu cemu mi tezimo, a desno onakvi kakvi bi trebali biti.
lijevo ili desno :D
JThomas

#8799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

a ti misliš da je recimo u zenici bliže tom što ti opisuješ ili tom na zapadu?
glade

#8800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by glade »

"Fino" je u Zenici za sad. Ali gledajuci onaj zatvor sto hoce da prave bas i ne polazem puno nade.
Locked